Bizoe.jouwweb.nl
Home » Nestje 2011 » Week 6 - 7

Puppy's week 7

Gewichten puppy's week 7

 

  14 aug 15 aug 16 aug 17 aug 18 aug  19 aug  20 aug
  dag 43 dag 44 dag 45 dag 46 dag 47 dag 48 dag 49
Floris  5300 gr    5500 gr   5700 gr    6100 gr    6300 gr   6500 gr   6800 gr 
Maxi  5300 gr  5500 gr  5800 gr  5800 gr  6000 gr  6300 gr  6400 gr
Lex  5400 gr  5700 gr  5900 gr  6000 gr  6200 gr  6500 gr  6500 gr
Bea  4600 gr  4800 gr  5000 gr  5000 gr  5300 gr  5500 gr  5600 gr
Trix  4600 gr  4800 gr  5100 gr  5200 gr  5500 gr  5800 gr  5800 gr
Berny  5200 gr  5400 gr  5500 gr  5700 gr  5900 gr  6200 gr  6200 gr
Pieter  5400 gr  5700 gr  6000 gr  6000 gr  6300 gr  6600 gr  6700 gr
Bella  4600 gr  4800 gr  5100 gr  5200 gr  5400 gr  5600 gr  5600 gr

 

 

20 augustus, dag 49
Ko werd gisterennacht al om 5 uur gewekt voor een gezellig puppyfeestje…. Hij heeft de puppy’s uit de ren gelaten en is daarna op de bank in slaap gevallen. Het was een grote feestbende toen ik wakker was en de woonkamer binnenstapte….
In de ochtend na de gebruikelijke puppy- en schoonmaakrituelen ben ik aan de informatiebrochures gaan werken. Daarna kwamen vrienden op visite en hebben we gezellig buiten kunnen lunchen omdat het zo’n mooi weer was. De puppy’s waren enorm rustig en hebben non-stop geslapen van 12 uur tot half 4 in de middag. Onvoorstelbaar, ze hadden weinig te melden en kwamen niet of nauwelijks in beweging. Waarschijnlijk was het te warm voor ze om druk te doen.
Toen de puppy’s wakker werden hebben we de CD met geluiden opgezet en dat was toch nog even schrikken voor de pupjes, alhoelwel ze stukken minder reageren dan toen we de eerste keer de CD afspeelden. Vervolgens hebben we de pupjes in de auto geladen, daar worden we steeds handiger en sneller in. We zijn naar Aerdenhout naar het bosje gereden en hebben de toekomstige puppy eigenaren van Maxi (Zoebi) even ingeseind per sms dat we naar het bosje gingen met het puppenstel en met Bizoe. Ze wonen daar namelijk om de hoek dus het was voor hun een thuiswedstrijd en een cadeautje om eventjes door het bos te lopen met z’n allen. We hopen dat de andere puppy eigenaren nu niet te veel balen omdat zij dit niet mee konden maken…
Bij thuiskomst waren de puppy’s knock-out maar dat duurde maar drie kwartier. Daarna was het echt party time. Ze hebben anderhalf uur huis en tuin op z’n kop gezet. Het waren echte stuiterballen.
Uiteraard hebben we weer de individuele foto’s gemaakt van onze knapperds.
 
 
 
Floris                                                                                 Lex (Pieter)
 
 
Berny (Berny)                                                                     Pieter (Pieters)
 
 
 
Maxi (Zoebi)                                                                       Bea (Balou)
 
 
Trix (Jip)                                                                               Bella (Bella Donna)
 
 
  
 
   
 
  
 
 
 
19 augustus, dag 48
Het was een heerlijke dag met de pupjes. In de ochtend kwam een vriendin op visitie die voor Bizoe schapenvet bonbons had meegenomen en voor de puppy's allemaal een eigen piepspeeltje. Heel lief. De werkster kwam vandaag ook en de puppy's vonden het erg leuk om in de weg te lopen en haar te helpen. We hebben enorm gelachen.
De puppy's en Bizoe hebben enorm genoten van een middagje buiten, ze hebben heftig gespeeld met de iglotent. Ook hebben ze aan het einde van de dag geholpen met het bezemen van de vloer buiten. Toen het wat warmer werd kwamen de puppy's allemaal naar binnen om op de keukenvloer te liggen i.p.v. buiten. Grappig, hoe klein ze zijn zo goed weten ze het koelste plekje op te zoeken. Bizoe ging in haar hofje in het zand liggen in de schaduw en daar gingen ook een paar puppy's bij liggen. Toen we puppy's gingen tellen waren we er twee kwijt en die lagen onder de kruiwagen, heel erg schattig!
Het eten buiten was ook weer een festijn. Sommige pupjes duiken de voerbak van Bizoe in en dat vindt mama Bizoe allemaal goed. Bizoe gaat dan wel eten uit de puppenbakjes. Enig om te zien, zo lief.
's Avonds kwamen kennisen nog even met de puppy's knuffelen en de pupjes kregen allemaal een eigen klik doosje met kleine hondenkluifjes erin. Een paar slimme pupjes hadden meteen door hoe ze de doosjes open konden maken!
Ik ben druk bezig met het afmaken en printen van de informatiebrochures voor de nieuwe puppy eigenaren, na het weekend worden deze alvast per post opgestuurd zodat de informatie tijdig ontvangen en gelezen kan worden.
Wat ik nog vergeten was te melden, van Maud heb ik een prachtige tekening gekregen, die had ze gemaakt tijdens haar vakantie in Frankrijk. Maud en ik hebben samen een plekje op de koelkast uitgezocht en daar de tekening opgehangen met magneetjes. Ik was helemaal ontroerd van dit lieve en mooie gebaar. Hieronder de prachtige tekening, ze verheugt zich op de komst van Maxi / Zoebi.
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
 
