Bizoe.jouwweb.nl
Home » Dagboek Bizoe april 2009

Dagboek

Dagboek van Bizoe voor Rongga's in Lienden

Zaterdag 4 april 2009

Vanmorgen ben ik met mijn nieuwe baasjes Ko en Silvy in de auto naar Zandvoort gereden. Ik had heel veel plaats op de achterbank, het eerste gedeelte van de reis zat Silvy bij mij en daarna Ko. Ik heb best wel veel "gehuild" in de auto. We zijn onderweg nog gestopt bij een leuk veldje waar ik rondgesprongen heb en zelfs een plasje gedaan heb. Knap he?

Toen we in Zandvoort aankwamen was de werkster thuis, daar heb ik kennis mee gemaakt. Daarna ben ik op verkenning gegaan, best een groot huis hoor. De tuin vond ik meteen erg leuk. Ik wilde al direct in de bloembak klimmen want daar staan allemaal mooi gekleurde violen in. Echt gezellig. Ik heb van alles geprobeerd maar ik kwam er (nog) niet echt goed in.
Ik heb ook best in mijn nieuwe huis nog een beetje gehuild en gejankt, ik miste mama en mijn broertjes en zusjes, mijn ooms en mijn tantes en ook oma. Ko en Silvy zijn wel heel lief maar het is gewoon even wennen.
Ik heb lekker meteen een plas en een drol in de woonkamer gedaan, niet op de krant natuurlijk maar even lekker op de houten vloer.
Er ligt een groot kussen voor mij maar ik vind het veel lekkerder om in de keuken op de marmeren tegels te liggen, dat is lekker koel.

Nadat ik wakker werd zijn we gaan wandelen, ik heb netjes aan de lijn gewandeld. Op de hoek van het huis gingen we naar binnen en daar was een leuke Labrador, een bruine. Hij was best een beetje groot maar ik vond het wel een leuke hond. We zijn daar maar heel even geweest en toen zijn we weer naar huisgelopen. Toen heeft Silvy heel leuk met mij in de tuin gespeeld met een knuffeldier, daar had ze een touwtje aan gebonden en daar ben ik achteraan gaanrennen. Dat was echt heel leuk.
Ik heb met Ko nog op de grond gerollebold en daarna heeft Silvy me lekker rustig op de bank bij haar neergelegd. Toen heeft ze me heerlijk geborsteld. Ikvond het ook erg leuk trouwens om in de borstel te bijten en ook de laarsjes van Silvy vond ik lekker om op te bijten, dat heb ik maar heel even gedaan. De bank ligt echt erg lekker, ik vind het leuk dat ik op de bank mag liggen. Met allemaal lekkere kussens erin. Daar lig ik dan ook vaak lekker te slapen.

Het is allemaal even wennen zo'n eerste dag in mijn nieuwe omgeving maar ik voel me echt best wel al heel goed thuis. Ko en Silvy zijn heel lief, ik vind het vooral leuk om Silvy overal te volgen.

Ik heb nog niet echt veel gegeten, Ko en Silvy hebben me allemaal lekkere dingen gegeven maar ik heb nog niet echt zo'n honger. Ik heb wel water
gedronken. Als ik echt honger heb ga ik wel eten hoor! Ik moet nog even wennen.

Zondag 5 april 2009

Goede morgen. Hoe gaat het met jullie? En hoe is het met mama? Zijn al mijn broertjes en zusjes al naar de nieuwe eigenaren? Ik hoop dat mama ons niet te veel mist.

Ik heb gisterenavond gezellig met Ko en Silvy op de bank gelegen. Ze waren erg moe en misschien waren ze aan het wachten totdat ik wakker werd zodat ik kon eten en een plasje kon doen. Maar ik lag zo lekker warm tussen hen in dat ik niet echt van plan was om wakker te worden. Uiteindelijk is Ko naar boven naar bed gegaan en kort daarna ben ik wakker gaan worden en toen ben ik met Silvy gezellig uit geweest, ik heb een plasje gedaan. Daarna heb ik lekker gegeten, ik had best wel honger! Ik heb toen even in de box geslapen en toen ik wakker werd lag Silvy op de bank te slapen. Nou dat vond ik niet zo gezellig dus ik heb even flink van me laten horen en toen mocht ik uit de box. Silvy was erg slaperig en moe maar ik wilde spelen. Ik heb lekker door het huis gerend en ik zag een leuke kabel van een lampje om op te kauwen. Silvy riep toen foei en volgens mij betekent dit dat ik dat niet mag doen. Dat heb ik nog wel een paar keer uitgeprobeerd. Ik heb op de schoenen van Ko en de sloffen van Silvy gekauwd, want ze was vergeten dat die er nog lagen. Ik begrijp nu wel als ze foei zeggen dat ik iets doe wat niet mag. Ik vond het ook erg leuk om met de haren van
Silvy te spelen, daar heeft ze zo'n leuke wokkel in en dat is erg leuk om daar in te bijten. Ook de tenen van Silvy vond ik gezellig om mee te spelen. Ik
moest een plasje doen en ging kijken waar ik dat het beste kon doen en toen deed Silvy de achterdeur voor mij open en mocht ik naar buiten. Silvy ging gezellig mee en toen heb ik midden in de nacht nog gezellig in de tuin gespeeld. Ze hebben heel leuk helmgras in de tuin en daar kan je inspringen en op kauwen.
Daarna werd ik moe en ben ik gaan slapen op de grond. Toen is Silvy naar boven gegaan en toen kwam Ko naar beneden. Die ging meteen op de bank slapen en ik was ook erg moe dus ik ben braaf gaan slapen. Om 7 uur vanmorgen kwam Silvy naar beneden en toen ben ik heel hard en kwispelend naar haar toe gerend. Ik was zo blij om haar weer te zien. We zijn gezellig buiten aan de overkant gaan wandelen. Ik heb een plasje en een poepje gedaan. Bij het oversteken moest ik op de stoeprand gaan zitten en daarna mocht ik oversteken met Silvy naar het huis. Daarna heb ik nog even binnen gespeeld en ook in de tuin.

