Bizoe.jouwweb.nl
Home » Nestje 2012 » Week 7-9

Nestje 2012 Week 9

Gewichten puppy's week 9

 

  14 sep 15 sep 16 sep   17 sep   18 sep   19 sep   20 sep   21 sep
    dag 56 dag 57   dag 58   dag 59   dag 60   dag 61   dag 62   dag 63
Caesar (Aslan) 7530 gr   7990 gr   8020 gr   - - - - - - - - - -
Nero (Diezel) 9660 gr 1060 gr - - - - - - - - - - - -
Elisabeth (Sterre) 7970 gr - - - - - - - - - - - - - -
Titus (Sem) 8910 gr 9310 gr 9380 gr 9520 gr  9580 gr  9650 gr  10030 gr  10240 gr 
Isabella (Zita) 8870 gr 9110 gr 9380 gr 9560 gr 9590 gr 9730 gr 10030 gr 10150 gr
Julius (Kees) 9220 gr - - - - - - - - - - - - - -

 

Dag 65, 23 september 2012
De eerste dag en nacht van Sem bij de familie Kijk in de Vegte is enorm goed verlopen. Hij heeft zich keurig gedragen tijdens de lange autorit en ging lekker op verkenning in zijn nieuwe omgeving. Hij was erg onder de indruk van de vogels in de tuin. Sem heeft al commando's thuis geoefend en hij luistert erg goed. We zijn trots op hem en uiteraard is de familie Kijk in de Vegte dat ook en ze zijn enorm blij met hun Sem.
Hier ging alles goed, we moesten allemaal even wennen nadat Sem weg was. Zita mist haar speelmaatje en was gisteren daardoor van slag en aan het piepen. We zijn even lekker met Bizoe en Zita het strand opgeweest en Zita liep dapper door een swinnetje met water. Toen ik haar riep besloot ze om niet te komen maar dieper het swinnetje in te lopen waardoor ze volledig kopje onder ging. Automatisch ging ze zwembewegingen maken dus ook weer goed. Bij thuiskomst even een warme douche voor Bizoe en Zita en lekker afdrogen. Vanmorgen weer even lekker alleen met Bizoe uit geweest en daarna met Zita gewandeld en de commando's geoefend. We gaan hier verder genieten en sluiten de rubriek nestje 2012.
 
Dag 64, 22 september 2012
Gisteren zijn we aan einde van de dag nog het strand op geweest met Bizoe, Sem en Zita. Klik hier voor een film en foto collage van het strand uitje. Het was enorm genieten. 
Vanmorgen heeft Bizoe nog even heel leuk met Sem gespeeld, de laatste keer voor zijn vertrek. Klik hier voor het filmpje daarvan. In de ochtend kwam de familie Kijk in de Vegte dan eindelijk hun Sem ophalen, hij was helemaal klaar voor zijn verhuizing naar Hardenberg zoals jullie hieronder op de foto kunnen zien:
 
 
 
Wij werden enorm verwend door de familie Kijk in de Vegte met een prachtige bos bloemen en een heerlijk tableau met kaasjes (waaronder een typisch kaasje uit Hardenberg) nootjes, mosterd en een mooie fles wijn. Bizoe en Zita kregen een verwenpakket met allemaal lekkere kluifjes en kauwstaafjes. Enorm lief en attent en erg bedankt! Ik had even traantjes in mijn ogen van al die lieve dingen en omdat Sem het nest verliet. Hij is natuurlijk een weekje langer bij ons gebleven en dan bouw je ook weer een band op. Maar lieve Sem komt uitstekend terecht bij een zeer liefdevolle en warme familie (net als alle andere pupjes) die hem veel liefde zullen geven en andersom. 
Ko is Bizoe lekker gaan uitlaten zodat Sem rustig het huis kon verlaten met zijn familie. Dat ging allemaal prima. We zullen morgenvroeg even bellen om te vragen hoe Sem zijn eerste dag/nacht is verlopen. Daar volgt nog een korte update over op de website. En dat wordt dan voorlopig ook de laatste update van het nestje van Bizoe 2012.
Daarna vielen we natuurlijk even in een leegte. Bizoe en Zita hebben enorm buiten liggen slapen, Ko ging de ramen afspoelen en ik dook de keuken in om lekker te koken, erwtensoep, draadjesvlees en kippenragout. Even bezig zijn en op andere gedachten zijn.
Wij gaan na het weekend grote schoonmaak houden, uitrusten en bijkomen, tijd besteden aan familie en vrienden en de draad van het leven weer oppakken. Uiteraard gaan we aandacht besteden aan Zita en haar opvoeding in combinatie met Bizoe en uiteraard volop aandacht en tijd aan Bizoe besteden. Volgende week ga ik voor het eerst met Zita naar de puppy training.
We willen in het voorjaar van 2013 (april/mei) een reunie organiseren voor het nestje van 2011 en 2012 samen. Daarover zullen we t.z.t. nog contact opnemen met alle puppy eigenaren en betrokkenen.
Onder de rubriek “ laatste nieuws”  op deze website zullen we af en toe weer de gebruikelijke updates en nieuwtjes blijven vermelden. Ook als we updates en foto's krijgen van de eigenaren over de puppy's van het nestje 2012 zullen die in de rubriek " laatste nieuws" publiceren.
En straks krijgt ook Zita haar eigen website maar ook daarover worden jullie geinformeerd.
Wij hebben genoten van Bizoe en haar pupjes en we bedanken iedereen voor hun liefde, steun, interesse en reacties.
 
Poot van Bizoe en pootje van Zita en lieve groet van Ko en Silvy
 
Dag 63, 21 september 2012
Uiteraard, voor de laatste keer, de indidviduele foto’s van Sem en Zita met 9 weken, wat een kanjers he?

 

Vanmorgen hebben we Zita en Sem voor de laatste keer gewogen, het lukte nog net. De weegschaal is schoongemaakt, ingepakt en retour verzonden naar Fokkersplaza (daar hadden we de weegschaal gehuurd). Na het wegen was het tijd voor puppypap, dat wordt morgen ook de laatste keer! Bizoe eet inmiddels geen puppybrokken meer omdat ze ook niet meer zoogt. Ze krijgt nu haar normale brokken en dat vond ze ook weer lekker.
Vervolgens weer heerlijk een dik uur door de duinen gewandeld met Bizoe en haar berner vriendinnen Sintha en Macy. Heerlijk om Bizoe zo te zien genieten en te zien rennen. Chiquita had de kam/borstel meegenomen en ze heeft Bizoe geborsteld en dat was hoognodig want Bizoe is in de rui. Plukken haren kwamen eruit!
Daarna was het tijd voor het rondje dorp met mama Bizoe en Zita. De auto vond Zita iets minder leuk want ze wilde de hele tijd uit de kofferbak klimmen. We zijn eerst naar het station geweest en Zita dribbelde vrolijk mee de lift in en weer uit. Het rondje perron vond ze ook allemaal prima en ze liep zowat in de zesde versnelling, energiek als ze is. Toen weer met de lift naar boven en de auto in. Daarna het dorp in en daar door de dorpsstraat gewandeld, Zita huppelde vrolijk mee met mama Bizoe. Toen de dierenwinkel in langs de vogels, visjes en papegaai en langs alle lekkere luchtjes. Daarna weer naar huis in de auto. Zita heeft zich prima gedragen  en we zijn enorm trots op haar. Bij thuiskomst zou je denken dat ze moe was van het uitje (alle andere pupjes ploften namelijk meteen in de gang neer na het uitje en gingen dan slapen), maar nee, onze pittige en energieke Zita niet. Zij ging nog even enorm keten en spelen met broer Sem en mama Zita.
 ‘s Middags was het feest hier om te vieren dat we voor het laatst samen waren met Bizoe, Zita en Sem. Ze kregen alle drie een schenkelbot van de slager ter waarde van 18 eurootjes voor drie mooie stukken rundschenkel met lekker vers en mooi rood rundvlees eraan!  Bizoe had geen interesse in haar rauwe schenkel, ze krijgt namelijk 1x per week schenkel die we even kort gekookt hebben. We hebben Sem en Zita hun stuk schenkel gegeven en ze vlogen er enorm wild op af en gingen er flink op los kauwen en zochten ieder hun eigen plekje uit. In de tussentijd hebben we het stuk schenkel voor mama Bizoe even in de magnetron gedaan (special treatment voor onze diva). We hebben bij zowel Sem als Zita het stuk schenkel na een paar minuten afgepakt maar Sem was daar niet van gediend en begon te grommen. Dat is begrijpelijk want het is natuurlijk een enorme traktatie en de honden worden daar ook enigszins hebberig en wild van. Maar het is niet acceptabel dat er gegromd wordt dus heb ik het stuk schenkel van Sem afgepakt en geruild voor een stukje worst. Toen gromde Sem niet en daarna heb ik het stuk schenkel nog een paar keer afgepakt en toen gromde hij niet meer.  Braaf zo.  De “kleine” pupjes wisten wel raad met hun stuk schenkel en het ging best wel snel op. Tegen de tijd dat ze hun stuk bijna op hadden was Bizoe net begonnen met haar gekookte schenkelbot. De pupjes vonden dat ook interessant en probeerden het stuk schenkel van mama Bizoe af te pakken wat ook nog lukte. Mama Bizoe is zo lief en gedroeg zich erg acceptabel naar haar vreterige en hebberige pupjes! Daarna gingen Sem en Zita enorm leuk samen aan de haal met het stuk schenkel van Bizoe, ze pakten het van elkaar af en dribbelden er snel weg mee. Zonder ruzie en zonder te grommen naar elkaar wat weer enorm lief is. Bizoe deed tussendoor ook nog leuk mee met het afpakken van de resten schenkelbotjes.  Het was een echt festijn en het was kostelijk om te zien.  Bizoe, Zita en Sem en wij zeker hebben er dan ook enorm van genoten. Tussen het genieten door is het ook nog gelukt om foto’s en filmpjes te maken van de dit enige festijn! Klik hier voor een foto/film collage van het schenkelbot festijn.
 
