Bizoe.jouwweb.nl
Home » Nestje 2011 » Week 4 - 5

Gewichten puppy's week 5

 

   31 juli  1 aug 2 aug 3 aug 4 aug   5 aug  6 aug
   dag 29  dag 30  dag 31 dag 32   dag 33  dag 34  dag 35
Floris  3070 gr   3180 gr   3300 gr   3600 gr   3800 gr   4000 gr   4100 gr 
Maxi  3010 gr  3160 gr  3300 gr  3500 gr  3700 gr  3900 gr  4000 gr
Lex  2990 gr  3060 gr  3200 gr  3500 gr  3600 gr  3800 gr  4100 gr
Bea  2680 gr  2810 gr  3000 gr  3200 gr  3300 gr  3500 gr  3600 gr
Trix  2820 gr  2860 gr  3000 gr  3200 gr  3200 gr  3600 gr  3800 gr
Berny  2810 gr  2940 gr  3100 gr  3200 gr  3200 gr  3800 gr  3900 gr
Pieter  3060 gr  3230 gr  3400 gr  3600 gr  3600 gr  4100 gr  4200 gr
Bella  2680 gr  2780 gr  2900 gr  3100 gr  3100 gr  3500 gr  3700 gr

 

 

Puppy's week 5

 

Dag 35, 6 augustus
Na het puppypap ontbijt wilden we met de puppy’s in de bolderwagen stoppen om er even mee naar de overkant naar het strand te wandelen. De puppy’s wilden echter niet rustig in de bolderwagen blijven zitten en ze wilden er allemaal uitkruipen. Veel te gevaarlijk dus omdat ze best flink naar beneden kunnen vallen. Vervolgens de auto verplaatst, bolderwagen aan de voorkant, weer alle 8 puppy’s erin en toen probeerden we de bovenkant van de bolderwagen af te dekken maar dat lukte niet echt. Dus weer alle 8 puppy’s eruit. We waren al redelijk bezweet en Bizoe werd steeds onrustiger. Geen geslaagde actie dus. Inmiddels waren we ruim een half uur verder en waren wij nog net niet buiten adem. We hebben alle puppy’s in de auto geladen, Bizoe erin, ik ook achterin erbij en hup het strand opgereden. Daar mochten de puppy’s voor het eerst kennismaken met zand. Dat vonden ze erg onwennig en daarna interessant. Ze bleven allemaal mooi bij elkaar en na een minuut of 10 gingen ze slapen in het zand dus hoogste tijd om weer huiswaarts te keren. Hup, alle 8 puppy’s weer de auto in en naar huis. De puppy’s hebben vandaag dus veel meegemaakt, in en uit de bolderwagen, hun eerste autoritje, kennismaking met zand en strand. Ze liggen nu al een tijdje braaf te slapen en het maken van de individuele foto’s stellen we even uit tot later op de dag of tot morgen. De filmpjes van vandaag zullen we later op de website plaatsen, dat leverde wat problemen op en dat lukte om de een of andere reden niet.
De middag hebben de puppy's veelal slapend doorgebracht. Toch even buiten keten uiteraard. Floris heeft erg zijn best gedaan om het schenkelbeen kluifje van Bizoe af te pakken en dat mocht natuurlijk niet van mama Bizoe. Het is hem uiteindelijk toch gelukt!
Verder was Floris behoorlijk de gangmaker van de dag. Hij vond de knopjes van de afwasmachine reuze interessant en ook de handvaten van de keukendeurtjes.
Aan het begin van de avond werden de puppy's enorm wakker en hebben ze heerlijk in het huis lopen keten en rennen en spelen. Een genot om naar te kijken.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Dag 34, 5 augustus
Vannacht is Lex een paar keer als eerste pupje uit de puppyren ontsnapt. De verhogingen zijn dus niet meer voldoende. Gelukkig sliep Ko beneden op de bank en had hij het in de gaten. ’s Nachts voortaan dus de deurtjes van de puppyren maar dicht doen. Bizoe deed dat als eerste pupje uit het nestje toen ze 42 dagen was. Lex is er dus vroeg bij!
We zijn moe vandaag van de drukke week en van de visite. Gelukkig hebben we dit weekend en volgende week weinig afspraken en we houden het lekker rustig zodat we volop zelf van de puppy’s kunnen genieten en aan de slag kunnen met het socialisatieprogramma. De week erna komen de nieuwe eigenaren hun puppy’s uitzoeken. We zijn benieuwd welk puppy uiteindelijk bij welk gezin terecht komt.
De werkster kwam vanmorgen en we hebben de puppy’s maar in de ren gedaan omdat Ko druk was en ik boodschappen ging doen. De puppy’s hebben drie kwartier luid geprotesteerd vanuit de ren!
Toen ik terugkwam van boodschappen doen heb ik de puppy’s weer uit de ren gelaten. Sommigen waren erg geïnteresseerd in de het trapje dat de werkster gebruikt en andere pupjes doken meteen de boodschappen tas in.
’s Middags werd het mooi en zonnig weer en konden we lekker naar buiten met z’n allen. De puppy’s mochten weer even met de waterslang spelen en in het blauwe badje.
We hebben alle puppy’s een klein halsbandje omgedaan zodat ze alvast konden wennen. Ze gingen meteen flink krabben en met hun hoofdjes schudden maar dat ging eigenlijk ook weer snel over. Na twee uurtjes hebben we de halsbandjes weer afgedaan. De kleuren halsbandjes zijn:
 