Ik zag ook nog een leuke kabel van de computer maar toen ik foei hoorde wist ik weer dat ik daar niet mee mocht spelen

Nu ben ik moe en lig ik lekker te slapen. Ik lig heel graag onder de keukentafel te slapen, gezellig dicht bij de voeten van Ko of Silvy.
Ik voel me al helemaal thuis hier en Ko en Silvy zijn hartstikke lief en gezellig. Ze spelen ook heel leuk met mij. En als ze Bizoe roepen dan ren ik
heel blij naar hen toe.

Lieve kusjes voor allemaal, Bizoe

 

Maandag 6 april

Hoi, daar ben ik weer even.
Alles gaat goed hier met mij in Zandvoort. Gisteren ben ik even met Silvy en Ko een korte wandeling op het strand gaan maken. Dat vond ik erg gezellig en leuk. 's Middags heb ik kennis gemaakt met Jop en Joris, de zonen van Ko. Voor de rest heb ik het lekker rustig aan gedaan.

's Avonds kwamen vrienden van Ko en Silvy eten en ze hadden Charlie de labrador meegenomen. Die had ik al een keer ontmoet. We hebben even leuk samen gespeeld. Ik heb Charlie in zijn oren en in zijn poten gebeten. Ik was best erg brutaal en af en toe heb ik Charlie flink zitten uitdagen. Daarbij bleef ik op gepaste afstand want ja, Charlie is wel lief maar ook zo groot en ik moet daar toch naar luisteren. Vond ik best heel moeilijk want ik was een echte dondersteen hoor!
's Avonds gingen Ko en Silvy slapen en ze lieten mij beneden alleen. Dat vond ik natuurlijk helemaal niet leuk. Ik heb 20 minuten in de bench gehuild en gejankt en dat heb ik steeds harder gedaan. Gelukkig kwam Silvy naar beneden om me uit de bench te halen, dat was precies wat ik wilde dus ik was blij dat ik mijn zin had. Ik mocht gezellig met haar op de bank en heb heerlijk rustig tegen haar aan gelegen. Ik heb me extra lief en rustig gedragen zodat ze bij mij zou blijven. Silvy heeft me nog twee keer in de bench gezet maar toen heb ik zo luid geprotesteerd dat ze toch iedere keer terug kwam naar mij. Goed van mij he? Uiteindelijk was Silvy zo moe dat ze op de bank in slaap is gevallen, ikke lekker dicht tegen haar aan.

Vanmorgen hoorde ik Silvy tegen Ko zeggen dat ze vanavond samen naar boven gaan en mij toch echt alleen gaan laten slapen beneden. Eens kijken wie dit vanavond gaat winnen!

Vanmorgen moest ik nodig plassen en de deur was nog dicht en toen ben ik maar in de woonkamer gaan plassen. Ko en Silvy werden gelukkig niet boos. Ko heeft de vloer schoongemaakt en dat vond ik natuurlijk erg leuk want toen ben ik de mob aan gaan vallen. Vanmiddag ben ik met Silvy en Ko het dorp in geweest in de auto. We zijn gezellig gaan lunchen en ik heb heerlijk op een terrasje tussen de voeten van Ko en Silvy gelegen. Ko en Silvy zaten lekker te eten en ik heb een heerlijk pensstaafje gekregen. Daarna ben ik met Silvy gaan kennismaken met Rene en Chiquita, zij hebben een puppie Sintha en een Berner mevrouw Macy. Sintha is ook net bij de nieuwe eigenaar en ze is even oud als dat ik ben. Was erg leuk om weer eens een hondje van mijn eigen soort te zien.
We zijn nu thuis en ik ben moe. Ik lag lekker onder de tafel te slapen maar Silvy heeft mij in de bench neergelegd en ik ben zo mijn best aan het doen met janken en protesteren in de hoop dat Silvy me er uit gaat halen. Dat is me nog niet gelukt. Ik heb al geprobeerd eruit te klimmen maar dat is nog te hoog voor mij. Toen riep Silvy "foei" en dat woordje ken ik al dus in ben braaf gaan liggen. Nu lig ik te mokken in de bench, ik ben moe en wil eigenlijk slapen maar ik wil vooral niet in de bench liggen. Ik vrees dat ik er niet uitgehaald wordt, nou ja, omdat ik zo moe ben en toch mijn zin niet krijg ga ik denkelijk maar even rustig een slaapje doen.

Is met mama alles goed? Had ze het leuk gehad in de dierentuin gisteren? Doen jullie extra lief voor haar omdat ze haar puppies nu echt allemaal kwijt is?  Volgende maand zie ik jullie op de Bernerdag en daar verheug ik me op. In de tussentijd houden we contact via de email.

Lieve groetjes van Bizoe

 

Dinsdag 7 april 2009

Vannacht ben ik heel braaf geweest, Silvy en Ko zijn enorm trots op me.

Ik heb lekker eerst bij Ko en Silvy op de bank gelegen. Ko ging naar bed en toen heeft Silvy mij in de box gelegd en daar heb ik verder geslapen. Zij is toen naar bed gegaan. Toen ik wakker werd om te drinken en te plassen ben ik gaan janken en toen kwam Silvy naar beneden en Ko later ook. Daarna dacht ik dat ik weer in de box ging maar Silvy ging naar bed en Ko legde mij niet in de box. Dat vond ik erg verwarrend. Plotseling mocht ik weer op de bank terwijl ik net begon te wennen aan het idee dat ik ‘s nachts met slapen in de box ga.

Vanmorgen kwam Silvy mij er weer uithalen en toen zijn we Ko boven gedag gaan zeggen. Daarna ben ik bij Ko gebleven want Silvy ging weg, dat vond ik niet zo leuk, ik was best even verdrietig. Van Silvy krijg ik namelijk veel aandacht en dat vind ik gezellig. Ko zit vooral achter de computer, dan ga ik wel slapen maar dat vind ik niet zo gezellig als samen spelen. Ik vind het soms zelfs een beetje saai maar ik vind het ook wel leuk bij Ko. Ik kan mijn energie bij Ko niet zo goed kwijt dus dat doe ik dan maar bij Silvy. Die heeft het maar druk met mij!