18 augustus, dag 47
’s Ochtends kwam een mevrouw van de Raad van Beheer de puppy’s chippen. Met een spuitje werd het chipje in de linkerschouder van het pupje ingebracht. Het ging snel en goed, alleen Trix begon te piepen maar dat deed ze ook toen ze haar enting kreeg en we hadden al van te voren bedacht dat ze ook zou piepen bij het chippen, ja dus…. Daarna even wat formulieren invullen, stickertjes plakken in de paspoortjes en op de registratieformulieren en klaar.
Het was een regenachtige dag dus zijn de puppy’s binnen gebleven en konden ze niet de tuin in. Daar zijn ze dan niet blij mee en dat laten ze ook horen. Een aantal pupjes gaat dan heel zielig (jaaaa, onze pupjes zijn echt zielig!!!!) op de mat voor de gesloten deur zitten piepen omdat ze naar buiten willen. Een enkeling wordt dan gewoon pissig en springt tegen de deur op van gif. Enig!
’s Middags kwam voedvrouw Esther met haar dochter Priscilla en diens vriend Ricardo. We waren voornemend om met de pupjes aangelijnd het dorp in te gaan maar helaas kon dat niet omdat de pupjes gechipped waren. Ze mogen dan enkele dagen geen halsbandje dragen.
Uiteindelijk zijn we met z’n allen richting duinen gereden en daar mochten Bizoe en haar pupjes even door het gras rennen en naar het zand en water. Bizoe dook meteen het water in maar de pupjes waren daar totaal niet in geïnteresseerd. Het regende dus ze waren al nat genoeg. Het was een gezellig uitje met z’n allen.
’s Avonds kwam Esther nog even langs met haar man Kees om voor de laatste keer de pupjes te knuffelen. Ze gaan met vakantie en als ze terugkomen zijn de pupjes bij hun nieuwe eigenaren. Die zijn al aan het aftellen en kunnen haast niet wachten om hun pupje te komen halen. Begrijpelijk, we leven met jullie mee en zullen in de tussentijd zeer goed voor jullie pupjes blijven zorgen en ze heerlijk verwennen en verpesten, ha ha ha....
 
  
 
  
 
  
 
   
 
   
 
   
 
  
 
En uiteraard weer enkele foto's van Remy, onze Floris....
 
 
 
 
 
 
(per ongeluk deze laatste foto van Floris voor Lex aangezien maar dankzij het oplettend oog van de nieuwe eigenaar van Lex er achter gekomen dat ook deze knapperd toch echt wel Floris is....)
 
 

 

17 augustus, dag 46
Vanmorgen kwam de familie uit Aerdenhout hun teefje Maxi bewonderen, ze zijn enorm blij met Maxi en zo valt alles weer op zijn plaats.  Nu Floris nog….
’s Middags kwam fotograaf Jan Harryvan foto’s van de puppy’s maken. Hij had zijn vrouw Lieske meegenomen voor extra assistentie. Eerst hebben zij alle apparatuur opgesteld en daarna kon het feest beginnen. Uiteraard lukte het niet om een foto te maken van alle puppy’s tegelijk want daar zijn ze nog te klein voor en ze renden alle kanten uit. We hebben alle pupjes en Bizoe buiten gedaan en hebben toen één voor één de pupjes neergezet en Jan is foto’s gaan maken. Sommige pupjes gingen meteen beeldig liggen of zitten en anderen trokken meteen een sprintje naar Jan die op de grond lag om zijn haren even in model te brengen of om gezellig aan het riempje van zijn camera te gaan hangen en bijten. De hulp van Lieske, de vrouw van Jan, was erg fijn. We zijn heel creatief geweest om de pupjes zo goed mogelijk te laten poseren, we waren druk in de weer met speeltjes, koekjes en stukjes kip. Het was een hele klus voor iedereen maar het was enig! Tussendoor hebben we al wat foto’s mogen zien op de camera van Jan en die zagen er prachtig uit. We hopen dit weekend wat foto’s te ontvangen zodat we die alvast op de website kunnen plaatsen. Dan komt er ook een link bij te staan om de foto’s van de pupjes te bekijken en na te bestellen. Altijd leuk voor de puppy eigenaren om een mooie foto van hun pupje te hebben.
Daarna waren de pupjes even moe van alle indrukken dus hoogste tijd voor een slaapje, een kort slaapje welteverstaan. Daarna lekker met z’n allen door de tuin stuiteren. Ze hebben enorm getuinierd toen wij even niet keken…. Uiteindelijk heeft Ko houtblokken op de aarde gelegd zodat ze in ieder geval nu niet meer kunnen graven. Ze zullen vast wel weer iets anders bedenken ha ha ha. ’s Avonds hebben de pupjes nog heerlijk door de woonkamer gestuiterd en zijn ze druk bezig geweest met het herinrichten van het huis….
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 

 