Dag 62, 20 september 2012
Sem en Zita zijn weer enorm braaf geweest vannacht in de woonkamer. Vanmorgen kregen ze puppypap en het wegen thuis hebben we overgeslagen omdat ik al vroeg met het duo naar de dierenarts ben gegaan voor de 9 weken enting en controle. Maar eerst ben ik nog even met Bizoe uit geweest. Daarna met de pupjes naar de dierenarts en het ritueel zitten in de gang, riempje omdoen en aanlijnen. Dat was een gedoe want mama Bizoe stond achter de deur te janken omdat ik er van door ging met haar twee pupjes. En de pupjes werden daar erg onrustig van en vervolgens ging mama Bizoe ook nog eens wild tegen de voordeur aan springen. Zo zielig! Gelukkig was Ko thuis om heerlijk te knuffelen met mama Bizoe.
Sem en Zita vonden het autoritje naar de dierenarts niet leuk. Beiden waren luidkeels aan het protesteren en probeerden uit de kofferbak te klimmen…. Bij de dierenarts mochten ze uit de auto, een klein stukje lopen en voor het eerst aangelijnd een trapje af met twee treden. Dat ging alvast goed. Bij binnenkomt in de praktijk mochten de pupjes een voor een op de weegschaal gaan zitten. Dat ging ook weer prima. Het gewicht van zowel Sem als Zita was 10030 gram (na de puppypap dus want normaal wegen wij voor de puppypap) . Daarna even rustig in de wachtkamer gezeten en daar werden Sem en Zita heerlijk geknuffeld door de assistentes. Toen we aan de beurt waren dribbelden ze vrolijk mee aan het riempje de behandelkamer in. Daar mocht het riempje los en was eerst Sem aan de beurt om op de tafel te zitten. Daar was Zita het niet mee eens en zij protesteerde luid en duidelijk. Toen Zita aan de beurt was om op de tafel te zitten begon Sem te protesteren vanaf de vloer. Enig. Beide pupjes zijn onderzocht en alles was in orde. Zowel Zita als Sem hadden last van een lichte oogirritatie vanwege het hofje zand en al het zand in Zandvoort. Tenminste, we denken dat het daarvan komt.Ze krijgen nu druppeltjes in hun oogjes en dat gaat ook weer helemaal goed. Ze kregen hun 9 weken enting en hun druppeltjes kennelhoest enting. Daarna gingen ze braaf slapen op de vloer van de behandelkamer terwijl de dierenarts hun paspoortjes bijwerkte. Vervolgens mochten ze naar de dierenarts Jan Willem komen, commando zit (ik was enorm trots toen ze daar naar luisteren) en kregen ze een lekker brokje. Daarna dribbelde het duo vrolijk en parmantig achter mij aan naar buiten toe en mochten ze weer in de auto. Ze waren erg onder de indruk van hun uitje, het autoritje op de heenreis en het bezoek aan de dierenarts inclusief onderzoeken en entingen.  Zowel Sem als Zita gingen beiden dan ook meteen liggen en vielen in slaap, er kwam geen enkel geluidje of piepje van achter uit de auto! Enorm braaf. Op de terugweg naar huis ben ik even gestopt bij de slager, heb de pupjes achter in de auto gelaten (omdat ze aan het slapen waren) met de raampjes open en heb bij de slager drie verse schenkelbotten met rundvlees gekocht. Bizoe, Zita en Sem krijgen die morgen, als traktatie omdat het morgen de laatste dag is dat ze met z’n drietjes zijn. Bij thuiskomst was mama Bizoe erg blij om haar pupjes weer te zien. Ze hebben even gespeeld, daarna een slaapje gedaan en de brokjes voor de lunch gingen er prima in.
Vervolgens was het even speeltijd met de snackbal en de snackband, lekkere dingetje erin en spelen maar. Vooral Bizoe vond dit erg leuk. Klik hier voor een filmpje.
In de middag kwam Chiquita met Sintha en Macy (de berner vriendinnen van Bizoe) oppassen bij ons thuis op Bizoe, Sem en Zita zodat Ko en ik naar het ziekenhuis konden voor de maag/darm poliepen ingreep van Ko. Alles is goed gegaan en we waren weer thuis in Zandvoort aan het einde van de dag.
 Chiquita had heerlijk alle dames en de heer te eten gegeven dus dat was enorm fijn thuiskomen.Het vijftal ging al braaf in de keuken zitten toen Chiquita met hun avondeten bezig was!  Bizoe heeft genoten van de aandacht van Chiquita en van haar berner vriendin Sintha. Macy heeft lekker rustig gelegen zoals altijd. Ik ben er niet bij geweest maar van Chiquita hoorden we toen we thuiskwamen dat iedereen zich voorbeeldig heeft gedragen. Zowel Sem als Zita vonden Oma Macy toch wel erg interessant. Het is in ieder geval goed geweest in het kader van de socialisering voor Sem en Zita dat Macy en Sintha hier waren. Chiquita: enorm bedankt voor het oppassen namens ons, Bizoe, Sem en Zita. We houden van je!
Zita besloot daarna nog even een flinke graafsessie in het hofje buiten te houden. Mama Bizoe kwam haar helpen graven en Sem lag lekker binnen knock out te slapen.  Klik hier voor een filmpje van onze nieuwe graafmachine Zita…..
Nadat Ko verzorgd was met eten  ben ik het in het donker nog even heel kort het strand opgeweest met mama Bizoe, Sem en Zita, ze vonden het reuze spannend!
 
  
  
  
  