Ik was erg blij toen ze thuiskwam, ik ben tegen haar opgesprongen en heb heel leuk in haar spijkerbroek gehangen. ‘s Middags ging Ko weg en toen ben ik bij Silvy gebleven. Ik was best erg vervelend, heel druk en enorm aanwezig, op het irritante af. Maar ja, vanmorgen was ook zo rustig dat ik zoveel energie had opgebouwd. Met het spelen ben ik een beetje dwars en agressief gaan doen en heb ik ook veel geblaft. Dat vond Silvy volgens mij niet zo leuk. Ze heeft me mee in de auto genomen en toen zijn we even langs tante Marianne geweest, die ging ook heel wild met mij stoeien en daar word ik nog feller van. Daarna ben ik met Silvy naar de videotheek gegaan en toen weer in de auto. Ik was erg vervelend in de auto, ik wilde niet luisteren en niet zitten, ik wilde heel graag door de auto klimmen en kruipen maar dat mocht ik niet. Dat vond ik erg flauw van Silvy want ik wil heel graag zelf doen waar ik zin in heb. We zijn heel kort door de duinen gaan wandelen en toen luisterde ik ook al niet. Toen Silvy me riep bleef ik lekker zitten en toen ze me wilde komen halen ben ik weggerend. Dat vond ik een heel leuk spelletje. Silvy geloof ik niet zo. Thuis heb ik gegeten en heeft
Silvy me in de box gelegd maar toen begon ik te protesteren. Ik kreeg helemaal geen aandacht van Silvy (volgens mij was ze moe of een beetje boos op mij omdat ik zo vervelend was vandaag) en toen ben ik maar gaan slapen. Toen ik wakker werd heeft Silvy me mee genomen voor een korte wandeling op het strand. Op de terugweg had ik geen zin meer om te lopen en ben ik gaan zitten. Daarna ben ik verder gelopen. Ik ben van de stoep afgelopen en liep aan het riempje de straat op. Dat leek me wel erg leuk en Silvy riep mij maar ik ben lekker niet naar haar toe gegaan. Ze trok aan het riempje maar dat hielp niet want toen heb ik mij schrap gezet en dat kan ik heel goed. Silvy was helemaal klaar met mij en heeft mij zonder iets te zeggen opgepakt en naar huis gedragen en toen heeft ze mij direct in de box gelegd. Ze heeft niets tegen me gezegd en ze heeft me genegeerd. Dat vind ik niet leuk, ik ben daar erg verdrietig over. Misschien moet ik toch leren om iets beter te luisteren. Ik vind het veel leuker als ik aandacht krijg. Nu lig ik moe te mokken in mijn box.

Straks komt Ko thuis, die is niet zo streng als Silvy. Misschien hoef ik dan vanavond niet in de box maar kan ik op de bank. Ik weet het nu ook niet meer.

Morgen weer een dag. Kusje van Bizoe

 

Woensdag 8 april 2009

Vanmorgen ben ik met Silvy en Ko naar Bilthoven gereden, ik heb lekker rustig een uurtje heen en terug op de achterbank gelegen. Ze hadden de stoelen neergeklapt dus ikhad een lekker groot bed. Ik heb jeuk, volgens mij heeft Silvy dit al gezien want ik hoorde haar daarover met Ko praten. Morgen ga ik naar de dierenarts, ben benieuwd, ik hoop dat hij een beetje leuk en gezellig is en ik hoop dat ik niet bang ben.

In Bilthoven vond ik het hartstikke spannend. Silvy is met mij buiten gaan wandelen toen Ko zijn afspraak had. Allemaal nieuwe dingen en nieuwe luchtjes, ik heb ook een trein voorbij zien en horen razen, ik moest even schrikken. Bij de tweede trein vond ik het al minder eng. Ik was zo opgewonden van alle nieuwe dingen dat ik niet kon plassen. Toen we terugreden heb ik een plasje op de krant in de auto gedaan, knap he?

In Zandvoort terug gekomen kregen we visite. Vriendin Peggy kwam met haar vier dochters op bezoek. Ik heb een heel leuk cadeautje gekregen, een roze speelgoed big met een piepgeluid erin. Al die vier kinderen vond ik best wel even eng, toen ze binnenkwamen heb ik me achter de benen van Silvy verstopt. Silvy is met mij en de vier kinderen op de bank gaan zitten zodat we aan elkaar konden wennen en dat ging heel goed. Ik vond het
heel leuk want ik heb veel kunnen spelen. Ik geloof dat ze mij ook heel leuk vonden. Toen ik achter ze aan ging rennen schrok een van de meisjes en begon ze te huilen. Ik snap niet waarom want ik ben toch leuk en ik wilde alleen maar spelen. Ik heb ook een meisje in haar teentje gebeten om te spelen en dat meisje schrok en moest ook huilen. Toen ik moe werd ben ik lekker ergens anders gaan liggen want ik wilde rust. Silvy begreep dat goed en heeft de drukke kindjes bij mij weggehouden. Daarna heb ik alleen maar geslapen. Vervolgens een wandeling met Silvy gemaakt en toen Ko thuis kwam hebben we de hele avond gezellig op de bank gelegen. Ik heb ook nog in de Veronica gids gekeken of er iets leuks op TV kwam, ik heb de gids zowat verscheurd en ik vond het erg leuk dat ik dit mocht doen.

Ik was zo moe, ik heb wel goed gegeten. Silvy was ook erg moe, ze ging vroeg naar bed. Ik ben bij Ko op de bank gebleven, gezellig, ik hoefde van Ko niet in de box gelukkig. Ik heb Ko flink wakker gehouden, als hij sliep ging ik over hem heen lopen en ik heb een paar keer in zijn neus gebeten. Ook heb ik met zijn haren gespeeld want ik wilde zo graag spelen en aandacht maar ik geloof dat Ko erg moe was.