16 augustus, dag 45
Het was een mooie dag vandaag voor wat betreft welk puppy bij welke familie terecht ging komen. Alles valt zo mooi op zijn plaats en voor ons voelt het allemaal erg goed, de keuzes van iedere familie kloppen prima voor ons gevoel, dat vinden we erg fijn.
Vanmorgen kwam André zijn reutje uitzoeken. Als vanzelfsprekend kwam Lex naar André toe en dat lag helemaal in de lijn van André’s keuze. Lex gaat voortaan in Haarlem wonen bij André en zijn dochters Roos en Carlijn en zoontje Maurits. Lex gaat dan Pieter heten. Proficiat! Wat leuk dat er een tweede Koninklijke naam gehandhaafd wordt. In plaats van de gebruikelijke kindervoorleesboekjes leest André zijn kinderen nu voor uit Berner boekjes zodat zijn kinderen al helemaal op de hoogte worden gebracht van de berner, hun verzorging, voeding en opvoeding. Een geweldig initiatief vonden wij.
Floris is nog niet onder de pannen en voor hem zoeken we nog een lieve familie die hij gelukkig kan maken met zijn vrolijk en ondernemend karaktertje. Tot die tijd blijft Floris gezellig bij ons en bij Bizoe in Zandvoort.
Verder kregen we vanmiddag het mooie nieuws dat Bella naar Amersfoort gaat verhuizen en bij Pim, Marthy en hun zonen Demian, Jordy en Midas gaat wonen. De familie heeft telefonisch contact gehad met Steven Schukking over het minimale hartruisje dat Bella heeft. Ze zijn gerustgesteld en hun enorme eensgezinde liefde voor Bella heeft zeker de doorslag gegeven. We zijn blij voor jullie en feliciteren jullie met Bella Donna.
Piet Paulusma is ons verder zeer gunstig gezind want het is wederom een mooie en zonnige dag geweest dus de puppy’s genieten volop van het buiten zijn en wij ook.
’s Middags hebben we de puppy’s weer met Bizoe in de auto geladen en zijn we naar het bos in Aerdenhout geweest. Het in- en uitladen blijft altijd spannend maar we worden steeds handiger hierin! De puppy’s vonden het geweldig! Bizoe ging helemaal uit haar dak en de puppy’s dribbelden gewoon lekker achter mama aan. Voor het eerst met de pootjes in de gras en in het bos, nog even onwennig maar het ging zo goed. We hebben enorm genoten van dit uitje, wat een mooi geluksmoment!
Vanavond kwam familie Koster hun puppy uitzoeken. Bea is de gelukkige dame geworden en gaat voortaan Balou heten. Bea gaat naar Alphen a/d Rijn verhuizen naar Erwin en Susan en hun dochtertje Marit. We zijn erg blij met hun keuze omdat het volgens ons een goede combi is.
Daarna hebben we de familie uit Aerdenhout ingelicht dat de ondernemende en temperamentvolle Maxi hun puppy gaat worden. Maxi gaat bij Olivier en Marjolijn wonen en bij hun dochter Maud en zoontje Lars. Ze komen morgenvroeg langs om met Maxi te knuffelen die voortaan Zoebi gaat heten. De familie heeft gepuzzeld met de naam Bizoe en daaruit is de naam Zoebi komen rollen. Erg origineel en een prachtige naam.
O ja, nog even een speciaal bedankje voor Loekie, Allard en Jim voor de piepkip….. De puppy’s vinden het enig en wij horen alleen maar luid gepiep de hele dag door. Het lijkt hier net carnaval! Geen enkel speeltje is meer interessant behalve de piepkip, die wordt werkelijk door alle puppy’s overal mee naar toe gesleept, ook naar buiten dus ook namens de buurt, bedankt ha ha ha
Morgenmiddag komt de professionele fotograaf naar Zandvoort voor de fotoshoot, we zijn benieuwd hoe dit gaat verlopen met onze beweeglijke en actieve puppy’s…..
 
 
 
Hieronder enkele foto's van Floris, we zetten 'm even extra in het zonnetje deze knappe man! Dat verdiend hij wel want hij is natuurlijk een beetje zielig omdat hij nog niet weet bij welke familie hij terecht gaan komen.....
 
 
   
 
 
 
15 augustus, dag 44
Gisterennacht hadden de puppy’s maar liefst twee pyama party’s, eentje om kwart voor 12 ’s nachts en eentje om half 5. Ko heeft er niets van gemerkt en ik heb maar meegedaan met de pyama party. Altijd leuk om de ochtend met een feestje te beginnen niet waar? Het was erg gezellig….
Vandaag hebben we de puppy’s ontwormd, dat zouden we doen met 6 weken maar omdat ze op die dag hun entingen kregen hebben we het twee dagen later gedaan.
Ieder pupje mocht bij Ko op de schoot en kreeg eerst een klein stukje leverworst, daarna het pilletje in het bekje, dichthouden, wrijven en nog een stukje worst erachter aan voor de pret. Dat ging bij alle puppy’s eigenlijk prima alleen Bella had daar toch iets anders op bedacht. Het pilletje spuugde ze meteen uit tot twee keer aan toe. We hebben het pilletje kleiner gemaakt en in de stukjes leverworst gestopt en slimme Bella at de leverworst op en spuugde toch nog het kleine stukje pilletje uit. De aanhouder wint (wij dus!) dus het is uiteindelijk toch nog gelukt. Het was enig deze pilletjes sessie bij de puppy’s.
’s Ochtends kwam de familie uit Amersfoort op visite om een teefje uit te kiezen en eigenlijk is het vanaf dag 1 liefde op het eerste gezicht met Bella. Vandaag gaan ze nog even telefonisch contact opnemen met Steven Schukking, die zo lief is om deze familie te woord te staan en wat achtergrond informatie te geven over het minimale hartruisje van Bella. Later op de dag horen we of Bella definitief naar Amersfoort gaat verhuizen.
’s Middags was het prachtig weer dus we zijn de hele middag met de puppy’s buiten geweest. Een kennis kwam nog op visite met haar twee dochtertjes om puppy’s te knuffelen en in het kader van de socialisatie van de puppy’s zodat ze ook leren om met kleine kinderen om te gaan. De dochter van Ko was ook gezellig op visite en ze heeft zich kostelijk vermaakt met al het puppenspul.
’s Avonds kregen we nog visite om een puppy uit te kiezen. Berny is de gelukkige die in Noord Beemster gaat wonen bij Allard en Loekie en zoontje  Jim. Berny blijft gewoon Berny heten omdat ze dit toch een hele leuke naam vonden en dat vinden wij ook weer leuk. Proficiat met jullie knappe en stoere Berny!
En lieve Pieter met Bizoe snoetje is de uitverkorene om in Rhenen te gaan wonen bij dierenarts Steven Schukking en bij Mijnheer, de volle broer van Bizoe. Proficiat Steven met Pieter die voortaan Pieters gaat heten (toeval bestaat niet). En wat fijn dat Mijnheer gezelschap krijgt, dat zal hem goed doen en hopelijk vult Pieters het gemis van Bulle voor hem een beetje op.
 
Hieronder weer enkele filmpjes, de foto’s van de strandsessie hebben we ook in een filmpje verwerkt:
 
 
 
 
  
 
  

 