Floris: lichtblauw / Lex: oranje / Berny: rood / Pieter: felblauw / Maxi: paars / Bea: geel / Trix: zalm/beige / Bella: rose
 
Buiten spelen de puppy’s heel enthousiast met rondwaaiende blaadjes, erg lief om te zien. Er kwam nog een helikopter langs en de puppy’s keken erg verschrikt op om vervolgens richting mama Bizoe te dribbelen die lekker lag te slapen en totaal niet reageerde op het geluid van de ronkende helikopter. Buiten wennen de puppy’s nu ook aan het geluid van meeuwen en kraaien. Toevallig zat er een kraai in de tuin en een pupje ging woest grommen naar de kraai die uiteraard meteen wegvloog.
Zelf had ik heerlijk een deken met kussens geïnstalleerd om lekker buiten te liggen. Uiteraard werd ik direct aangevallen door puppy’s die vervolgens mijn deken in beslag namen en ook mijn tijdschrift ging lezen.
Het valt ons op dat de puppy’s in huis in de keuken nergens meer op reageren qua keukengeluiden. Ze zijn ook al gewend aan het geluid van de ijsmachine. Je kan gewoon als ze slapen boven hun hoofd de afwasmachine in en uitruimen, ze blijven heerlijk rustig doorpitten
Tijdens het koken is het wel opletten geblazen om over alle pupjes heen te stappen.
’s Avonds lagen de puppy’s allemaal in de deuropening, heerlijk buiten. Voor het slapen gaan hebben ze nog enorm met Bizoe gespeeld, we hebben vooral genietend toegekeken. Het was zo lief om te zien.
 
  
 
  
 
  
 
 
 
   
 