 

Donderdag 9 april 2009

Toen Silvy vanmorgen naar beneden kwam was ik blij en was het feest. Ik had de hele nacht al met Ko willen spelen maar die wilde slapen dus ik kon mijn energie niet echt kwijt. Silvy moest eerst even wat dingen op de computer doen en ik heb mijn best gedaan om het huis een beetje af te breken. Daar kreeg ik maar kort de tijd voor want toen stopte Silvy met de computer werkzaamheden en toen gingen we op het strand wandelen. Ik was zo vrolijk en blij en springerig.
Silvy heeft heel leuk met mij gespeeld, ze had een balletje meegenomen met een touwtje eraan en dat gooide ze weg, ik rende er achter aan en heb het balletje een paar keer terug gebracht. Wat ik ook een leuk spelletje vind is om tijdens het wandelen gewoon te gaan zitten en dan loopt Silvy een stukje door en dan roept ze “hier“. En dat ken ik want dan ren ik naar haar toe. Dan is ze heel lief en aait ze mij en krijg ik een lekker klein frolic brokje.

Toen we van het strand afliepen ben ik nog even in de broekspijpen van Silvy gaan hangen maar dat mocht niet. We kwamen toen nog een Berner hond tegen, ze heette Kyra en haar baasje heet Esther. Ik vond het een leuke hond en ben even op haar gaan zitten en ik heb haar ook in de oren gebeten, dat vond ze goed. Of ze het leuk vond weet ik niet. Toen we bijna bij het huis waren zag ik mijn thuis al, ik ben toen uit mezelf al op de stoeprand gaan zitten want dat heeft Silvy me geleerd om te doen voordat we oversteken. Silvy was heel blij toen ik dit deed en toen werd ik weer heel lekker gekriebeld en geaaid. Thuis aangekomen lag Ko op de bank te slapen, die was wellicht moe van mij van vannacht, hi hi hi. Ik ben toen op de bank gesprongen en op Ko en heb hem wakker gemaakt. Dat vond hij best leuk want hij was heel blij toen hij mij zag. Nu lig ik lekker onder de
tafel te slapen, ik ben moe van het wandelen. 
Straks gaan we naar de dierenarts, naar Jan-Willem Baljet van dierenkliniek Kenaupark in Haarlem. Ik ben net terug van de dierenarts, ik vond het enorm spannend daar. Jan Willem Baljet was heel aardig en lief voor mij. Hij heeft mij onderzocht en ik ben heel braaf blijven zitten. Ik heb last van mijt maar dat wist ik al want ik had jeuk, ik heb een ampulletje in mijn nekje gekregen. Verder kreeg ik nog de inentingen maar daar voelde ik niet echt iets van.

Daarna zijn we naar huis gegaan en was Silvy even druk bezig met stofzuigen, sprayen tegen de mijten en wasmachines draaien. Mijn box is weer helemaal fris en de bank ook. Silvy is boodschappen gaan doen en Ko bleef gezellig bij mij thuis. Toen kwam Lisette opvisite en dat was ook heel leuk, ik vind het altijd gezellig als er visite komt want dan kan ik leuk spelen, in broekspijpen hangen en vooral in veel verschillende schoenen bijten.

Vanavond komt Bianca, een vriendin van Silvy, op visite en ze eet ook mee. Ik ben erg benieuwd of ik een cadeautje krijg en of ik Bianca leuk vind. Ook hoop ik dat ik vanavond weer op de bank mag slapen bij Ko maar ik denk het haast van niet want Silvy was daar met Ko over aan het
praten dat dit toch niet de bedoeling was. Flauw hoor! Ik hoorde haar ook zeggen dat ze binnenkort gaan proberen even een half uurtje weg te gaan en mij alleen thuis te laten. Bah! Ik weet nog niet of ik me dan heel netjes ga gedragen of dat ik de boel op zijn kop ga zetten, dat zie ik nog wel. Dat was het weer voor vandaag, tot morgen dan maar.

 

Vrijdag 6 april 2009

Het was erg gezellig gisterenavond toen Bianca kwam, ze had een hele leuke roze speelgoed aap met een geluidje mee genomen. Ik moest even janken van hetgeluidje maar daarna vond ik het leuk. Er kwam nog een vriend langs en die is zijn twee hondjes gaan ophalen en daar heb ik heel even mee gespeeld en toen ging iedereen weer weg.

Ik ben de nacht goed doorgekomen, ik heb 2x gejankt en toen kwam Silvy naar beneden en had ze even aandacht voor mij, plasje en ik heb water gedronken. Voor de rest heb ik beneden geslapen en vanmorgen was ik al lekker vroeg wakker en heb ik Silvy wakker gemaakt.

We hebben gezellig gespeeld en buiten voor het huis gewandeld. Ik wilde niet echt graag aan het riempje wandelen, het enige watik daaraan momenteel echt leuk vind is om de hele tijd in het riempje te bijten. En dan ga ik eraan trekken, kijken of ik van Silvy win. Maar dan negeert Silvy mij of ze stopt met lopen en dat vind ik dan weer niet zo leuk want dan is de lol eraf. Vanmorgen ging Silvy in de tuin werken en dat vond ik heel erg gezellig. Ik heb vooral leuk geblaft en gespeeld met het tuingereedschap en liep daarbij Silvy best wel in de weg. Het aller-leukste vond ik toen ze alle vloeren buiten ging bezemen, daar lag heel veel zand. Ik heb heel hard en blij achter de bezem aangerend. En ik heb een prachtige kuil in de tuin gegraven, ik zat helemaal onder het zand. Het was erg gezellig zo samen met Silvy in de tuin. Op een gegeven moment heeft Silvy me binnen neergezet en toen ben ik lekker gaan slapen. Wat wordt je toch moe van al dat spelen. Toen Ko terugkwam zijn we met de auto naar een strandtent gegaan, daar was ik nog nooit geweest dus ik vond het allemaal erg nieuw. Ze hebben op het strand gegeten en ik heb heerlijk onder het tafeltje in de schaduw gelegen.