14 augustus, dag 43
De puppy’s waren om 5 uur vanochtend wakker en dat lieten ze ook duidelijk horen!!!!
Vanmorgen hebben de puppy’s een voor een hun halsbandje omgekregen en zijn Ko en ik om de beurt met een pupje aangelijnd voor het huis over de boulevard gaan lopen. Opperpup Bizoe ging iedere keer mee. Ze vonden het enig en ze dribbelden allemaal vrolijk achter mama Bizoe aan. Bizoe vond het heerlijk en lette erg goed op de puppy’s. Af en toe kwamen we wat mensen en andere honden tegen en dat ging allemaal goed. Er kwamen ook veel wielrenners op hun fiets voorbij dus daar konden ze ook mooi aan wennen. Daarna was het thuis piepen omdat ze hun halsbandje nog even om moesten houden en dat vinden ze niet leuk.
De CD met geluiden hoefden we vanmorgen niet op te zetten want Ko moest wat kluswerkzaamheden aan de houten vloer verrichten. Er werd ijverig getimmerd, gehamerd en geboord. De pups lagen rustig te slapen en vlogen alle kanten op bij het aanhoren van deze flinke heftige geluiden.
De familie die als eerste een teefje mocht kiezen heeft vandaag unaniem gekozen voor actieve, ondernemende en ondeugende Trix. Een uitstekende keuze want Trix lijkt ons uitstekend bij deze familie passen. Trix gaat voortaan Jip heten en gaat straks in Enschede wonen. Wij feliciteren bij deze Jelle, Heleen, Femke, Wouter en Gijs met hun keuze.
’s Middags werd het even prachtig zonnig weer en hebben we buiten gespeeld met de puppy’s. Ze mochten weer door de kruiprups en het een en al gezellige dolle puppybende. De pupjes waren relatief rustig vandaag, wellicht zwaar onder de indruk van hun eerste wandeling buiten op straat vanmorgen!
Aan het einde van de dag kwamen er nog vrienden op visite en daarna was het nog zo’n mooi weer dat we de puppy’s in de auto geladen hebben (op zich al een klus) en met Bizoe erbij het strand op zijn gereden. We zijn een klein half uurtje op het strand geweest en we hebben enorm genoten. Bizoe vond het fantastisch en hiel haar puppy’s enorm goed in de gaten. Uiteraard hadden we veel bekijks. Thuis aangekomen het hele spul weer uitladen en toen waren de puppy’s erg moe, wij blij want dat betekent dat wij even rust hebben ha ha ha. De moeheid was van korte duur want na een half uurtje begon hun speelkwartier weer, nou ja kwartier, dat is tegenwoordig drie kwartier!
We hebben overigens prachtige foto's gemaakt van de strandsessie en zullen deze later op de dag op de website zetten. Het zijn namelijk megaveel foto's dus het kost even wat tijd om alles uit te zoeken.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

 

Puppy's week 6

Gewichten puppy's week 6

  7 aug 8 aug 9 aug 10 aug 11 aug 12 aug 13 aug
  dag 36 dag 37 dag 38 dag 39 dag 40 dag 41 dag 42
Floris 4200 gr 4400 gr 4700 gr   4900 gr 5000 gr 5200 gr
Maxi 4200 gr 4400 gr 4500 gr   4900 gr 4900 gr 5100 gr
Lex 4100 gr 4400 gr 4500 gr   4900 gr 4900 gr 5100 gr
Bea 3700 gr 3800 gr 4000 gr   4100 gr 4100 gr 4500 gr
Trix 3800 gr 4000 gr 4100 gr   4100 gr 4100 gr 4500 gr
Berny 4100 gr 4300 gr 4300 gr   4600 gr 4600 gr 4900 gr
Pieter 4400 gr 4500 gr 4700 gr   4800 gr 4800 gr 5200 gr
Bella 3700 gr 4000 gr 4100 gr   4300 gr 4300 gr 4400 gr
 
Dag 42, 13 augustus
De dag zijn we begonnen met het maken van individuele foto’s van de puppy’s, altijd een hele klus maar ontzettend leuk om te doen. De helft ging meteen de eerste keer goed en bij de rest van de puppy’s hebben we gewacht totdat ze in slaap waren omdat het anders gewoon echt niet lukte.
Vanmorgen kwam de dierenarts bij ons thuis om de puppy’s hun eerste enting te geven (hondenziekte of te wel pupenting en parvo). Ook werden de puppy’s onderzocht en gecontroleerd door de dierenarts. Na het onderzoek van ieder pupje legde de dierenarts een stukje gekookte kip op de handdoek zodat ze daar van konden smullen terwijl ze hun injectie kregen.
Floris heeft een navelbreukje en Berny heeft een heel klein navelbreukje. De komende tijd zullen we dit goed gaan masseren, vaak gaat het dan weg. Bizoe had ook een navelbreukje toen we haar als puppy kregen. Trix piepte enorm toen ze haar enting kreeg en Lex had totaal geen zin om op tafel onderzocht te worden. Bij Bella werd een klein hartruisje geconstateerd. Meestal gaat dit vanzelf
weg, dit zal met 9 en met 12 weken nog nagekeken dienen te worden door de dierenarts van de toekomstige eigenaar van Bella.
We kregen van ieder pupje het paspoortje en de dierenarts liet weten dat de puppy's mogelijk wat rustiger konden zijn door de enting. Nou, daar hebben we totaal niets van gemerkt, in tegendeel zelfs! We zouden vandaag de puppy's ontwormen maar omdat ze hun enting vandaag hebben gehad wachten we daar nog eventjes mee, ze worden maandag ontwormd voor de 3e keer.
Later op de dag kwam Steven Schukking op puppy visite. Hij heeft ook nog even met de stethoscoop naar het hartruisje van Bella geluistered. Als second opinion. Hij hoorde een heel klein minimaal ruisje en hij verwachtte dat dit nog weg zou gaan. Toen Steven er was begon het te regenen en de puppy’s gingen allemaal naar buiten, ze vonden het enig en liepen vrij door de tuin en door de regen rond. Ze waren ook niet van plan om terug naar binnen te komen dus het was nog een hele klus om toch nog alle puppy’s naar binnen te krijgen. Voedvrouw Esther kwam ook nog even gezellig puppy's knuffelen en natuurlijk was het leuk dat zij Steven ook eens kon ontmoeten.
 