Dag 33, 4 augustus
Het was een prachtige en warme dag dus de puppy's zijn heerlijk buiten geweest. Ze hebben een spannende dag gehad want er viel buiten veel te beleven. De puppy's kunnen sinds kort het muurtje opklimmen en dat is leuk want daar staan enkele boompjes en hebben ze voor het eerst kennis gemaakt met aarde. Het is enig om te zien hoe slim de puppy's zijn met het afstappen van het muurtje. Eerst kijken en dan heel voorzichtig stapjes doen.
We hebben de waterslang uitgelegd zodat ze langzaam kunnen wennen aan water. Ze liepen er in en begonnen meteen te drinken omdat ze dachten dat het één grote waterbak was. Toen ze in de gaten kregen dat hun pootjes nat werden was het toch even schrikken. Daarna hebben we het kleine badje met een bodempje water bedekt zodat ze daar ook in konden. Sommige pupjes klommen er al zelf in en uit.
Caat, de dochter van Ko was sinds gisteren bij ons en is blijven slapen, ze heeft genoten van al het puppenspul. 's Middags kwam nog een kennis met haar twee dochtertjes op visite, goed voor de puppy's om te socialiseren met kleine kinderen. De Zandvoortse oppassers van Bizoe kwamen ook nog puppy's knuffelen.
Na het eten waren we eigenlijk best wel moe en we dachten dat de puppy's dat ook waren na zo'n dag met zoveel nieuwe indrukken. Maar nee hoor, onze puppy's kregen nog een opleving en ging nog even allemaal keten en met Bizoe klieren. Dat feestje duurde zo'n half uurtje en toen was de rust wedergekeerd..... De puppy's krijgen steeds meer energie en worden steeds brutaler. Wij krijgen iets minder energie maar we genieten volop en weten af en toe niet meer waar we kijken moeten zo veel gebeurd er door het huis heen met alle puppy's. Het is werkelijk waar genieten.
Hieronder veel foto's van vandaag. De filmpjes van vandaag worden morgen op de website geplaatst.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    

 

  

Dag 32, 3 augustus
De nieuwe weegschaal werkt niet optimaal dus we gaan vandaag maar een nieuwe kopen. Het getal op de weegschaal springt heel snel weer weg en als we hetzelfde puppy opnieuw wegen verschijnt er vaak een ander gewicht. We hebben het gevoel dat de gewichten van gisteren en vandaag wel in de buurt komen maar niet helemaal juist zijn. We zullen het morgenvroeg wel merken bij het wegen met de nieuwe weegschaal.
Gisteren kwam familie Peeters uit Zuid Limburg op puppy visite. Alle puppy's kregen een speeltje en de nieuwe speeltjes vielen enorm in de smaak. Behalve genieten van de puppy's hebben we het onderling ook even gezellig gehad.
De puppy's zijn zeer ondeugend en enorm ondernemend als ze wakker zijn. We hebben onze handen er vol aan maar we genieten met volle teugen van ons puppentuig. Het samen spelen gaat er flink heftig aan toe compleet met gegrom, bijten en krijsen. Ze worden ook steeds sneller en sjeezen door de huis heen. Bizoe treedt dan ook af en toe flink op, vooral als de puppy's mama gaan uitdagen of mama gaan klieren!
 
   
 
  
 
  
 
 
 
 
 
Dag 31, 2 augustus
De weegschaal deed het niet meer goed dus we hebben een nieuwe weegschaal aangeschaft zodat we de puppy’s kunnen wegen. Ook meteen een nieuw mandje want in het vorige mandje pasten de puppy’s niet meer zo goed.
We hebben een heerlijke dag gehad met de puppy’s en ze zijn de hele dag uit de ren geweest, de bofkonten! Uiteraard was het flink krijsen toen de puppy’s weer in de ren moesten, zo zielig!!!!!! We hebben echte zielige puppy’s.....
De foto's en filmpjes spreken voor zich:
 
   
 