Bij thuiskomst ben ik Silvy nog even verder gaan helpen in de tuin. En daarna ben ik binnen gaan klieren. Toen Silvy niet op lette heb ik de kabel van de laptop flink stuk gebeten. Maar dat zag ze te laat dus kon ze lekker niet foei roepen. Daarna heb ik nog aan andere kabels gaan kauwen maar Silvy zag het net op tijd en riep foei. Vandaag had ik eens geen zin om daar naar te luisteren dus ik heb dat ook niet gedaan en ben doorgegaan met kauwen. Toen werd Silvy boos en heeft ze me in de box gezet. Nou, dat vond ik natuurlijk niet leuk dus ik ben heel zielig gaan doen en extra hard en zielig gaan piepen en janken want dan halen ze mij uit de box. Nou mooi niet dus deze keer. Maar ik was zo pissig dat ik heel lang heb volgehouden en ook geprobeerd heb eruit te klimmen. Silvy is toen bij mij in de bench gekropen maar ik heb stijfkoppig de andere kant op gekeken. Ze heeft me geaaid en dat vond ik dan toch wel weer lief en daar werd ik slaperig van dus ik ben in slaap gevallen. Ik moest ook even goed slapen want ik had zo hard in de tuin gewerkt vandaag. Ik heb trouwens al veel minder jeuk dus dat is fijn. Silvy heeft me vandaag geborsteld dus ik zie er weer netjes
uit. En o ja, vanmiddag hebben Ko en Silvy vijf minuutjes met mij geoefend met hele lekkere stukjes smackos erbij. We hebben de commando’s “hier” en “zit” gedaan en het ging heel erg goed, ik heb ook erg mijn best gedaan want ik vond  die smackos zo lekker en Ko en Silvy waren iedere keer zo blij als ik het goed deed. Erg leuk dus. 

Vanavond gaan we lekker niets doen en gezellig met z’n drietjes op de bank liggen en spelen. Tot morgen maar weer. Daaaaag.

 

Zaterdag 6 april tot woensdag 15 april

Dag lieve allemaal daar in Liende,
Pfff, ik heb het zo druk gehad de afgelopen dagen dat ik helemaal geen tijd meer heb gehad om in mijn dagboek te schrijven.

Daarom nu even een berichtje om jullie te laten weten hoe het met mij gaat. Alles gaat goed. Ik ben vorige week met Silvy en Ko op de boulevard gaan wandelen en toen kwam ik zo'n leuke berner sennen hond tegen, hij heette Bruno. Hij was erg groot en daar was ik toch helemaal niet van onder de indruk. Bruno vond het goed dat ik in zijn poten en in zijn oren ging bijten. We hebben gezellig gespeeld en ik was heel wild en ben ook een paar keer op het hoofd van Bruno gaan zitten.

Ik ben een paar keer alleen thuis geweest, heel eventjes maar en dat ging goed Ik ben nog steeds heel blij met Silvy en Ko en ik zoek heel erg goed mijn grenzen op. Ik heb zo veel leuke en gezellige speeltjes maar ik blijf het toch leuk vinden om met alles te spelen wat niet van mij is. Zodra ik een schoen van Ko en Silvy zie staan gaat-ie mee naar mijn kussen. Ook al roepen ze foei, dat blijf ik doen want ik vind dit gewoon erg leuk. Opa heeft een schoen meegenomen voor mij om mee te spelen maar dat vind ik al niet meer leuk want dat mag en ik vind het soms ook erg leuk om van alles uit te proberen wat niet mag. Maar ik ben niet alleen ondeugend hoor, ik ben ook heel lief, vooral als ik slaap. Ik slaap nog niet de hele nacht door. Ik wordt nog meestal 1x per nacht wakker voor een plasje en dan drink ik ook wat. Soms zet ik dan nog even de boel op stelten voordat ik weer ga slapen, dat hangt een beetje van mijn bui af. Als ik wakker ben dan ben ik ook echt wakker en dan vind ik ook dat ik alle aandacht verdien. En als ik die niet krijg dan meld ik mij, dan ga ik blaffen en geef ik aan dat ik wil spelen. Dat werkt de laatste tijd niet echt meer. Dus nu probeer ik dan extra zielig te doen, dan ga ik heel lief en zielig voor Ko of Silvy op de grond zitten en dan ga ik janken. Als dat niet werkt dan ga ik beledigd in een hoekje liggen. Ik meld me trouwens ook als ik mijn twee plakken rodi pens op gegeten heb, dan geef ik aan dat ik graag nog een derde plak wil. Maar dat feest gaat dan niet door, ik krijg braaf vier keer per dag mijn eten en dat eet ik goed op.

Silvy speelt veel met mij en dat vind ik erg gezellig. Ik vind het ook altijd leuk om haar uit te dagen. Het blijft leuk om in haar broekspijpen te hangen en te bijten. Ik probeer ook vaak heftig een een speeltje te rukken en het dan van Silvy af te pakken maar tot nu toe laat Silvy mij niet winnen dus daar begint de lol ook snel van af te raken. Gisteren ben ik met Silvy naar het strand geweest, ze ging daar lekker lunsjen en ik besloot toen we daar waren om eens lekker niet braaf en rustig te zijn. Ik heb het hele terras op zijn kop gezet en heb lekker zeer aktief gedaan. Silvy is uiteindelijk even met mij gaan spelen en rennen en toen ik moe was ben ik braaf gaan liggen op de voeten van Silvy, ik lig graag op haar voeten.

Het paasweekend was erg gezellig. Op eerste paasdag kwamen de ouders van Silvy op visite, mijn opa en oma. Die vond ik heel lief en leuk. De zus van Silvy was er ook met haar dochtertje. Daar heb ik extra rustig en lief tegen gedaan zodat zij mij heel leuk en lief vond. Dat is natuurlijk niet zo moeilijk want dat ben ik ook gewoon. De zus van Ko en haar man waren er ook en ik heb het heel gezellig gehad. Van oma en opa kreeg ik een heerlijk bot van de slager, dat hadden ze even voorgekookt, erg jammie. Die mogen vaker komen! Omdat het pasen was kreeg ik van Ko en Silvy een hardgekookt eitje fijngeprakt door mijn brokjes, dat vond ik echt een feest, erg lekker hoor!