Dag 61, 19 september 2012
We werken de website vanavond nog bij want morgen moet ik al vroeg voor de 9 weken enting met Zita en Sem naar dierenarts. Chiquita komt bij ons thuis op Bizoe, Sem en Zita passen.
Vanmorgen hadden Bizoe, Sem en Zita een feestje, ze hebben enorm met elkaar gespeeld en huppelden van binnen naar buiten. Na het wegen en de puppy pap ben ik weer met Bizoe en haar berner vriendinnen Macy en Sintha een lange wandeling in de duinen gaan maken waar we enorm van genoten hebben. Lekker genieten met Bizoe zonder pupjes wat erg belangrijk is.
Klik hier voor een filmpje van een spelende Bizoe met Sem en Zita.
Daarna thuis even bijkomen en uitrusten en later op de ochtend ben ik een rondje dorp gaan doen met mama Bizoe en Sem. Sem zat bij zijn moeder achter in de auto en Sem begon toch een beetje te piepen en heeft zijn best gedaan om uit de kofferbak te klimmen wat natuurlijk niet lukte. We zijn eerst naar het station geweest. Sem keek zeer geinteresseerd naar de liftdeuren en volgde dapper zijn moeder de lift in. Hij vond het erg spannend in de lift, het is een glazen lift dus hij had ook nog mooi uitzicht! We hebben een rondje gelopen op het perron en de trein had vertraging en we hadden geen zin om 20 minuten te wachten daarop. Wel heeft Sem kennis gemaakt met veel mensen op het perron, hij liep er probleemloos door heen. Uiteraard veel “oh’s en “ah’s”  van alle mensen op het perron dus af en toe een stop omdat mensen nogal enthousiast door de knien gingen om Sem aan te halen. Dat vond hij allemaal prima. Daarna weer richting lift gelopen, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was stapte Sem de lift in en weer uit. Vervolgens de auto in en met een protesterende Sem achterin de auto en met mama Bizoe naar het dorp. De auto geparkeerd en met Bizoe en Sem de dierenwinkel ingelopen. Daar liggen altijd twee honden, een grote en een kleine en Sem liep beide honden zeer nieuwsgierig en kwispelend tegemoet. Een rondje gelopen door de dierenwinkel langs de vissen, vogeltjes en papegaai. Sem  was erg onder de indruk van de sprekende papegaai. Daarna nog een klein stukje door het dorp gelopen zodat Sem ook goed kan wennen aan de dorpsgeluiden, fietsers, auto’s en scooters.  Toen zat het uitje erop en zijn we weer in de auto terug naar huis gereden. Dit keer protesteerde Sem niet, het was erg stil op de achterbank, hij was erg moe van het uitje en alle nieuwe indrukken! Sem heeft het fantastisch goed gedaan, hij was vrolijk, enthousiast, nieuwsgierig en hij dribbelde enorm goed mee aan het riempje. We zijn erg trots op hem. Thuis kreeg hij dan ook een enorm knuffelpartij en een koekje (uiteraard nadat hij het commando  “zit”  opgevolgd had).
Na het slaapje en uitrusten kregen Sem en Zita hun puppybrokjes. Dit keer aten ze braaf hun brokjes op en het bakje was leeg! De hele dag zonder eten was het duo gisteren blijkbaar toch niet zo goed bevallen…..Daarna doken ze nog even in de voerbak van mama Bizoe om nog een paar resten brokjes op te eten. Voor hun behoeften werd het duo weer naar het hofje begeleid met mijn uitspraak “plasje doen”. Sem en Zita dribbelden mee en uiteraard Bizoe ook, Zita ging meteen een plasje doen en zo ook Bizoe. Sem ging mijn enorm schattig aankijken in het hofje en hij ging heel lief aan mijn tenen likken. Ik heb niets gezegd, ben alleen maar blijven staan, na 5 minuten begreep Sem het en ging hij ook een plasje.  Braaf en prijzen en vooral het woord plasje herhalen. Bizoe kan ik namelijk op commando laten plassen in haar hofje vlak voor dat we gaan slapen omdat ik iedere keer het woord plasje heel lang ben blijven herhalen als ze een plasje deed.
In de middag regende het en heb ik de pupjes naar binnen gehaald. Bizoe, Sem en Zita kregen alledrie een gedroogd varkensoor als snackje. Bizoe is daar bekend mee en smult ervan. Bizoe schrokt niet dus ik kan haar makkelijk alleen laten met een varkensoor. Dat kan overigens niet bij alle honden. Vooral opletten als ze met het laatste stukje bezig zijn zodat ze dit niet al te groot in een keer doorslikken. Het was even aankijken wat Sem en Zita daarmee zouden gaan doen en het was enig om te zien. Ze hadden allebei een eigen oor maar dat vonden ze niet zo leuk, ze vonden het leuker om samen te doen met 1 oor en dit de hele tijd van elkaar af te pakken. Ze speelden en kauwden er samen heel leuk op los zonder dat ze agressief werden naar elkaar. Ik heb het varkensoor een paar keer uit de bek van Sem en van Zita gehaald en dat lieten ze braaf toe. Het tweede oor bleef kort in de keuken liggen want die eigende Bizoe zich nog toe en met haar tweede varkensoor ging ze lekker rustig op de bank liggen kauwen en genieten.De pupjes genoten enorm van hun varkensoor van maar toen ik een broodje met knackworstjes aan tafel ging eten lieten ze het oor liggen en kwamen ze beiden tegen mijn stoel opspringen.  Ik heb hun naam gezegd gevolgd door een kort en duidelijk “foei” en heb Sem en Zita daarna volledig genegeerd.  Ze begrepen dat ze totaal geen aandacht kregen van mij omdat ik aan het eten was en dat was niet voor hen! Ze ingen weer braaf terug naar hun varkensoor. Na een half uurtje kauwen gaf Sem het op en ging hij in de keuken slapen, kort daarna volgde Zita zijn voorbeeld. Klik hier voor een filmpje van Sem en Zita met hun varkensoor.
Toen Sem en Zita daarna wakker werden heb ik ze weer naar het hofje buiten begeleid voor hun behoeften. Vervolgens ben ik met Bizoe, Sem en Zita even een paar minuutjes op het strand geweest zodat ze lekker konden keten en hun energie kwijt konden. Best druk in mijn uppie met mama Bizoe en twee pupjes. Toch tussendoor nog een filmpje kunnen maken van ons uitje op het strand, klik hier.
Vanavond had Ko dienst thuis met Bizoe, Sem en Zita. Ik ben naar de puppy training gegaan waarvan de eerste les zonder pupje was. Esther en haar dochter Priscilla waren daar ook. Volgende week met pupjes, we zijn erg benieuwd hoe dat zal gaan en we hopen dat we niet weggestuurd worden van de training…..
 
  
  