   
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 30, 1 augustus
De puppy’s zijn al enorm verwend met zoveel leefruimte….. Vanmorgen was het weer een feest met de puppypap. Daarna mochten de puppy’s vrij door het huis rondbanjeren. Zodra ik de puppenlunch ging klaar maken stonden een paar nieuwsgierig pupjes in de keuken te krakeelen. Het geluid van hun RVS voerbakjes kennen ze al ha ha ha. Ze hebben vanmiddag voor de lunch voor het eerst geweekte puppy brokjes gehad en dat ging er enorm goed in.  Binnen no time hadden ze hun bakjes leeg.
Overal lagen puppy’s, in de gang, in de keuken en buiten. We hebben enkele puppy proof maatregelen genomen en enkele dingen (kastjes, gasfornuis) van een barricade voorzien zodat ze daar niet onder kunnen kruipen. Uiteraard doen ze enorm hun best om daar juist onder te kruipen…..
Bella is veel in de keuken te vinden, een echte keukenprinses is ze al!!!!!
Voor moeder Bizoe is het wat drukker nu al puppy’s overal in en buiten het huis rondstruinen. Ze wordt veel aangevallen door hongerige puppy’s die melk willen drinken… Gelukkig neemt Bizoe haar rust en bepaalt zij nog steeds wanneer er melk gedronken mag worden.
Het is een en al gezellig puppenbende. Ze zijn inmiddels al gewend aan een aantal geluiden zoals de staafmixer, het doortrekken van het toilet en nog wat huis-tuin-keuken geluiden. Van de stofzuiger kijken ze niet meer vreemd op want die horen ze sinds hun geboorte dagelijk….
Vanmorgen ging het maandelijks alarm buiten af maar daar reageerde geen enkel pupje op.
We hebben het iglo tentje buiten opgezet met de ballenbak en vooral Bizoe vond dat enig! De puppy’s moesten even wennen. Pas toen ik in de iglotent met de ballen ging stormden alle puppy’s ook het tentje in. Bizoe ging meteen lekker kauwen op de ballen, vond ze zo leuk!
Ook mochten ze vandaag voor het eerst door de rupstunnel kruipen. Dat vonden ze erg spannend.
Vanavond komen de kinderen van Ko gezellig buiten BBQ’en puppy’s knuffelen.
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 29, 31 juli
De puppy's zijn te leuk voor woorden. Ze gaan al flink met elkaar spelen en dat gaat gepaard met het nodige gepiep en gegrom. Indien nodig grijpt mama Bizoe in. Het leefgebied van de puppy's is vandaag uitgebreid en ze mochten lekker door het huis rennen, liggen, lopen en keten. Ze waren zeer nieuwsgierig en ondernemend, enig gewoon. Uiteraard hielden we alles goed in de gaten zodat er geen kabels doorgekauwd werden. Toen de speeltijd over was gingen de puppy's weer de ren in en Maxi en Trix waren het daar niet mee eens. Ze hebben ruim een half uur krijsend en ijsberend in de ren doorgebracht alvorens ze (moe van zichzelf) in slaap vielen. 's Middags kwam de dochter van Ko met haar moeder op puppyvisite en werden we verwend met een prachtig oranje boeket bloemen en chocolaatjes van Paleis het Loo, geheel in koninklijke stijl. Aan het einde van de dag kwam Steven Schukking op visite en daarna vielen wij doodmoe op de bank neer.....
 
   
 
  
 
 
 
 
 
 

 

 
   
  
 
 

 

 

 

Puppy's week 4

 

Gewichten puppy's week 4

 

 

 

  24 juli 25 juli 26 juli 27 juli 28 juli 29 juli 30 juli
  dag 22 dag 23 dag 24 dag 25 dag 26 dag 27 dag 28
Floris 2170 gr 2358 gr 2440 gr 2570 gr 2679 gr 2820 gr 2890 gr
Maxi 2160 gr 2282 gr 2388 gr 2550 gr 2590 gr 2725 gr 2820 gr
Lex 2180 gr 2308 gr 2450 gr 2510 gr 2538 gr 2660 gr 2830 gr
Bea 1890 gr 2020 gr 2106 gr 2260 gr 2327 gr 2430 gr 2580 gr
Trix 2080 gr 2120 gr 2206 gr 2340 gr 2468 gr 2580 gr 2690 gr
Berny 2020 gr 2195 gr 2230 gr 2380 gr 2478 gr 2603 gr 2680 gr
Pieter 2206 gr 2328 gr 2458 gr 2630 gr 2713 gr 2860 gr 2970 gr
Bella 1810 gr 1965 gr 2020 gr 2205 gr 2288 gr 2360 gr 2510 gr

 

Dag 28, 30 juli
Vandaag zijn de puppy's 4 weken jong, het gaat veel te hard! Straks komen de dames op visite waarvan we de werpkist en de puppyren gehuurd hebben. Vanmiddag worden de puppy's voor de 2e keer ontwormd.
Vanavond gaan Ko en ik voor het eerst eens samen er op uit en gaan we een hapje eten in het dorp met vrienden. Priscilla (dochter van Esther) en haar vriend Ricardo komen op Bizoe en haar puppy's passen.
Het was een hele tour om de invidiuele foto's van alle puppy's te maken want ze wilden natuurlijk niet stil zitten en als ze goed zaten en ik maakte de foto keken ze net de andere kant op. Sommige puppy's gingen ook meteen lekker liggen. Maar het is toch gelukt, de aanhouder wint zullen we maar zeggen. Wat zijn ze knap he!
 
De reutjes:
 
 
 
 
 
De teefjes:
 
 
 
 
 
Dag 27, 29 juli
Gisteren was weer een heerlijke dag en mochten de puppy's gezellig met Bizoe eventjes buiten. Altijd feest. Als ze na deze vrijheid in de puppyren teruggezet worden dan is het krijsen geblazen, lang en hard. 's Middags en 's avonds was er visite en Bizoe was enorm lief en de puppy's werden verwend door een vriendin met een zakje lekkers voor ieder pupje met de naam erop, zo schattig.
Het waren twee drukke maar heerlijke dagen dus het bijwerken van de website is er even bij ingeschoten. 
Vanmorgen toen ik beneden kwam was het nog donker en waren Pieter en Maxi klaar wakker. Ik was nog net op tijd om de camera te pakken en een kort filmpje te maken, je ziet niets maar je hoort Maxi wel! De dames van mijn opleiding kwamen vanmorgen op visite met hun kinderen en de puppy's en Bizoe zijn enorm verwend geworden met een prachtige kraammand met lekkers en speeltjes. Aan ons was ook gedacht want er zaten twee flesjes prosecco in de kraammand. Daar gaan we zeker van genieten.
Vanmiddag hebben de puppy's veel samen gespeeld met het nodige gegrom. Als ze te hard grommen dan komt mama Bizoe eraan om te kijken of alles wel goed gaat. Als een Bizoe van een kluifje aan het genieten is en er komt een puppy in de buurt van haar en haar kluifmoment dan wordt dat puppy door Bizoe afgesnauwd met een grom erbij. Erg apart om dit gedrag van Bizoe te zien want als haar berner vriendinnen Sintha en Macy in de buurt van haar kluifje komen danDag gromt ze totaal niet.
 
   
 
  
 
     
 
 
      
 
 
Dag 26, 28 juli
Gisterenmorgen was het erg druk in puppenland. Na de dagelijkse ochtendrituelen (in broekspijpen hangen en bijten, puppyren schoonmaken, pap eten, wegen, spelen en website bijwerken ging Ko voor afspraken van huis. De puppy’s waren erg energiek, baldadig, krijserig en lief vervelend. Op de site van Rongga’s hebben we toen Bizoe puppy was wel eens gelezen “onze lieve puppy’s zijn tuig”. We weten nu pas wat dit echt inhoudt ha ha ha.
Toen mijn vriendin even op de koffie was waren de puppy’s nog lief, braaf en rustig. Als engeltjes lagen ze te slapen.
Daarna was het echt party time, het ene na het andere pupje werd wakker en begon te keten. Uiteindelijk mochten ze even de ren uit om bij Bizoe te eten en kregen ze hun middagvoeding op het picknick kleed. Zonder Ko in mijn uppie met 8 puppy’s was dat best een flinke klus. Mijn handen en ik zelf zaten onder de Duck pens, het was een en al gezellige en leuke chaos. Tijd voor foto’s te maken had ik niet echt.
Toen de puppy’s aan het eten waren had Bizoe ook haar bak met eten maar sommige puppy’s probeerden aan de tepels van Bizoe te hangen toen ze aan het eten was. Plotseling waren er 2 puppy’s in haar voerbak, die heb ik er meteen uitgetild en uiteraard begonnen ze meteen te krijsen. Bizoe had het even gehad en ging op haar kussen liggen maar de puppy’s lieten haar niet met rust, een pupje ging in haar poten bijten en de andere begon op moeders oren te kauwen. De maat was vol en Bizoe gaf twee korte blafjes en een signalerend grommetje en blijkbaar begrepen de puppy’s dat meteen want ze stopten waar ze mee bezig waren en begonnen luidkeels te krijsen met z'n allen. Ook de puppy’s die nog aan het eten waren. De chaos was compleet. Nadat het eten klaar was (het was nogal een gedoe) heb ik de puppy’s in de ren gezet en toen begon het krijsen opnieuw want de puppy’s wilden niet in de ren. Dat krijsen en mopperen heeft bijna 25 minuten geduurd. Bizoe ging van ellende maar lekker rustig in kantoor liggen… Even had ik zin om daar lekker rustig bij te gaan liggen maar ja, er moest nog opgeruimd worden. Uiteindelijk gingen alle puppy's braaf slapen behalve Trix, ze ging in haar uppie heel gezellig en actief spelen. Toen ze daar moe van was ging ze slapen en toen was Bea klaarwakker, ze heeft me geholpen met keukenpapier om een plasje op te ruimen in de puppyren. Ook zij ging daarna braaf slapen en toen had Floris bedacht dat hij toch liever niet in de puppyren wilde maar dat hij eruit wilde. Het leverde overigens wel erge leuke filmpjes op. Dat dan weer wel.
Toen Ko thuis kwam lag het tuig braaf,  lief en rustig in de puppyren te slapen en begreep Ko niet waarom ik het zo druk had gehad. ’s Middags had ik afspraken en Ko heeft een heerlijke rustige middag met de slapende en brave en lieve pupjes gehad….
Inmiddels hebben we op nog een gedeelte van de woonkamervloer een groot stuk vinyl neergelegd, naast de puppyren. Zodat de puppy's hier kunnen spelen en kunnen eten. Voor ons ook makkelijker met schoonmaken en voor het behoud van onze houten vloer natuurlijk zeer verstandig. Nog even en we gaan het huis verbouwen voor de puppy's!
 
  
 
 
 
 
Onderstaand filmpje is van Trix maar bij de aftiteling staat
per ongeluk Bea vermeld. Foutje dus, het is Trix....
 
 
 
 
 
 
Dag 25, 27 juli
Vannacht hebben we voor het eerst weer boven geslapen. 's Nachts ben ik even naar beneden gegaan om te kijken hoe het met de puppy's en met Bizoe ging. De puppy's waren namelijk lawaai aan het maken (ze hadden een mini pyama party). Ze waren erg blij toen ik de puppyren instapte en vlogen met z'n allen op mij af om vervolgens in mijn broekspijpen te gaan hangen en in mijn tenen te gaan bijten. Ik was meteen wakker.... Na het melkdrinken bij mama Bizoe heb ik Bizoe even lekker buiten in de tuin gelaten en de puppy's waren meteen knockout van de melk. Daarna weer heerlijk het bedje ingedoken.
Vanmorgen hebben de puppy's buiten de ren bij Bizoe gedronken, dat komt ons eigenlijk wel goed uit als dat toevallig zo gaat, dan kunnen we de ren makkelijk schoonmaken en hoeven we niet gedurende de schoonmaak naar krijsende puppy's te luisteren die het er niet mee eens zijn dat ze in de werpkist moeten blijven. Daarna kregen de puppy's uiteraard weer Rongga's pap, we hebben daar een plastic tafellaken voor gekocht wat we op de woonkamer vloer neerleggen. Het ziet er gezellig uit met al die puppy's erop, we noemen het picknicken. Is ook lekker makkelijk met schoonmaken erna. Ze vallen echt aan op de Rongga's puppypap, ze eten nu wel erg netjes en gaan niet meer met hun pootjes in de bakjes staan. Na het pap eten gaan we wegen en dan gaan de puppy's weer terug de ren in. Dan liggen ze lekker uit te buiken en af en toe horen we een boertje. We hebben overigens eens nagekeken op de Rongga's website hoeveel Bizoe woog op de 25ste dag en dat was 2530 gram.
Vanmorgen was Trix na het pap eten bijzonder actief en ondeugend. Ze is erg goed uit de verf geworden en is een zeer ondernemende dame geworden. We verbazen ons er iedere keer weer over hoe knap en hoe leuk alle puppy's zijn ha ha ha!
Het plassen in de ren gaat steeds beter op de kranten. De drolletjes worden sowieso braaf op de kranten gedraaid. Het is een schattig ritueel inclusief onrustig heen en weer lopen, zitten, winden laten en persgeluiden. Uiteraard vinden wij dit allemaal erg leuk.
Als de puppy's buiten de ren zijn en dus in de woonkamer zijn dan wil het nog niet zo lukken om de krant op te zoeken als ze hun behoefte moeten doen. Vooralsnog vliegen de keukenrollen er goed doorheen. Het vervangen van de kranten in de ren en het opvegen van de plasjes in de ren wordt steeds moeilijker omdat de puppy's meteen om je komen afrennen en in je gaan bijten of in de kranten en in de keukenrol gaan hangen. We hebben daar enorme lol om.
De neusjes van de puppy's beginnen al goed zwart te kleuren. Ze worden vaker wakker en het spelen gaat er ruiger aan toe. Wij genieten nog steeds volop van alles. Bizoe is een fantastisch moedertje en houdt alles nauwlettend in de gaten. Ze begint steeds meer met de puppy's te spelen.
 
   
 
  
 
 
 
 
 
 
Dag 24, 26 juli
Wat groeien onze puppy's hard, niet meer normaal. Ze krijgen ook steeds meer praatjes en beginnen ook in onze broekspijpen te hangen. Als ik in de werpkist zit dan komen ze ook op mijn tenen kauwen en dat voel je echt wel hoor! Ze bijten nu overal op, ook in elkaars poten en oren, het is enig, we genieten met volle teugen. In de ochtend krijgen ze Rongga's puppypap in hun eigen bakje en in de middag Duck Pens. Als Bizoe erbij is gaat ze de bakjes van de puppy's leegeten dus dat is niet zo succesvol. Wel heel lief want Bizoe vind die kleine voerbakjes zo leuk, ze is er stapel op dus nu krijgt zij ook wat in een klein bakje samen met de puppy's en dan is het goed. Bizoe vind ook het puppyspeelgoed erg leuk en daar gaat ze ook regelmatig mee aan de wandel om te spelen.
Gisteren in de ochtend mochten de puppy's uit de ren en dus in de woonkamer, Bizoe vond het enorm gezellig en heeft samen met Ko met enkele puppy's gespeeld. Te leuk gewoon. Bizoe is behalve een op en top moedertje, af en toe zelf nog zo heerlijk ondeugend. Gisteren ging ze ook weer in een van de puppymandjes liggen met haar kluifje.
's Middags hebben de puppy's veel gespeeld met mijn nichtje van 5 jaar die met mijn zus een middagje hier was.
Pieter begon op z'n Rongga's als eerste puppy verwoed aan de kranten te trekken, precies zijn moeder! We hebben genoten.
Floris ging op verkenning in de woonkamer uit en kwam bij een klein kastje met boeken terecht, hij bleek een enorme voorkeur te hebben voor het boek "genieten van wijn", net als zijn baasjes, ha ha ha.
Als de puppy's wakker zijn dan zijn ze ook echt wakker. We proberen de puppy's dan meteen op de krant te zetten zodat ze daar hun plasje en poepje kunnen doen. Bizoe ruimt alles nog steeds netjes op. We hadden vooraf flink kranten gespaard maar daar waren we al na een week doorheen. Een vriendin is zo lief geweest om een oproep te plaatsen binnen de vriendinnenclub dus we kregen gisteren stapels oude kranten bezorgd. Helemaal fijn, nou kunnen de puppy's weer even vooruit.
 
  
 
  
 
    
 
  
 
 
 
 
Dag 23, 25 juli
Gisteren kregen we 's ochtends een vriendin met 3 dochters op visite en ze hebben genoten van de puppy's en van Bizoe. De puppy's vonden het heerlijk om lekker lui in de armen te liggen van de drie dochters. Iedereen heeft genoten.
's Middags kregen de puppy's voor het eerst een half plakje Duck pens compleet natuurvoeding. Het was enig om te zien en we vonden het onvoorstelbaar hoe gretig ze aanvielen op de bakjes. En dat terwijl ze niet echt ondervoed zijn ha ha ha. We hebben ze af en toe een beetje geholpen en met de hand vanuit het bakje wat pens gevoerd (omdat de bakjes soms weggleden op de vloer). Het was echt een feest voor de puppy's!
Voor de puppy's hadden we voor het eerste kleine RVS waterbakjes neergezet in de puppyren, een stuk of vier, en die ging Bizoe allemaal leegdrinken. Het was zo schattig om te zien, zo'n grote moederhond met haar grote snoet in de kleine drinkbakjes, echt enig. Daarna de bakjes maar weer gevuld en uiteindelijk werd het een waterballet want de puppy's dachten misschien dat er weer van die lekkere pens in de bakjes zat. Ze gingen er heel nieuwsgierig op af en vervolgens stonden ze met hun pootjes in het waterbakje en de waterbakjes vielen natuurlijk om.
De puppy's maken ook steeds meer geluid, hier en daar een grommetje en een pissig blafje. Het blijft iedere keer weer lachen die geluidjes.
Aan het einde van de dag kwamen vrienden op visite en dat was ook weer enorm gezellig. Het weekend is voorbij gevlogen, het was lekker druk maar ontzettend gezellig en we genieten iedere dag weer van de heerlijke puppy's die steeds ondeugender worden!!!
 
 
  
 
  
 
 
 
 
 
Dag 22, 24 juli
De individuele foto's van de puppy's hebben we gisteren voor het slapen gaan nog op de website gezet (week 3). Het was best een behoorlijk drukke dag en we hadden in de avond niet meer zo veel energie...
Gisteren hebben de puppy's in de ochtend puppypap gekregen volgens recept van Rongga's, de fokkers van Bizoe. Het was een geweldige kliederbende en de puppy's waren behoorlijk plakkerig. Uiteraard stapten ze met hun pootjes in de puppypap en daarna begonnen ze het op een krijsen ze zetten omdat hun pootjes dus vol met pap zaten. Het was vooral Floris die onverstoorbaar door bleef eten van de puppypap. Het was een hectische activiteit en Vooral Bizoe vond de puppypap heerlijk! We hadden zelf het idee dat de pap wat te dik was dus de volgende keer letten we daar iets beter op. Nou ja de volgende keer, misschien beter dat we even geen Rongga's puppypap geven want vanmorgen bij het wegen zagen we dat de puppy's behoorlijk aangekomen waren. Als ze zo door blijven groeien kunnen ze allemaal aan het Sonja Bakkeren gaan ha ha ha. We hebben enorm gelachen en het was een flinke klus om alles daarna schoon en plakvrij te maken. We zaten zelf ook redelijk onder de plakkerige puppypap. 
 
   
 
  
 
  
Verder hebben we de doodligstangen uit de werpkist gehaald voor het geval de puppy's nog in de werpkist gaan liggen. We leggen ze 's ochtends na het wegen daar wel altijd zelf even in zodat we de puppyren kunnen stofzuigen en de vloeren in de ren met de mop kunnen schoonmaken.
We kregen we nog twee puppy eigenaren op visite die naar de puppy's kwamen kijken. Een daarvan is dierenarts bij Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen en uiteraard kon hij even met een deskundig ook naar alle puppy's kijken. Hij was erg te spreken over het nestje en we vonden het fijn om van hem te horen dat we een gezond nestje puppy's hebben.
Aan het einde van de dag klauterden enkele puppy's de ren uit en gingen ze op verkenning in de woonkamer om vervolgens heerlijk lui onder de tafel te gaan liggen. We hebben het maar even zo gelaten.
 

Maak een Gratis Website met JouwWeb