Bizoe.jouwweb.nl
Home » Nestje 2012 » Week 4-6

Nestje 2012 week 6

Gewichten puppy's week 6

 

  25 aug 26 aug 27 aug 28 aug 29 aug 30 aug 31 aug
  dag 36 dag 37 dag 38 dag 39 dag 40 dag 41 dag 42
Caesar 3870 gr 4040 gr 4200 gr 4360 gr 4480 gr 4630 gr 4800 gr
Nero 4920 gr 5150 gr 5330 gr 5520 gr 5660 gr 5910 gr 6090 gr
Elisabeth 4110 gr 4260 gr 4400 gr 4610 gr 4770 gr 4910 gr 5040 gr
Titus 4580 gr 4800 gr 4980 gr 5220 gr 5380 gr 5530 gr 5670 gr
Isabella 4730 gr 4980 gr 5170 gr 5280 gr 5400 gr 5540 gr 5670 gr
Julius 4650 gr 5040 gr 5120 gr 5260 gr 5460 gr 5590 gr 5690 gr

 

 
Dag 42, 31 augustus 2012
Het wordt vandaag een drukke dag voor de pupjes, de dierenarts komt langs voor de zes weken enting en controle. Verder worden de pupjes vandaag ontwormd voor de 3e keer. En uiteraard hieronder weer de individuele foto's.
 
Hieronder Caesar (links) en Nero (rechts)
 
 
 
Hieronder Titus (links) en Julius (rechts)
 
 
 
 
Hieronder Elisabeth (links) en Isabella (rechts)
 
 
 
Gisterenmorgen begon de dag weer vroeg met de puppywekker en vervolgens hebben de pupjes het huis op stelten gezet! Isabella ging enorm te keer in het iglomandje en heeft geprobeerd dit in stukken te bijten en toen broer Caesar er bij kwam kijken werd hij flink bestormd door een zeer felle Isabella die het nogal op haar heupen had. Elisabeth dook weer door de kastjes met tijdschriften en boeken heen,  ze leest nogal graag net als mama Bizoe. De pupjes denderden flink door het huis. Na de puppypap gingen ze weer braaf slapen en toen ze wakker werden kregen ze allemaal een pens kauwstaafje wat ze dit keer wel erg lekker vonden. Ze vinden het ook vooral leuk om elkaars pens staafjes af te pakken en mama Bizoe doet daar ook gezellig aan mee.
Gisterenmorgen zijn de pupjes allemaal gechipped. De chip wordt d.m.v. een injectie ingebracht in de schouder van het pupje. Meestal schrikken ze daar van en volgt er en kort en klein piepje bij sommige pupjes. Daarna volgt de administratieve afhandeling en worden alle de stickertjes met chipnummer op een aanvraagformulier stamboom geplakt waarvan de fokkers (wij) een kopie krijgen.  Vervolgens wordt van het stickertje met het chipnummer van ieder pupje afzonderlijk op een registratieformulier geplakt. Deze formulieren worden t.z.t. door ons ingevuld met de gegevens van de nieuwe eigenaren en door ons opgestuurd naar de Raad van Beheer zodat het pupje op de naam van de nieuwe eigenaar wordt geregistreerd. De reservestickertjes hebben we ook ontvangen, die worden dan morgen weer gebruikt om in het paspoortje te plakken wat we van de dierenarts zullen ontvangen. Daarna wordt met de chiplezer ieder pupje gecontroleerd (piepje en chipnummer aflezen). Na deze spannende sessie vielen de pupjes in een diepe slaap…. De komende dagen zijn we voorzichtig met het optillen van de pupjes (vooral niet aan de nekjes en halsjes komen) en mogen de pupjes ook een aantal dagen geen halsbandje dragen.
Na het beauty slaapje werden de pupjes weer wakker, lekker melk drinken en daarna spelen. Niet met hun speeltjes want die vinden ze niet zo interessant. Onze lieve zesling ging enorm met elkaar spelen en het ging er heftig aan toe. Tussen het maken van de filmpjes door hebben we opgetreden daar waar nodig was om enkele te heftige vechtpartijen stop te zetten. Het opvoeden is begonnen! Na een dike drie kwartier spelen en keten gingen de pupjes uitgeput slapen.  Klik hier voor een film collage van het ochtendprogramma van ons puppentuig.
In de middag kregen de pupjes allemaal een lekker snackje als tussendoortje, ze kregen een kauw schoentje. Maar onze lieve pupjes hadden helemaal geen zin in een tussendoortje want ze wilden weer spelen en keten.  Eerst gingen ze mama Bizoe uitdagen en mama Bizoe wilde ook wel heel graag spelen maar ze werd ook weer aangevallen door hongerige pupjes waar ze niet zoveel zin in had. Mama Bizoe speelt erg leuk met de pupjes en begint nu ook flink op te treden als de pupjes te fel worden. Wij zijn alleen maar trots op mama Bizoe die haar grenzen aangeeft en de pupjes zo goed opvoed. Klik hier voor een filmpje van mama Bizoe en pupjes en klik hier voor een film collage van het middagprogramma van ons puppentuig. Er werd flink gespeeld en daarna gezoogd en vervolgens gingen onze lieve pupjes uitgeput slapen.
Uiteraard kregen onze pupjes weer een heerlijk diner in de avond waarna ze de boel weer op stelten gingen zetten. Klik hier voor een filmpje van het avondprogramma van onze lieve pupjes.
We genieten iedere dag weer van onze fantastische mama Bizoe en haar kroost. Het gaat zo verschrikkelijk hard en we zien de pupjes gewoon groeien! Dit weekend komen alle puppy eigenaren hun pupjes uitzoeken en volgende week kunnen we beginnen met het socialisatie programma van de pupjes buiten. Tussen 10 en 14 september  hebben we een visite stop zodat we de laatste dagen volop tijd hebben voor het socialisatie programma. Wij genieten daar zelf enorm van maar het is ook een belangrijk onderdeel voor de pupjes en hun ervaringen en socialisatie. De pupjes verlaten het nest tussen 14 en 16 september en een pupje blijft nog een weekje langer bij ons, bij Bizoe en bij Isabella (Zita).
De pupjes en Bizoe waren behoorlijk onrustig gisteren. De pupjes omdat het toch wel erg spannend was om gechipped te worden en Bizoe was onrustig omdat ze weersveranderingen zeer goed aan voelt en toen ik haar gisterenmiddag zag ijsberen dacht ik al dat we onweer of ander weer zouden krijgen. Terwijl de pupjes gisterenavond heerlijk lagen te slapen kwam er noodweer, bliksem en flink  onweer en veel regen. Erg goed voor de socialisatie met mama Bizoe erbij. De pupjes begonnen in eerste instantie flink te piepen en kropen allemaal bij elkaar. Bij ieder dondergeluid vlogen ze alle kanten op. Op dit soort momenten zijn we zo trots op onze Bizoe en hoe mama Bizoe het goede voorbeeld geeft. We hebben Bizoe zo ontzettend goed getraind en gesocialiseerd gedurende het eerste half jaar en daar plukken we nu nog steeds de vruchten van. Het heeft flink wat investering gekost maar oh wat is mama Bizoe geweldig. Bizoe is totaal niet onder de indruk van bliksem en onweer en ze bleef dan ook gewoon rustig liggen. De pupjes schrokken wel van alle bliksemflitsen en vooral van het knallende onweer maar omdat mama Bizoe zo heerlijk rustig bleef liggen werden ze vanzelf rustig. Wij hebben totaal geen aandacht besteed aan de pieperige pupjes die soms wel schrokken van de heftige donderslagen. We hebben ze niet opgepakt en niet getroost. Mama Bizoe straalde zoveel rust uit dat de pupjes op den duur vanzelf rusti g werden. We zijn zo trots op mama  Bizoe, ze is en blijft een toppertje!
We adviseren de toekomstige puppy eigenaren dan ook om herhaaldeijk de CD socialisatie geluiden af te spelen (met o.a. vuurwerk en onweergeluiden) die ze allemaal met handleiding meekrijgen in de informatiemap. Uiteindelijk doen alle toekomstige puppy eigenaren de opvoeding van hun pupje op hun eigen manier en dat zullen we zeker ook respecteren. Maar het is oh zo belangriijk voor toekomstige puppy eigenaren om veel aandacht besteden aan opvoeding en socialisatie.
 
  
  
  
  
  
  
  
 
Dag 41, 30 augustus 2012
Gisteren was weer een mooie dag in puppenland. Eigenlijk hebben we weinig nieuwe dingen te melden behalve dan dat de pupjes heel lief zijn als ze slapen en de boel op stelten zetten als ze wakker zijn. Ze hebben nu in de woonkamer een binnendoor route ontdekt, ze kruipen door onze boeken en tijdschriftenkastjes heen in plaats van er om heen te lopen. Dat vinden onze pupjes veel leuker want dan vallen de boeken en tijdschriften eruit en dat is natuurlijk ook erg leuk, veel leuker dan puppenspeelgoed! Klik hier voor een filmpje van onze zesling.
Aan het einde van de dag kwam Babette op visite met haar twee dochtertjes en Bizoe werd verwend met een heerlijke kluif die ze ging begraven en daana weer op ging graven om vervolgens met haar kluif tussen de pupjes te gaan liggen. Die vonden de kluif ook enorm interessant! Daarna kwam Caat, de dochter van Ko gezellig langs om pupjes knuffelen.
De pupjes hebben daarna enorm goed geslapen met als gevolg dat we om 11 uur ‘ s avonds zeer muitende pupjes in de ren hadden die uit de ren wilden en meer zin hadden in een feestje dan in een slaapje..... Klik hier voor een filmpje daarvan (er is weinig te zien op het filmpje maar wel wat te horen.....).
 
  
  
 
Dag 40, 29 augustus 2012
De dag begon weer met enorme wakkere en enthousiaste pupjes! Die gingen natuurlijk meteen lekker keten in de woonkamer en daarna bleren in de keuken voor de puppypap. We blijven het allemaal gezellig en leuk vinden. Het maken van foto’s en filmpjes in de ochtend schiet er nogal bij in door alle puppen hectiek. De pupjes plassen en poepen braaf op hun hoekje op de kranten in de ren. Echt heel netjes. Als we opstaan dan gaat het deurtje van de ren meteen open en duikelen en klauteren de pupjes eruit. Bizoe gaat dan door de hele woning heen dribbelen omdat ze nogal aangevallen wordt door hongerige pupjes die haar overal in huis in volle galop volgen. We proberen dan vooral te voorkomen dat Bizoe de ren in gaat waar de pupjes uitzijn omdat de pupjes dan ook de ren in komen klauteren en als Bizoe hun uitwerpselen gaat opruimen duiken alle pupjes daar ook nog eens tussen. Eerst even de kranten met alles erop en eraan wegruimen en de ren even mobben en dan pas gaan de deurtjes van de ren weer open.
‘s Middags kregen de pupjes weer geweekte puppybrokjes, we hadden ze nu iets korter in de week gezet omdat onze pupjes dat lekkerder vinden. Tenminste dat denken wij. Daarna werd er weer flink gespeeld en hebben we de pupjes allemaal weer hun halsbandjes omgedaan. Dat vonden ze natuurlijk niet zo leuk en ze begonnen dan ook meteen met hun achterpootjes flink te krabben aan de nekjes. Maar vandaag en morgen dragen ze hun halsbandjes nog even overdag en vanaf donderdag mogen ze een paar dagen geen halsbandje om nadat de gechipped worden. De chip heeft namelijk enige tijd nodig om in te kapselen en de eerste drie dagen na het chippen is het niet raadzaam om halsbandjes om te doen of pupjes bij hun nekvelletjes beet te pakken. Het chippen zelf is zo gebeurd en is vergelijkbaar met een injectie waar de pupjes weinig van merken of voelen. Het is natuurlijk toch enorm spannend voor de pupjes.
De pupjes mochten in de middag toen het mooi weer was ook even naar buiten nadat wij de gevaarlijke buitenhoek weer puppyproof hadden gemaakt zodat de pupjes niet van de verhoging af kunnen vallen. We hebben de hoek waar de pupjes af van zouden kunnen vallen gebarricadeerd met planken van de werpkist. Dit om ongelukjes te voorkomen. We gingen het weer proberen met de kruiprups maar onze pupjes vinden het helemaal niet leuk. Bizoe wordt erg enthousiast door onze aanmoedigingen en gaat dan heel lief voor de uitgang van de rups staan waardoor ik zwart beeld heb op mijn camera. De pupjes vinden het veel leuker om met z’n allen halverwege in de rups te blijven zitten. Lekker kauwen op de rups en de balijnen door de rups vinden ze ook erg leuk. Toen vervolgens een pupje nog lekker ging plassen in de rups waren we er wel klaar mee.  Deze pupjes hebben nog geen animo voor de mandjes (die inmiddels schoongewassen op zolder zijn opgeborgen), puppenrups en iglotentje met ballen. We gaan het volgende week weer proberen met de ballenbak in iglotentje en de kruiprups. Wij en Bizoe vinden dit namelijk wel erg leuk! Klik hier voor een filmpje van de pupjes en de kruip rups en uiteraard ook weer een filmpje van onze puppentuig, klik hier.
 
 
 
De kleine RVS waterbakjes hebben we in de ren en buiten de ren inmiddels vervangen door twee grotere en lagere porseleinen bakjes. De kleine bakjes werden te veel omgestoten waardoor het nogal een natte klieder- en uitglij boel werd. De pupjes zijn nog net iets te klein voor de grotere RVS drinkbakken. Bizoe vindt de puppen drinkbakjes ook erg interessant en daar slobbert ze dan ook nu alleen nog maar uit en ze laat haar eigen drinkbakken links liggen dus we vullen de puppen drinkbakjes veelvuldig bij met vers water want Bizoe slobbert die nogal snel leeg. Bizoe is nog steeds een geweldig moedertje en we behalve dat we natuurlijk enorm van onze zesling genieten is en blijft mama Bizoe een enorme topper!
De pupjes beginnen nu steeds meer te klieren bij mama Bizoe en willen mama Bizoe erg graag uitdagen. Vandaag heeft Bizoe voor het eerst een pupje afgestraft en dat was toevalligTitus. Hij kliert normaal niet zo bij mama Bizoe maar toevallig was hij nu net even iets te brutaal naar zijn moeder toe en mama Bizoe vond het voor het eerst tijd om op te treden. Titus werd dan ook flink te grazen genomen door mama Bizoe. Hij was wel meteen lekker snel van begrip en hij dook meteen weg veilig onder de tafel. De overige pupjes ware nook best wel onder de indruk van het optreden van mama Bizoe en zij zochten ook meteen een veilig onderkomen buiten onder de tafel.
Inmiddels hebben wij al onze keuze gemaakt voor een van de meisjes, Isabella zal bij ons en bij Bizoe gaan blijven. We hadden al een oogje op haar vanaf het begin maar we wilden uiteraard de karaktertjes ook even afwachten. Het blijkt dat Isabella erg goed bij ons en bij Bizoe past. Ze is pittig en ondeugend maar ze zoekt net als mama Bizoe ook erg graag haar rust op. Uiteraard hebben we Esther en Kees en familie laten weten dat Elisabeth hun meisje gaat worden. Elisabeth is iets knuffeliger dan Isabella en heeft iets meer pit dan Isabella. Elisabeth is goed aanwezig en laat ook erg goed van zich horen. Zowel wij als de familie Kamerman zijn enorm blij met onze meisjes. Het leuke toeval is dat een van de doopnamen van Esther Elisabeth is. Maar ja, ze zeggen wel eens dat toeval niet bestaat.  
 
  
  
  
  
  
  
  
 
Dag 39, 28 augustus 2012
De pupjes waren allemaal weer mooi aangekomen en de gewichten zijn helemaal in orde. Zodra Ko in de ochtend de keuken ingaat om puppypap te maken heeft hij alle zes de pupjes om hem heen staan die luidkeels laten horen dat ze heel veel zin in pap hebben. Na de pap volgde er nog een toetje bij mama Bizoe en toen gingen de pupjes heerlijk uitbuiken.
Toen de pupjes wakker werden van hun beautyslaapjes was het speeltijd. En hoe! Ze waren zo enorm actief dat Bizoe het even niet meer trok en veilig op de bank ging zitten. De pupjes probeerder ook nog op de bank te komen maar te lukte natuurlijk niet. Vervolgens ging Bizoe naar buiten en dribbelde de helft van de pupjes achter mama Bizoe aan, de andere helft bleef binnen om mij te helpen met de schoonmaak en met het stofzuigen. Het werd wat chaotisch en onoverzichtelijk met de helft van de pupjes buiten en de helft binnen. Niet zozeer omdat we bang zijn dat er iets stukgaat of gesloopt wordt maar meer omdat ongelukjes met de pupjes zelf te voorkomen want in een van de hoekjes buiten kunnen ze behoorlijk naar beneden vallen of langs de Jacuzzi naar beneden vallen. Dat hebben we nu inmiddels ook puppy proof gemaakt. Vervolgens toch maar even alle pupjes naar binnen zodat ik tussen het schoonmaken door wat meer overzicht had en kon opletten. Onze schatjes vonden het een slecht idee dat ze naar binnen dus er werd luid geprotesteerd en flink tegen de deuren opgesprongen in de hoop dat deze open gingen. Niet dus. Nadat de schoonmaak klaar was mochten de pupjes naar buiten en dat vonden ze enig. Ze dribbelden nog even achter mama Bizoe aan die een veilig heenkomen zocht in haar hofje en daar rustig in de schaduw in een hoekje ging liggen.
Hieronder een filmpje van de ontbijtsessie van de pupjes of klik hier en klik hier voor een filmpje van alweer een mooie dag in puppenland.
 
 
 
De pupjes kwamen vanzelf van buiten naar binnen voor hun slaapje. Caesar ging lief tegen zijn moeder aanliggen op de gang.
Toen puppenvader Ko weer thuiskwam was het speeltijd en hebben we de kruiprups buiten opgesteld zodat de pupjes daardoor heen konden kruipen. Gedurende deze kruiprups sessie liep onze lieve mama Bizoe enorm in de weg, ze heeft zelf ook nog geprobeerd om door de kruiprups heen te komen maar ze bleef al heel snel steken. Filmpjes en foto’s maken was best moeilijk met Bizoe de hele tijd voor de camera. En eigenlijk hebben we ook daarvan zo genoten dat we het verder wel prima vonden.  We gaan de kruiprups nog wel een keer doen bij mooi weer. Mama Bizoe ging met haar geheime wapen (melk)  in haar hofje liggen waardoor wij wederom bedropen met onze puppenspeeltjes achterbleven…. Ook goed. Er gaat niets boven mama!
 
  
  
  
  
  
  
 
Dag 38, 27 augustus 2012
De puppenwekker ging vanmorgen om half 5. Bizoe ging voor de ren staan om heel leuk naar haar lieve pupjes te kijken die toen natuurlijk wakker werden en veel lawaai gingen maken! Bizoe ging niet in de ren, ze had waarschijnlijk niet zo veel zin om door zes hongerige pupjes aangevallen te worden. Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan. Dus drie pupjes klauterden over de ren (en dus ook over de verhoging) heen en gingen buiten de ren bij mama Bizoe melk slobberen. De drie andere pupjes die nog in de ren zaten waren het daar niet mee eens dus die begonnen zeer luid te protesteren. Die hebben we ook maar uit de ren gelaten zodat iedereen kon drinken buiten de ren. Daarna het tuig weer in de ren gestopt en gelukkig nog even verder kunnen slapen. De ren is met verhoging al een paar nachten niet meer puppyproof, Titus is er namelijk al een paar keer uitgeklauterd. We weten nog even niet hoe we dit gaan oplossen want als alle deurtjes dichtgaan dan kunnen de pupjes er niet meer uit (wat de bedoeling in 's nachts) maar dan kan Bizoe er niet meer in en zij moet natuurlijk wel bij haar kroost kunnen. Met de verhoging klauteren de pupjes er dus uit.
Gisterenmorgen was het een drukte van jewelste met pupjes, Bizoe en onze logees. Na en voor de puppypap werd er weer flink gekeet door de pupjes. Voordat de pupjes weer gingen slapen hebben we ze allemaal een halsbandje omgedaan. We hadden een paar nieuwe halsbandjes aangeschaft voor dat de pupjes geboren waren maar die pastten niet meer zo goed om de nekjes van onze speklapjes. Gelukkig hadden we nog wat halsbandjes van vorig jaar die wat ruimer waren! De pupjes waren redelijk okay met het dragen van de halsbandjes, ze krabden natuurlijk wel met hun pootjes aan hun kopjes omdat ze aan het dragen van het halsbandje moesten wennen. Aan het einde van de dag mochten de halsbandjes weer af. De CD socialisatie geluiden hebben we niet afgespeeld, het was al druk genoeg met visite en met alle aandacht die de pupjes kregen van nichtje Lisa.
De lunch met geweekte brokjes verliep dit keer heel anders. Bizoe wilde voor het eerst niet uit haar eigen bak eten maar begon de geweekte puppybrokjes uit de kleine bakjes te eten. De eigen bak van Bizoe stond bij de ren en de pupjes waren in de keuken aan het lunchen. Uiteindelijk hebben we de bak van Bizoe maar bij de pupjes neergezet met als gevolg dat de pupjes de niet geweekte brokjes van Bizoe uit haar bak aten en Bizoe zich te goed deed aan de geweekte puppybrokjes uit de kleine bakjes. We hebben enorm moeten lachen om dit chaotische lunch tafereeltje.
In de middag hebben de pupjes heerlijk binnen gespeeld. Ze kregen allemaal een kauwschoentje en ze vonden het ook leuk om die van elkaar af te pakken. Op dit moment begint ons meubilair ook erg favoriet te worden als speelgoed dus we letten goed op en leren ons tuig dat hun eigen speeltjes veeeeeeel leuker zijn! De pupjes denken daar anders over.... Het was een regenachtige dag dus het zat er niet in om de pupjes in de tuin te laten. Sommige pupjes waren het daar niet mee eens en begonnen ook al erg leuk tegen de deur op te springen om naar buiten te kunnen. De pupjes gaan nu meer op verkenning door de hele woonkamer en keuken wat druk is voor ons maar goed is voor de socialisatie. Isabella is zelfs op het kussen voor het nieuwe pupje gaan liggen en later ging ze gezellig bij mama Bizoe in de keuken liggen.
Nicole en Lisa vertrokken in de middag weer naar het Zuiden en toen kwamen vrienden Robert en Ellen uit Curacao op visite. Het was inmiddels droog en de pupjes mochten toch even naar buiten. Net toen we aan het eten begonnen vonden de pupjes het nodig om te tuinieren in de aarde. Een voor een alle zes duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling was en dat begrepen ze na een tijdje. Daarna kon ik me weer aan tafel voegen en verder eten. Nadat Robert en Ellen vertrokken waren zijn we nog even gezellig met de pupjes buiten geweest. Zoals verwacht hebben we onze eerste tuinierders in de aanbieding! Ook vonden sommige pupjes het heel erg leuk om te gaan graven in het hofje van Bizoe daar waar Bizoe allemaal lekkere kauwdingetjes begraven heeft. Ze klauterden de muurtjes op en af of vielen er half af om er vervolgens weer op te klauteren. Toen de pupjes uitgekeet werden hebben we ze naar binnen geroepen waar ze nog even heerlijk lui in de keuken hebben gelegen. Isabella ligt tegenwoordig achter de prullenbak in de keuken en heeft het favoriete plekje van Nero daarmee ingepikt.
Rond tien uur in de avond hebben we de pupjes in de ren geroepen en kwamen ze ook braaf in de ren. Maar toen de deurtjes dichtgingen waren de pupjes het hier niet allemaal mee eens. Ze begonnen flink te keer te gaan en tegen de ren te springen en te muiten waardoor alle waterbakjes voor de nacht omvielen en wij eerst de ren droog moesten maken. De actie waterbakjes vullen-omstoten-ren droogmaken heeft zich nog een keer herhaald en toen hebben we vervolgens maar een lage porseleinen bak met water neergezet die niet kon omvallen. Na deze sessie waren de pupjes nog steeds levendig (wij iets minder ha ha ha) en zijn we maar even gezellig in de ren erbij gaan liggen. Nadat wij helemaal lek gebeten en gekauwd waren werden de pupjes eindelijk een beetje moe en vielen ze tevreden in slaap waarnaar wij ook tevreden en moe konden gaan slapen......
Klik hier voor een filmpje van zondag "relaxdag" in puppenland en hieronder uiteraard weer foto's.
 
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Dag 37, 26 augustus 2012
De ochtend begon gisteren met een puppy feestje. De pupjes waren zeer uitgelaten en actief en ze lieten luid van zich horen omdat ze puppypap wilden. Na de puppy pap hebben ze heerlijk geslapen. Isabella zocht haar rust op in de gang en later ging mama Bizoe daar ook gezellig bij liggen. Nero heeft een nieuwe plek gevonden, achter de prullenbak in de keuken, dat is nu echt zijn hoekje. De rest van de pupjes ligt overal verspreid maar ze liggen toch wel het meeste op de vloeren in de keuken of in de gang.
In de middag kregen de pupjes weer geweekte puppybrokjes wat ze uiteraard weer enorm lekker vonden.
Later op de middag kwam zus Nicole en nichtje Lisa uit Zuid Limburg aan voor een weekendje pupjes knuffelen. Ook kwamen Steven en Hesther op puppy visite en zijn de pupjes enorm verwend met leuk speelgoed.
‘s Avonds mocht Bizoe even gezellig aan tafel zitten en kreeg ze een stukje pudding kruimelvlaai en Isabella mocht op schoot ook even aan tafel zitten. Jong geleerd, oud gedaan. Klik hier voor een filmpje van pupjes die op pap wachten, van spelende pupjes en van mama Bizoe en Isabella aan tafel.
 
   
  
  
 
Dag 36, 25 augustus 2012
Gisteren hebben de pupjes ook voor het eerst geweekte puppybrokjes gegeten en dat was duidelijk te zien aan de gewichten vanmorgen! Ze kregen allemaal een eigen bakje en dat vonden ze mega lekker! Het was echt een enorm success voor de zesling. Alles ging goed op (we hadden ook niet anders verwacht van onze vreetzakjes) en de pupjes die als eerste hun bakje leeg hadden gingen zeer enthousiast bij hun broers en zusjes in het bakje kijken. Uiteraard zijn wij even ingesprongen daar waar nodig zodat ieder pupje op zijn of haar eigen tempo het bakje met geweekte brokjes leeg kon eten. Daarna zagen de pupjes nog twee bakjes in de woonkamer staan waar ze erg enthousiast hun snoet instopten maar dat waren de waterbakjes om te drinken.
Titus is al twee keer  ‘s nachts uit de puppyren ontsnapt. Hij zet zich heel slim af op het randje in de binnenkant van de ren en duikt in een keer de ren uit. Inmiddels heeft Ko getracht de puppyren ontsnappingsproof te maken dus we gaan het allemaal meemaken.
We kregen gisteren te horen dat het reutje van de familie Bieleveld Aslan gaat heten. Aslan is het Turkse woord voor leeuw en het is een personage uit de Kroniek van Narnia. Een prachtige naam! De familie Kijk in de Vegte en de familie Vunderink zijn druk bezig met het gezin om de naam voor het pupje uit te kiezen. Dat horen we volgend weekend als ze  hun pupje komen uitzoeken en kennis komen maken met hun pupje.
De pupjes hebben gisteren voor het eerst allemaal een pensstaafje gekregen. Daar hadden ze niet zo veel interesse in. Ze kauwden er een beetje op maar lieten ze daarna gewoon liggen dus uiteindelijk heeft mama Bizoe ze allemaal opgegeten. Chiquita was in de ochtend langs geweest en had andere kauwstaafjes meegebracht en die vonden de pupjes toch veel lekkerder! Terwijl Nero en Julius heel rustig aan het slapen waren leefden Isabella, Elisabeth, Caesar en Titus zich uit op hun nieuwe kauwstaafjes!
In de middag kwamen Michel en Marjolein nog op puppy visite met zoon Nick. Dat was ook weer gezellig en Bizoe en de pupjes kregen weer lekker veel aandacht. De voorkeur voor Julius is er nog steeds, we zijn benieuwd volgend weekend met kiezen!
Het socialiseren in huis gaat erg goed. De pupjes reageren totaal niet op de piepjes van magnetron en oven, geluiden van blender , staafmixer en ijsmachine.  Als ik dagelijks aan het stofzuigen ben blijven ze gewoon liggen en stofzuig ik om de pupjes heen. Dit weekend krijgen de pupjes voor het eerst een halsbandje om zodat ze daar alvast aan kunnen wennen. Ook gaan we dit weekend de geluiden CD afspelen en mogen de pupjes een voor een op tafel en gaan we ze borstelen en nakijken (pootjes, oortjes, staart, bekje etc. ) zodat ze hier ook alvast aan gewend raken.
Van de Raad van Beheer kregen we bericht dat de pupjes op 30 augustus gechipped worden. Ze mogen dan een dag of drie geen halsbandje dragen. Op vrijdag 31 augustus komt de dierenarts bij ons thuis om de pupjes te controleren, ze krijgen dan hun paspoortjes en de hun eerste enting met 6 weken. Daarna kunnen we gaan beginnen met het socialisatieprogramma buiten.
Hieronder weer foto's en we hebben nog een filmpje van wat activiteiten in puppenland, klik hier.
 
  
  
  
  
  
  
 
 
 

Nestje 2012 week 5

Gewichten puppy's week 5

 

   18 aug 19 aug 20 aug 21 aug  22 aug  23 aug  24 aug    
    dag 29   dag 30 dag 31  dag 32  dag 33  dag 34  dag 35
Caesar  2790 gr  3060 gr  3060 gr  3270 gr  3330 gr  3500 gr  3580 gr
Nero  3680 gr  3810 gr  3850 gr  4010 gr  4270 gr  4380 gr  4550 gr
Elisabeth   3120 gr  3200 gr  3240 gr  3380 gr  3540 gr  3740 gr  3800 gr
Titus  3570 gr  3670 gr  3710 gr  3850 gr  4060 gr  4160 gr  4230 gr
Isabella  3660 gr  3810 gr  3850 gr  3980 gr  4230 gr  4480 gr  4480 gr
Julius  3590 gr    3720 gr   3790 gr   4090 gr   4230 gr   4300 gr   4370 gr

 

 

 
 
Dag 35, vrijdag 24 augustus 2012
De pupjes zijn vandaag alweer vijf weken, het gaat echt hard! Hieronder de individuele foto's van onze knapperds.
Hieronder Caesar (links) en Nero (rechts)
 
 

Hieronder Titus (links) en Julius (rechts)
 
 
 
Hieronder Elisabeth (links) en Isabella (rechts)
 
 
 
Gisteren had Ko zakelijke afspraken buiten de deur en ik was alleen met het puppentuig en Bizoe. En ja hoor, het eerste speklapje (Nero) zat echt klem onder het kastje op de gang. Hij kon niet meer voor- of achteruit en hij zette het op een luid schreeuwen, piepen en krijsen.  Alle pupjes erom heen (gezellig, waar is dat feestje????) en uiteraard mama Bizoe er meteen bij. Ik kreeg het kastje niet zo goed om hoog getild omdat het nogal zwaar was en Tarzan Ko was er ook nog niet, zul je net zien. Toen het me eindelijk lukte bleef Nero relaxed liggen en ik kon hem er niet onder uit halen want ik had het kastje vast met beide handen. Ik was ook bang om het kastje weer neer zetten omdat het dan misschien verkeerd op Nero zou komen of pootjes van andere pupjes die gezellig door alles heen aan het spelen waren en ook weer onder het kastje kropen dat ik nog steeds omhoog hield. Uiteindelijk heb ik Nero en nog wat pupjes  min of meer met mijn voeten onder het kastje vandaag geveegd onder zeer enthousiaste aanmoedigingen “puppy puppy puppy”  en “sjattekes”.  Dat bleek zeer effectief te werken (het werd daardoor wel wat druk rondom het kastje) en zodra er geen pupje meer in de buurt van het kastje was kon ik het kastje opgelucht weer neerzetten. Afgezien van wat rugpijn en een flinke spierverrekking in mijn onderrug is het gelukkig allemaal goed gegaan. Maar ik was er wel klaar mee en had geen zin meer in herhaling dus heb ik een barricade gemaakt voor het kastje d.m.v. kratten aan de zijkant en een plank van de werpkist aan de voorkant. De pupjes gingen meteen de kratten verplaatsen aan de zijkant volhardend als ze zijn zodat de barricade alsnog half instortte. Maar aangezien ik toch iet wat meer volhardend  ben heb ik vervolgens de hele zooi vastgezet met wat tape en klaar is kees. Behalve dat de pupjes er nu niet meer onder kunnen is er nog een groot voordeel dat ze namelijk geen schoen en slippers meer uit het kastje kunnen pakken om op te gaan kauwen of om meet e gaan spelen. Een nadeel voor onszelf is dat we eerst wat tape moeten loshalen voordat we zelf bij onze schoenen kunnen. Maar ja, je moet er wat voor over hebben nietwaar? De pupjes vonden het allemaal erg interessant toen ik bezig was met het barricaderen. Daarna waren ze even onrustig (lees: “pissig”) omdat  hun favoriete hangplek niet meer toegankelijk was maar ze pasten zich eigenlijk ook weer snel aan en gingen gewoon braaf liggen. Een beetje pruilend en protesterend dat dan wel weer.
Onze pupjes beginnen ook zeer behulpzaam te worden in de huishouding en op technisch vlak. Dat vinden we altijd prettig dat ze gezellig meehelpen, dat scheelt weer werk. Ook een fijn vooruitzicht voor de toekomstige puppy eigenaren leek ons zo. Titus heeft gisterenmorgen eerst grondig de mob nagekeken of die wel schoon genoeg was. Isabella kwam even inspecteren of Titus zijn huishoudelijke taken wel serieus genoeg nam. Nero is bezig geweest met stoffer en blik in de keuken, een beetje vegen en daarna het stof uit de veger halen.  Daarna heeft Titus de kabel van het verlengsnoer naar mijn laptop iets losser neergelegd, hij vond dat toch iets te strak hangen. Isabella vond het tape bij de krat in de gang niet zo goed zitten en heeft dit even beter losgemaakt. U kunt onze huishoudelijke en technische staf inhuren vanaf half september. Succes verzekerd! We weten zeker dat we straks ook nog aan onze staf tuinierders kunnen toevoegen. Later op de middag bleek dat onze pupjes ook nog zeer ontwikkeld zijn op administratief gebied (papier vernietiger) en ook op interieursgebied (deken beter  en leuker op de bank rangschikken en keukenhanddoekje kan ook wat verbetering hebben). Ook geloven we dat een vinoloog (Nero) in ons midden hebben die de flessen wijn bewaakt maar dat hebben we nog niet op film vast kunnen leggen. Hieronder in ieder geval twee filmpjes van het aanbod van ons nieuw personeel en in de huishouding, onze techneuten, papierversnipperaars en ons administratief personeel. Of klik hier en hier.
 
 
 
Bizoe vond nog ergens een kauwschoentje en ging dat in de aarde begraven in de plantenpotten buiten en dat moest ook weer allemaal naar binnen met aarde en al. Haar hele snoet was zwart van de aarde, dat zie je bij Bizoe vrij moeilijk omdat ze zo veel zwart op haar snoet heeft maar de aarde was desalniettemin enorm goed zichtbaar!
In de middag waren de pupjes bijzonder actief. Eerst was Elisabeth wakker en zij vond het leuk om mama Bizoe een beetje te klieren. Bizoe onderging het allemaal erg rustig. Vervolgens werden alle pupjes wakker en werd het speeltijd.  Elisabeth lag toen inmiddels weer te slapen. Mama Bizoe wilde graag rustig buiten liggen maar sommige pupjes lieten haar niet echt met rust en dribbelden vrolijk achter mama aan die toch echt niet van plan was om alweer te gaan zogen.  Dus Bizoe weer naar binnen, pupjes erachter aan en waar Bizoe ging liggen werd ze aangevallen door pupjes. Vervolgens Bizoe weer naar buiten en zo ging dit spelletje nog wel even door. Uiteindelijk heb ik Bizoe even geholpen toen ze bij de voordeur ging liggen door de tussendeur dicht te maken zodat de pupjes haar even met rust lieten. Voor mij werd het anders ook wat onoverzichtelijk met pupjes buiten, in de woonkamer, in de gang, bij de voordeur en in kantoor.  Hieronder een filmpje van het puppy feestje, of klik hier en nog een filmpje van eergisteren van Julius en Elisabeth aan de kip, of klik hier.
 
 
 
Het wordt iets moeilijker om foto’s te maken want als ik op mijn hurken ga om foto’s te nemen horen de pupjes het klikken van de camera en dan komen ze vrolijk op mij af gedribbeld om 1) mij aan te vallen en 2) in het touwtje van de camera te gaan hangen.
We kunnen niet anders zeggen dat onze lieve zesling daadwerkelijk puppy tuig is geworden…
 
  
  
  
  
 
Dag 34, donderdag 23 augustus 2012
Het was weer een leuke en drukke dag gisteren in puppenland.
Zodra puppenvader Ko de puppypap gaat maken dribbelen alle pupjes naar de keuken waar ze met smart wachten op de puppypap. In de tussenliggende tijd doen ze zich meestal te goed aan de tenen van Ko die je dan ook regelmatig “ auw”  hoort roepen.
De favoriete plek  van de pupjes is nog steeds het kastje in de gang. Nero past er niet meer goed onder dus ging hij op zoek naar nieuwe plekken om te liggen. Hij probeerde ook in het kastje te klimmen maar dat lukte natuurlijk niet. Na het nodige gepiep is hij vanaf de zijkant onder het gangkastje gekropen want dat past nog net. Het wordt steeds moeilijker en we zijn benieuwd wat straks de nieuwe hangplek van de zesling zal gaan worden als ze niet meer onder het kastje passen.
Elisabeth en Isabella hebben gisterenmorgen gezellig samen gespeeld in de woonkamer. De zusjes vonden het vooral leuk om elkaars speeltjes af te pakken. Erg schattig. Voor een filmpje klik hier. En natuurlijk hebben we toen ook maar filmp opnamen gemaakt van de spelende broertjes, klik hier.
 
 
 
Bizoe heeft enorm gespeeld met haar pupjes en andersom. Van de speelsessie met haar zonen hebben we een filmpje gemaakt, klik hier.
 
 
In de avond hebben we de pupjes in de ren gedaan en ze gingen nog even spelen en daarna zonder protest lief slapen. Vanmorgen werd ik echter boven wakker van flink wat piep- en blafgeluiden van het puppentuig vanuit de ren!
 
  
  
  
  
  
 
Dag 33, woensdag 22 augustus 2012
Nero is onze beste waakpup aan het worden. Hij gromt en blaft er vrolijk op los vanonder de kast. Bij ieder geluidje slaat hij aan, meestal nog eerder dan mama Bizoe wat nogal een uniek is.
Voor het eerst zaten gisteren een paar speklapjes klem onder het kastje in de gang. Nou ja, eigenlijk alleen Nero. Met enig propwerk passen ze er nog wel onder maar ze komen er niet zo goed meer onderuit. Geen probleem als Ko thuis is want die tilt het kastje dan wel even op, stoer en sterk als hij is. Als Ko er niet is hebben de pupjes en ik toch een probleem. En mama Bizoe ook want als een pupje klem zit gaat hij of zij op een bepaalde manier krijsen zodat mama Bizoe weet dat er iets aan de hand is en dat is echt geen piepje is voor honger of melk. Mooi he hoe de natuur weer werkt en hoe mama Bizoe het verschil tussen piepen en piepen hoort.
Ik had vanmiddag wat gekookte kip in een bakje voor Bizoe apart gezet en daar vlogen drie pupjes op af. In ieder geval Ceasar, Elisabeth en Julius of Titus. Bizoe schrok nogal van de aanval en deinsde terug zodat de drie pupjes het hele bakje met gekookte kip konden verorberen.
Als ik nu de keuken inloop om iets klaar te maken van eten voor ons krijg ik steeds meer pupjes om mij heen die zich komen melden voor iets lekkers of voor eten. Dat begrijp ik, ze zijn ook zo hongerig en ze komen zo veel eten tekort.....
Creatief (en mega ondeugend) als onze pupjes zijn gingen ze gisteren op zoek naar een andere plek om te liggen. Onder de bank in de woonkamer kunnen ze niet komen want die is volledig opgevuld met dekbedden. Dus dat is niet meer interessant voor onze zesling want alles wat mag is niet meer leuk.  Onze pupjes willen vooral ergens onder kruipen en ergens onder liggen. Waarom dan niet het iglotentje vroeg ik me af? Dan heb je ook een leuk dakje boven je hoofd toch? Maar nee, dat is weer niet goed en niet leuk genoeg voor onze pupjes. De pupjes besloten gisterenmiddag  unaniem dat hun nieuwe puppy hangplek de ruimte onder het gasfornuis zou worden. Daar hadden we preventief (tja je leert toch wat na het eerste nestje…..) al wat ligbedhoesjes onder neergelegd. Dus heb ik er gisterenmiddag nog maar even een deken onder gelegd in de hoop dat als ik de oven aan ga zetten niet vergeet alle opvullingen onder de oven uit te halen. Maar er waren toch nog wel wat kruipmogelijkheden en de ligbedhoesjes hebben ook zo’n leuke sliertjes en dat vinden de pupjes weer erg leuk want tja, ze hebben ze al zo weinig speelgoed.... Zo’n zielige pupjes hebben wij!!!! We kunnen de ruimte onder het gasfornuis niet te veel opvullen want als we de oven aanzetten dan komt er warmte vrij en en die warmte moet toch ergens naar toe.
Ons puppentuig vond toch nog wel altijd een gaatje onder het gasfornuis dus ben ik een half uur bezig geweest met het zweet op mijn lip om pupjes onder het gasfornuis te halen. Ik op handen en voeten op de vloer voor het gasfornuis. Terwijl ik het ene pupje eruit haalde beet het andere pupje in mijn tenen,een ander pupje had interesse in mijn slippers, een ander pupje vond het leuk om gaatjes in mijn huisjurkje te bijten en vervolgens kwam  opperpup Bizoe er ook nog even kwispelend tussen staan. Uiteindelijk kreeg ik in mijn eentje enorm de slappe lach. Het was jammer dat er niemand thuis was om een filmpje te maken want ik weet zeker dat we de hoofdprijs zouden gewonnen hebben in America’s Funniest Home Video’s! Nero en Isabella waren eigenlijk de enige twee pupjes die zeer volhardend (of te wel eigenwijs) waren en onder het gasfornuis bleven kruipen. Uiteindelijk heb ik voor het eerst de woorden “foei” gebruikt met een bepaald stemgeluid wat dan toch anders klinkt dan “puppy, puppy, puppy” of “ sjattekes” . Bizoe stoof meteen naar buiten want zij weet echt wel wat het  commando “ foei”  betekent.  Dit commando gebruik ik trouwens zelden of nooit meer bij Bizoe want ik geloof meer in belonen en complimenten dan in afstraffen maar ja, soms kan je niet anders met zes pupjes in huis…… Nero en Isabella waren niet echt onder de indruk van mijn “foei” want hun doel was om onder het gasfornuis te kruipen. De andere pupjes die overigens zeer lief waren schrokken wel van mijn “ foei” en begonnen dan ook meteen te piepen. Uiteindelijk toch maar weer even overgestapt op “puppy” en “sjatteke” om Nero en Isabella onder het gasfornuis vandaan te krijgen en vooral blijven volhouden en hoe dan ook, ik weet dat ik toch win. Toen ik dacht druk bezig te zijn met Nero onder het gasfornuis vandaan te krijgen bleek het niet Nero maar Isabella te zijn. Uiteindelijk begrepen  Nero en Isabella toch wel de intonatie van “foei” en kozen ze eieren voor hun geld en gingen ze beiden zeer beledigd onder de trap in de gang liggen.
Toen Ko later op de dag thuiskwam vond hij de pupjes zo lief dat hij eigenlijk niet begreep waarom ik zo druk was geweest ha ha ha.
Klik hier voor een filmpje van de nieuwe puppy hangplek en klik hier voor een filmpje van de smikkelgeluiden tijdens het puppypap eten. 

  

  

Dag 32, dinsdag 21 augustus 2012
Gisterenmiddag tussendoor Caesar even op de weegschaal gezet voor de zekerheid omdat hij gisterenmorgen niet in gewicht was bijgekomen en omdat we er van uit gingen dat wij iets niet goed hebben gedaan qua gewichten noteringen. Maar in de middag zat er weer wat gewicht bij dus ook weer helemaal in orde. Vanmorgen waren de gewichten van de pupjes enorm okay.
De pupjes mochten vanmorgen vanuit de ren de woonkamer in waar ze in volle galop door heen denderden. Als de puppypap in de keuken wordt gemaakt zitten alle zes de pupjes in de keuken te kijken, te blaffen en te piepen.
Eindelijk gisteren even geen hitte en zon, beter voor Bizoe en de pupjes. Ze hebben lief in de gang gelegen onder het kastje wat inmiddels een favoriete hangplek is geworden voor de pupjes. Ze kunnen er nog net onder kruipen zonder dat ze blijven hangen. De pupjes zijn alle zes enorme donderstenen aan het worden. Of te wel, onze lieve pupjes zijn gewoon tuig! Als ze slapen dan zijn ze natuurlijk erg lief. Als ze wakker zijn dan zijn ze ook echt wakker. We kunnen nou niet bepaald zeggen dat er een rustig pupje bijzit….  Ze beginnen enorm in elkaar te bijten in elkaars oren en poten. Het gaat er af en toe flink aan te keer en met die scherpe tandjes hoor je af en toe een pupje piepen.  Er wordt nu ook meer gespeeld met de speeltjes. Alhoewel onze tenen en slippers op dit moment nog het meest favoriete speelgoed zijn van de pupjes. Einde van de middag kwamen Esther, Kees en Priscilla op puppyvisite. Bizoe kreeg uiteraard ook veel aandacht en zo niet dan zorgde ze wel dat ze dit kreeg! Ze werd verwend met lekkere snackjes.
In de avond hebben we de pupjes weer in de ren gezet en zonder te protesteren gingen ze heel braaf slapen.
Hieronder nog een filmpje van zondagavond toen enkele pupjes het er niet mee eens waren dat ze in de ren waren gezet, klik hier.
En een impressie filmpje van onze pupjes als ze wakker zijn, of klik hier .
 
 
 
  
 
Dag 31, maandag 20 augustus 2012
Vanmorgen er al vroeg uit omdat ik zo meteen een afsrpaak heb. Toen ik vanmorgen beneden kwam lieten alle pupjes erg goed van zich horen vanuit de ren omdat ze natuurlijk graag de ren uitwilden. Dat ook gedaan en ze dartelen al door de woonkamer maar vinden mijn tenen en slippers onder de tafel veeeeeeel leuker dan al hun speeltjes. Auw! Ze zijn enorm actief en ze vliegen alle kanten op. Het is dan ook al een drukte van jewelste op de vroege morgen. Ze gaan zeer enthousiast met de kranten lopen sjouwen die bedoeld zijn om een plasje op te doen.  Bizoe leest nogal graag kranten dus de pupjes waarschijnlij ook! Op dit moment zijn onze lieve pupjes dan ook echt tuig.
De pupjes zijn voor het eerst minder in gewicht aangekomen terwijl ze gisteren gewoon puppypap en Duck hebben gehad. Mogelijk heeft Bizoe door de warmte iets minder gezoogd. Bij het gewicht van Ceasar is mogelijk iets verkeerd gegaan, eergisteren was hij 270 gr aangekomen en vanmorgen 0 gram. 
Het was een zeer benauwde en warme dag gisteren en er stond bijna geen wind. Zowel de pupjes als Bizoe hadden last van de warmte. Wij ook….. De pupjes hebben tot het einde van de middag op de tegels in de gang en in de keuken gelegen. En vooral onder de kast in de gang, voorheen lag daar vooral Nero onder, gisteren was het nogal een drukke bedoening onder de kast in de gang met vijf pupjes.Isabella lag in haar upje onder de trap, dat vond ze lekker rustig. Zo moeder zo dochter want toen Bizoe pupje was en bij ons kwam verstopte ze zich ook graag onder de trap.
Tussendoor hebben we de pupjes water gegeven. Het zelfstandig drinken van water uit het bakje wil nog niet altijd goed lukken dus daar helpen we ze bij.
Bizoe kreeg van ons een gekookt schenkelbotje wat ze normaal heerlijk op haar kussen gaat verorberen. Nu niet. Ze is flink in de weer geweest met het schenkelbotje en heeft het overal in de tuin begraven in de plantenbakken met aarde en in haar hofje met zand. Daarna het schenkelbotje overal ook weer uitgegraven en uiteindelijk werd het botje met zand en aarde in onze bank begraven….. Hieronder het filmpje of klik hier
 
 
De pupjes mochten ook weer even een voor een in badje buiten ter verkoeling. Daarna mochten de pupjes weer gezellig op tafel bij puppenpapa Ko en werden ze verwend met een klein stukje gekookte kip.  
Vervolgens was het speeltijd in het iglotentje met de ballenbak. Daar kroop puppenmoeder Silvy in en uiteraard vloog Bizoe meteen gezellig het tentje in want Bizoe vind dit ook erg leuk. Dus alle pupjes ook het tentje in en dat was best druk en warm. Toen Bizoe buiten het tentje ging liggen vlogen alle pupjes het tentje weer uit want mama = melk. Tja, daar kan ik in mijn iglotentje met ballenbak natuurlijk niet tegenop!!!!!!
Hieronder en een filmpje van de pupjes in het iglotentje/ballenbak (of klik hier).
 
 
 
Vervolgens gingen de pupjes lekker buiten chillen en daarna was het weer tijd voor Duck pens diner. In de avond hebben we de pupjes in de ren gezet en Isabella was het daar niet mee eens. Ze heeft luidkeels geprotesteerd omdat ze niet in de ren wilde. De rest van de pupjes vond het wel prima zo maar Isabella niet. Ze was een dik half uur enorm driftig en daarna was ze natuurlijk zo moe van het driftig doen dat ze uiteindelijk ook maar in slaap viel.
 
  
  
 
Dag 30, zondag 19 augustus 2012
Het was een prachtige en zonnige dag gisteren en natuurlijk enorm druk in Zandvoort met strandgangers. Bizoe was dan ook lekker druk met waaks en alert zijn.
Ondanks de tropische weersvoorspellingen stond in Zandvoort een aangenaam koel briesje. Vooral fijn voor de pupjes en voor Bizoe. De pupjes mochten ‘s ochtends meteen uit de ren en hebben lekker in de woonkamer gespeeld en gelegen. Na de puppypap zijn ze heerlijk gaan slapen op de koele tegels van de keuken.
Nero en Caesar hun favoriete plekje is op de gang onder de kast. Elisabeth en Titus lagen in de keuken gedrapeerd rondom de voerbak van Bizoe. Julius lag voor de kast en Isabella waren we kwijt. Na een grondige zoektocht vonden we een klein wit staartje onder de trap in de gang. Daar lag Isabella tussen de stofzuiger, kratten en dozen heerlijk te slapen.
Nero klom gisteren al op het muurtje om naar mama melkfabriek te gaan, hij is het eerste pupje dat probleemloos het muurtje opklom. Zo schattig! Nero vind het ook erg leuk om te blaffen van onder de kast in de gang. Gelukkig kunnen de pupjes er nu nog onder vandaan komen maar over een paar dagen zal dat anders zijn. Misschien moeten we dan ook de kast opvullen aan de onderkant zodat ze daar niet meer onder kunnen kruipen.  Hieronder een filmpje van Nero of klik hier
 
 
Opperpup Bizoe lag buiten onder de tafel in de schaduw en op de wind, haar favoriete plekje op warme dagen. We hebben de pupjes vooral lekker met rust gelaten op de vloeren in de keuken en in de gang. Tussen het uitbuiken en slapen door gingen ze ook op ontdekkingsreis en hebben ze ook gezellig en leuk gespeeld met elkaar. Onze pupjes worden nu echt tuig. Hieronder twee filmpjes van ons puppentuig, of klik hier en hier.
 
 
 
Aan het einde van de dag mochten de pupjes naar buiten, toen waren de tegels buiten ook niet meer zo warm. We hadden het badje met lauwwarm water gevuld en hebben de pupjes er voorzichtig ingezet zodat ze konden afkoelen en konden wennen aan water. We hadden het idee dat de pupjes het wel okay vonden, tenminste er werd niet gekrijst of gepiept. Elisabeth nam meteen een flinke snoekduik en ging echt kopje onder. Maar ze hield zich kranig en ze vond het ook wel weer allemaal okay. Caesar dook ook erg enthousiast met zijn kop onder water. We hebben een filmpje gemaakt van een aantal pupjes die voor het eerst kennismaken met water, zie hieronder of klik hier.
 

 Daarna hebben we de pupjes lekker drooggewreven met een handdoek en gingen ze melk slobberen bij Bizoe. Vervolgens viel de zesling knock out buiten in slaap. Nadat de zesling weer wakker werd was het tijd voor Duck pens eten buiten en uiteraard daarna weer een slaapje doen! Zie hieronder het filmpje van dineren buiten of klik hier.

 
 
 
Qua socialisatie geluiden ging het vandaag ook weer helemaal goed. Behalve veel meeuwen en veel helikopters waren er volop scooter- en motorgeluiden te horen en sirenes van politie en ambulance. De pupjes keken niet op of om van al deze nieuwe geluiden.
Verder hebben wij nog enorm genoten van de pupjes, tuig is het inmiddels geworden. We hebben de pupjes een voor een op tafel genomen en ze kregen allemaal een klein stukje gekookte kip! Vonden ze erg lekker…. Wij werden aangevallen en lek gebeten, Klik hier voor het filmpje van puppenvader Ko met Titus en puppenmoeder Silvy met Julius. 
 
  
  
  
  
  
  
 
 
Dag 29, zaterdag 18 augustus 2012
De pupjes zijn gisteren op verkenning in de keuken geweest. Toen ik thuis kwam met boodschappen kwamen ze helpen uitpakken en liepen ze gezellig in de weg. De koelkast vonden ze ook erg interessant. Ik moest enorm voorzichtig door de keuken lopen.
Daarna was het tijd voor de puppypap, die was per ongeluk iets te warm dus moesten de pupjes even wachten totdat de puppypap op temperatuur was. Dat hebben we geweten! En vooral gehoord want onze zesling was klaar voor de puppypap en toen ze moesten wachten waren ze het daar duidelijk niet mee eens.
Na de puppypap ging onze zesling heerlijk uitbuiken en lagen ze allemaal op de koele tegels in de keuken. Nero lag op de gang onder de kast te slapen, zijn favoriete plekje is toch echt wel onder een kast liggen.
Bizoe kan bijna nergens meer rustig liggen zonder dat ze aangevallen wordt door een hongerig pupjes. Ze kan alleen nog op kantoor en buiten ongestoord liggen omdat de pupjes haar daar nog niet achterna dribbelen. Maar soms kan ze ook heerlijk tussen de pupjes liggen als deze lief liggen te slapen.
In de middag hebben we de pupjes allemaal ontwormd voor de 2e keer wat makkelijk ging. Daarna mochten de pupjes buiten lunchen met Duck pensvoeding wat ze erg lekker vonden. De pupjes zijn daarna allemaal onder de tafel en onder de parasol in slaap gevallen. Titus dribbelde naar binnen en ging lekker rustig op de keukenvloer liggen. Ook allemaal goed.
De pupjes worden al goed gesocialiseerd met geluiden. In huis krijgen ze alle geluiden mee op huishoudelijk vlak. Van pannen gerammel tot stofzuigen, van afzuigkap tot telefoon, piepjes van oven, magnetron en afwasmachine. Ze vinden het allemaal prima en slapen rustig door alles heen.
Als de pupjes buiten zijn dan horen ze meeuwen, helikopters, blaffende hondjes en schreeuwende/ruzie makende kinderen. Ze trekken zich nergens iets van aan en slapen lekker rustig verder, net als mama Bizoe.
 
  
  
  
  
 

Nestje 2012 week 4

Gewichten puppy's week 4

 

   11 aug 12 aug 13 aug 14 aug   15 aug  16 aug  17 aug
   dag 22   dag 23 dag 24   dag 25   dag 26  dag 27  dag 28
Caesar  2020 gr    2130 gr  2290 gr  2370 gr  2500 gr  2570 gr    2680 gr
Nero  2670 gr  2800 gr  2900 gr  3030 gr  3190 gr  3270 gr  3480 gr
Elisabeth  2100 gr  2310 gr  2360 gr  2540 gr  2710 gr  2760 gr  2950 gr
Titus  2630 gr  2760 gr  2870 gr  2970 gr  3130 gr  3180 gr  3400 gr
Isabella  2700 gr  2830 gr  2950 gr  3040 gr  3260 gr  3370 gr  3520 gr
Julius  2530 gr  2630 gr    2800 gr    2950   gr  3110 gr   3200 gr  3420 gr 

 

 
Dag 28, 17 augustus 2012
De pupjes zijn vandaag al weer vier weken, het gaat zo hard. Vanmiddag gaan we de pupjes ontwormen maar eerst volgen hieronder weer de individuele foto's van de zesling.
Hieronder Caesar (links) en Nero (rechts)
 
 
 
Hieronder Titus (links) en Julius (rechts)
 
 
 
Hieronder Elisabeth (links) en Isabella (rechts)
 
 
 
Het was weer een warme en mooie dag gisteren. De pupjes mochten ‘s ochtends uit de puppyren en in de woonkamer op verkenning. Nero dribbelde vanuit de woonkamer richting ren, klauterde erover heen en ging op de krant in de ren een drolletje neerleggen. Daarna klauterde hij weer de ren uit. We waren enorm trots op hem! De pupjes hebben nog niet door dat er in de woonkamer ook kranten ligt dus daar gaan we de komende dagen mee aan de slag. Na het zogen wilden de pupjes slapen en sommige pupjes doen dat liever in de puppyren dus we hebben ze daar maar weer ingezet met het deurtje open. Isabella kroop heel eigenwijs weer de ren uit en ging aan de zijkant van de bank slapen. Toen ze wakker werd deed ze een plasje en heb ik haar teruggezet in de ren. Maar mejuffrouw wilde dat niet en binnen 3 seconden was ze weer uit de ren en ging ze onder de tafel liggen slapen.
Rond lunchtijd was het even kort spelen in de woonkamer en melk slobberen bij mama Bizoe. Toen mama Bizoe daarna met de pupjes wilden gaan spelen vlogen de pupjes op haar melk af en twee keer achter elkaar zogen vond zelfs Bizoe te veel.  Klik hier voor een filmpje van mama Bizoe die zo graag met haar pupjes wil spelen…
Uiteindelijk heb ik de pupjes daarna weer in de ren gezet. Ik had het deurtje dichtgedaan omdat ik op dat moment alleen thuis was en dan is het best druk om 6 pupjes in de gaten te houden zodat er geen ongelukjes gebeuren (ze kruipen nogal graag overal onder en komen er niet meer zo goed onder uit). In ieder geval had ik een luid protesterende Isabella en Nero in de ren die zeer woest en pissig waren dat het deurtje van de ren dicht was. Ze gingen enorm te keer en ze hebben hun best gedaan om uit de ren te komen wat niet lukte. Toen alle pupjes eindelijk sliepen heb ik het deurtje van de ren open gezet (dat is wat makkelijker voor Bizoe) en voordat ik er erg in had klauterde Isabella eruit en ging weer onder de tafel in de woonkamer slapen……
Later in de middag mochten alle pupjes in de woonkamer en na het spelen en zogen vielen ze  daar ook lekker in slaap. Nero wilde heel graag onder een kastje kruipen maar dat pastte niet meer zo goed want hij kwam daar niet meer zo goed onderuit. Julius wilde als enige niet in de woonkamer maar liever een slaapje doen in de puppyren.  Klik hier voor een filmpje van de puppenspeeltuin van vanmiddag in de woonkamer.
Aan het einde van de dag mochten de pupjes buiten lekker Duck eten, klieren, rondlopen, melk drinken bij mama Bizoe en en slapen. Daarna gingen de pupjes weer naar binnen en hebben we ze in de ren gezet en daar zijn ze als roosjes in slaap gevallen, zo enorm lief!
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
Dag 27, 16 augustus 2012
De familie Vunderink heeft ons laten weten dat ze voor een reutje gaan. Proficiat! Wij zijn er in ieder geval blij mee dat ook het laatste pupje straks naar een lieve en leuke familie toe gaat.
Gisterenmorgen was het weer feest en klauterden er meteen een paar ongeduldige (en hongerige) pupjes uit de ren in de woonkamer naar Bizoe. Uiteindelijk hebben alle pupjes bij Bizoe melk gedronken in de woonkamer en na het zogen willen ze graag slapen. Maar ze konden hun draai in de woonkamer niet zo snel vinden dus begonnen ze flink te piepen. We tilden ze op en hebben ze in de puppyren teruggezet en daar vielen ze allemaal als een blok in slaap.
Na een tijdje werd Caesar wakker en ging hij vrolijk spelen met de spin in de ren. Toen hij daar mee klaar was klauterde hij uit de ren en ging in zijn eentje een beetje op ontdekkingsreis in de woonkamer. Hij is enorm slim en pienter en uiteindelijk vond hij zijn moeder op het kussen, klauterde daarop klein en fijn in gewicht zoals hij is, ging melk slobberen, klauterde daarna weer van het kussen af en viel ter plekke in slaap. De rest van de pupjes had niets in de gaten en lagen voor jaffa in de puppyren. We hebben alles op film kunnen vastleggen, klik hier voor het filmpje van de slimme ontdekkingsreiziger Caesar.
 
 
 
Later op de ochtend kropen Nero, Julius en Isabella uit de ren. Eigenlijk met de bedoeling om bij Bizoe melk te gaan drinken maar daar had Bizoe geen zin in. Ze speelde even met de pupjes, pakte toen snel haar nieuwe kikker en ging daarmee veilig op de bank liggen. Het drietal heeft vervolgens nog even gezellig gespeeld. Na de speelsessie hebben we het drietal weer terug in de ren gezet waar nog meer gespeeld werd. Klik hier voor een filmpje van de spelende pupjes.
De pupjes waren verder behoorlijk pieperig in de middag, ze hadden het warm of de tandjes kwamen door. Honger hadden ze in ieder geval niet want ze hebben voldoende melk kunnen drinken bij mama Bizoe. Hieronder een filmpje van de slobberende pupjes of klik hier.
 
 
  
In de middag mochten de pupjes buiten liggen bij mama Bizoe en daar hebben ze ook echt van genoten. Wij ook!
 
  
  
  
 
Dag 26, 15 augustus 2012
Gisterenmorgen begon met de begroeting aan Bizoe en pupjes, scherpe tandjes in onze tenen en de eerste pupjes die ontdekt hebben hoe leuk het kan zijn om in onze broekspijpen te gaan hangen. Verder pupjes op de krant zetten voor de plasjes.  Sommigen doen meteen een plasje op de krant. En dan zijn we zo blij en zeggen we “braaf, knap, oh wat goed” en als we dat zeggen komt Bizoe kwispelend en vrolijk in de ren en dan vliegen de pupjes van de krant af richting Bizoe (want Bizoe = melk) en doen hun plasje dan weer niet op de krant. Sommige pupjes  lopen weg van de krant en doen een prachtig plasje naast de krant maar dan wel met twee pootjes op de krant. Alemaal erg schattig! De ochtendrituelen bij dit nestje zijn erg hectisch maar vooral gezellig en leuk. Bizoe vind het erg leuk om zichzelf in een puppymandje te proppen wat natuurlijk niet goed past en dan vliegen alle pupjes op haar tepels af en dan Bizoe gaat dan heel appelig zitten kijken naar haar pupjes die haar aanvallen om melk te drinken waar zij dan weer geen zin in heeft dus staat ze weer op en vallen alle pupjes terug in het mandje. Bizoe gaat dan ergens anders in de ren liggen dus koersen alle pupjes vanuit het mandje weer naar Bizoe en dan staat zij weer op en loopt weer weg. Ze geniet ervan en vindt dit echt een leuk spelletje. Wij struikelen in de ren zowat over Bizoe en de pupjes. Als we heel blij de puppy’s begroeten met “ puppy puppy puppy”  of “sjattekes” dan wordt Bizoe zo blij, vrolijk en enthousiast dat het nogal een drukke en chaotische bedoening is in de werpkist met vrolijke pupjes, een zeer enthousiaste Bizoe die met haar staart haar eigen pupjes half omver mept waardoor de pupjes gaan piepen en Bizoe schrikt , pupjes die op ons klauteren en in ons gaan bijten, Bizoe die daar nogal gezellig tussendoor loopt want ook zij wil natuurlijk veel aandacht en eist dat dan ook op, dan nog een zestal pupjes die meteen naar mama Bizoe willen om melk te drinken wat Bizoe dan weer net niet wil en dus daarna piepende pupjes en eigenlijk wil iedereen dan vooral veel aandacht en vooral eten!  Bizoe reageert erg enthousiast op onze uitspraken naar de pupjes toe, ze wordt er zelf zo lekker blij van. Haar fokkers Arno en Kyra riepen ook altiijd “ puppy puppy puppy” en als ze nu nog het filmpje hoort van drie jaar geleden met de stemmen van Arno en Kyra dan wordt ze helemaal gek van blijdschap. Dit ochtendprogramma  zou een filmpje waard zijn en het zou nog hilarisch zijn ook maar meestal schiet het er bij de hectiek bij in om ook nog een filmpje te maken…. We genieten er wel enorm van maar we genieten ook van het eerste kopje koffie na deze ochtendhectiek....
Het was een enorme benauwde dag gisteren en we hebben de pupjes dan ook regelmatig kennis laten maken met het drinken van water. Dat ging natuurlijk nog niet helemaal vlekkeloos maar dat is ook weer enorm lachen en vooral veel kliederen en waterpret. Titus en Julius waren de eerste die dapper naar het bakje liepen en water gingen drinken.
Rond lunchtijd mochten de pupjes voor het eerst naar buiten. Wij stonden klaar om leuke foto’s en filmpjes te maken maar Bizoe ging meteen onder de tafel liggen zogen en de pupjes wilden natuurlijk alleen maar melk van Bizoe. Tien minuten daarna kregen we een giga regenbui dus hup alle pupjes weer naar binnen. Toen mocht de zesling voor het eerst met z’n allen vrij door de woonkamer rondbanjeren buiten de puppyren. Dat was van korte duur want  Bizoe ging er gezellig naast liggen dus huppekee, alle pupjes weer melk slobberen van Bizoe. Na het melk slobberen had Bizoe er even genoeg van en ging ze lekker bij Ko op kantoor liggen. De pupjes waren verder niet meer zo onder de indruk van de woonkamer en alle nieuwe dingen want na het melkdrinken houden ze liever een siesta. Ze wilden allemaal onder de bank liggen maar de onderkant van de bank hebben we vanmorgen opgevuld met dekens, dekbedden en kussens zodat de pupjes daar niet onder kunnen gaan liggen. Zo hebben we ook de ruimte onder het gasfornuis opgevuld met bergen kussens en dus is het huis weer puppy proof! Het is nogal moeilijk om de pupjes onder de bank en het gasfornuis vandaan te krijgen en er lopen wat kabels en snoeren onder de bank en leidingen onder het gasfornuis dus dat is een no go area voor de pupjes. Grappig genoeg lagen alle pupjes gisterenmiddag rond de bank gedrapeerd en hebben daar heerlijk liggen slapen. In ieder geval lagen de pupjes allemaal voor jaffa gisterenmiddag in de woonkamer en dat hebben we ook maar weer zo gelaten. Dit nestje is lekker lui en houdt enorm van eten!!!!!!!
Aan het einde van de dag mochten de pupjes weer even lekker buiten smikkelen van de Duck. Daarna gingen ze natuurlijk weer voor een toetje bij mama Bizoe en vervolgens uitbuiken. Wij konden mooi even in alle rust een wijntje drinken buiten en wat lekkere hapjes nuttigen. Bizoe en haar zesling lagen onder de tafel en af en toe hoorden we een heerlijk lui geluidje van een dromend pupje. Daarna hebben we alle pupjes weer naar binnen in de puppyren gebracht en de hele avond zijn ze enorm rustig, lief en braaf geweest.
Hieronder een filmpje van een actieve Elisabeth in de woonkamer die gelukkig weer helemaal goed hersteld is, of klik hier .
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Dag 25, 14 augustus 2012
We moesten gisterenmorgen eerst even goed bijkomen van het drukke weekend met veel visite. Na enkele bakjes koffie lukte dit al weer aardig. De pupjes kregen gisterenmorgen op het plastic tafellaken op de grond in de woonkamer hun puppypap. Er werd weer lekker geslobberd en geslurpt. Bizoe blijft dan braaf rustig liggen wachten (uiteraard doet ze dit niet uit zichzelf maar vertellen wij haar dat ze moet liggen en moet blijven) totdat alle pupjes klaar zijn en dan mag zij de overgebleven puppypap opeten. Terwijl de pupjes genoten van hun puppypap kon er meteen een stofzuiger en mob door de puppyren heen. Daarna mocht mama Bizoe de restjes leeglikken en de pupjes schoonmaken.
In de middag kwam vriendin Marian even gezellig op visite en hebben we samen met Bizoe naar alle mooie en leuke en lieve pupjes gekeken. Wat een levensgeluk. De dag is verder rustig verlopen en de pupjes hebben vooral veel geslapen. Als ze wakker zijn dan zijn ze ook echt wakker. Doordat het verder zo lekker rustig was hebben we vooral kunnen genieten van de pupjes en van mama Bizoe en hebben we weer leuke foto's en filmpjes kunnen maken van de actieve zesling.
Caesar, Nero en Isabella hebben nog even gezellig met elkaar gespeeld en in elkaar gebeten, zie hieronder het filmpje of klik hier.
Nero en Julius hebben al goed in de gaten hoe je uit de puppyren kan klimmen en toen mama Bizoe voor de ren ging liggen klauterden ze als snel de ren uit. Bizoe vond het enig om met ze te spelen maar de pupjes wilden toch liever melk en dat feest ging niet door, hieronder het filmpje of Klik hier.
 
 
 
Bizoe blijft druk in de weer met haar nieuwe kikker en die is inmiddels al overal begraven geworden en weer uitgegraven geworden. Gisterenmorgen lag haar kussen dan ook vol met aarde……
Verder hebben we de pupjes een voor een laten wennen aan een waterbakje en wat water in hun bekje gedaan. Er staan nu waterbakjes voor de pupjes in de ren zodat ze daar zelf uit kunnen drinken. Tenminste als er water in blijft want mama Bizoe heeft drie grote waterbakken tot haar beschikking maar ze vindt het leuker om het water uit de ini mini bakjes van de pupjes in de ren te drinken…….De pupjes moeten uiteraard nog leren water drinken dus nu gaan dan ook de bakjes omver en staan de pupjes blerend in het water. Soms duwen ze hun snuit er iets te ver in, ook weer bleren of gaan ze er met hun poten in staat. En ja, dan ook weer bleren. Klik hier voor een filmpje van onze puppenspeeltuin met Nero, Titus, Isabella en Elisabeth en Nero die kennismaakt met een bakje water.
Nero en Elisabeth hebben gemerkt dat mama Bizoe buiten de puppyren eet en dat vonden zij toch wel interessant om te bekijken vanuit de ren. Klik hier voor het filmpje.
 
 
 
Aan het einde van de dag mochten de pupjes picknicken op het tafelkleed in de woonkamer met Duck in de trog. Ze aten er een beetje van en lieten daarna de Duck voor wat het was en stevenden in de 6e versnelling voor het toetje naar mama Bizoe.  Die ging gezellig naast het vloerkleed en de troggen met Duck zogen. De pupjes vonden dit toch echt wel lekkerder dan de Duck en dat was ook helemaal prima. Bizoe heeft uiteindelijk de troggen leeggemaakt en het tafelkleed schoongemaakt….
‘s Avonds zijn we nog even heerlijk bij Bizoe en haar zesling in de werpkist gaan liggen. We werden nogal aangevallen door een paar enorme actieve pupjes die vooral interesse hadden in onze neuzen en tenen. Uiteindelijk werden de pupjes moe en vielen ze in slaap behalve Isabella, die is nog even erg druk in haar upje bezig geweest met een feestje te bouwen in de puppyren.
 
Hieronder onze zesling, v.l.n.r. Nero, Titus, Elisabeth, Caesar, Julius en Isabella
 
  
  
 
  
  
  
  
 
Dag 24, 13 augustus 2012
Gisterenmorgen kwamen Ruud en Loes Bieleveld met dochter Alis kennismaken en pupjes knuffelen. Bizoe werd enorm verwend met een groene piepkikker. Daar is ze behoorlijk druk met aan het sjouwen geweest. Eerst buiten alle hoekjes en plantenbakken bekijken of ze daar de kikker wilde begraven. Dat was niet naar haar zin. Vervolgens in huis zoeken en uiteindelijk heeft ze de kikker in de stoel begraven. Heel apart, want ze komt nooit in die stoel.  Verder kreeg Bizoe nog wat lekkere koekjes en een kluif.  Toen de familie voor de puppyren naar de pupjes ging kijken propte Bizoe zich er tussen en ging zowat op de voeten van de familie liggen. Vervolgens klauterden de pupjes uit de ren om melk te gaan drinken bij mama Bizoe en kon de familie eigenlijk geen kant meer op met Bizoe op hun voeten en het gekrioel van zogende pupjes onder de stoel. Bizoe besloot vervolgens nog even verliefd met Ruud te gaan doen en wilde met hem spelen en sprong vol tegen hem op voor een knuffel. Ook weer goed en lief. Het was in ieder geval een geslaagde en gezellige kennismaking.
We hadden het idee om de pupjes buiten te laten omdat het zo’n mooi weer was maar er stond iets te veel wind dus hebben we besloten om de pupjes maar niet naar buiten te laten.
Bizoe eet alleen nog maar uit haar voerbak als die naast de puppyren staat en de pupjes geven daar weinig tot geen aandacht aan. Behalve vandaag. Julius was bijzonder geinteresseerd in het eten van zijn moeder. Terwijl zijn broers en zusjes lekker lagen te slapen keek hij naar zijn etende moeder.
‘s Middags kwamen Michel, Marjolein en Bart op visite. Het was erg gezellig en wij zijn verwend met een heerlijke fles cava en uiteraard werd Bizoe ook weer enorm verwend met heerlijke dingen. Julius besloot in de puppyren naar Bart toe te kruipen en met hem te gaan spelen om vervolgens achter de rug van Bart heerlijk te gaan liggen slapen. Toen we allemaal weer aan tafel zaten kroop Julius als enige pupje uit de puppyren en ging hij bij mama Bizoe onder de tafel liggen zogen  waarna hij knock out ging. Marjolein vertroetelde Julius met een beer onder de tafel zodat hij er nog eens extra lekker bij lag en het had niet veel gescheeld of de hele familie was onder de tafel gaan liggen. We kunnen wel stellen dat er een band is tussen Julius en Bart, Michel en Marjolein!
Daarna klauterden de twee zusjes samen uit de ren en gingen ze heerlijk in de woonkamer slapen vlak voor de puppyren.
Toen de visite weg was hebben wij de pupjes nog Duck plakken gevoerd, dit keer in de trog. Het was allemaal weer erg lekker voor de pupjes en we hebben enorm om Nero moeten lachen die in de trog ging staan met zijn vier poten en zo al snel een trog voor hemzelf in beslag nam!
‘s Avonds hebben we nog heerlijk met de pupjes en met Bizoe in de puppyren liggen knuffelen.
Hieronder weer enkele foto's en klik hier voor een filmpje van Bizoe en Julius.
 
  
  
  
 
Dag 23, 12 augustus 2012
De dag begon gisteren met puppypap volgens geheim recept van Rongga’s. De pupjes kregen de pap in de trog in de puppyren en het werd natuurlijk een geklieder van jewelste. Sommigepupjes moesten even wennen maar ze vonden het al snel heel erg lekker en slurpten en slobberden er vrolijk op los. Daarna zaten de pupjes onder de pap en mocht mama Bizoe de pupjes schoonlikken en de overgebleven puppypap verorberen. Hieronder de fotos en een filmpje van de puppy's aan de puppypap of klik hier.
 
  
 
 
 
We waren al een paar dagen de eend kwijt maar tijdens het ramen wassen hebben we die in de plantenbak ontdekt, daar heeft Bizoe haar eend dus verstopt zodat die echt niet meer terug mag naar de puppy’s. Zo lief! 
Gisterenochtend kwam de familie Kijk op de Vegte op puppyvisite. Ze hadden wat lekkers voor Bizoe meegenomen dus die was meteen al blij en werd enorm verwend. Ze was erg druk met haar kauwstaafje en heeft dit buiten in de plantenbak begraven Later heeft ze het kauwstaafje er weer uitgehaald en toch maar in haar eigen hofje in het zand begraven.  Uiteraard mocht er met de pupjes geknuffeld worden en toen Lisanne en Niek in de puppyren waren met de pupjes ging Bizoe heel  lief zogen.
Daarna hadden Bizoe, de pupjes en wij even rust en in de middag kwam de familie Vunderink op kennismakingsgesprek.  Ook zij namen iets lekkers mee voor Bizoe en toen Madelief, Pepijn en Quitin in de puppyren pupjes mochten knuffelen ging mama Bizoe er gezellig bij liggen om weer te gaan zogen. Het kennismakingsgesprek verliep erg positief en over een paar dagen horen we of er een reutje naar deze leuke familie gaat.
Als er visite komt dan gaat Bizoe natuurlijk eerst enorm hard blaffen want ze wil haar pupjes beschermen. Het werkt het beste als iedereen bij binnenkomst meteen aan tafel gaat zitten en dan wordt Bizoe na een minuut of vijf wel rustig. Daarna krijgt ze natuurlijk iets lekkers en vervolgens vindt Bizoe het helemaal okay als de visite naar de pupjes gaat. Dat mag allemaal en ze is daar enorm relaxed in. Ze is dan wel druk bezig met opletten en wil graag alles in de gaten houden. Ze kan er niet tegen als er heen en weer door het huis gelopen wordt door de visite want dan gaat ze weer blaffen.  Bizoe vindt het vooral heel leuk om ook in de puppyren te stappen als de visite er in zit en met de pupjes aan het knuffelen is. Dat doet ze dan ook vaak en soms nogal lomp en hard met haar staart zwaaiend. Zo van, kijk eens hoe leuk ik ben, ik wil ook aandacht! Standaard als er visite is brengt Bizoe slippers en schoenen vanuit de gang naar de tafel.  Ze is en blijft een fantastisch leuke hond.
Na de visite hebben we genoten van een paar uurtjes rust en de pupjes en Bizoe ook.  Ze slapen nog veel en na iedere zoogbeurt van Bizoe gaan ze meteen uitbuiken en vallen ze in een diepe slaap. Als ze wakker zijn dan zijn ze ook wakker en ze worden steeds actiever. Het deurtje van de puppyren staat gewoon open en we zijn benieuwd wanneer het eerste pupje uit de ren stapt om op ontdekking in de woonkamer te gaan. Met Elisabeth gaat het trouwens fantastisch goed. Ze heeft gisteren haar laatste antibioticakuurtje gehad en ze is helemaal hersteld en duidelijk aanwezig!
‘s Avonds kwamen de kinderen van Ko  op visite, dochter Caat, zoon Joris, zoon Jop en zijn vriendin Nina. We hebben gezellig met z’n allen gegeten en uiteraard pupjes geknuffeld! We waren met zes personen dus het was enig dat iedereen ‘s avonds even op de bank en op de stoel zat met een pupje in de armen. Mama Bizoe ook nog eens gezellig op de bank er tussen dus we hebben enorm genoten. Toen ik vanmorgen beneden kwam en de puppyren instapte werd ik meteen enthousiast begroet door zeer wakkere pupjes. Ze gingen op mijn tenen en slippers kauwen en bijten en ik voelde al goed dat de tandjes doorkomen. Nero ging zeer enthousiast in mijn jurk hangen en bijten.  De pupjes gingen in elkaar bijten en Caesar vond de bewegende staart van zijn broertjes of zusjes bijzonder interessant. Doordat ik zo gezellig en leuk met de pupjes bezig was vergat ik meteen de pupjes op de krant te zetten voor een plasje. Maar Titus en Julius liepen uit zichzelf naar de krant om een plasje op de krant te doen. Geweldig! Isabella deed dat gisteren ook al een keertje. 
Zo meteen komt de familie Bieleveld op puppyvisite en vanmiddag komen Michel en Marjolein op puppyvisite. Het is zo’n mooi weer dat we vanmiddag de pupjes voor het eerst naar buiten willen laten gaan. De pupjes krijgen vanmiddag ook weer Duck voeding.
Hieronder weer wat foto's en een filmpje (of klik hier) van het speelkwartiertje vanmorgen in de puppyren waarop ook te zien is hoe Titus naar de krant loopt en een plasje op de krant doet, zo knap!
 
 
  
  
  
 
 
Dag 22, 11 augustus 2012
De pupjes hebben gisterenmiddag voor het eerst hun vaste voeding gehad, dat is goed om de maagjes en darmpjes alvast aan te laten wennen. Ze kregen een beetje Duck natuurvoeding. Bizoe krijgt dit al jaren van ons (1 plak 1x per dag door haar brokken gemengd) en ze doet het hier erg goed op. Duck zijn plakken die je in de vriezer bewaart en ze zijn in verschillende smaken verkrijgbaar (zoals rund, lam & rijst, gemengd en pens). Duck bevat geen bewaarmiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen en andere chemische toevoegingen. De pupjes moesten er even aan wennen maar ze vonden het erg lekker. Bizoe kreeg haar eten gezellig bij de pupjes in de ren en toen dat op was heeft ze de restjes uit de kleine puppybakjes leeggelikt en de pupjes schoongelikt. Dit weekend krijgen alle pupjes puppypap en daarvan hebben we alvast iets door het voer van Bizoe gemengd de afgelopen dagen zodat de pupjes er al een beetje aan gewend zijn.
Verder hebben we gisterenmiddag de werpkist uit elkaar gehaald, het ding stond vooral in de weg en geen enkel pupje ging er nog inliggen de afgelopen dagen. De planken hebben we grondig schoongemaakt en die staan nu opgeborgen met alle schroefjes in de schuur. De werpkist gaan we binnenkort te koop zetten op marktplaats.
De pupjes hebben nu een enorme ren tot hun beschikking en ze gingen dan ook echt op ontdekkingsreis in de puppyren. In een hoekje van de puppyren hebben we kranten neergelegd zodat we alvast met de krantzindelijkheidstraining van de pupjes kunnen beginnen. Zodra een pupje wakker wordt gaat hij of zij een plasje doen en dan tillen we de kabouters op en zetten we ze op de krant neer. Meestal worden alle pupjes zowat tegelijk wakker dus hebben wij het druk met de pupjes optillen. De bedoeling is dat ze op den duur leren om hun plasje zelf op de krant te gaan doen. 
We hebben een blauwe spin opgehangen aan elastiek in de puppyren. Dit idee hebben we afgekeken van Arno en Kyra, de fokkers van Bizoe. De zusje Elisabeth en Isabella gingen er meteen mee spelen en ook Titus vond het enig. De rest van de pupjes lag lekker te slapen maar dit 3-tal heeft zich prima vermaakt met de blauwe spin. Hieronder het filmpje of klik hier 
 
 
Qua socialiseren komen de pupjes nu al niets te kort. Er zijn wat kluswerkzaamheden geweest in de ren (werpkist uit elkaar schroeven), ze hebben het geluid van meeuwen gehoord, er kwam een helikopter overvliegen, we hebben de blender gebruikt, ze horen iedere dag radio, TV en de stofzuiger. Gisteren ging per ongeluk het rookalarm af (er ging iets mis met de lasagna in de oven) en dat is echt een enorm lawaai! Gelukkig is mama Bizoe bekend met al onze huis-tuin-keuken geluiden en schrikt zij nergens meer van en de pupjes bleven dan ook relaxed.
We hebben een van de deurtje van de puppyren opengezet om te kijken wat de pupjes gingen doen. De zusjes Isabella en Elisabeth met broer Nero klauterden meteen vrolijk uit de puppyren om vervolgens op ontdekking te gaan buiten de ren. Ze moesten even wennen aan de nieuwe ondergrond, houten vloeren. Na enkele stapjes gingen ze dan ook meteen slapen in de woonkamer voor de puppyren.
Eigenlijk hadden we het idee om de pupjes gisteren met het mooie weer even naar buiten te laten maar we vonden het toch allemaal te veel worden. Ze hadden voor het eerst Duck voeding gehad, de werpkist was weg dus moesten ze wennen aan een grote puppyren, nieuw speelgoed, de blauwe spin aan eleastiek, de kranten in de puppyren, de eerste visite met kinderen en allemaal nieuwe geluiden. We hebben dan ook besloten dat dit meer dan voldoende nieuwe indrukken waren voor de zesling en ze hebben natuurlijk ook nog volop rust nodig. Zeker gezien het drukke weekend met toekomstige puppy eigenaren die op puppy visite komen en nog twee families die op kennismakingsgesprek komen.
Gisterenavond kwam de familie Kamerman op puppy visite en Bizoe vond het heerlijk om hen weer te zien. Uiteraard werd er even met de pupjes geknuffeld maar voor de rest hebben die vooral veel liggen slapen in de puppyren. Toen wij gingen slapen hadden Isabella en Caesar samen nog een klein feestje in de ren maar daarna gingen ze ook braaf een slaapje doen.