 
Dag 61, 19 september 2012
Gisterennacht is wederom erg goed gegaan met het duo Sem en Zita in de woonkamer, ze zijn erg braaf geweest en ze hebben slechts een keertje ‘s nachts samen een feestje gehad. Het wegen in de ochtend is snel klaar met twee pupjes maar het wordt iets moeilijker omdat de pupjes wat groot beginnen te worden voor de weegschaal. We proberen het tot zaterdag vol te houden totdat Sem het nest verlaat.
Bizoe geniet en speelt ook volop met Sem en Zita. Het duo speelt ook erg leuk met elkaar. Als ze te fel worden grijpen we in. Nu het hier iets rustiger is kunnen we flink aan de slag met opvoeden, trainen en socialiseren wat intenstief en druk is omdat we het met elk pupje apart willen oefenen en doen. Maar het is vooral erg leuk om te doen dus volop genieten.
Gisterenmorgenwas het voor het eerst echt Bizoe tijd. Ik ben met haar en haar berner vriendinnen Macy en Sintha en hun baasje een lekkere lange wandeling door de duinen gaan maken van bijna 1 uur. Bizoe genoot er enorm van, ze ging helemaal uit haar dak en heeft mega hard gerend en gespeeld met Sintha. Bij thuiskomst ben ik eerst met Sem aan de overkant gaan wandelen, zonder Bizoe. Het ritueel is dan als volgt: het halsbandje omdoen bij de voordeur terwijl hij zit en blijft zitten (meestal gaat het pupje dan proberen om in het halsbandje te happen en te bijten), riempje eraan en zelf de voordeur uitlopen. Bij de stoeprand het commando “zit”, kijken of er geen verkeer aankomt, het commando “okay” oversteken en weer de stoeprand op. Vijf minuutjes met Sem gewandeld en hij deed het erg goed. Hij dribbelde vrolijk en nieuwsgierig mee aan het lijntje. Hij was verder ook niet bang voor een andere hond die we tegenkwamen. Ik zoek speciaal een tijdstip uit waarop er niet veel honden worden uitgelaten, dit omdat de pupjes hun 9 weken enting nog niet hebben gehad. Vervolgens weer het ritueel bij de stoeprand met het commando “zit”, kijken of er verkeer aankomt en “okay” en oversteken. Bij binnenkomst thuis in de gang “ zit”, halsbandje afdoen en riempje afdoen. En uiteraard thuis een lekker koekje. Vervolgens hetzelfde ritueel herhaald met Zita en dat ging ook enorm goed.  Ze schrok niet van de andere hond of van de nogal zware vrachtwagen die voorbij kwam denderen.  Bizoe was onrustig en jankte toen ik met Sem en ook met Zita buiten aan de overkant aan het wandelen was aldus Ko.  Ze was dan ook heel blij toen ik tot twee keer aan toe terugkwam met haar pupjes!
Verder was de werkster er gisteren en zij werd erg enthousiast begroet door Bizoe, Sem en Zita en ze dribbelen dan al meteen naar de keuken want ze weten dat ze van de werkster eerst een koekje krijgen. De werkster en ik hebben samen alvast grote schoonmaak gehouden. Alle vullingen onder de bank en onder het gasfornuis zijn nu weggehaald. Het is makkelijker om twee pupjes dan zes pupjes te leren dat ze daar niet onder mogen.
Na het slaapje buiten werden Sem en Zita wakker en hebben we ze meteen naar het hofje geroepen en begeleid waar ze hun plasje deden. Enorm braaf dus we hebben ze de hemel ingeprezen. Vervolgens kregen Sem en Zita ieder een eigen bakje met gewone puppy brokjes. Daar had het duo geen trek in en ze hebben beiden drie brokjes gegeten en dat was het. Een uurtje daarna heb ik weer beide bakjes neergezet voor het duo en weer waren ze in hongerstaking. Ik verdacht ze ervan dat ze wachtten op de plak Duck maar dan heb ik nieuws voor de pupjes, geen brokjes eten betekent geen plak Duck. Zo simpel is het hier. 
Vervolgens was het tijd om te trainen. Zonder worst want anders gaat het natuurlijk niet goedkomen met het eten van de brokjes van of beter gezegd het niet eten van de brokjes. Zita en Bizoe mochten buiten blijven en ik ben met Sem binnen gaan trainen. Ik riep zijn naam gevolgd door het commando “ hier”  en hij kwam vrolijk aangedribbeld. Ik heb hem de hemel ingeprezen. Daarna zei ik zijn naam gevolgd door het commando “zit” wat hij na 2x al deed. Wederom de hemel ingeprezen. En tot slot het commando “lig” wat (samen met “ blijf” ) een moeilijk commando om te leren is maar tot mijn grote verbazing ging Sem na instructies en hulp van mijn kant (op een bepaalde manier je hand voor de snoet houden en die in een langzame beweging naar de grond brengen) na een keer of vier liggen. Ik was zo blij, hij deed het enorm goed en dat zonder worst of een koekje. Echt geweldig. Ik heb hem beloond met een enorme knuffelsessie.  Daarna mocht hij naar buiten naar mama Bizoe en was de beurt aan Zita. Ook Zita deed het geweldig, ze kwam meteen vrolijk aangedribbbeld toen ik haar naam riep gevolgd door het commando “hier”. Dus prijzen. Het commando “ zit” verliep meteen vlekkeloos en het commando “lig” lukte net als bij Sem ook na een keer of vier met  dezelfde instructies en hulp van mijn kant. Als beloning kreeg Zita uiteraard ook een enorme knuffelsessie. Daarna de tuindeur opengezet, Sem en Bizoe naar binnen geroepen en toen heb ik met ze alledrie tegelijk de commando’s “hier”, “zit” en “lig” geoefend. Bizoe vindt dit namelijk erg leuk om te doen en luistert zeer goed naar de commando’s en de pupjes deden gewoon mee met “hier”, “zit” en “lig”. Onvoorstelbaar zo goed als het ging, ik was dan ook heel blij en vooral heel trots! We hebben geen foto’s of filmpjes kunnen maken van het trainen want ik was alleen en Ko was buiten de deur voor afspraken. Het duo ging daarna binnen een slaapje doen en mama Bizoe ging lekker buiten liggen. Ik ben af en toe een paar minuten naar boven gegaan zodat de pupjes ook leren om alleen beneden te zijn. Dat ging ook prima. Na de training wederom geprobeerd het duo van droge puppybrokken te voorzien maar ze hielden hun hongerstaking vol dus na 5 minuten de bakjes weer weggepakt.  Het duo ging enigszins beledigd slapen…
Toen de pupjes wakker werden heb ik ze weer naar het hofje begeleid zodat ze daar hun behoefte konden doen. Daarna kreeg het duo wederom een kans voor puppybrokjes maar ze waren nog steeds in hongerstaking en na 5 minuten heb ik de bakjes weggepakt. Hoe dan ook, ik win dit gevecht. Vervolgens ben ik met mama Bizoe, Sem en Zita in de auto naar het bosje in Aerdenhout gereden. Daar is het lekker rustig en daar komen we niet snel honden tegen. Daar zijn we even lekker uitgeweest en dat was enorm genieten. Hieronder een filmpje.
 
 
Bij thuiskomst waren Sem en Zita hongerig dus uiteindelijk aten ze hun bakje met droge puppy brokjes op. Eindelijk… Ze hadden alleen puppypap gehad in de ochtend en een paar eetsessies gemist door hun hongerstaking maar om half 6 aten ze dan eindelijk hun brokjes. Daarna kregen ze alsnog een half plakje Duck als beloning. Ze vielen er echt op aan, logisch want ze hadden honger. Na het eten was het tandjes poesten met een dental stick. Vervolgens kwam het hier in Zandvoort qua regen met bakken uit de lucht maar Bizoe, Sem en Zita vonden het enig om buiten in de regen te keten en daarna in de zandbak te gaan spelen. Vervolgens lekker nat en zanderig het schoon gepoetste huis is en daar nog mega gespeeld met z’n drietjes. Zowel Sem als Zita waren niet bang voor het onweer vannacht.
 
  
 
Dag 60, 18 september 2012
Sem en Zita gedragen zich ‘s nachts voorbeeldig en doen netjes in de woonkamer op de kranten hun behoeften. Gisterenochtend na het wegen van het duo (lekker snel klaar) kregen ze puppypap en hebben ze heerlijk buiten geslapen. Zowel Sem, Zita als Bizoe zijn enorm rustig geweest ‘s ochtends.
Aslan heeft zijn eerste nacht in Callantsoog goed doorgebracht, hij was zo lief, braaf en rustig dat zijn baasjes maar een paar keer ‘s nachts zijn gaan kijken of alles goed ging met hem. Gelukkig was dat wel het geval.
‘s Middags zijn we met Bizoe, Sem en Zita naar het strand geweest. Met de jeep zijn we het strand opgereden (wat eigenlijk niet mag op dat tijdstip maar gelukkig geen politie tegengekomen dus geen boete) en hebben een rustig stukje strand uitgezocht. Bizoe was helemaal door het dolle heen en was erg uitgelaten. Ze sprong de zee in en dappere Zita en Sem gingen ook al een beetje de zee in. Wat we echt enorm stoer vonden. Daarna nat en vol zand in de auto terug naar huis en toen kreeg het drietal buiten een warme douche. De pupjes moesten even wennen maar het ging helemaal prima. Daarna lekker afdrogen met een handdoek en uiteraard gingen Sem en Zita zeer enthousiast in de handdoek hangen. Om het nog wat leuker te maken gingen ze nat en al panneren in de zandbak. Toen ze daarmee klaar waren huppelden ze nat en zanderig de woning in. Kan allemaal hier in puppy’s paradise! Klik hier voor een filmpje van het uitje op het strand en klik hier voor een foto collage.
Zita lijkt een echte waterrat te worden… Ze gaat regelmatig in de drinkbak met water zitten, vind ze enig. Ook vind ze het enorm leuk om te proberen met haar pootjes het water uit de drinkbak te scheppen. Sem is lief, aanhankelijk en knuffelig en hij komt graag gezellig in de keuken liggen als ik aan het koken ben.
 
 
 
 
 
Dag 59, 17 september 2012
Het wordt erg rustig in huis....
Caesar, Isabella en Titus hebben gisterennacht heerlijk in de woonkamer geslapen en hebben slechts 1x een pyama party ‘s nachts gehad, even keten en spelen met mama Bizoe, daarna zijn ze weer braaf en lief gaan slapen.  Onze ochtendrituelen duren nu iets korter met slechts 3 pupjes in huis, het wordt allemaal een stuk overzichtelijker. Alle plasjes en drolletjes lagen gisterenmorgen netjes op de kranten, zo knap!
Gisterenmorgen  kwamen Ruud, Loes en dochter Alis hun Aslan (Caesar) ophalen. Ze hadden een leuk piepspeeltje en lekkers meegenomen voor Bizoe en pupje. Titus zag de vingers van Alis aan als iets lekkers en beet er vol in uit enthousiasme. En de tandjes van de lieve pupjes zijn erg scherp! In ieder geval was Caesar (Aslan) ook helemaal klaar voor vertrek zoals jullie hieronder kunnen zien.
 