Op tweede paasdag zijn we bij een vriendin van Silvy gaan brunchen. Bianca, die kende ik al. Ze heeft een hele grote en mooie tuin en daar heb ik leuk in kunnen spelen. Ik vond het gezellig en heb lekker rustig bij Ko en Silvy onder de tafel gelegen. Heel braaf. Ik ben extra braaf geweest want ik vind het leuk als ik met Silvy en Ko mee op pad mag.

Met wandelen aan het riempje gaat het nog niet zo goed. Ik vind het riempje vooral erg leuk om mee te spelen, daar ga ik in bijten en aan trekken. Silvy heeft al van alles geprobeerd om mij dat af te leren maar dat wil ik nog niet want ik ben een puppie en ik ben ondeugend. Bij Ko loop ik trouwens wel iets beter aan het riempje. Maar Ko wandelt minder met mij dus als hij met mij gaat wandelen dan doe ik extra mijn best.

Ik heb trouwens geen jeuk meer dus ik neem aan dat de mijt weg is. Volgende week dinsdag ga ik met Silvy naar de puppytraining, ik ben benieuwd hoe dat gaat en wat ik allemaal kan leren. Lijkt me enig om allemaal hondjes te zien en daar mee te spelen maar ik geloof niet dat dit de bedoeling is. Ga ik natuurlijk toch proberen.

En o ja, Silvy heeft gisteren mijn tandjes voor het eerst gepoetst. Dat kriebelde en ik moest er erg aan wennen. De tandpasta vond ik erg lekker, die
is speciaal voor honden dus logisch dat ik dat dan lekker vind. Silvy kon nog niet goed al mijn tandjes poetsen want ik moest daar nog aan wennen en vond het vooral leuk om te bijten in de tandenborstel.

Dat was het weer voor nu. Ik stuur jullie nog een paar foto's mee. Ik hoop dat met mama en met jullie verder alles goed is. Ik verheug me erop om jullie allemaal binnenkort te zien op de Bernerdag.

Lieve knuffel van Bizoe

 

16 april tot 20 april

Ik was echt voornemend om iedere dag in mijn dagboek te schrijven maar dat lukt nu niet meer zo goed. Ik heb het ook zo druk en gezellig dat het er af en toe niet van komt. Eens even nadenken wat ik nog allemaal mee heb gemaakt de afgelopen dagen.

Het is natuurlijk prachtig weer en dat vind ik heerlijk, lekker buiten in de tuin spelen en liggen. Ik heb inmiddels al een paar hele mooie kuilen gegraven in de tuin, ik ben daar enorm trots op.

Donderdag had ik een lekker en gezellig middagje en avondje met Silvy alleen. Ko was naar kantoor en met zijn vrienden op stap. Vrijdags ben ik voor het eerst 2 uurtjes alleen thuis gebleven. Ik heb heerlijk geslapen en vond het weer erg gezellig toen Ko en Silvy thuiskwamen. Toen was ik erg enthousiast. ‘s avonds kwam Joris even langs, de zoon van Ko. Vond ik ook weer leuk om hem te zien, ik heb nog een paar leuke foto’s van mij met Joris laten maken. We staan er erg leuk op, al zeg ik het zelf.

Zaterdag kwam de werkster Ajing, volgens mij is ze een beetje bang voor mij dus ga ik extra hard blaffen tegen haar. Ze steekt wel haar hand uit naar mij en maakt geluidjes maar ze aait en kriebelt me niet. Vind ik flauw. En als ze gaat stofzuigen ga ik lekker in de gang liggen want dat vind ik zo’n rotgeluid. Als Ajing de vloer gaat mobben dan is het feest, ik vind het echt enig om achter de mob aan te rennen. Ajing vindt dat niet zo leuk
maar Ko en Silvy moeten meestal wel lachen. Toch zetten ze mij dan even apart en alleen in de gang. Tja, ik snap best dat Ajing de vloer beter kan mobben zonder mij.

Zaterdagavond gingen Ko en Silvy weg naar een verjaardagsfeestje. Ik hoorde eerst Silvy praten met Ko en daarna met Kyra, ik zou misschien een weekendje gaan logeren in Liende. Maar Ko wilde mij niet zo lang missen dus besloten ze om halverwege het feestje even naar mij te komen kijken. Vind ik allemaal prima hoor want ik kan ook best goed alleen thuisblijven, lekker luieren. Ik heb dan ook lekker rustig geslapen. Ko en Silvy kwamen na 2 uurtjes thuis en toen hebben we gezellig geknuffeld en gespeeld en toen gingen ze weer weg en kwamen ze weer thuis na 2 uurtjes. Ko was zo moe daarna dat hij op de bank in slaap is gevallen en ik ben gezellig bij Ko op de bank gaan liggen. Ik slaap al enkele nachten helemaal alleen beneden en de box is inmiddels opgeruimd en weg. Ik heb een prachtig groot bordeaux rood kussen maar meestal lig ik op de gang te
slapen ‘s nachts. Daar kan ik alles goed in de gaten houden, de voordeur maar ook de trap voor als Ko en Silvy naar beneden komen.

Zondag zijn we met z’n 3tjes op de scooter geweest. Silvy zat achter Ko en hield mij lekker in haar armen. Heerlijk die wind door mijn vacht heen. Ik vond het de eerste keer een beetje eng maar nu vind ik het hartstikke leuk. Ik zet mijn voorpootjes dan op de schouders van Ko zodat ik een goed overzicht heb. We zijn lekker bij Maarten op het strand geweest, daar heb ik heerlijk lui in het zonnetje en in de schaduw gelegen. Altijd leuk zo saampjes erop uit, Silvy neemt dan ook mijn eigen drinkbak mee en mijn speeltjes en iets om op te kauwen. Ik voel me dan helemaal thuis. Aan het einde van de dag kwam Joris weer even langs en daarna heb ik lekker gezellig met Ko en Silvy op de bank gelegen.