Hieronder de individuele foto's van onze knapperds:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
  
 
  
 
 
 
Dag 41, 12 augustus
De vermoeidheid is gelukkig weer stukken minder dus we kunnen er weer volop tegenaan. We hebben vanmorgen dan ook tot 7 uur kunnen slapen i.p.v. tot 6 uur, heerlijk zo’n uurtje extra. Gisterenavond werd ik boven wakker van een enorm gekrijs, binnen no time stond ik beneden, ik hoorde aan het gekrijs dat er iets niet in orde was. Het bleek dat Ko ook al thuis was gekomen (dat had ik niet gehoord) en het probleem al had opgelost. Een van de puppy’s hing met zijn of haar tandjes vast in de spijlen van de ren….. Ko vroeg zich af hoe het kwam dat ik zo maar wakker werd, tja, dat zijn toch de moederlijke instincten ha ha ha. Gisterenmiddag en avond ben ik vooral bezig geweest met het bijwerken van de website, een hele klus om te doen maar wel weer leuk. Na de dagelijkse ochtendrituelen hebben we gezellig met de puppy’s gespeeld. De puppy’s waren overigens weer goed in gewicht bijgekomen. Ze mochten ook even naar buiten en ze zijn daar grondig op verkenning uit geweest. Ik ben er bij gebleven om op te treden als ze gingen tuinieren ha ha ha. En dat kunnen ze goed. Maar de aanhoudster wint (ikke dus) en uiteindelijk gaven de puppy’s zich gewonnen en zijn ze gestopt met het graven in de aarde.
De werkster kwam vanmorgen dus dat vonden de puppy’s ook weer leuk en interessant. Het laatste uurtje dat de werkster er was hebben we de puppy’s in de ren gedaan zodat we met z’n tweetjes de vloeren eens grondig konden stofzuigen en moppen. Uiteraard waren onze lieve puppy’s het daar niet mee eens. We hebben ze een paar brokjes in de ren gegeven en pensstaafjes en dat ging eigenlijk wel prima. Er is dan altijd wel 1 puppy, soms 2, die het op een krijsen zet en uit de ren wilt. Gelukkig voor ons overstemde het geluid van de stofzuiger het gekrijs van die twee lieve en zielige puppy’s…….. Dit keer was het onze lieve en zoete Pieter die enorm aan het protesteren was. Bizoe hebben we ook maar even bij de ren uit de buurt gehouden want die wilde alleen maar de ren in om de pensstaafjes van de pupjes weg te kapen. Mama Bizoe mocht op kantoor bij Ko met een mooie grote kluif. Ook weer goed.  Ko heeft nog even de ramen aan de buitenkant van het huis afgespoeld met de tuinslang, daar zat een dikke laag zand op van het slechte weer, nu kunnen we gelukkig weer naar buiten kijken.
Ik heb gisteren nog enkele kipfilets gekookt en de puppy’s krijgen nu af en toe een stukje kipfilet als tussendoortje. Vinden ze erg jammie, ze vreten mijn vingers zowat erbij op.
’s Middags kwam Esther met haar schoonzus Esther op puppyvisite en daarna begon zowaar het zonnetje te schijnen. We hebben alle puppy’s in de bolderwagen gestopt en zijn een kwartiertje met ze gaan wandelen. Langs de boulevard zodat ze alvast een verkeersgeluiden enzo kunnen wennen. We hadden niet echt het idee dat de puppy’s het leuk vonden in de bolderwagen met gaas want ze waren behoorlijk aan het piepen en ze wilden er eigenlijk uit. We hebben dapper volgehouden en hadden enorm veel bekijks en eigenlijk maar goed dat er gaas over de bolderwagen heen zat anders waren we geen stap verder gekomen omdat iedereen op straat de puppy’s wilde knuffelen, dat ging nu natuurlijk niet door het gaas. Bizoe liep gezellig aangelijnd mee.
Bij thuiskomst de puppy’s weer bevrijd uit de bolderwagen en ze waren zo onder de indruk van hun korte uitje dat ze meteen buiten gingen liggen slapen.
Bella was nog even aan het keten en ging toch weer dapper tuinieren maar als ik dan aan kwam lopen dan snapte ze al dat dit niet de bedoeling was en ging ze uit zichzelf al uit de aarde. Braaf zo Bella, je hebt het eindelijk goed begrepen!
Het is nog steeds volop genieten van onze knappe en leuke puppy's, het is werkelijk waar te leuk voor woorden. En we vinden ook dat ze steeds knapper worden!
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
Dag 40, 11 augustus
Vanmorgen weer begonnen met het wegen van de puppy’s. Trix is niet bijgekomen, logisch omdat ze zoveel heeft overgegeven. We hebben voldoende aandacht besteed aan haar voeding gisteren en vandaag dus we verwachten dat ze morgen weer in gewicht is toegenomen.
De puppy’s zetten de boel echt op stelten, het zijn echte plunderaars geworden. Hun favoriete bezigheid als ze wakker zijn (en dat is nogal vaak....) is dan ook slopen en Bizoe uitdagen. Bizoe springt veelal op de bank als ze het gehad heeft met de puppy's met als resultaat dat we dan 8 puppy's voor de bank hebben die proberen op de bank te klimmen. Dat lukt natuurlijk niet dus het is dan nogal een tuimelgedoe en veel geprotesteer. De puppy's spelen met alles, vooral niet met hun puppy speelgoed, er zijn namelijk veel meer leukere dingen hier in huis dan hun eigen speelgoed. We komen handen en ogen te kort en het optreden is nu dan ook echt begonnen. Ze vechten ook steeds feller en we zijn dan ook lekker druk om de te erg vechtende puppy’s uit elkaar te halen.
Om kort te zijn: de puppy’s krijgen steeds meer energie, wij wat minder ha ha ha. We hebben al gekeken waar uit "uit" knopje zit bij de puppy's maar helaas....
Het lopen wordt ook steeds moeilijker want iedere keer worden we aangevallen door een puppy die dan in de broekspijpen gaat hangen. Niet bij Ko, wel bij mij. Enig! Volgens mij vinden ze een huispakkenbroek (daar loop ik dagelijks in sinds we puppy's hebben, heel charmant, leuker dan de spijkerbroek van Ko). Altijd als Ko puppywacht heeft en ik even mijn dingen ga doen (mijn dingen is meestal boodschappen doen hi hi hi) dan zijn de puppy’s lief en braaf. Alsof ze het er om doen! Nou is Ko natuurlijk ook ontzettend lief en braaf dus ja, dan krijg je dat!
Door het slechte weer kunnen we helaas niet naar buiten met de puppy’s. Hier in Zandvoort waait het enorm, het is geen doen. We hopen dat het er volgende week wel van komt en dat Piet Paulusma binnenkort met positieve weerberichten komt!
We hebben in ieder geval even een puppy visite stop ingelast omdat het anders te druk wordt. Niet voor Bizoe en haar puppy’s maar voor ons. Volgende week komen de toekomstige puppy eigenaren hun puppy uitzoeken en we willen hoognodig tijd gaan besteden aan het socialiseren en naar buiten gaan want dat is zeker nodig. Ook wordt er nog de laatste hand gelegd aan het samenstellen van de informatiebrochure. Dan nog maar een weekje en dan worden de puppy’s opgehaald. Ik moet er nog even niet aan denken….. Vrees dat ik het voorbeeld van Kyra ga volgen en met Bizoe weg ben op het moment dat er een pupje wordt opgehaald. Veel beter voor iedereen denk ik.....
Vanmorgen hebben we enkele tracks van de CD met geluiden afgespeeld tot grote paniek van de puppy’s! Het is nog even wennen voor ze maar gelukkig gaat het alweer iets beter.
Vanmiddag heeft het tuig voor de lunch een gekookt schenkelbot met vlees gekregen. Daar waren ze wel even zoet mee. Bij Floris heb ik wederom het botje afgepakt en geruild voor een heel klein stukje kaas (bedankt Kyra voor deze goede tip) en dat ging prima. Daarna mocht hij zijn schenkelbotje weer terug. Van alle puppy’s heb ik verder ook het botje afgepakt en dat ging wederom goed. Berny maakte een beetje mot met iedereen omdat deze vreetzak als eerste zijn botje op had en meende nog recht te hebben op het botje van zijn broers en zusjes. Niet dus, die waren daar waren zijn broers en zusjes niet van gediend. Zo leuk om te zien dat ze met z’n allen braaf puppypap en brokjes uit de trog kunnen eten maar kom niet aan hun schenkelbotje!
Vanmiddag kregen ze ook nog wat puppybrokjes, dit keer droog. Kyra, wederom bedankt voor deze tip maar inderdaad, onze puppy’s eten liever droge puppybrokjes dan geweekte puppybrokjes. Saai he?
Vanavond stond er weer pens op het menu maar dat hebben ze niet allemaal opgegeten, het was wellicht toch iets te veel met de extra voeding erbij in de vorm van een schenkelbot met flink wat vlees.
Verder is er vandaag een wonder gebeurd want het merendeel van de puppy’s plast echt op de krant! We waren zo blij. Eindelijk wordt ons resultaat van de puppy’s optillen en op de krant zetten beloond. Geweldig, we zijn er enorm trots op!
Zaterdag komt de dierenarts bij ons thuis en krijgen de puppy’s hun eerste vaccinatie en ontvangen we de puppy paspoorten. Ook worden ze dan weer ontwormd. Dit keer niet met ontwormpasta want daar werden een paar pupjes ziek van. We hebben tabletjes gekocht dus die krijgen ze gewoon in hun keeltje geduwd, dit op advies van dierenarts Steven Schukking.
Hieronder de foto's van vandaag en nog een paar foto's van gisteren, toen kregen de puppy's hun eerste kluifje, een mini schoentje, vonden ze enorm interessant!
 