 
 
Ko en Joris zijn Bizoe weer even lekker gaan uitlaten zodat Caesar rustig het huis kon verlaten met zijn nieuwe baasjes. De eerste berichten over Aslan (Caesar) zijn prima, hij heeft duidelijk aangegeven in de auto en thuis wat zijn voorkeuren zijn, pittig als hij is.
Met Kees (Julius) is alles helemaal toppie en hij voelt zich al helemaal thuis bij de familie Leenart en hun berner dame Marley. Sterre (Elisabeth) heeft de nacht stukken rustiger doorgebracht dan de eerste nacht en haar baasjes Kees en Esther zijn dan ook enorm trots op haar. En wij ook. Diezel (Nero) geniet volop van zijn nieuwe omgeving en lieve familie en hij heeft zijn eerste nacht erg goed doorgebracht. Hij is echt op verkenning geweest en vond het allemaal reuze spannend. Hij ligt het liefst op de tegels te slapen en hij loopt al enorm braaf aan zijn riempje mee met dochter Madelief. Alle drie de pupjes zijn al zindelijk en doen hun behoeften niet in huis en daar zijn we echt enorm trots op!
Zowel voor Bizoe, Sem , Zita als voor ons is het allemaal even wennen…..  Minder pupjes in huis, meer opvoeden, minder eten klaarmaken voor de pupjes, minder foto’s, minder filmpjes. Ook wel weer lekker.  We zullen het voortaan hebben over Sem (Titus) en Zita (Isabella) zodat wij en de pupjes ook alvast kunnen gaan wennen aan hun nieuwe naam.
Sem en Zita hebben ‘s middags met mama Bizoe heerlijk buiten geslapen. De lunch werd weer omgeruild (mama Bizoe eet de puppybrokjes en Sem en Zita eten uit de bak van Bizoe). Daarna ging Bizoe erg wild en enthousiast spelen met Sem en Zita. Sem had daar niet echt veel zin in en haakte in eerste instantie af. Hij vond zijn moeder en zijn zusje toch iets te wild spelen en daar had hij niet zo veel zin in dus hij koos ervoor om lekke rustig in zijn uppie te spelen. Toen Zita vervolgens ging slapen is mama Bizoe nog even met Sem gaan spelen en dat ging er rustiger aan toe dan het spelen tussen Bizoe en Zita. Vervolgens ben ik nog even met Bizoe, Sem en Zita bezig geweest met het commando “zit” waarna ze een koekje kregen. Die korte oefening was enorm uitdagend voor Sem en Zita maar ze deden het al erg goed, heel braaf.
Hieronder twee leuke filmpjes van mama Bizoe met Sem en Zita, of klik hier en hier
 
 
 
Halverwege de middag zijn Joris, Ko en ik met Bizoe, Sem en Zita een autoritje gaan maken. Eerst van Zandvoort naar Bloemendaal en toen door naar Aerdenhout.  Zowel Sem als Zita waren enorm braaf en rustig in de auto. In Aerdenhout zijn we even het bos in gegaan met mama Bizoe, Sem en Zita. Heerlijk, we hebben met z’n allen enorm genoten van het uitje. Klik hier voor het filmpje van het uitje in het bos.
 
   
  
 
 
Dag 58, 16 september 2012
Gisterennacht is goed verlopen met Bizoe en vier pupjes in de woonkamer. We zijn de dag weer begonnen met de standaard ochtend rituelen die nog hetzelfde waren ook al waren er twee pupjes uitgevlogen.
Gisterenmorgen is de familie Vunderink hun Diezel (Nero) komen ophalen. Ook hij was klaar voor vertrek, zie foto hieronder.
 
 
Voordat Nero (Diezel) het huis verliet ging Ko weer even lekker Bizoe uitlaten. Ze was erg onrustig en ze is zeer waaks en fel, nog meer dan normaal. Allemaal logisch en mama Bizoe wordt dan ook extra verwend met aaitjes, knuffelsessies op de bank en eten aan tafel met allemaal lekkers. We zijn trots op Bizoe en het gaat enorm goed met haar.
De eerste berichten over Diezel waren helemaal goed, hij is erg braaf in de auto geweest en is volop op ontdekking geweest in zijn nieuwe omgeving. We hopen dat Diezel en zijn familie een “rustige” nacht tegemoet gaan.
Van Michel en Marjolein hebben we vernomen dat Kees zijn eerste nacht goed verlopen is en dat hij heerlijk geslapen heeft.  Sterre heeft iets minder goed geslapen, ze heeft haar stembanden goed getest waardoor haar baasjes ook iets minder goed geslapen hebben.
En toen hadden we nog maar drie pupjes….. Caesar, Titus en onze eigen Isabella (Zita). Het was mooi weer en het zonnetje scheen dus de pupjes hebben heerlijk lui buiten gelegen samen met mama Bizoe.
Mama Bizoe en Caesar hebben gisteren aan het einde van de dag nog even enorm met elkaar gespeeld, ze hadden samen nog even een afscheidsfeestje. Hieronder het filmpje of kik hier.
 
 
   
  
  
 
Dag 57, 15 september 2012
De pupjes hebben voor de 3e nacht buiten de ren geslapen en dus in de woonkamer. De eerste nacht was het nogal feest voor de pupjes en waren ze erg druk ‘s nachts met blaffen en spelen. Ze hebben niets gesloopt, alleen de plant is wat gesnoeid maar dat is dan ook alles. De twee nachten daarna zijn ze enorm braaf geweest in de woonkamer. Het had geen zin meer op de pupjes in de ren te laten omdat Julius, Nero en Titus iedere avond en nacht een paar keer uit de ren klauterden en wij dan de pupjes binnen en buiten konden gaan verzamelen. Inmiddels was het dan al een piepsessie van pupjes die in de ren achterbleven en werd er nog harder gekrijst als we de ontsnappers vervolgens weer terug in de ren zetten.  En dit festijn herhaalde zich enkele keren per avond en per nacht. Uiteindelijk hebben we de ren gisterenvanavond opgeruimd dus we krijgen langzaam aan ons huis weer een beetje terug.
We werden gisterenmorgen zeer aangenaam verrast met leuke post. We kregen een prachtige foto magazine kaart van Isabella van Arno en Kyra, de fokkers van Bizoe. Ook kregen we per post chocolaatjes met een mooie kaart met foto’s van Bizoe en haar pupjes van Esther en Kees. Zeer lief en ontroerend.
Gisterenmorgen kwamen Michel en Marjolein hun Kees (Julius) al vroeg ophalen. We waren net klaar met opruimen, wegen en puppypap en de pupjes lagen heerlijk binnen te slapen. Na de koffie en de afhandeling van de papieren verliet Kees het nest. Op dat moment lag Bizoe heerlijk knock out buiten te slapen en ze bleef slapen wat fijn was omdat ze zo niet zag dat Kees het huis verliet. Inmiddels hebben we vernomen dat het erg goed gaat met Kees, hij is aardig op verkenning geweest en was zo opgewonden dat eten en plassen er niet echt van kwam. Hij heeft veel aandacht gekregen en hij heeft enorm gespeeld  met Nick en Bart en hij geniet volop van zijn nieuwe familie en zijn nieuwe onderkomen. De blaadjes in de tuin die flink opwaaiden door de wind vond Kees leuk en hij is nog even in de duinen geweest. Met berner dame Marley en Kees samen gaat het ook prima al moest Kees even wennen aan de grenzen die door Marley werden aangegeven.
De pupjes zijn de hele ochtend enorm braaf geweest en hebben lekker rustig binnen geslapen. Bizoe was ook rustig buiten. Rond lunchtijd kregen de pupjes weer geweekte puppybrokjes en dat lieten ze zich goed smaken. Daarna mochten ze even buiten spelen en keten. Bizoe eet tegenwoordig aan tafel want onze pupjes worden zo brutaal dat ze na het legen van hun eigen voerbakken aanvallen op de voerbak van mama Bizoe. De pupjes zijn het er niet mee eens dat mama Bizoe aan tafel buiten eten en dat zij niet bij haar voerbak kunnen komen….. Toen het begon te regenen moesten de pupjes naar binnen maar daar waren ze het ook al niet mee eens. Slimme Caesar ging meteen bij alle deuren kijken of hij toch ergens naar buiten kon en hij en broer Nero begonnen tegen de deuren op te springen omdat ze graag naar buiten wilden. Helaas, even de regenbui afwachten…
In de middag kwamen Esther en Kees hun Sterre ophalen, Bizoe was erg blij om hen weer te zien. Ze was ook onrustig, ze is natuurlijk niet debiel en volgens ons kan Bizoe erg goed pupjes tellen en telt ze er nu geen zes meer…. Haar onrust kwam gedeeltelijk ook door drukte op de boulevard en onweer in de avond, daar reageert Bizoe nogal heftig op. En uiteraard was Bizoe zeer enthousiast om Esther en Kees weer te zien! In ieder geval ging Bizoe de hele tijd op de stoelen aan tafel zitten, klaar voor de vergadering. Toen Kees met Zita op schoot zat meldde Sterre zich blaffend aan tafel zo van, kijk ik wil ook aandacht, echt heel schattig. Voordat Esther en Kees het huis verlieten met hun pupje Sterre is Ko met zijn zoon Joris lekker gaan wandelen met Bizoe. Inmiddels hebben we gehoord dat het erg goed gaat met Sterre, ze moest even wennen aan Roxanne, de Yorkshire Terier van Priscilla, de dochter van Esther en Kees. Maar na enkele aanmoedigen van haar baasjes was het ijs snel gebroken en hebben ze heerlijk samen gespeeld.
 ‘s Avonds hadden de pupjes na hun Duck diner nog een tuinfeestje en Bizoe heeft enorm leuk met Titus, Nero, Caesar en Isabella gespeeld.
Joris, de zoon van Ko is enkele dagen gezellig bij ons en ook hij geniet nog volop van de pupjes. Dat ze met zijn gymschoenen zijn gaan spelen,  gaatjes in zijn nieuwe spijkerbroek gebeten hebben en geprobeerd hebben zijn oorlellen te piercen neemt hij op de koop toe…
We hebben nog een filmpje gemaakt van Bizoe en haar vier pupjes, klik hier
 