Vannacht heb ik goed geslapen maar Silvy en Ko gingen vroeg naar bed en om half 6 ben ik verschrikkelijk veel lawaai gaan maken. Ik heb de kussens van de banken buiten onder de trap vandaan gesleept en die heb ik door het hele huis her en der op de vloer gelegd. Vervolgens heb ik nog gezellig enkele schoenen uit het kastje in de gang gehaald en met de trui van Ko gespeeld. Het was hartstikke leuk spelen zo in mijn uppie zonder dat iemand foei riep. Ik heb echt genoten! Ik was hartstikke blij toen Silvy naar beneden kwam, we hebben eerst samen geknuffeld en toen zijn we gaan spelen. Ik had een flinke ADHD aanval en rende als een raket door de tuin en door de woonkamer. Ik heb meer heerlijk kunnen uitleven.

Er gaan nog allemaal leuke dingen gebeuren, eerst morgen naar de puppy training. En ik ga weer lekker in mei een weekendje met Ko en Silvy naar Zeeland, daar gaan ze vrienden opzoeken en ik ga natuurlijk gezellig mee.

Dat was het weer voor vandaag. Tot snel! Knuffels van ikke

 

21 april tot 24 april

Hiep hoi, ik heb mijn eerste puppy training gehad. Het was hartstikke gezellig en leuk. Ik mocht met de andere hondjes spelen en dat heb ik dan ook heel goed gedaan. Onze baasjes moesten weglopen en dan gingen de trainster Elvira en Greet kijken wat wij gingen doen. Nou, niet erachteraan natuurlijk want wij vonden het veel leuker om met de hondjes onder elkaar te stoeien en te rollenbollen. Toen moesten onze baasjes ons roepen en toen Silvy mij riep ben ik meteen naar haar toe gesprint. Verder moesten we oefenen met het commando “zit” en “hier” maar dat ken ik al heel erg goed. Wat nieuw was om te leren was het commando “lig”. Dat vond ik best moeilijk want vanuit “zit” ging in niet liggen maar stond ik op om bij het lekkers te komen.

Inmiddels heeft Silvy 3 dagen “lig” met mij geoefend en dat kan ik nu ook al heel goed. Knap he? Ik ben erg trots op mezelf. En ik moest ook gezellig bij Silvy zitten en toen deed ze heel leuk en gezellig met mij terwijl andere honden met hun baasjes langsliepen. Maar toen vond ik Silvy leuker en gezelliger dan de andere honden en daar had ik even geen aandacht voor. Dat was van korte duur want daarna wilde ik toch weer met ze spelen. Toen moest ik oefenen met lopen aan het riempje en “volg” en dat ging heel goed zo voor de eerste keer vond ik zelf. Ik vind het gewoon niet leuk om aan een riempje te lopen en vind het nog steeds erg leuk om erin te bijten. Ik geloof dat Silvy nu een ijzeren riempje gaat kopen zodat ik er niet meer in ga bijten.

Na de training was ik bekaf en heel erg vies. We zijn naar huis gegaan en ik heb heel lang en heel veel geslapen. Silvy ging alleen naar de verjaardag van haar moeder in Zuid Limburg en ik heb even gehuild toen ze wegging. Ik ben verder gezellig bij Ko thuis geweest de hele middag en avond. Ko was mij kwijt maar ik had me verstopt, ik heb een nieuw plekje ontdekt waar ik heerlijk rustig kan liggen. Op de gang, onder de trap en voor de kussens en tussen de plantenpot, daar friemel ik me dan tussen. Ligt heerlijk! Ko was wel blij toen hij mij daar vond, je ziet me daar ook
bijna niet liggen op die zwarte stenen.

Ik was hartstikke blij toen Silvy weer thuis kwam, ik was door het dolle heen, heb haar gezicht en handen gelikt en heb me suf gekwispeld.

De afgelopen dagen heb ik iedere dag met Silvy de commando’s geoefend, het lopen aan de riem gaat nog steeds niet goed. Ik blijf in de riem bijten en blijf eraan trekken. We zijn veel buiten geweest, ik aan het riempje, dan hield Silvy een stukje worst voor mijn snuit en dan moest ik volgen. Dat ging wel goed, dat vond ik natuurlijk veel leuker dan in het riempje bijten.

Ik slaap verder nog lekker veel en ik kan mezelf ook goed amuseren. Ik vraag ook nog steeds heel veel aandacht en ik wil nog graag bepalen wanneer ik wil spelen. En als ik mijn zin niet krijg ga ik blaffen en dan janken. Gisteren kreeg ik van Silvy een lekker bot van de slager. Smaakte erg goed. ‘s Avonds gingen Ko en Silvy weg en toen kwam Nick oppassen, die had ik al eens gezien dus helemaal leuk. Joris kwam ook nog. Ik mistte Silvy en Ko toch wel en ben op de gang gaan liggen wachten totdat ze thuis kwamen. Eerst kwam Silvy met Marian thuis en toen Marian wegging heb ik nog even gezellig met Silvy geknuffeld. Ko kwam pas veel later thuis en toen kwam Silvy ook even naar beneden en hebben we gezellig met z’n 3tjes geknuffeld. Ko had een beetje te diep in het glaasje gekeken maar hij was wel heel lief en gezellig en aanhankelijk.

Vanmorgen ben ik heel stout geweest. Silvy had wel gezellig gespeeld met mij, de commando’s geoefend en we hadden ook nog langs het strand gelopen. Daarna kreeg ik zin om stout te doen en heb ik eerst geprobeerd in de plantenbak te klauteren. Toen Silvy foei riep keek ik naar haar en maakte ze een foto. Daarna heb ik maar geluisterd. Vervolgens ben ik in de grote plantenbak gesprongen maar toen waren Silvy en Ko aan het ontbijten en die zagen mij niet want vanuit de keukentafel zie je die plantenbak niet echt goed. Daardoor kon ik ongestoord heen en weer rennen in de aarde tussen de violen. Ik heb er ook een paar uitgetrokken, echt enig dat tuinieren. Jammer genoeg kwam Silvy even kijken waar ik was en vooral wat ik aan het doen was. Ze vond het zo verdacht stil. En toen riep ze foei, best wel boos hoor, maar ik ging door met heen en weer rennen en heb lekker niet geluisterd. Toen heeft Silvy me uit de plantenbak getild en nog een keer flink foei gezegd. Maar daar trok ik me nu eens lekker niets van aan en toen ze zich omdraaide om weer naar binnen te gaan heb ik een flinke aanloop genomen en ben nog eens in de plantenbak gesprongen. Toen  werd Silvy echt kwaad, dat hoorde ik aan de manier waarop ze foei riep. Maar ik wilde echt niet uit de plantenbak komen en vond het ook best wel hoog om naar beneden te springen. Erin springen gaat me makkelijker af! Daarna ben ik heel boos gaan blaffen maar ik kreeg totaal geen aandacht. Ook het zielige janken dat ik dan daarna altijd doe werkte niet. Flauw hoor. Ik ben zo braaf en heb nog niets kapot gemaakt en af en toe moet ik ook gewoon lekker keten en ondeugend en stout doen want ik ben toch nog maar een puppy?

Ik ben nog een paar keer met de laars van Silvy er van door gegaan maar dat mocht ook al niet.

Ik groei goed en ik wordt best wel al heel erg zwaar en groot.

Silvy was een beetje verdrietig vanmorgen, ze had het verhaal van Max op de website gelezen. Ik ken Max niet, ja alleen van de foto die op de vensterbank staat. Ik vond het niet leuk dat Silvy verdrietig was en ben toen extra lief tegen Silvy geweest, dat vond ze erg fijn. Ik heb even lekker in haar armen gelegen.

Nu ga ik lekker slapen want ik ben erg moe, net als Ko en Silvy. Straks gaan we nog even naar de dierenarts in Haarlem want Silvy vind dat ik nog veel krab de laatste paar dagen en ze wil even laten kijken of die stomme mijt beestjes wel allemaal weg zijn.

Fijn weekend en tot snel. Bizoe

 

25 april t/m 30 april

Eens even denken wat er allemaal is gebeurt deze week. Ik was nog met Silvy naar Jan Willem gegaan om even te laten checken of ik nog mijt had maar dat was gelukkig niet het geval.

Ik heb een nieuw riempje van ijzer maar daar bijt ik nog steeds in.

Toen ik op een keer met Silvy door de duinen liep hebben we een hert gezien, ik kende dat dier nog niet en was erg bang. Ik heb me verscholen achter de benen van Silvy. Daarna wilde ik zo snel mogelijk naar huis.

Verder heb ik mijn tweede puppytraining gehad en ik vond het erg gezellig om weer alle hondjes daar te zien. Ik heb enorm mijn best gedaan en Silvy was hartstikke trots op mij.

In het weekend ben ik met Ko en Silvy de duinen in gegaan naar het zwanenmeertje, daar heb ik door het water gewaad, ik was helemaal nat maar vond het wel erg leuk. Ko stond ook met zijn voeten in het water, hartstikke gezellig.

Ik doe mijn behoefte altijd netjes in de tuin maar nu wil Silvy mij leren om dat aan de overkant van het huis te doen. Ik doe dit niet, dat is nieuw en dat wil ik niet. Ze is best lang met mij buiten voor het huis geweest en zodra we thuiskwamen ben ik weer lekker in de tuin gaan plassen. Dat is inmiddels zo een paar keer al gegaan. Ik wil gewoon nergens anders plassen behalve achter in de tuin of in de auto. Ik snap ook niet waarom ik ergens anders zou moeten plassen als ze mij geleerd hebben om achterin de tuin te plassen.

Voor de rest heb ik de afgelopen dagen veel geslapen en gespeeld en ben ik ook een paar keer flink ondeugend geweest. Een keer was ik heel erg aan het uitdagen naar Silvy en begon ik heel wild te blaffen en speels te bijten. Silvy pakte me toen zonder iets te zeggen op en heeft me in de gang neer gezet. Dat vond ik helemaal niet leuk. Ik ben netjes in de gang blijven zitten wachten totdat Silvy me weer kwam halen. Silvy heeft me de afgelopen dagen een paar keer op de gang gezet, volgens mij doet ze dit als ik te wild en te uitdagend ben. Misschien moet ik dan toch iets meer naar Silvy luisteren als ik zo doe en zij foei roept. Ga ik proberen want ik vind het niet leuk als Silvy mij zonder iets te zeggen op de gang zet.

Ik was nog even met Silvy naar Jan Willem gegaan voor mijn inentingen, ook rabiës. Ik vind het altijd erg gezellig om daar naar toe te gaan want ik vind Jan Willem heel aardig. Ik ben daar braaf gaan zitten en liggen, ook om te laten zien hoe goed ik al luister en hoe goed ik dat kan. Silvy was erg trots op mij.  Ik was goed aangekomen en weeg nu 1180 gram. Ik begin best al zwaar te worden.

Op Koninginnedag ben ik half in de jacuzzi gevallen, dat was best even schrikken hoor. Ik stond met mijn poten op de rand en toen gleed ik uit, ik hing met mijn kop en de helft van mijn lijf onder water. Ko heeft me toen heel snel daaruit getild, ik was best even geschrokken van al dat water maar ben daarna vrolijk door de tuin gaan rennen en heb heerlijk kuilen gegraven. Ik zag er prachtig uit, met al dat zand en aarde in mijn natte vacht.

Dit was mijn dagboek van de afgelopen maand april. Ik weet niet of ik nog verder ga schrijven want het is best veel werk hoor.

Nou, de groetjes dan maar weer.

Pootje van Bizoe