   
 
  
 
  
 
  
 
    
 
   
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
Dag 38 en 39, 9 en 10 augustus
Ko begon een beetje moe te raken en dus zijn we beiden boven gaan slapen. Ik ben halverwege de nacht gaan kijken of alles in orde was met de puppy’s en met Bizoe. Omdat de puppy’s nu uit de ren klimmen houden we ’s nachts de deurtjes dicht. Bizoe voedt de laatste tijd toch niet meer ’s nachts. Dat trekt ze niet meer want dan wordt ze echt aangevallen door 8 puppy’s en dat is te veel van het goede.
Vanmorgen uiteraard lang zal ze leven gezongen en dat vindt Bizoe vooral altijd gezellig, als we dat liedje zingen dan gaat ze helemaal uit haar dak. De puppen snapten er niets van. Ben mijn verjaardag meteen begonnen met plas en poep ruimen ha ha ha.
Na het ontbijt op pad gegaan om mosselen te kopen voor de lunch. Daarna heb ik eens even royaal de tijd aan mezelf besteed op de badkkamer i.p.v. de gebruikelijke 5 tot 10 minuten.
Toen ik beneden kwam werd er net een mooie en grote bos rode rozen met 1 witte roos bezorgd. Gekregen van Ko, ik was helemaal ontroerd. Het is sowieso al een speciale verjaardag omdat we puppy’s hebben. Een mooier verjaardagscadeau bestaat eigenlijk niet.
De puppen werden wakker en gingen keten en spelen. Berny was gisteren al bij een vaas aan het klieren die voor de open haard stond. Hij kreeg het zover dat de vaas omviel, er viel een stuk versiering uit wat ik gisteren even apart had gelegd zodat Ko het kon proberen te plakken. Vandaag ging Berny weer klieren bij de vaas. Voor dat we het in de gaten hadden stak hij zijn kop door de opening waar de versiering gisteren was uitgevallen. En toen zat hij vast en was het krijsen geslagen. Ik kreeg zijn kop niet uit de vaas. Door de manier van krijsen van Berny raakte zowel Bizoe als alle puppy’s volledig in paniek. We kregen Berny er gewoon niet uit en hebben de aardewerken vaas met een hamer stuk moeten slaan. De puppy’s vlogen van angst alle kanten op en verstopten zich in diverse hoeken waar ze normaal nooit liggen. Sommige pupjes ging zelfs de ren in (wat ze normaal nooit willen ha ha ha). Bizoe was in alle staten toen Ko met de hamer de vaas stuk ging slaan. Logisch. Berny had daarna gelukkig nergens last van, hij dartelde gewoon weer door de woonkamer. We hebben even met de puppy’s gespeeld en extra leuk gedaan in de hoop hun schrik wat weg te nemen. De puppy’s zijn nog een minuut of 10 heel jankerig en pieperig geweest, we vonden het best zielig maar zagen de humor er ook wel van in. Gelukkig dat er altijd iemand bij de puppy’s is als ze niet in de ren zijn want zo zie je maar dat een ongelukje snel gebeurd kan zijn. Je moet er niet aan denken dat je er dan niet bij bent en dus niet adequaat kan handelen met alle gevolgen van dien. De puppy’s zijn daarna erg braaf en lang gaan slapen, ze waren enorm onder de indruk en ze waren erg beduusd.
’s Middags kwamen de fokkers van Bizoe, Arno en Kyra op visite. Bizoe was helemaal door het dolle heen om ze te zien. Ze hadden een mandje met lekkers meegenomen voor de puppy’s en voor ons. Wat een verwennerij. Eerst hebben we een uurtje op de grond gezeten en gelegen met de puppy’s, Arno heeft prachtige foto’s gemaakt van de puppy’s, zie hieronder. Bedankt Arno!
We hebben lekker mosselen gegeten met een heerlijk wijntje erbij en tussendoor natuurlijk veel geknuffeld met de puppy’s. We vonden het erg leuk om te zien dat er nog veel meer berner idioten zijn dan wij….. Behalve wijn drinken, eten, puppy’s knuffelen en ze verpesten hebben we ook nog enkele opvoedkundige zaken doorbesproken en zijn we weer voorzien van het nodige en bruikbare advies. Erg fijn, daar kunnen we weer wat mee!
Mijn ouders kwamen ook even langs en hadden een pondje rundergehakt voor Bizoe meegenomen. We legden het in haar voerbak maar ze pakte het er zelf uit en legde het op de grond en de puppy’s vielen aan op het gehakt. Het was binnen no time op en natuurlijk hadden een paar puppy’s ’s avonds hier last van. Waaronder Trix, een avondje/nachtje overgeven wat gelukkig de volgende dag weer voorbij was.
’s Avonds zijn we met familie en vrienden een borrel gaan drinken en een hapje gaan eten. Ik voelde me toen echt jarig en heb genoten van deze gezellige avond met prachtige verjaardagscadeautjes.
De dag erna was ik mega brak van al dat feesten en te veel drank. Eigen schuld dikke bult…. ’s Ochtends met kater meteen begonnen met de dagelijkse puppy rituelen, daarna kwam de familie nog op visite, die hadden een overnachting in Zandvoort en toen iedereen weg was waren we redelijk moe. Uiteraard hielden de puppy’s daar geen rekening mee, helaas voor ons…. Ko is aan het einde van de dag even gaan bijslapen voor een uurtje of drie en ik ben met de puppy’s bezig geweest. ’s Avonds moe en voldaan op tijd naar bed. We hebben de puppy's niet gewogen deze dag.....
 