  
  
  
  
  
  
  
 

Nestje 2012 Week 8

Dag 56, 14 september 2012
We hebben besloten de pupjes allemaal gisteren te ontwormen, dit omdat Julius vandaag al vroeg opgehaald wordt en de ochtend is altijd nogal druk vanwege het ochtendprogramma met zeer actieve puppy’s, schoonmaak in huis en puppypap. 
Vervolgens ben ik het dorp in gegaan om de emmers met Nutro Choice puppybrokken te kopen. Thuis heb ik alle emmers nog bijgevuld met een tekentangetje, koekjes, rodi worst en kauwstaafjes wat we ook allemaal aangeschaft hebben om mee te geven met de pupjes. En er gaan nog 5 plakken Duck mee met het pupje.
Voor de laatste keer volgen hieronder nog een keer de individuele foto’s van onze zeer knappe zesling!
 
Hieronder Caesar (Aslan) links en Nero (Diezel) rechts:
 
 
 
Hieronder Titus (Sem) links en Julius (Kees) rechts:
 
 
 
Hieronder Elisabeth (Sterre) links en Isabella (Zita) rechts:
 
 
 
Gisterenmiddag zijn we nog een keertje met Bizoe en haar zesling het strand op gegaan, de laatste keer genieten met z’n allen. Klik hier voor het filmpje. Hieronder de fotocollage van het strand uitje of klik hier
 
 
De pupjes hebben verder uiteraard nog enorm gespeeld en gekeet en we hebben nog een film collage gemaakt van foto’s van ons tuig. Het zijn te veel foto’s om op de site te publiceren.  Dus klik hier.
 
 
Vanmorgen wordt Julius (Kees) opgehaald door Michel en Marjolein, hij blijft in Zandvoort. Vanmiddag komen Esther en Kees hun Elisabeth (Sterre) ophalen, zij gaat naar Hoofddorp verhuizen.  Beide pupjes hebben zin om te gaan verhuizen naar hun nieuwe families, zie hieronder.
 
 
 
Helaas is er iets misgegaan op de website waardoor de verslaglegging van dag 50 t/m 54 verdwenen is en zo ook de gewichtentabel van week 8. De foto's en filmpjes zijn uiteraard nog terug te halen maar de tekst helaas niet meer. Dat gaan we nog wel eens bijwerken. Nu even niet.

Nestje 2012 Week 7

Gewichten puppy's week 7

 

    1 sep 2 sep 3 sep 4 sep   5 sep   6 sep   7 sep
    dag 43   dag 44 dag 45   dag 46  dag 47   dag 48  dag 49
Caesar (Aslan)  5000 gr  5150 gr  5430 gr  5660 gr  5880 gr  6010 gr  6260 gr
Nero (Diezel)  6290 gr  6520 gr  6700 gr  7030 gr  7270 gr  7500 gr  7860 gr
Elisabeth (Sterre)  5330 gr  5440 gr  5660 gr  5880 gr  6110 gr  6390 gr  6640 gr
Titus (Sem)  5890 gr  6140 gr  6340 gr  6620 gr  6770 gr  6970 gr  7380 gr
Isabella (Zita)  6010 gr  6110 gr  6430 gr  6590 gr  6770 gr  7010 gr  7310 gr
Julius (Kees)  6070 gr   6200 gr   6630 gr   6810 gr   7000 gr   7180 gr   7560 gr 

 

 
Dag 49, vrijdag 7 september 2012
We hebben niet meer nieuws vandaag behalve dan dat we volop genieten van mama Bizoe en haar pupjes.
We zijn gisteren aan het einde van de dag met mama Bizoe en pupjes op het strand in Zandvoort geweest. Michel en Marjolein hebben ons geholpen om puppentuig in de auto te laden bij ons thuis, uit te laden op het strand en daarna weer in en uit de auto. Enorm bedankt voor jullie assistentie. Onze pupjes zijn echte Rongga’s pupjes, verzot op water!!!!! Alle pupjes vonden de zee erg leuk, Nero spande de kroon want hij ging echt heel ver de zee in, zo dapper. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe mooi het is om mama Bizoe en haar pupjes zo te zien genieten op het strand. We willen dit graag met jullie delen dus klik hier voor het filmpje.
De pupjes zijn vandaag zeven weken dus komen onze knapperds weer individueel op de foto.
 
Hieronder Caesar (Aslan) links en Nero (Diezel) rechts
 
 
 
Hieronder Titus (Sem) links en Julius (Kees) rechts
 
 
 
Hieronder Elisabeth (Sterre) links en Isabella (Zita) rechts
 
 
 
Dag 48, donderdag 6 september 2012
Uiteraard was het gisterenmorgen weer feest na het wakker worden. En na de puppypap mocht het tuig naar buiten. Bij de buren waren ze op het dak aan het werken en er werd flink getimmerd. De pupjes schrokken in eerste instantie van de harde geluiden maar mama Bizoe had nergens last van en zij ging heel leuk met de piep aap spelen met de pupjes. Het timmeren duurde de hele ochtend en uiteindelijk zijn de pupjes er buiten gewoon doorheen geslapen. Klik hier voor een filmpje van een  spelende mama Bizoe.
Aan het einde van de ochtend kwamen Rene en Chiquita met Sintha en Macy nog eventjes kort op bezoek wat weer gezellig was en de pupjes vonden de staart van Sintha weer enorm interessant!
‘s Middags kwamen Joke Snel en Silvia Vink voor de VBSH de nestinventarisatie. Uiteraard kreeg Bizoe iets lekkers en terwijl de pupjes heerlijk lagen te slapen binnen en buiten konden wij bijpraten. Toen Silvia en Joke zover waren voor de nestinventarisatie waren de pupjes klaarwakker en verre van rustig. Bizoe hebben we buiten gelaten met pupjes en iedere keer haalde Ko een pupje naar binnen. De deuren hielden we gesloten anders kon Silvia de pupjes niet goed inventariseren maar met een gesloten deur was het warm dus voor Silvia was het best nog een hele klus met onze actieve zesling. De bevindingen werden door Joke genoteerd en na de inventarisatie ging het tuig heel lief en braaf slapen!
Hieronder de resultaten van de VBSH nestinventarisatie:
Aftekening algemeen: volgens standaard
Kleur ogen: allen bruin
Gebitten: allen schaar
Staarten: alen langer dan sprong
Volgens rasstandaard: ja
Gedrag: allen goed
Geboortegewicht pups/huidig gewicht: 420 t/m 600 gr/ 5880 t/m 7270 g
Fokuitsluitende fouten van pup: geen
Opmerkingen en bijzonderheden:  Leuk, vrolijk en zeer goed verzorgd nest!!
Toestand van puppen en moederhond: zeer goed !!
Niet bij alle reutjes waren de testikels goed voelbaar maar dat was ook het geval vorige week bij de controle van onze dierenarts. Dat zal wel beter voelbaar zijn met de 9 weken enting door de dierenarts van de toekomstige puppy eigenaren.
Na de nestinventarisatie hebben we nog even bijgepraat en toen Joke en Silvia vertrokken waren onze pupjes enorm actief en hadden ze honger! Dus kreeg ons puppentuig eten waarna ze lekker konden keten in de tuin en het hofje van Bizoe. Klik hier voor een filmpje van het ketend en spelend puppentuig.
Toen de pupjes klaar waren met hun feestje en voor jaffa gingen liggen met mama Bizoe konden wij eten met het bord op schoot op de bank. Daarna waren wij zo moe dat we de pupjes al om 9 uur in de avond in de ren hebben gezet en zelf lekker zijn gaan slapen. De puppenwekker ging vanmorgen om half 6 dus toen waren we weer beneden en konden de pupjes uit de ren en de boel op stelten zetten.
 
  
  
  
  
  
 
Dag 47, woensdag 5 september 2012
Het was gisterenochtend weer feest en keten in huis na het wakker worden. Daarna was het tijd voor de dagelijkse weegsessie en de puppypap en vervolgens gingen de pupjes lekker naar buiten, we boffen met dit prachtige weer, voor ons en pupjes en Bizoe heerlijk dat ze ook buiten kunnen spelen en keten. Bizoe had tussendoor ook nog zin in een leuke speelsessie met de speeltjes van de pupjes en de pupjes hadden zin in melk, zo schattig om ze achter mama Bizoe aan te zien dribbelen en Bizoe zo leuk speels te zien. Hieronder een film impressie van hoe rustig en relaxed de pupjes en wij de ochtend doorbrengen of klik hier.
 
   
 
In de middag kregen de pupjes geweekte puppybrokjes en dat gaat er net zo goed in als de puppypap en de Duck plakken. Na een speelsessie en slaapje ging ik met Bizoe, Julius en Nero in de auto. Voor de pupjes heel spannend hun eerste autoritje. Ze mochten achterin de auto bij mama Bizoe en en Julius en Nero waren best braaf tijdens het autoritje, af en toe in het begin een piepje maar dat was het dan ook. Ik had afgesproken met Marjolein (toekomstige eigenaar van Julius) op het station van Zandvoort en daar mochten Bizoe, Julius en Nero uit de auto. We gingen de lift in en naar het treinperron waar de pupjes konden wennen aan het lopen aan een riempje, drukte van mensen en de vertrekkende trein. De pupjes gingen af en toe natuurlijk in de achteruit of zette zich schrap omdat ze niet wilden lopen of ze gingen een beetje piepen. Maar met mama Bizoe erbij en de nodige aanmoedigingen lukte het allemaal wel. Marjolein en ik hebben regelmatig leuke dansjes opgevoerd zodat we niet bekneld raakten in de de drie hondenlijntjes. Het moet er erg leuk uitgezien hebben. Vervolgens weer terug de lift in, de auto in en naar het dorp. Daar gingen we naar de dierenwinkel waar het natuurlijk erg lekker ruikt voor pupjes! Marjolein ging met Nero en Julius door de winkel lopen en uiteindelijk gingen de pupjes bij het aquarium lekker liggen op de grond. Bizoe vond het aquarium ook weer leuk want ja, dat is toch water! Daarna naar buiten, even water slobberen uit de drinkbak voor de dierenwinkel en toen met nog met Bizoe en pupjes drie meter gelopen onder grote belangstelling van het publiek. De pupjes konden zo nog meer wennen aan mensen en ook aan fietsers, auto’s, scooters en alle andere geluiden en indrukken. Vervolgens pupjes en Bizoe weer hup de auto in, Marjolein afgezet op het station en Nero en Julius waren enorm braaf en stil (lees: uitgeput en oververmoeid) in de auto op de terugweg, zwaar onder de indruk van hun uitje. Thuis ging het erg goed met Caesar, Titus, Elisabeth en Isabella zonder mama Bizoe, geen piepje en geen paniek. Julius en Nero ploften meteen thuis neer en hebben een uurtje niet meer bewogen. Voor zowel de pupjes als voor Marjolein en mij was dit best een intenstief uitje maar we hebben ervan genoten, misschien wij iets meer dan de pupjes ha ha ha. Nog vier pupjes te gaan voor het rondje dorp!
Na ons avondeten en het avondeten van de pupjes konden ze nog even buiten genieten, klik hier voor het filmpje.
We wilden daarna het strand op gaan onder assistentie van Michel en Marjolein. Het was vloed en uiteindelijk leek het ons niet zo’n goed plan omdat dat niet fijn rijden is met de jeep door het zand bij vloed en we besloten om even de duinen in te gaan. Marjolein en ik zijn achterin de auto met Bizoe gaan liggen en Michel en Ko gaven de pupjes aan door de geopende achterramen. Vervolgens zijn we richting duinen gereden, daar Bizoe en pupjes uitgeladen en het was gewoon genieten. De pupjes vonden het erg interessant en spannend om voor het eerst in de wijde wereld te zijn en ze bleven dan soms ook erg verbaasd en onder de indruk kijken om vervolgens weer achter mama Bizoe aan te huppelen. Bij thuiskomst hebben Michel en Ko de pupjes vanuit de ramen weer uit de auto genomen en in huis gezet waar ze na het drinken van water neerploften en in een coma in slaap vielen! Nero en Isabella waren de enige pupjes die na hun slaapje wakker werden en nog even buiten samen gingen keten. Zij waren het er dan ook niet mee eens dat ze in de ren moesten, vooral Nero protesteerde luid, hij is al een echte buitenhond aan het worden.
Wij hebben genoten van het uitje in de duinen en we bedanken Michel en Marjolein enorm voor hun assistentie. Hieronder een filmpje van de pupjes voor het eerst in de duinen of klik hier.
Vandaag gaan we niet met de pupjes op pad, vanmiddag komt de VBSH nestinventarisatie doen, we zijn benieuwd naar hun bevindingen die we uiteraard op de website zullen publiceren.
 
 
   
  
  
  
  
 
 
Dag 46, dinsdag 4 september 2012
Vanmorgen per ongeluk een filmpje op de website gepubliceerd wat er een paar dagen geleden al was opgezet. Sorry....
Klik hier voor een filmpje van afgelopen zondag waar mama Bizoe en pupjes buiten aan het genieten zijn.
Gisterenmorgen was het weer een en al drukte in huis met zeer actieve pupjes zodra het deurtje van de ren open ging! Ze gaan in volle galop door het huis en dat gaat zo snel dat het haast onmogelijk is om een filmpje te maken ha ha ha. Na de puppypap gingen de deuren open en konden de pupjes heerlijk buiten keten en spelen en slapen zodat wij binnen de boel weer aan een dagelijkse schoonmaak konden onderwerpen. 
In de ochtend kwam Chiquita langs met Macy en Sintha, de twee berner vriendinnen van Bizoe. De drie vriendinnen waren door het dolle heen want ze hadden elkaar al een paar weken niet gezien. Het weerzien van ons met Macy en Sintha was ook weer helemaal fantastisch, ze waren dan ook erg blij. De pupjes waren onder de indruk van de zeer enthousiaste begroetingen tussen de drie vriendinnen. Voor de pupjes was het goed om kennis te maken met andere honden en dat verliep weer erg goed.Bizoe tolereert geen andere honden in huis en zeker geen teven, alleen haar twee vriendinnen Macy en Sintha mogen van haar wel in huis komen als er pupjes zijn. Alle pupjes kregen van Chiquita een klein hondenkoekje en dat vonden ze natuurlijk erg lekker. Een paar pupjes vonden Macy en Sintha enorm interessant, ze waren dan erg nieuwsgierig en gingen al snel gezellig met de staart van Sintha spelen. Bizoe vond het allemaal prima dat haar twee vriendinnen bij de pupjes waren.  Ze was vooral druk met haar kluif te beschermen want daar mocht vriendin Sintha absoluut niet in de buurt bij komen. We hebben enorm gelachen om het gedrag van Bizoe en Sintha. Toen Sintha op de bank sprong omdat daar de kluif van Bizoe lag sprong Bizoe van de achterkant op de bank om haar kluif te verdedigen. Dat hadden we Bizoe nog nooit eerder zien doen, gelukkig is deze springactie zonder ongelukken verlopen. Verder wilde Bizoe graag de hele tijd op schoot bij Chiquita en Sintha bij mij op schoot. Wat natuurlijk niet past en veel te zwaar is voor ons maar daar hadden Sintha en Bizoe beiden natuurlijk geen last van. Erg zoet. Bizoe was niet weg te slaan bij Chiquita. Macy lag zoals gewoonlijk op de verhoging buiten, lekker rustig te genieten van alle drukte en van uit daar had ze goed overzicht op alles.
Daarna gingen de pupjes allemaal lekker slapen in hun nieuwe hangplek wat onder het tuinmeubilair is op de verhoging, lekker in de schaduw met mama Bizoe erbij. Toen het maandelijks alarm af ging waren de pupjes niet onder de indruk, mama Bizoe geeft dan sowieso geen reactie. De zus van Bizoe, Loser, gaat heel schattig meejanken en dat wordt dan ook door  Arno en Kyra het Loser alarm genoemd.
Mama Bizoe doet buiten haar behoeften in haar eigen hofje die we daarna weghalen en het mooie is dat de meeste pupjes ook al naar het hofje dribbelen om een plasje of drolletje te doen. Geweldig goed en knap vinden we dat. We zijn daar enorm trots op.
‘s Middags kwamen Kees en Esther op visite en dat was een feest voor Bizoe, ze was helemaal door het dolle heen en eiste enorm veel aandacht op. Buiten ging ze met haar voorpoten op tafel staan en het had niet veel gescheeld of ze was er boven op gesprongen. Daarna ging ze tussen Kees en Esther in op de bank zitten en om het nog gekker te maken ging ze bovenop Esther staan met haar voorpoten terwijl Esther zat. Uiteraard werd er gezellig met de pupjes geknuffeld als Esther en Kees daar de kans voorkregen want Bizoe liet ook weer zien hoe enorm leuk en aanwezig ze kan zijn en hoeveel aandacht ze dan ook wil hebben! Ko heeft tussendoor het badje met warm water laten vollopen en de pupjes er een voor een ingezet. De pupjes vonden het niet zo leuk in het badje en keken dan ook best wel beledigd en boos naar puppenvader Ko. Gelukkig kan hij het morgenvroeg weer ruimschoots goedmaken met de puppypap!
Aan het begin van de avond kregen de pupjes buiten hun diner waarna er nog flink gespeeld werd. In het hofje staat een kruiwagen en de pupjes vinden dit ook enorm interessant. Ze bijten verder graag in onze enkels en onze kleding vinden ze ook erg leuk net zoals de planten in de bakken. Het badje werd later gebruikt als een grote drinkbak, ook goed. Nadat de pupjes uitgeraasd waren mochten de binnen in de ren wat ze niet leuk vonden maar na een half uur krijsen, piepen en protesteren viel het tuig in slaap.
 
   
  
  
  
   
  
  
 
Dag 45, maandag 3 september 2012
In de ochtend hebben we de buitenboel gedaan en de ramen afgespoten, de pupjes vonden het allemaal weer erg leuk dat water. Daarna lekker nat rollebollen in het zand van het hofje van mama Bizoe. De chaos was dan ook weer complete. De tuinslang vonden de pupjes ook enorm interessant. Ze beginnen nu ook heel leuk te kijken naar de kraaien die wel eens in de tuin komen. Daar huppelen ze graag achteraan.
We hebben via youtube nog een paar minuten van een tekenfilm afgespeeld met het geluid zachtjes aan in het kader van de socialisatie van de pupjes. We hadden voor Bambi gekozen en de pupjes waren enorm onder de indruk van de klassieke muziek en de leuke geluidjes en stemmetjes.
Gisteren kwamen Willem, Carlijn, Madelief, Pepijn en Quinten op puppy visite en natuurlijk hebben ze uitgebreid kennis kunnen maken met Nero die straks Diezel zal gaan heten.  Het grappige was dat Nero ook het eerste pupje was dat van buiten naar binnen kwam gehuppeld om de familie in de gang te gegroeten en toen iedereen buiten aan tafel zat ging hij heel braaf erbij liggen.
Morgenmiddag komt Esther en familie op puppy visite en we plannen nu verder ook geen nieuwe visites meer zodat we aan het socialisatieprogramma buiten met de pupjes kunnen gaan beginnen de komende twee weken.
Bizoe was gisteren redelijk onrustig, er komen toch altijd mensen wandelen in Zandvoort op zondag dus was ze waaks en alert waardoor de pupjes soms ook even gestoord werden in hun slaapjes van al dat waakse gedoe van hun moeder.  En het was natuurlijk ook een druk weekend voor de pupjes en Bizoe met de visite.
 
  
  
  
  
   
 
Dag 44, zondag 2 september 2012
Het was mooi weer in Zandvoort gisteren dus na de standaard ochtendrituelen binnen (het huis op stelten zetten, puppypap en slaapje doen) mochten de pupjes lekker naar buiten waar ze zich prima amuseerden. Zita (Isabella) heeft mama Bizoe enorm uitgedaagd en ze werd dan flink terecht gewezen door Bizoe toen ze te ver ging. Daarna ging een lichtelijk geschrokken en beteuterde Zita (Isabella) meteen stil liggen pruilen. Bij het meubilair buiten op de verhoging stonden nog waterplassen en de pupjes vonden het enig om daar door heen te lopen. Ze hebben enorm gekliederd met water en gingen er zelfs in zitten en liggen. Daarna even paneren in het zandhofje van Bizoe dus sommige pupjes zagen er niet meer echt fatsoenlijk uit. Voordat de visite kwam hebben we ze nog een beetje geprobeerd te fatsoeneren met een handdoek. Hieronder een filmpje van de buitenpret van de pupjes of klik hier
 
 
 
Ruud, Loes en Alis uit Calantsoog hebben voor pupje Caesar gekozen die voortaan Aslan zal gaan heten. Ceasar was overigens best in trek bij de families die hun keuze kwamen maken.
Coby, Henry, Lisanne en Niek kwam ‘s middags op visite om hun pupje uit te kiezen. Zij hebben gekozen voor Titus die voortaan Sem zal gaan heten.  Titus is een rustig en stabiel pupje en past enorm goed bij deze familie.
Uiteraard hebben we meteen gebeld met Willem, Carlijn, Madelief, Pepijn en Quinten om hen te laten weten dat stoere Nero hun nieuwe gezinslid gaat worden en zij komen vanmiddag hun ventje knuffelen.
Wij zijn in ieder geval erg blij me alles keuzes van de families en we weten zeker dat de pupjes van Bizoe straks erg goed terecht zullen komen bij al deze liefdevolle families.
De pupjes waren verder erg braaf in de avond toen wij familie visite hadden. Allemaal gezellige visite met hippe dames met lange haren, trendy veterschoenen en leuke armbandjes. De pupjes vonden het enig en waren niet meer weg te slaan bij Caat (dochter van Ko),  Eef en Willemijn (nichtjes).  Oom Joris (de zoon van Ko) heeft nog heerlijk geknuffeld met de pupjes. Toen de visite weg was en wij best wel moe waren besloten de pupjes dat het de hoogste tijd was voor een puppenfeestje. Bizoe had hier totaal geen trek in en vloog zowat naar buiten toe en wij waren te moe om nog leuke foto’s en filmpjes te maken van ons tuig.
 
  
  
  
  
 
Dag 43, zaterdag, 1 september 2012
Het was best een spannende dag gisteren voor onze pupjes.
In de ochtend hadden ze natuurlijk eerst een puppenfeestje (lees: de boel afbreken en op stelten zetten en met alles spelen behalve hun eigen speeltjes). Daarna slaapje doen en toen de individuele foto’s maken. Dat werkt alleen om de slapende pupjes op te tillen zodat ze lekker sloom en braaf op de bank blijven zitten en enigszins foto geniek overkomen. Sommige pupjes gaan dan meteen in coma verder slapen op de bank, zo schattig.
Dierenarts Annemarie Bulten en assistente Laura van Dierenkliniek Kenaupark in Haarlem kwamen langs op de pupjes hun 6 weken enting te geven tegen hondenziekte en parvo. Dierenarts Annemarie gaf de injectie terwijl assistente Laura de pupjes tijdens de injectie tracteerde op een lekker stukje kip. Geen enkel pupje heeft gepiept toen hij of zij de injectie kreeg, zo knap van onze zesling, we waren danook enorm trots op ze! De pupjes zijn verder uitvoerig nagekeken en gecontroleerd, van gebit tot oortjes en van hartje luisteren tot  algemene controle. En we kregen van ieder pupje het paspoortje waar we de chipsticker in geplakt hebben.  Alle pupjes waren zeer gezond.
‘s Middags hebben we de pupjes ontwormd en omdat ze zwaarder zijn geworden hebben ze meer ontwormmiddel nodig. Met gekookte kip stukjes tussendoor ging dit ook weer helemaal goed.
In de middag was het weer tijd voor een puppenfeestje. Het iglotentje is op dit moment zeer favoriet bij de pupjes, niet de ballen erin maar wel om het iglotentje aan gort te scheuren. Uiiteraard hebben we weer een leuk filmpje van ons tuig, klik hier.
 
 
 ‘s Avonds kwamen Michel en Marjolein op visite en zoals verwacht hebben zij voor pupje Julius gekozen die voortaan Kees zal gaan heten. De pupjes en Bizoe gedroegen zich voorbeeldig en waren erg rustig.  Maar nadat de visite weg was hadden we weer een puppy feestje……  We waren erg moe gisterenavond maar we hebben de pupjes even flink laten uitrazen in de hoop op een goede nachtrust.