Hieronder een selectie van de foto's die Arno heeft gemaakt, bedankt Arno!
 
  
 
  
 
  
 
   
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Yvonne, de nicht van Ko heeft ook nog een paar mooie puppyfoto's gemaakt, bedankt:
 
  
 
   
 
 
 
Dag 37, 8 augustus
Na het dagelijkse ochtendritueel van de ren schoonmaken, puppypap als ontbijt, stofzuigen en moppen gingen de puppy’s braaf slapen. We hebben ze opgetild en terug in de ren gezet, alle puppy’s sliepen braaf verder. Maar Trix was zeer ontstemd dat ze in de ren moest. Ze heeft een half uur luidkeels geprotesteerd. Wij wisten niet dat zo’n lief puppy zo’n zielige geluiden kon maken en zo lang! We zetten de puppy's nu iets regelmatiger in de ren zodat ze er aan wennen, Ook handig voor de toekomstige puppy eigenaren want daar kunnen de puppy's in het begin uiteraard niet 24 uur per dag door het huis heen banjeren...
Na 2 uurtjes mochten ze de ren uit, Ko ging naar zijn kantoor voor afspraken en ik heb met de puppy’s gespeeld. Ze denderden door het huis heen, enig gewoon. Ze hebben zich uitstekend geamuseerd met de iglotent en de ballen die daarin liggen. Het iglotentje werd flink onder handen genomen en er zitten nu allemaal gaatjes in de rand van de tandjes van de pupjes. De slopers! Ook hebben ze leuk gespeeld met een kartonnetje van de lege keukenrol. Bizoe vond het ook allemaal leuk en ging de ballen en het keukenrolletje van de puppy’s afpakken. Uiteindelijk mocht Bizoe met een kluifje op de bank maar dat was eigenlijk geen moment van rust want brutale Trix en Maxi waren het daar ook weer niet mee eens. Ze hebben enorm hun best gedaan om bij Bizoe op de bank te komen, helaas voor deze temperamentvolle dames is dat niet gelukt.
Ko was terug voor de lunch en toen kwamen vrienden een hapje mee eten en puppy’s knuffelen. Echt gezellig zijn Ko en ik dan wellicht niet omdat we alleen maar kunnen praten over hoe leuk en lief en ondeugend onze puppy's wel niet zijn. Tussen de gesprekken en het eten door ruimen we de plasjes en drolletjes ook nog op dus het is hier net familie Doorzon ha ha ha.
Daarna ben ik het dorp ingegaan om te kijken hoe we een oplossing kunnen vinden zodat de puppy’s niet uit de bolderwagen klimmen. We willen graag met ze op pad maar met 8 puppy’s iedere keer de auto in is niet te doen en voor wandelen zijn ze nog te klein. Ik heb gaas gekocht om over de bolderwagen te spannen zodat de puppy’s er niet uit kunnen klimmen/vallen. Ko en ik zijn er een uurtje mee bezig geweest en de puppy’s vonden al dat doe-het-zelf werk enorm interessant. Tussendoor lagen ze in de aarde bij de boompjes en na 10 keer foei gezegd te hebben hadden ze eindelijk door dat dit niet mocht….
We gaan de komende tijd proberen filmpjes te maken van de puppy’s die iets minder keten. Het valt ons zelf op dat vooral Bella, Floris, Maxi, Berny en Trix op de kattekwaad filmpjes staan. Hoogste tijd om meer filmpjes te maken van Bea, Lex en Pieter.
Volgende week komt een professionele fotograaf foto’s maken van Bizoe en de puppy’s. Enkele dagen daarna zullen we de foto’s hiervan op de website plaatsen. Nabestellingen van de foto’s kunnen dan via de gepubliceerde link geplaatst worden.
Vanavond hebben de puppy’s voor het eerst een botje gekregen, gekookte schenkel met een heel klein beetje vlees eraan. Al het vlees dat van de botjes kwam was uiteraard voor Bizoe. Het was een festijn met de schenkelbotjes en de puppy’s. We hebben van ieder pupje het botje weggenomen zodat ze hieraan konden wennen. Dat ging goed met uitzondering van Floris die hier duidelijk niet van gediend was en mij enorm hard in mijn vinger beet…. Floris was ook het enige pupje die het schenkelbotje van zijn broertjes en zusjes probeerde weg te kapen met het nodige gevecht en gegrom tot gevolgd. Gelukkig greep mama Bizoe in daar waar nodig…..
Inmiddels liggen de puppy’s braaf in de ren en is het huis weer schoon zodat we dat morgenvroeg niet hoeven te doen.
Morgen komen de fokkers van Bizoe (Arno en Kyra, www.ronggas.nl ) op visite en daar verheugen we ons enorm op. Bizoe is stapel op Arno en Kyra en wij ook. Zij zijn een enorme inspiratiebron voor ons en tot op de dag van vandaag is het heerlijk om op hen terug te kunnen vallen voor geweldige en professionele adviezen. We zijn zo trots op hen en op Bizoe en ons nestje. Geweldig om dit morgen met hen eindelijk live te kunnen delen….
Daarna gaan we een slaapje doen en dan gaan we 's avonds met vrienden en familie een hapje eten om de verjaardag van Silvy toch een beetje te vieren. We hopen dat we dan een beetje fit zijn. De zoon van Esther komt met zijn vriendin op Bizoe en de pupjes passen. Morgen en overmorgen is het een drukke dag met vrienden en familie dus het kan zo maar zijn dat de website bij wijze van uitzondering dan niet bijgewerkt wordt…. Hopelijk overleeft iedereen dit.
 
  
 
   
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 

 

Dag 36, 7 augustus, deel 2
Vanmorgen kwam een van de toekomstige puppy eigenaren op visite met de kinderen en daarna zijn  even gaan slapen. Vandaag hebben de pupjes hun drie maaltijden gezamenlijk uit de trog gegeten.  Dat ging erg goed en het zag er enorm gezellig uit. Het eten leek zelfs rustiger te gaan dan wanneer ieder pupje zijn eigen bakje heeft.  
De puppy’s hebben weer veel nieuwe dingen meegemaakt vandaag. Ze hebben een aantal uren hun halsbandjes om gehad en we hebben vandaag met alle pupjes voor het eerst aangelijnd rondjes door de woonkamer gelopen. Dat ging natuurlijk voor geen meter de eerste keer. Het was ook nogal een gedoe want als je enthousiast het puppy ging aanmoedigen kwamen er nog 7 andere pupjes op je afgerend en Bizoe dartelde er vrolijk door heen. We denken dat het beter is om per pupje voor het huis of achter in de tuin te gaan oefenen met aangelijnd wandelen. Dat gaan we dan ook doen (als het niet regent tenminste).
We hebben toen de puppy’s uit de ren waren de CD met geluiden op gezet. Niet de hele CD maar een paar tracks. Ze keken verbaasd rond en vlogen bij sommige geluiden alle kanten op. De geluiden CD gaan we regelmatig afspelen de komende week. Gelukkig blijft Bizoe enorm rustig als we de CD afspelen dus daar hebben de pupjes een goed voorbeeld aan.
Ook hebben de pupjes buiten een plantenbak met een boompje ontdekt wat ze nader zijn gaan onderzoeken (lees: "snoeien"). We hadden dit plantje net cadeau van mijn ouders gekregen dus we hebben het nu hoger gezet zodat de puppy’s er niet bij kunnen. Het leverde wel weer een leuk filmpje op hi hi hi. De lavendelplant in de pot vonden ze ook even interessant maar daar na een deskundige inspectie door Floris en Bella bleek het niet nodig om deze te snoeien...
Toen de pupjes braaf lagen te slapen hebben Berny, Floris en Trix hun keet half uurtje gehad. Ze denderden het huis door en waren niet te stoppen. Ik heb ze alle drie een bal uit de ballentent gegeven zodat ze daar even hun energie op konden uitleven en met z'n 3tjes een potje konden voetballen....
Inmiddels is het 9 uur in de avond. Berny, Floris en Trix zijn nu rustig en braaf aan het slapen. We genieten even van de rust voordat er weer een ander pupje wakker gaat worden…..En ja hoor, terwijl ik dit typ is Maxi klaar wakker…..
O ja en trouwens voor het geval jullie het nog niet opgevallen was, Bella is niet meer de lichtste qua gewicht van het nestje. Dat is nu
Bea geworden.
 
  
 
  
 
   
 
 
 
 
 
 
 
  
Dag 36, 7 augustus, deel 1
De dag is begonnen met de schoonmaak en de puppypap. Dat zit er weer op. Dit keer kregen de puppy's hun Rongga's puppypap uit de trog en dat ging erg goed. Bizoe mocht daarna de restjes leeglikken. Daarna gingen de puppy's even slapen en dat is meestal het juiste moment om individuele foto's te maken, dan zijn ze rustig als je ze in de stoel zet. Bizoe is dan even buiten want anders lukt het niet. Trix had geen zin en wilde niet blijven zitten dus dat lukte gewoon niet. We hebben haar een tijdje met rust gelaten en uiteindelijk is het gelukt om een foto van Trix te maken op de bank. De stoel ging niet, daar had ze gewoon geen zin in.
De puppy's hebben ook weer hun halsbandje omgekregen en dat vinden ze in het begin nooit zo geslaagd, ze gaan dan piepen en krabben maar dat stopt op den duur, ze worden dan moe van zichzelf ha ha. We hebben met Pieter, Berny en Bella even aangelijnd een aantal rondje door de woonkamer gelopen. Dat ging redelijk goed. Met Trix probeerden we dat ook maar die wilde geen stap verzetten en zette zich helemaal schrap. Straks maar weer proberen. Het is slecht weer dus we kunnen nu niet met de puppy's naar buiten. Vandaag gaan we dan ook met de puppy's binnen rondjes wandelen zodat ze alvast kunnen wennen om aan het riempje te lopen. Daarna werd er druk gespeeld door Bizoe en de puppy's. Vooral Trix en Maxi waren enorm brutaal. Het zijn beide zeer temperamentvolle dames!
 
  
 
De reutjes:
 
 
 
 
 
De teefjes:
 
  
 
 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb