Bizoe.jouwweb.nl
Home » Laatste nieuws
5 februari 2015
Hieper de piep hoera! Vandaag is onze kanjer Bizoe jarig en wordt ze 6 jaar. Uiteraard ook proficiat voor Saar, Muffin, Krisis en Meneer, de zussen en broer van Bizoe.
 Ballonnen.gifHappybirthdaytaartlampjes.gifHappyBirthdaysmileytoeter-1.gif
 
Het chalet is versierd met slingers en balonnen, we hebben al "lang-zal-ze-leven" gezongen. De meisjes hebben genoten van de taart!
 
IMG_0947-Copy.JPG IMG_0945.JPG 
IMG_0949.JPG IMG_0951-1.JPG
 
IMG_0783.JPG
 
4 februari 2015
Vandaag is vriendin Sintha jarig en is ze 6 jaar geworden, van harte!
Ballonnenhappybirthdaytoyou.gifIMG-20140408-WA0003.jpg
 
3 februari 2015
Het is volop genieten in chalet Andries in Zwitserland, er ligt flink wat sneeuw. We maken prachtige wandelingen met Bizoe en Zita die het heel erg naar hun zin hebben.
 
IMG_0861-1.JPG IMG_0881.JPG
 
29 januari 2015
Onze baasjes zijn druk aan het organiseren voor het vertrek naar het chalet in Zwitserland zaterdag. Er ligt een flink pak sneeuw dus wij hebben er zin in!
 
23 januari 2015
We hebben heerlijk op strand gespeeld en enorm genoten. Klik hier voor een filmpje.
Hieronder enkele foto's van mij en Zita.
 
IMG_0663-2.JPG  IMG_0667.JPG
IMG_0670.JPG  IMG_0676.JPG
 
15 januari 2015
Hiep hoi, onze baasjes zijn weer terug uit Curacao. We hebben het heel gezellig gehad bij Esther maar we vinden het ook weer top dat we in Zandvoort zijn, lekker dweilen op de bank.
 
22 december 2014
Vanuit Curacao wensen wij jullie allen fijne kerstdagen toe en een gezellig, gelukkig maar vooral gezond 2015.
http://www.jibjab.com/view/OVo2I3BZANioVETqXUvx
 
19 december 2014
Esther is vandaag met Bizoe naar Rotterdam geweest zodat Bizoe haar 2e injectie heeft gekregen voor haar rughernia. Alles is goed verlopen.
 
18 december 2014
Mijn baasjes zijn naar Curacao en ik ben weer gezellig bij Esther. Mijn twee dochters Zita en Sterre spelen en keten enorm en ik geniet vooral van mijn rust. Het gaat erg goed met mij, morgen krijg ik mijn 2e injectie in mijn rug i.v.m. mijn hernia.
 
12 december 2014
Arno en Kyra hebben vandaag Jackpot laten inslapen, een dappere beslissing. Jackpot is de broer van Krisis, de moeder van Bizoe. Jackpot is ruim 9 jaar geworden. We wensen Arno en Kyra veel sterkte toe met dit gemis en we hopen dat de mooie herinneringen aan Jackpot hen zullen sterken om dit verlies te verwerken.
 
5 december 2014
Vandaag met Bizoe naar Rotterdam geweest. Zita ging gezellig mee. Bizoe kreeg een roesje, werd suf en ging liggen en Zita snapte er niet zo veel van. Ze ging lief tegen haar moeder aanliggen maar dat was van korte duur want vervolgens werd Bizoe naar de behandelkamer gereden voor de injectie. Dat vond Zita maar vreemd. Groot was haar enthousiasme toen mama Bizoe weer snel terug kwam maar Bizoe was nog slapend van het roesje en moest nog een spuitje krijgen om weer wakker te worden. Bizoe bleef lekker lui liggen en maakte geen aanstalten om wakker te worden. Zita werd hierdoor erg onrustig en een beetje pieperig en jankerig en ging enorm lief poten en kusjes aan Bizoe geven. De arts ging in zijn handen klappen en "Bizoe" roepen en Bizoe aaien, alles om haar wakker te krijgen en dat was voor Zita een teken voor een feestje en mega enthousiast rond te springen, in de mouw van de arts te hangen wat nogal een komische situatie was. De terugreis verliep prima, de dames zijn nu thuis en liggen braaf te slapen. Uiteraard is Bizoe nog heel erg zielig. Over 2 weken gaat Bizoe terug voor de 2e injectie. Wij vertrekken na het weekend 5 weken naar het buitenland en de dames gaan dan zoals gebruikelijk naar oppas/vriendin Esther en Esther zal met Bizoe naar Rotterdam gaan voor haar 2e injectie. De 3e injectie zal ze ergens eind januari krijgen.
 
4 december 2014
Vandaag hebben we de uitslag te horen gekregen van de CT scan van Bizoe, het blijkt dat ze een forse hernia in haar lage rug heeft.
Morgenmiddag gaan we naar de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde in Rotterdam en dan krijgt Bizoe een epidurale injectie, dat gaat onder narcose dus moet ze nuchter zijn en zal ze daarna even suf en sloom zijn. Deze injectie moet over 2 weken herhaald worden en daarna nog 1x herhaald worden. Verder moet ze de komende 6 weken volledige rust krijgen, niet spelen, niet rennen en aangelijnd uitlaten. Laten we hopen dat na injecties en rust de hernia zal verdwijnen.
 
27 november 2014
Vanmorgen in alle vroegte en in file vertrokken naar Lienden voor een CT scan van Bizoe haar rug. Dat duurde anderhalf uur en in de tussentijd heb ik in het bos in Lienden een heerlijke wandeling met Zita gemaakt. Zita was niet zo in haar sas omdat we haar moeder achterlieten in de kliniek.... De terugreis verliep vlotjes en Bizoe is door de narcose uitgeteld, moe en erg zielig! Beide dames liggen in chill modus en we hopen eind volgende week meer te horen over de resultaten van de CT scan.
 
26 november 2014
Het is een beetje een honden ziekenboeg op dit moment. Met Bizoe hadden we een afspraak bij de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde in Rotterdam. Dit omdat ze toch af en toe niet goed liep en haar achterpoten strak en stijf houdt. Haar kruisband blijft gevoelig in combinatie met een zeer lichte arthrose. Voorlopig is er niets aan de hand en hoeft ze zeker niet geopereerd te worden. Op advies van de chirurg laten we deze week nog een CT scan van de rug van Bizoe maken voor de zekerheid om te laten kijken of daar mee alles in orde is.
Pieter (zoon van Bizoe en Hertog uit het nestje 2011) is ziek, ern zijn 2 tumoren in zijn milt gevonden. Een enorme beterschapsknuffel voor Pieter.
Vandaag zijn Loser en Limit 7 jaar geworden, ze zijn de halfzussen van Bizoe met dezelfde vader en moeder als Bizoe maar dan uit 2007 (Bizoe is geboren in 2009). Van harte proficiat, hoera!
 
21 november 2014
We zijn heerlijk in het bos gaan wandelen met Bizoe, Zita, Sintha en Mees. De dames en wij hebben enorm genoten!
 
IMG_0288.JPG  IMG_0333.JPG
 
IMG_0389.JPG IMG_0393.JPG  
IMG_0408.JPG IMG_0417.JPG
 
16 november 2014
We zijn alweer 2 weekjes terug in Zandvoort en het is weer heerlijk genieten van Bizoe en Zita. Het heeft even geduurd voordat we weer nieuws op de site konden zetten omdat Jouwweb.nl een vernieuwde website heeft dus het was weer even oefenen!
Jammer genoeg heeft Zita gisteren voor de 5e keer een hersenvliesontsteking gekregen. Gelukkig weten we inmiddels wat het is en herkennen we het snel zodat we juist kunnen handelen. Na een paar dagen ging het al weer beter met Zita en ze is volledig hersteld.
 
 
15 oktober 2014
Hieper de Piep Hoera, Rongga's Noppes is bevallen van 4 reutjes en 1 teefje. De bevalling was voor Noppes zwaar (uiteindelijk keizersnee en daarna sterilisatie). Proficiat voor Arno en Kyra en zeker voor supermama Noppie. Dus Nop, zet um op! We zijn zo blij dat er weer Rongga's kabouters zijn.
Klik hier voor het geboortekaartje en de zeer originele namen van dit R nest.
Uiteraard zijn alle ontwikkelingen van de puppy monsters te volgen via www.ronggas.nl
 
30 september 2014
Onze baasjes zijn lekker op Curacao en Zita en ik zijn heerlijk aan het genieten bij Esther en familie en bij dochter/zus Sterre. We hebben het enorm naar onze zin en worden iedere week gewogen in het kader van het afvalprogramma van worstje Zita.... Het afvallen gaat langzaam maar goed.
We zijn ook al lekker naar het boerenchalet in Vierhouten geweest en hebben daar weer genoten. Kortom, met ons alles goed!
 
27 september 2014
Gisteren kwamen Erwin, Susan, Marit en Berner Balou (nestje Bizoe 2011) op visite in Zandvoort. Het was zeer bijzonder om te zien dat Balou qua karakter zo enorm op mama Bizoe lijkt, heerlijk om weer zo'n echte Rongga's te zien. Het was een gezellig weerzien en de meisjes kregen allemaal iets lekkers van de familie Koster. Ook grappig dat ze alle drie even gezellig aan tafel erbij kwamen zitten. ...
 
  
 
25 september 2014
Vandaag ben ik in de duinen een wandeling gaan maken met Marjolein en Berners Marley en Kees, de zoon van Bizoe uit het nestje 2012 en dus de broer van Zita. Het poseren voor de groepsfoto wilde uiteraard weer niet helemaal goed lukken ha ha ha. Broer Kees en zus Zita hebben enorm met elkaar gespeeld onder toeziend oog van Marley en Bizoe.
 
 
 
 
18 september 2014
Onderstaande foto van Marit met Balou ontvingen we van de baasjes van Balou:
 
 
15 september 2014
Hiep hoi, mijn "nichtje" Noppes is drachtig! Zij is de dochter van Rongga's Loser en dat is weer een zus van mij met dezelfde vader en moeder als ik maar dan uit 2007 en ik ben van 2009. Volgen jullie het nog? De vader is Lennox van 't Pachthof, een prachtige reu.
We zijn zo blij dat Noppie drachtig is en uiteraard zijn we mega blij met het vooruitzicht op puppy geluk, zeker ook voor Arno en Kyra. Nog blijer zijn we dat deze fantastische lijn voortgezet wordt!!!!
NOP, ZET UM OP!!!!
Nog zo'n 29 dagen te gaan tot de bevalling. Van dracht tot bevalling en van de ontwikkelingen van de Rongga's puppen kabouters is allemaal te volgen via de website www.ronggas.nl
Mijn baasjes hebben al laten weten dat ze graag pupjes komen verpesten......
 
14 september 2014
Bazinnetje was vandaag de hele dag als vrijwilligster aan het werk op de VBSH Bernerdag in Heemstede. Ik ben met Zita, Sintha en kleine Mees de hele dag lekker met baasje Ko thuis geweest en wezen wandelen.
De VBSH Bernerdag was succesvol liet het bazinnetje te weten, klik hier voor de uitslagen.
Bazinnetje Silvy heeft nog een aantal van mijn "puppies" uit het nestje van 2011 gezien met hun baasjes op de VBSH Bernerdag in Heemstede wat ze ontzettend leuk vond. Mijn dochter Zoebi was daar (ze lijkt sprekend op mij), zoon Floris en zoon Pieter.
Hieronder Zoebi (links) en Pieter (rechts):
 
 
 
Hieronder Floris + Floris bij de gratis check up van Dierenkliniek Kortenoord:
 
 
 
13 september 2014
Sintha en kleine Mees zijn nog bij ons aan het logeren in Zandvoort. Het is een drukke Berner bende op de Boulevard en we moeten ook weer even wennen aan een energieke, ondeugende en puberende Mees. Bizoe en Sintha komen erg aan rust toe en Zita en kleine Mees spelen enorm leuk met elkaar. Als Mees slaapt is ze gelukkig lief en komen wij ook weer tot rust. Gelukkig hebben we ook tuinhulp van Mees.....
 
 
 
11 september 2014
Vanmiddag zijn we heerlijk in het bos gaan wandelen en hebben we ook nog eens mooi geposeerd voor foto's:
 
 
 
 
 
10 september 2014
Gisteren ging ik met Zita op visite bij mijn fokkers, Arno en Kyra, in Lienden. Toen we hun straat in reden begon ik al te piepen en te janken. Ik sprong de auto uit en begroette Arno uitermate enthousiast. Daarna ging ik even heerlijk rondsnuffelen in de tuin. De varkens lagen er gezellig bij, het was weer echt thuiskomen. Vervolgens Kyra heel enthousiast begroet en nog even gelachen om Zita die voor het eerst varkens zag. Omdat het ging regenen gingen we vervolgens naar binnen. Ik voelde me echt thuis en mocht gezellig op de bank tussen Arno en Kyra in. Ik was door het dolle heen om hen weer te zien, te ruiken en hun stemmen te horen en vooral "puppie puppie puppie", dat vergeet ik nooit meer. Zita kreeg uiteraard ook volop aandacht van Arno en Kyra, die vond het uitje ook enorm gezellig. Ik had Arno en Kyra zo veel te vertellen dus dat heb ik ook gedaan. Ik heb enorm veel aandacht gevraagd van Arno en Kyra en uiteraard gekregen! Ik was bere trots om te horen dat ik zoveel op mijn moeder Krisis lijk. Silvy probeerde nog om wat foto's te maken van mij met Arno en Kyra maar dat viel niet mee want ik was veel te enthousiast.  Hieronder toch twee kiekjes, eentje "home" op de bank met Arno en eentje samen happy met Arno en Kyra:
 
 
 
Ik hoop dat Noppes drachtig is (dat wordt spannend maandag!) en Jackpot vond ik echt een kanjer. Maar ja, hij is natuurlijk ook 1e geworden als Veteranen reu en beste Veteraan bij de VBSH kampioenschappen!
Na de visite gingen we naar Oom Steven bij Dierenkliniek Kortenoord. Ik was mooi op gewicht, van 55 kilo in mei naar 52 kilo. Ik had last van oorsmeer dus nu moet ik iedere week druppels in mijn oren krijgen en dat vind ik zo niet leuk! En als ik ga zwemmen moeten die druppels er dagelijk in, beh! Oom Steven heeft mij onderzocht en bloed afgenomen en alle waardes waren okay en erg goed.  Ik loop een beetje stram met mijn linker achterpoot dus dat moest onderzocht worden. Op de rontgenfoto's was te zien dat ik een lichte vorm van arthrose heb. Verder dacht Oom Steven dat er iets niet helemaal in orde is met mijn kruisband in mijn linker achterpoot dus ben ik doorverwezen naar een orthopeed en dat moet allemaal nog verder onderzocht worden. In de tussenliggende tijd krijg ik dagelijks een spuitje Metacam in mijn bek. Ik kreeg nog complimenten dat ik mij zo lief en zoet gedragen had tijdens alle onderzoeken. Vond ik zelf ook wel ha ha ha.
Op de terugreis heb ik enorm geslapen en 's avonds was ik ook zeer lui. Vanaf vandaag logeren Sintha en Mees bij ons t/m maandag dus het is een Berner bende hierzo!
 
9 september 2014
Onderstaande foto ontvingen we van de baasjes van Jip, de dochter van Bizoe en Hertog uit het nestje van 2011:
 
 
8 september 2014
Komen jullie ook naar de VBSH Bernerdag op 14 september a.s. in Heemstede? Bazinnetje Silvy is daar de hele dag aan het werk als vrijwillgster. De entree is gratis De catalogus kost 2 euro. Lokatie Oude Slot, Ir. Lelyaan 6, 2103 Xp Heemstede, terrein gaat open vanaf 09.30 uur. Er zijn geen stoelen of banken.  Voor meer informatie http://www.bernersennen.nl/agenda/eventdetail/39/-/bernerdag-2014
 
7 september 2014
Bazinnetje is met ons gezellig een paar dagen naar Esther op de Veluwe geweest in Vierhouten. Het weerzien met Esther, Sterre, Priscilla, Roxy en Brutus was geweldig. We hadden mooi weer en we hebben enorm genoten van onze "damesdagen". Nu zijn we weer terug in Zandvoort en dat is ook weer genieten.
Kllik hier voor een foto collage van onze damesdagen in Vierhouten.
 
 
1 september 2014
Het is even een tijdje stil geweest op de website. Vlak voordat we op vakantie gingen naar Frankrijk heeft Zita bazinnetje Silvy op het strand omver gelopen met als gevolg een gescheurde kuitspier en 3 weken rondhobbelen op krukken. Zita is blijft toch een beetje lomp!
Uiteindelijk zijn we op 21 juni naar Frankrijk vertrokken waar we 2,5 maand genoten hebben met Bizoe en Zita op de boot. In de meeste havens was de internet verbinding te slecht om foto's en filmpjes op de website te plaatsen. Maar nu zijn we weer terug in Zandvoort dus we maken even tijd vrij om de website bij te werken met foto's en filmpjes van onze zomervakantie. Wij en de meisjes hebben enorm genoten van onze tijd samen. Bizoe en Zita zijn enorm verwend met 2,5 maand 24 uur per dag aandacht. Ze hebben genoten en iedere dag veel gezwommen.
Op 2 juli waren de "pupjes" uit het nestje van Bizoe en Hertog jarig, alweer 3. Proficiat Floris, Berny, Pieter, Pieters, Balou, Jip, Bella Donna en Zoebi
Onze meisjes kregen een gezellig feesthoedje op. Onderstaande foto ontvingen we van de baasjes van Balou uit Alpen a/d Rijn die zo te zien haar verjaardag goed gevierd heeft:
 
       
 
Uiteraard hebben we de 2e verjaardag van Zita op 20 juli goed gevierd! Proficiat Aslan, Diezel, Sterre, Sem en Kees.
 
 
Klik hier voor een foto collage van de zomervakantie van Bizoe en Zita op de boot in Zuid Frankrijk en klik hier voor een filmpje.
 
17 juni 2014
Deze prachtige foto ontvingen wij van Esther, v.l.n.r. Sterre, Zita en Bizoe
 
 
27 mei 2014
Vandaag is de geboortedag van de moeder van Bizoe, Rongga's Isis Krisis Issanka. Krisis is in maart 2012 helaas overleden. Een kanjer was het en ze heeft vele mooie Berners op de wereld gezet waaronder onze eigen Bizoe.
We staan toch even stil met een lach en een traan bij de geboortedag van de moeder van Bizoe. Lieve Krisis, het kaarsje brandt vandaag voor jou. Wij prijzen ons nog steeds enorm gelukkig met Bizoe!
Hieronder een foto van Krisis met toen nog een kleine Bizoe (2009)
 
 
19 mei 2014
Afgelopen vrijdag zijn we een lang weekend naar de Belgische Ardennen geweest met familie, Bizoe en Zita. Voor dat we vertrokken zijn we nog even bij dierenkliniek Kortenoord gestopt omdat Bizoe mank liep. Het bleek dat ze iets aan haar rug heeft, mogelijk een spier verrekt door een verkeerde beweging of door te wild spelen met Zita ha ha ha. Ze heeft druppels gekregen tegen de pijn en die werken tevens als ontstekingsremmer. Bizoe moet het een paar dagen rustig aan doen dus we hebben niet veel en lang kunnen wandelen in de Ardennen. Maar we hadden een hartstikke leuk huis met een grote omheinde tuin en daarom heen allemaal bos. We hebben genoten en de dames zijn door Opa en Oma (de ouders van Silvy) enorm verwend met allemaal lekkere dingen, jammie! Ze zijn vooral ook erg druk bezig geweest om het huis en alles daar om heen goed te bewaken. Nu we terug in Zandvoort zijn moeten ze echt even bijkomen en zijn ze erg lui!
 
  
 
  
 
  
 
Deze prachtige foto's ontvingen van de baasjes van Kees, de zoon van Bizoe uit het nestje 2012 met Keizer. Wat een knapperd:
 
  
 
12 mei 2014
De dochters van Bizoe, Zita (links) en Sterre Sterre (rechts):
 
 
 
5 mei 2014
Alles gaat goed met ons duo:
 
 
 
 
25 april 2014
De dames zijn tijdens de duinwandeling onstnapt en zej wilden ook niet meer luisterden naar de commando's "wacht" of "blijf". Ze keken wel nog even naar het bazinnetje toen ze dit riep om vervolgens in de 6e versnelling naar het Zwanenmeertje te dribbelen om daar heerlijk te badderen.
 
 
  
24 april 2014
Gisterenmiddag kwamen Sintha en ini mini Macy gezellig bij ons logeren. Nou ja gezellig, ik moet enorm wennen aan die drukke en hypere pup met haar scherpe tandjes. Ik moet niets van die kleine hebben, halloooo, ik heb er 14 gehad dus ik ben er wel klaar mee. Na het slaapje hebben Zita en mini Mees nog een pyama party gehad in de tuin en op het strand. De eerste nacht buitenshuis bij ons thuis voor mini Mees is goed verlopen en ze heeft zich echt keurig gedragen moet ik zeggen. Vandaag ben ik knock out en moet ik even bijkomen van alle drukte..... 
Klik hier voor een filmpje van de logeerpartij van Sintha en mini Mees.
 
  
 
23 april 2014
Iedere woensdag gaat het bazinnetje naar de markt o.a. om verse vis te kopen en wij kijgen dan altijd een heerlijke zalmtournedos voor de lunch aan tafel, jammie!
 
 
17 april 2014
Marit Koster, bazinnetje van Balou (nestje Bizoe 2011) heeft vandaag op haar Openbare basisschool "De Vroonhoeve" in Alphen aan den Rijn in haar klas, groep 5a, een spreekbeurt gehouden over de Berner Sennen hond. Met een Power Point presentatie en leuke foto's en filmpjes vertelde Marit over de geschiedenis, kenmerken, opvoeding en voeding van de Berner. Het allerleukste gedeelte van de spreekbeurt was dat Balou er bij was en samen met Marit voor de klas mocht staan en een aantal kunstjes deed. Uiteraard kreeg Balou na afloop van de spreekbeurt volop aandacht van de klasgenootjes van Marit. We zijn enorm trots op Balou en Marit en zeker met het mooie eindcijfer voor de spreekbeurt, een 8,5. Proficiat!
 
 
14 en 18 april 2014
Leuk hoor, ini mini Macy was vanavond 14 april en middag 16 april gezellig bij ons..... Klik hier voor een filmpje van de mega knappe, temperamentvolle en heerlijke brutale Berner pup... Hieronder nog wat leuke foto's:
 
    
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
14 april 2014
Gisterenavond moesten de baasjes van Sintha en mini Macy even weg en kwamen zij gezellig bij ons voor een paar uurtjes. Mini Macy was al uitgeweest en had alles gedaan maar bij binnenkomst ging ze meteen een prachtige drol op de houten vloer neerleggen en een plasje doen op het kussen van Zita maar dat herkennen we wel van toen Zita nog klein was, haar kussen was lange tijd ook haar favoriete plasplek!
Mini Macy voelde zich prima hier thuis en gelukkig was Bizoe al iets minder jaloers. Bizoe mocht op de bank met een kluif en toen mocht mini Macy ook even op de bank en Bizoe bleef uiteindelijk gewoon op de bank liggen. Ze keek wel een beetje jaloers naar de kleine ukkepuk!
Toen ze ook maar in de buurt van de kluif van Bizoe kwam was een klein grommetje van Bizoe genoeg om te laten weten dat dit niet de bedoeling was.  We zijn nog even aan de overkant een korte wandeling gaan doen en mini Macy heeft nog gespeeld met puppenspeelgoed wat bij ons thuis nog in de mand lag. Bizoe en Zita kijken al 1 jaar niet naar dit kleine puppen speelgoed om maar toen mini Macy daar mee ging spelen vonden zij het ook weer leuk om het speelgoed af te pakken van de kleine draak.
 
   
 
13 april 2014
Gisteren zijn Rene en Chiquita hun Berner pupje gaan ophalen. Het is een echte ini mini Macy en uiteraard om op te vreten. Ze heeft het prima naar haar zin bij haar grote vriendin Sintha. Tijdens de duinwandeling kwam ik ze tegen en daarna zijn we even bij ons thuis een kopje koffie drinken. Vanmorgen mocht mini Macy mee met de wandeling en ze deed het ontzettend goed. Ze kan natuurlijk nog niet lang en ver wandelen dus ze mag af en toe in de armen van haar bazinnetje. Bizoe loopt er met een grote boog om heen en is stinkend jaloers!!!!
 
  
 
 
 
11 april 2014
Vriendin Sintha, net terug van de trimsalon dus ze is nog knapper
 
 
 
Het gaat enorm goed met Zita. Onvoorstelbaar, maandag en dinsdag was ze nog doodziek en vanaf woensdag voelde ze zich gelukkig al weer iets beter en had mejuffrouw volop energie, keten en spelen. Vanmiddag gingen we dan ook heerlijk een wandeling door de duinen maken en toen zijn we ontsnapt om even lekker te genieten van het water in het Zwanenmeertje. Klik hier voor een kort filmpje.
 
10 april 2014
Van het bazinnetje van Balou (uit nestje 2011) ontvingen we nog enkele foto's:
 
 
 
9 april 2014
Gelukkig gaat het alweer stukken beter met Zita. Ze begint alweer aardig op te knappen en ondeugend te worden. Ze rust nog veel maar het gaat weer helemaal goedkomen!
 
 
8 april 2014
Lekker uitzieken op de bank:
 
 
7 april 2014
Mijn lieve dochter Zita is weer ziek..... Bazinnetje Silvy zag het al meteen toen ze vanmorgen naar beneden kwam want Zita bewoog niet meer en stond niet op. Ze heeft nog haar best gedaan om naar Silvy toe te lopen zodat Silvy haar temperatuur kon opmeten maar dat ging niet meer want na enkele stapjes zakte Zita door haar poten. Ik erbij en Silvy erbij en onder mijn toeziend oog heeft Silvy de temperatuur van Zita opgenomen en die was 39 graden en ze heeft Zita even goed schoongemaakt want tja, het is en blijft een dame natuurlijk en ze had toch enorme diarree dus ze kreeg even een mini beauty behandeling.
Vervolgens zijn we na telefonisch contact vanmorgen in de auto gestapt naar de dierenarts in Wageningen. Ik heb alles goed in de gaten gehouden maar ik kon natuurlijk niet mee helpen om Zita in de Jeep te tillen dus dat moest Silvy toch echt alleen doen want baasje was er niet.
We zijn tante Chiquita en Macy gaan ophalen want die gingen heel fijn mee voor de morele ondersteuning. In Wageningen aangekomen vond ik het wel gezellig en werd Zita onderzocht en bleek ze inderdaad een hersenvliesonsteking te hebben, de 4de. Inmiddels had Zita 40 graden koorts.
Haar eerste spuitje onderging ze dapper onder toeziend oog van Sintha en bij het tweede spuitje begon Zita enorm te piepen en te janken dus ik was in alle staten en wilde ook graag op de behandeltafel klimmen om mijn dochter te beschermen! Maar dat hoefde uiteindelijk niet want dierenarts Ome Frans en assistente waren mega lief voor mijn Zita.
Op de terugweg heeft Zita alleen maar geslapen en zijn we verwend geworden met kipnuggets. Bij thuiskomst werd Zita uit de Jeep getild en is ze meteen gaan liggen en daar ligt ze nu nog, versuft van de spuitjes medicatie en van de pijn. Ik ben ook best wel van slag.
Ik hoop (en weet uit ervaring) dat Zita weer snel op zal knappen.
Lieve meid, een enorme beterschapsknuffel van je moeder.
 
 
 
3 april 2014
Helaas is Noppes niet drachtig. En we hadden ons zo verheugd op Rongga's puppy monsters met unieke namen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet dus hopelijk heeft Nop straks in het najaar meer geluk!
Vanmiddag hebben we een wandeling door het bos gemaakt en dat was volop genieten. Zita mist haar zus Sterre dus nu is mama Bizoe af en toe de klos ha ha ha.
Na afloop van de wandeling kregen de dames thuis een heerlijke kipnuggets.....
V.l.n.r.: Bizoe, Zita en Sintha
 
 
2 april 2014
Vanmorgen kwam Sintha logeren dus het is weer volop gezelligheid hierzo. Gisteren een heerlijke duin- en strandwandeling gemaakt. Tijdens de duinwandeling is Zita samen met Sintha ontsnapt en zijn ze heerlijk in een modderpoel gaan rollebollen waar ze stinkend, vies en onder de modder uitkwamen. Vond bazinnetje iets minder leuk maar ook wel weer lachen en genieten. Bij thuiskomst dames 1 voor 1 onder de warme douche in de shampoo gezet, daarna droogsessie met handdoek en lekker buiten opdrogen terwijl vrouwtje kon tuinieren.
's Avonds op bank dames 1 voor 1 uitgebreid geborsteld.
Hieronder een foto van ons waar de dames aan het genieten zijn met z'n 3tjes van een heerlijk kluifje:
 
 
1 april 2014
Vandaag een heerlijk weerzien in Zandvoort met baasjes Ko en Silvy en ook nog eens mooi weer, dubbel genieten dus! De bank werd meteen royaal in beslag genomen door onze meiden......
 
29 maart 2014
Hieperdepiep hoera voor Rongga's Noppes (de zus van Bizoe met dezelfde vader en moeder maar dan uit een nestje 2 jaar voordat Bizoe geboren werd) met haar 4e verjaardag! Spannend, volgende week de echo en dan maar hopen dat Nop drachtig is en dat er weer Rongga's puppy monsters op de wereld gezet worden!
 
 
27 maart 2014
Even een kort berichtje tussendoor. Met mama Bizoe en Zita gaat het prima bij Esther en Kees, dochter Sterre en bij Roxy en Brutus. Ze heeft het zoals gewoonlijk mega naar haar zin en komt tot rust terwijl de zusjes Sterre en Zita de boel afbreken tijdens het uitgaan, ze gaan flink te keer met elkaar. Uiteraard treedt Bizoe op als het nodig is en als de zusjes niet willen keten en spelen dan geeft mama Bizoe het goede voorbeeld!
Dinsdag komen wij weer terug en we verheugen ons op het weerzien met Bizoe en Zita. De dag nadat mijn baasjes terugkomen gaan we Sintha ophalen en komt zij 2 dagen bij ons logeren omdat haar baasjes er niet zijn. Sintha heeft het erg zwaar en is nog steeds heel verdrietig omdat Macy er niet meer is.
Begin mei komt er voor haar en haar baasjes gezinsuitbreiding bij want er komt een nieuw Berner zusje, zie hieronder een foto, schattig he?
 
 
 
28 februari 2014
Hoera, Noppes is gedekt en nu maar hopen dat ze drachtig is zodat er weer Rongga's puppy monsters verwacht worden!!!!
Noppes is de dochter van Loser en Loser is een zus van Bizoe uit 2007 met dezelfde vader en moeder als Bizoe uit 2009.
Proficiat voor Arno en Kyra met dit goede nieuws. Wij wensen Noppes een prachtige zwangerschap toe en we hopen op een gezonde en voorspoedige bevalling half mei!
 
27 februari 2014
Zita had uitslag rondom haar ogen dus gingen we vanmorgen al vroeg op pad Steven bij Dierenkliniek Kortenoord. Chiquita en Sintha gingen ook gezellig mee dus we hadden onderweg een heerlijk meidenuitje. Het was een gezellig uitje. Zita werd onderzocht en kreeg een zalfje mee. Daarna gingen we mijn broer Meneer en mijn zoon Pieters ophalen voor een wandeling. Zita was zoals gewoonlijk enthousiast en brutaal maar gelukkig werd zij gecorrigeerd door Meneer en Pieters! Ik hoorde mijn bazinnetje zeggen dat ik op Meneer lijk qua karakter en tijdens het maken van de foto's vond Silvy dat ik enorm op mijn moeder Krisis lijk en ook op oma Elfy. Daar ben ik dan weer errug trots op!
Halverwege de wandeling wilde Silvy nog wat foto's maken maar ja met 5 Berners was dit nogal een ingewikkelde opgave.
Na de wandeling hebben we beiden heren weer thuisgebracht en gingen we naar het crematorium om Macy op te halen. Dat vond ik heel zielig en sneu want Silvy en Chiquita kwamen heel verdrietig de auto in.
Het was een leuk uitje maar ik vond het wel raar dat Macy er niet bij was.
Bij thuiskomst heb ik nog een beetje gegeten en daarna alleen maar veel geslapen, pffff ik was best moe!
Klik hier voor een foto/fimpje collage.
 
 
 
22 februari 2014
Van de baasjes van Balou (dochter van Bizoe uit nestje 2011) ontvingen we weer een paar leuke foto's.
 
Balou                               Balou met vriendinnen Senne en Tess                   Bernervriendinnen van Balou
 
  
 
18 februari 2014
Bizoe en Zita zijn een paar daagjes bij Esther gaan logeren waar ze het uiteraard weer enorm naar hun zin hebben gehad met dochter en zus Sterre. Esther was een avondje weg i.v.m. een operatie en Sterre heeft de hele avond zowat bij de voordeur gezeten om te wachten op haar baasje. Bizoe wilde die avond niet eten want ook van slag. De enige die nergens last van had was Zita, want ja, er was eten, er waren koekjes en kluifjes dus waar hebben we het nog over???? Bizoe was ook even mee met Priscilla, de dochter van Esther en zij hebben een te leuke Yorkshire genaamd Roxy. Het Bizoe niet zijn als ze zichzelf met haar grootte en haar gewicht in het ini mini mandje van Roxy propte. Typische Bizoe, zo leuk!
 
 
 
17 februari 2014
Vanavond is Macy naar de hondenhemel gegaan.....Wij wensen haar baasjes Chiquita en Rene enorm veel sterkte toe en ook voor Sintha.
Lieve Macy, je was mijn kanjer en mijn schattebout met je mooie pelsje. We zullen je enorm missen.
Voor de dagboeken die ik geschreven heb toen Macy bij ons logeerde, klik hier, hier, hier, hier en hier.
Klik hier voor een afscheids foto collage van ons voor Macy.
 
  
 
14 februari 2014
We hebben genoten van de 2e week in Zwitserland in het chalet. We hebben zon gehad en veel sneeuw, we hebben prachtige wandelingen gemaakt en we zijn naar Sion en Crans Montana geweest. Gisteren is er echt een flink pak sneeuw gevallen dus het ziet er prachtig uit en Bizoe en Zita willen het liefst de hele dag buiten spelen in de sneeuw, heerlijk! Vandaag nog even genieten want morgen vertrekken we weer naar Zandvoort.
 
   
 
  
 
  
 
 
 
7 februari 2014
We genieten volop hier in Zwitserland en we hebben de 5de verjaardag van Bizoe gevierd met appelgebak.
Gisteren was een prachtige en zonnige dag en hebben we een mooie wandeling door de zon in de sneeuw gemaakt. Vandaag is het grijs en het sneeuwt als een gek dus nog meer genieten.
Klik hier en hier voor een vakantie/sneeuwfilmpje van onze jongedames.
 
   
 
  
 
   
 
5 februari 2014
Hieper de piep hoera! Bizoe is vandaag jarig en viert haar 5e verjaardag. Ook van harte proficiat voor de zussen en broer Krisis, Saar, Muffin, Meneer.
 
 
4 februari 2014
Sintha, proficiat met je 5e verjaardag van ons allen vanuit Zwitserland!
Hieronder een foto van Bizoe en Sintha als pupje:
 
  
 
We zijn zaterdagmorgen vertrokken vanuit Zandvoort naar Baden Baden. Daar hebben we overnacht en zijn we 's avonds mee naar het restaurant gaan eten. De dames hebben zich keurig gedragen ondanks dat het erg druk was in het restaurant op zaterdagavond en dat ze een beetje weinig plaats hadden ha ha ha. De volgende ochtend zijn we vanuit Baden Baden naar Zwitserland doorgereden. Bij de stop Gruyere hebben de meisjes voor het eerst weer heerlijk in de sneeuw kunnen rollebollen en daar genoten ze enorm van! Vervolgens zijn we doorgereden naar Anzere voor een pizza lunch en daarna naar het chalet waar de dames nog meer konden genieten van de sneeuw terwijl wij druk waren met uitladen en organiseren. Het is heerlijk vertoeven hier en we genieten volop van de prachtige wandelingen in de sneeuw en daarna heerlijk relaxen in het chalet naast de open haard.
Klik hier voor een sneeuwfilmpje
 
  
 
  
 
 
 
28 januari 2014
Vanmiddag zijn we gaan wandelen met Kees (zoon van Bizoe, nestje 2011) en Marley en bazinnetje Marjolein wat enorm gezellig was.
Kees lijkt sprekend op zijn vader Keizer.
 
 
 
27 januari 2014
Gezellig wezen wandelen met Berner vriendinnen Macy en Sintha. Oma Macy (van bijna 12 jaar) doet het nog goed maar ik vond haar toch wel een beetje ziekjes. Ze heeft moeite met slikken en ademhalen en haar baasjes gaan deze week met haar naar de dierenarts.
Lieve Macy, een enorme beterschapdsknuffel!
 
 
26 januari 2014
De baasjes van Beer kwamen hem vandaag weer ophalen en daarna hebben onze dames heerlijk genoten van hun rust hi hi hi
 
 
25 januari 2014
Hiep hoi, vanmorgen kwam Esther langs met Sterre dus volop feest en de hut afgebroken!!!!
Later op de dag kwam Beer (een bruine labrador van 8 maanden) bij ons logeren. Beer is enorm lief maar ook enorm hyper en actief en onze dames hadden daar op een bepaald moment wel genoeg van ha ha ha.
 
 
 
24 januari 2014
Vandaag ben ik met Bizoe en Zita naar onze trimster Jacqueline geweest. Ze heeft  2 uurtjes per hond nodig maar daarna zijn zijn ze uiteraard nog knapper en vooral moe ha ha. De dames zijn klaar om naar de sneeuw in Zwitserland te gaan, ze zien er weer pico bello uit.
 
23 januari 2014
Vanmorgen om 10.03 uur is het 5 jaar geleden dat de as van Max is uitgestrooid op de Noordzee. Max, ik zal je nooit vergeten.....
Daarom voor jou en voor mij een foto collage van onze fijne en bijzondere jaren samen.... klik hier
 
 
 
 
22 januari 2014
Gisteren ben ik naar de dierenarts geweest voor controle en mijn jaarlijkse entingen. Zita ging gezellig mee en of dat gezellig was, ze heeft de kliniek zowat op stelten gezet. Ik was helemaal okay en kreeg mijn entingen. Mijn oren waren redelijk schoon maar toch nog niet helemaal in orde dus nu krijg ik dagelijks 2x per dag druppeltjes in mijn oren voor 7 dagen en daarna 1x per week preventief een of ander oorsmeer gedoe. Nou en dat vind ik toch zo niet leuk want kom niet aan mijn oren...... Ik verzet me enorm maar ja, hoe dan ook, Silvy krijgt de druppeltjes toch iedere keer goed in mijn oren!!!!
 
20 januari 2014
Joop en Gerrie en Berner Piri (zij is een dochter van Loser en Loser heeft dezelfde vader en moeder als onze Bizoe alleen is zij 2 jaar ouder) hebben in december gezinsuitbreiding gekregen in de vorm van een te leuke Berner pup Boris. Wij wensen jullie allen veel plezier en geluk toe.
 
  
 
19 januari 2014
Lieve Pancho, proficiat met je 3e verjaardag! Veel liefs van Ome Ko en Tante Silvy, een poot van Bizoe en Zita
Hieronder een foto van de jarige kanjer Pancho op Curacao:
 
  
 
16 januari 2014
We zijn vandaag even gaan wandelen met Floris (nestje Bizoe/Hertog 2011) en witte herder Bolt. Het was een en al dolle bende in de regen en in de modder.....
  
Mama Bizoe op wacht                      Eh waar blijft Floris????                              Floris, waar ben je?????
 
  
Floris met halfzus Zita                                  Dorst......                          Lekker in waterpoel staan en drinken
 
15 januari 2014
Heerlijk, we zijn weer terug in Zandvoort en het weerzien met Bizoe en Zita was fantastisch en dus genieten we volop van onze meiden. Het is wel even wennen met jetleg en regenbuien beh! Bizoe en Zita hebben hun vriendinnen Macy en Sintha ook weer gezien. En ze missen Kees, Esther, Sterre en aanhang ook wel......
Bizoe en Zita hebben onze bank uiteraard weer in beslag genomen......
 
  
 
 
12 januari 2014
Peter en Jose hebben helaas Heer Hertog from the Barking Bunch moeten laten inslapen. Wij wensen hen veel sterkte toe met dit verlies. Heer Hertog heeft voor vele prachtige nakomelingen gezorgd waaronder Floris, Pieters, Berny, Pieter, Balou, Jip, Donna en Zoebi uit het nestje van Bizoe en Hertog van 2011. Heer Hertog bedankt, je bent en blijf een mega kanjer!
 
 
 
10 januari 2013
Met mij en Zita gaat alles fantastisch goed, we hebben het enorm naar onze zin bij Esther en Kees in Hoofddorp en bij Sterre. Onze baasjes komen volgende week terug dus we verheugen ons daar ook weer op!
 
21 december 2013
Fijne en gezellige kerstdagen gewenst en een gezond 2014.
Klik hier
 
 
2 december 2013
Gisteren zijn we gezellig met z’n allen naar Steven en Hester gegaan in Rhenen. We gingen op baby visite bij hen en bij baby Peer van 5 maanden. Bizoe was natuurlijk door het dolle heen toen ze haar broer Meneer en zoon Pieters zag. Het was best even moeilijk bij binnenkomst om te ontdekken wie wie was maar toen ik “sjattekes” riep kwam er een berner mij zo enthousiast begroeten dat ik meteen wist dat dit Pieters was... We werden enorm en gastvrij ontvangen met een raclette lunch en konden even gezellig bijpraten terwijl de 4 berners heerlijk rustig rondom de tafel en in de keuken gedrapeerd lagen. Zita wilde nog even met wat poezen gaan praten maar sommige poezen hadden niet zo’n zin in een goed gesprek dus Zita liet de poezen verder voor wat het was. Na de gezellige en overheerlijke l unch kwam baby Peer er ook even gezellig bij en toen wij even met baby Peer bezig waren en terugkwamen in de keuken zat Meneer op de bank aan tafel in de keuken naast Ko. Foei Ko! Foei Meneer! Vervolgens gingen Bizoe, Meneer, Pieters en Zita even flink keten buiten. Meneer was rustig en bedaard maar hij vond Zita toch wel een heerlijke dame, Bizoe gaf Zita enorm ervan langs en Pieter vond dat niet zo leuk dus hij sprong diplomatiek tussen zijn mama Bizoe en zijn halfzus Zita in. Enig om te zien. Na dit gesprek werd er heerlijk gespeeld in de tuin en vervolgens hebben we met z’n allen een prachtige wandeling gemaakt door de Grebbeberg. Na de wandeling gingen wij door naar Wageningen, even rusten in het hotel en nog een tapas hapje eten waarna we al vroeg in het mandje indoken. Vanmorgen na een wandeling en het ontbijt (Zita heeft enorm gebeld maar ja, ze mocht niets want ze moest nuchter blijven.....) zijn we naar Dierenkliniek Kortenoord gereden waar Zita laparoscopisch gesteriliseerd werd door dierenarts Marèse van Haneghem. Steven heeft nog even bij Bizoe een klein wratje verwijderd en daarna gingen wij maar even op pad. Bizoe vond het erg raar dat ze wegging met baasjes zonder Zita, heel begrijpelijk. We zijn even Meneer en Pieters gaan ophalen en hebben nog een prachtige wandeling gemaakt door de bossen met broer Meneer, zus Bizoe en zoon van Bizoe, Pieters. Volop genieten.  Bij terugkomst in Dierenkliniek Kortenoord mochten we al snel even bij Zita kijken die totaal anders wakker werd uit de narcose dan we van Bizoe gewend waren. Ze waggelde enorm en toen ze naar de wachtkamer mocht was het weerzien tussen moeder Bizoe en dochter Zita enorm aandoenlijk en lief. Zita heeft achterin de auto gelegen en heeft niet bewogen totdat we thuis waren. Bizoe week geen moment van de zijde van haar dochter en bleef achter in de auto liggen bij Zita. Bizoe was enorm voorzichtig en verzorgend, het blijft een kanjer van een mama. Bij thuiskomst heeft Zita verder geslapen maar toen ik eten ging klaarmaken kwam ze toch naar de keuken gewaggeld en heeft ze goed gegeten dus ook weer fijn. Bizoe waakt enorm over het huis en heeft het idee dat ze nog beter moet waken en blaffen dan normaal. Alles is goed verlopen en we zijn blij dat Zita eindelijk gesteriliseerd is.
Klik hier voor een filmpje en  klik hier voor enkele familie foto's van Bizoe met haar broer Meneer en met zoon Pieters
 
 
26 november 2013
Vandaag zijn Rongga's Limit en Loser jarig en vieren zij hun 5e verjaardag. Limit en Loser zijn de zussen van Bizoe met dezelfde vader en dezelfde moeder als Bizoe maar dan uit het nestje van 2007 en Bizoe is uit het nestje van 2009. Hieper de piep hoera voor Limit en Loser en uiteraard proficiat ook voor Arno en Kyra.
 
Hieronder de jarige Limit en Loser, foto's van www.ronggas.nl
 
 
 
 
23 november 2013
Alles goed hier en volop genieten van onze meiden Bizoe en Zita. Het blijft een heerlijk duo alhoewel we steeds minder plaats op de bank krijgen terwijl onze dames zeer languit liggen te chillen en soms ook nog geirriteerd naar ons kijken als we iets meer plaats vragen ha ha ha!
Afgelopen donderdag ben ik met Bizoe en Zita op visite geweest bij Susan Koster in Alphen a/d Rijn en bij Balou, Het weerzien was heerlijk, Balou begroette me jankend en piepend en toen ik "puppy" en "sjatteke" riep ging ze volledig los. Zowel Susan als ik waren enorm verbaasd over de gelijkenis qua uiterlijk tussen Balou (uit nestje 2011) en Zita. We hebben heerlijk gewandeld met het trio en er waren zoveel geluksmomentjes om moeder Bizoe samen te zien met dochters Balou en Zita. Qua gedrag is en blijft Balou een echte dochter van haar moeder en dus een echte Rongga's. Wat fijn om te zien. Tijdens de heerlijke lunch die Susan voortreffelijk verzorgd had ging Bizoe braaf onder de tafel liggen, Balou hield nog even vol maar Zita was niet meer van de tafel weg te slaan, ai!
Hieronder enkele foto's (voor zover we die konden maken want ons trio was mega actief....):
 
 
 
 
 
 
 
Joop en Gerrie zijn vandaag pupjes wezen knuffelen en krijgen in december samen met Piri gezinsbuitbreiding. We zijn zo blij voor jullie!
Godzijdank gaat het met Esther haar gezondheid al weer iets beter.
Sterilisatie Zita staat gepland op 2 december....
 
13 november 2013
Inmiddels zijn we alweer een paar weken in Zandvoort en het is weer volop genieten van Bizoe en Zita. Iedere ochtend wandelen we heerlijk door de duinen met Chiquita en Berner vriendinnen Macy en Sintha. Het was even balen voor Zita omdat ze aangelijnd uit moest vanwege haar loopsheid en tja, dan kan ze natuurlijk haar energie niet goed kwijt. Dus wij moesten het thuis ontgelden want Zita wilde nog meer aandacht en ging gezellig klieren met en in ons. Ze was ook heel druk met het sjouwen van schoenen en sloffen en Bizoe deed ook gezellig hieraan mee en vertoonde ook behoorlijk loops gedrag. De dames draperen zich royaal op de bank en onze zitplek wordt steeds kleiner hi hi hi. Inmiddels is de loopsheid van Zita weer voorbij en sjeest ze weer door de duinen en over het strand. 
Pieter (uit het 1e nestje van Bizoe) zou misschien naar ons toe komen en dan zouden wij aan de slag gaan met alle heerlijke gouden mandjes die we voor Pieter hadden zodat hij in een fijn gezin herplaatst kon worden. Maar we hebben van het baasje van Pieter gehoord dat dit niet meer door gaat omdat hij een co-ouderschap is aangegaan met de buren dus dat is ook weer in orde.
Joop, Gerrie en Piri krijgen gezinsuitbreiding in december, we zijn enorm blij voor jullie! Piri is de dochter van Loser en Loser is de zus van Bizoe (dezelfde vader en moeder als Bizoe maar dan uit het nestje van 2007 en Bizoe is uit 2009). Binnenkort gaan ze lekker puppy's knuffelen en een mooier kerstcadeau bestaat er natuurlijk niet dan een heerlijke berner pup!
De vaste oppas van Bizoe en Zita is deze week nogal plotseling in het ziekenhuis opgenomen i.v.m. een hartaanval. We zijn enorm geschrokken. Gelukkig is Esther alweer thuis, ze moet het rustig aan doen en heeft medicatie en ze krijgt nog een aantal onderzoeken. Heel veel beterschap gewenst Esther van ons allen.
 
 
 
25 oktober 2013
Bizoe en Zita hebben het enorm naar onze zin bij oppas Esther en Kees samen met vogel Brutus, dochter en zus Sterre en uiteraard Roxanne. Over een weekje zijn wij weer terug in Nederland. Zita is loops geworden (alweer bij Esther ha ha ha) en dat is natuurlijk balen want nu kan ze niet lekker los tijdens het wandelen. Als ze niet mee gaat met de grote wandeling dan genieten Bizoe en dochter Sterre van elkaar en spelen ze enorm met elkaar. Zita en Sterre blijven en klef setje zusjes, ze spelen er enorm op los en dat gaat er flink aan toe. Maar ze zijn enorm lief samen en liggen vaak gezellig naast of tegen elkaar. Voor de 4e keer hebben we dan maar weer de sterilisatie afspraak van Zita afgezegd..... Is nu gepland voor 2 december dus we hopen dat het nu eindelijk eens een keer kan doorgaan!
 
15 september 2013
Gisteren zijn we naar de VBSH Bernerdag Plus in Apeldoorn geweest met Bizoe, Zita en Pieter. Het was meteen een mini Rongga's reunie want Arno en Kyra waren er met de Rongga's clan en ook de pupjes Quipido en Quarterpounder met hun baasjes, ze hebben ook Keizer als vader dus ook weer familie van Zita. Het weerzien was gezellig en we hebben even gekeken hoe Arno en Kyra met de pupjes in de ring liepen. Dat blijft altijd leuk om te zien.
Pieter mocht op de onderzoekstafel van Dierenkliniek Kortenoord en hij werd helemaal gezond bevonden. En erg mooi maar ja, dat wisten we al!
Daarna gingen we met z'n allen spelletjes doen. Zaklopen met de hond ernaast en koekjes uit een waterbak halen. Pieter scoorde 11 en Zita 7 koekjes en Bizoe 0. Bizoe vond het maar een dom spelletje en ze is niet zo van de koekjes dus onze Koningin had geen zin om zoveel moeite te doen om koekjes uit het water te happen.
Na de lunch (broodje kroket voor ons en voor de berners) zijn we naar huis teruggereden en hebben we verder niet meer meegedaan met de spelletjes. We wilden het een beetje rustig houden voor Zita gezien haar hersenvliesonsteking en Prednisonkuur.
De filmpjes staan in de rubriek filmpjes.
 
 
 
 
 
13 september 2013
Pieter logeert weer een paar dagen bij ons en dat is erg gezellig. HIeronder een mooi plaatje van Bizoe en Zita een foto van de 3 musketiers.
 
 
 
8 september 2013
Mijn dochter Zita is ziek en dus zielig en heeft voor de 3e keer een hersenvliesontsteking. Ze wilde vanmorgen niet meer met mij spelen dus ik was erg bezorgd. Mijn baasjes zijn inmiddels met Zita naar de dierenarts geweest en inderdaad, ze heeft een hersenvliesontsteking. Gelukkig gaat het alweer stukken beter met Zita alhoewel ze nog niet volledig opgeknapt is en zeker nog een paar dagen rust nodig heeft.
Het tripje naar Zuid Limburg vandaag kon daarom niet door gaan maar dat is dan pech hebben. Het belangrijkste is dat het met Zita snel beter gaat en dat lijkt ook zo te zijn. Vanmiddag heeft Zita zelfs even met Pieter en ook met mij gespeeld. Daarna moest ze verplicht rusten van mijn baasjes en mocht ze ook niet mee met de duinwandeling want ik wel zielig voor haar vond.
De sterilisatie van Zita was op woensdag gepland maar die gaat natuurlijk weer (voor de 2e keer) niet door dus dat wordt nog opnieuw gepland.
Een mega lieve beterschapsknuffel voor mijn dochter Bizoe van mij, een stoere beterschapspoot van halfbroer Pieter, een uitdagend blafje van Roxy, een lebber van Sterre en mega knuffels van Esther & Kees en van Arno en Kyra.
 
7 september 2013
Ik ben een paar dagen naar Esther geweest in hun boerenchalet in Vierhouten op de Veluwe. Zij was daar met Sterre, de yorkshire Roxy en vogel Brutus. Uiteraard gingen Bizoe, Zita en Pieter ook gezellig mee. Bizoe en Zita waren door het dolle heen om Esther, Sterre en Roxy na 3 maanden weer te zien.  De eerste avond hadden we een barbeque gepland maar die kon helaas niet doorgaan omdat Roxy bijna stikte in een snackje waardoor we met een rotvaart richting dierenarts 's avonds moesten. Gelukkig waren we er op tijd bij en kon Roxy onder een roesje bevrijd worden van het snackje dat in haar luchtpijp was blijven hangen. We waren enorm opgelucht over de goede afloop en dronken daar (nog) maar een glaasje op ter ontspanning.
Het weer zat ons enorm mee en we hebben dan ook genoten. We hebben prachtige wandelingen gemaakt door de bossen en op de hei en gelukkig verliep de tweede avond wel rustig zodat we alsnog van de barbeque konden genieten. Brutus had het naar zijn zin, Bizoe genoot van alle rust en aandacht, de zussen Sterre en Zita blijven een klef setje samen en Pieter pastte fantastisch goed in het geheel en genoot zichtbaar van alle berners om hem heen. De filmpjes van Vierhouten staan uiteraard op de website in de rubriek filmpjes.
 
3 september 2013
Pieter (uit het 1ste nestje van Bizoe/Hertog) komt gezellig een paar dagen bij ons in Zandvoort logeren. Hij heeft het helemaal naar zijn en hij gaat
ook mee naar Vierhouten. Hieronder een foto van Pieter bij ons in Zandvoort.
 
 
2 september 2013
Onderstaande foto ontvingen we van de baasjes van Floris. Hij moet even wennen zo zonder Bobby maar al met al gaat het goed en zit hij heerlijk in zijn vel.
 
31 augustus 2013
Na 2,5 maand met Bizoe en Zita op de boot in Frankrijk doorgebracht te hebben zijn we weer thuis in Zandvoort. De eerste duin- en strandwandelingen met Bizoe en Zita zijn al gemaakt en ze hebben enorm ervan genoten. Bizoe is weer helemaal in haar sas op de bank en ze zit erg goed in haar vel. Ze is hier in Zandvoort een sterkere roedelleider dan op de boot in Frankrijk valt ons op. Het weerzien met de bernervriendinnen Macy en Sintha en hun baasje Chiquita was een dolle bende. Volgende week ga ik een paar dagen naar Esther in Vierhouten en dat zal met Sterre vast veel pret worden voor Zita en heerlijk rust voor Bizoe.
Gisteren is Bizoe meegegaan naar de dierenarts omdat Zita haar jaarlijkse entingen kreeg. Bizoe woog 48 kilo en in mei was dat nog 51 kilo dus ze is mooi op gewicht na haar sterilisatie.
De vakantiefilmpjes van Bizoe zijn te vinden op de website in de rubriek filmpjes.
 
30 augustus 2013
Een enorme beterschapsknuffel voor mijn dochter Balou die helaas weer een hersenvliesontsteking heeft. Sterkte Balou, ik hoorde van je baasjes dat het inmiddels alweer beter met je gaat. Poot van je moeder.
 
19 augustus 2013
Afgelopen zaterdag liet de familie Ganzeboom ons weten dat zijn hun witte herder Bobbie hebben moeten laten inslapen. Wij wensen hen en Floris veel sterkte toe met dit plotselinge verlies. We zullen je missen Bobbie....
 
 
20 juli 2013
Aslam, Diezel, Sterre, Sem, Zita en Kees, van harte proficiat met jullie 1ste verjaardag, hieper de piep hoera! Lieve poot van jullie mama Bizoe.
 
 
Vandaag 1 jaar geleden is Bizoe bevallen, haar vliezen braken 1 jaar geleden om 13.10 uur en haar eerste perswee was om 13.20 uur. Vervolgens werden geboren:
Aslam (Caesar), 13.29 uur, 420 gram
Diezel (Nero), 14.57 uur, 600 gram
Sterre (Elisabeth), 14.59 uur, 470 gram
Sem (Titus), 17.06 uur, 500 gram
Zita (Isabella), 18.07 uur, 560 gram
Kees (Julius), 18.40 uur, 520 gram
 
Op dit moment liggen we met de boot in de haven van Beaulieu sur Mer en en uiteraard hebben we vanmorgen gezongen voor Zita dus de boot was te klein voor Bizoe en Zita die door het dolle heen zijn als we "lang zal ze leven" zingen. Voor de lunch kregen onze dames een pondje tartaar wat ze erg lekker vonden. De foto sessie met de hoedjes op vonden ze iets minder leuk.... Bizoe vond het allemaal best wel druk dus na de tartaarlunch dook zij lekker de airco in en toen mocht Zita nog even op de bank voor vreet-, feest- en knuffelfestiviteiten ter ere van de verjaardag. Nu even rusten en vanavond uiteraard nog meer lekkers......
 
  
 
 
2 juli 2013
Proficiat Floris, Zoebi, Pieter, Balou, Jip, Berny, Pieters en Donna met jullie 2e verjaardag. Lieve poot van jullie moeder Bizoe
 
 
 
30 juni 2013
Even een berichtje uit Frankrijk waar ik het met Zita en mijn baasjes enorm naar mijn zin heb op de boot.  Heerlijk om na 2 jaar weer op de boot te zijn. Ik geniet volop en ik zwem iedere dag. Het leukste vind ik nog steeds om in de Zodiac te zitten of bij voorkeur te staan. Ik ben en blijf de koningin van de boot en moest er dan ook even aan wennen dat Zita hier ook rond huppelt, soms probeert ze mijn plekjes in te pikken op de boot maar ik heb haar even duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling is. Ik vind het enorm gezellig met Zita op de boot en ik ben reuze trots op haar dat ze het zo goed doet. Wij hebben best veel bekijks van iedereen hier dus dat is wel grappig.
Internet in de havens is nogal moeilijk maar het is Silvy toch gelukt om een foto collage te maken, welliswaar niet van een echte goede kwaliteit maar beter iets dan niets! Klik hier voor mijn foto collage en de collage van Zita staat op haar website.
 
6 juni 2013
Vandaag zijn mijn baasjes op puppy visite geweest bij mijn fokkers Arno en Kyra van Rongga’s uit Lienden. En uiteraard bij Noppes (de dochter van mijn halfzus Loser) en haar pupjes. Beetje flauw dat wij niet mee mochten maar ja, ik weet wel hoe dat is want ik wilde ook geen honden (en al helemaal geen teven) op visite toen ik nestjes had  dus ik begrijp het allemaal wel. Mijn baasjes hebben genoten van het weerzien met Arno en Kyra en van mama Noppes en kroost. En uiteraard van Jackpot, Loser en de heerlijke roseetjes en hapjes! Ik was door het dolle heen toen mijn baasjes weer thuiskwamen maar moest wel even snuffelen want ik rook allemaal heerlijke puppy luchtjes.....
 
Hieronder enkele foto's:
 
  
 
 
 
1 juni 2013
Er staat een stukje over de reunie in het VBSH clubblad.
 
21 mei 2013
Met groot verdriet laten wij weten dat Josphine en Natascha afscheid hebben moeten nemen van hun Berner Shiva die ze vandaag hebben laten inslapen. Veel sterkte gewenst met dit verlies.......
 
20 mei 2013
Zita is gisteren loops geworden en dus kan ze morgen alweer niet gesteriliseer worden. Wordt vervolgd in september.
Ik doe gewoon leuk met Zita en haar hormonen want ondanks mijn sterilisatie krijg ik ook weer de kriebels! Ik sjouw druk rond met alle knuffeltjes en graaf in de dekens en uiteraard verzorg ik mijn dochter zeer goed!
Ik ben verder niet meer van de bank weg te slaan en Zita ook niet meer waaardoor mijn baasjes eigenlijk weinig tot geen plaats meer op de bank hebben. Typisch een geval van pech hebben voor de baasjes ha ha ha!
 
7 mei 2013
Vandaag is Sterre gesteriliseerd en Sterre maakt het goed.
Beterschapsknuffel voor Sterre.
 
 
 
 
 
6 mei 2013
De ontwikkelingen van het Q nest van Noppes van Rongga's zijn te volgen via http://www.ronggas.nl/ , klik op puppyplanning.
 
 
5 mei 2013
De bevalling van Noppes is minder voorspoedig verlopen dan dat wij voor haar en voor Rongga's gehoopt hadden. Noppes heeft een keizersnede moeten ondergaan en helaas waren toen enkele pupjes al dood en een pupje heeft slechts 2 uur mogen leven. Gisteren is het 3e pupje helaas overleden. We leven enorm mee met Arno en Kyra en deze zware en moeilijke start van het Q nest.
Met een dubbel gevoel feliciteren we Noppes met de geboorte van haar pups Quarterpounder en Q-pido.
 
2 mei 2013
De afgelopen dagen piept Bizoe soms als er iemand aan haar kop zit en dat beviel ons niet zo. We hebben alles gecontroleerd maar we konden niets vinden. Ik denk dat Bizoe last heeft van haar oren want dat heeft ze al vaker gehad. Dus vandaag ging Bizoe gezellig naar de dierenarts, Jan Willem Baljet van Dierenkliniek Kenaupark. Dat vind ze altijd erg leuk want Bizoe komt graag bij Jan Willem en zijn collega's. Als we binnenkomen gaat Bizoe meteen heel braaf op de weegschaal zitten en het liefst blijft ze daar dan heel lang en heel knap opzitten. Vandaag woog Bizoe 51 kilo en ze is 1 kilo en 35 gram zwaarder geworden na haar sterilisatie. Uiteraard gaan we haar gewicht goed in gaten blijven houden. Na het wegen moest Bizoe van de weegschaal af en dat wilde ze niet, ze bleef heel knap, lief en zeer eigenwijs zitten. Uiteindelijk besloot Bizoe toch maar te luisteren en van de weegschaal af te gaan zodat we even in de wachtkamer konden plaatsnemen. Bizoe wil dan het liefst ook op een stoel zitten (bedankt Ko maar dat is toch echt foei) of op schoot zitten (ook weer foei). Vervolgens werd Bizoe door Jan Willem onderzocht en zoals we al hadden gedacht heeft Bizoe last van haar oren , er zit veel oorsmeer in en vooral veel zand. Jan Willem heeft er een zalfje ingedaan en dat vond Bizoe niet zo leuk, ze verzette zich dan ook flink. Wel twee nestjes puppy's op de wereld zetten maar kom niet aan Bizoe haar oren!!! De komende week moet er hoe dan ook 1x per dag een zalfje in de oren van Bizoe en daarna regelmatig even sprayen en schoonmaken. Nou ja even, dat wordt nogal een klus gezien het niet meewerken van Bizoe op het gebied van haar oren. Verder was Bizoe vandaag onrustig omdat ik spullen aan het klaarleggen en aan het inpakken ben, ik vertrek morgen op onze jaarlijkse meidenweek met mijn zus Nicole en nichtje Lisa. En Bizoe wil dan graag mee en zodra de huisdeur en autodeur opengaat (om in te laden) zit Bizoe parmantig in de auto, klaar voor vertrek. Heel schattig. Maar de meiden blijven lekker in Zandvoort bij Ko.
Met Noppes gaat het goed, haar temperatuur is gedaald, ze begint te hijgen en ze wordt onrustig. We zijn erg benieuwd wanneer Noppes gaat bevallen en uiteraard puffen we vanuit Zandvoort mee!
 
1 mei 2013
Met Noppes van Rongga's gaat het goed. Noppes is door Keizer gedekt, Keizer for The Barking Bunch (jawel, de vader van de pups van Bizoe van het nestje 2012).
Mocht iemand zich nu nog afvragen wie die lieve, knappe en ietwat dikke berner tijdens de reunie was, ja dat was een zeer drachtige Noppes! Niet dik maar gewoon heerlijk drachtig!
Noppes is de dochter van Rongga's Lucky Loser en Lucky Loser is de halfzus van Bizoe (dezelfde vader en moeder als Bizoe maar uit het nestje 2007 terwijl Bizoe uit het nestje 2009 was).
Noppes gaat een dezer dagen bevallen dus Arno en Kyra succes de komende dagen en uiteraard voor Noppes een enorme knuffel, zet 'm op Noppes! We houden jullie op de hoogte van de bevalling van Noppes en vinden het heerlijk dat er straks weer Rongga's uitbreiding komt. Uiteraard zijn de ontwikkelingen van Noppes en haar bevalling te volgen via de website van Rongga's www.ronggas.nl
 
Hieronder een foto van Rongga's Noppes
 
 
30 april 2013
Proficiat Branco Easy Living (vader van Bizoe) met je verjaardag!
 
 
Wij wensen iedereen een gezellige Koningsdag toe.
 
 
 
 
En uiteraard proficiat met onze nieuwe Koning Willem Alexander en Koningin Maxima
 
 
     
 
Wij hebben een heerlijke luie dag gehad met onze meisjes, klik hier voor het filmpje.
 
29 april 2013
De filmjes en foto collage van de reunie van mama Bizoe en nestje 2011 en 2012 zijn klaar.
Klik hier voor het filmpje van het verzamelen bij Parnassia.
Klik hier voor het filmpje van de strandwandeling bij Parnassia.
Klik hier voor de lunch bij Club Nautique in Zandvoort.
Klik hier voor de foto collage.
 
28 april 2013
Ik heb een heerlijke dag gisteren gehad, Oom Joris kwam gezellig op visite en logeren dus daar heb ik een enorme knuffelsessie mee gehad. Aan het einde van de dag heb ik een heerlijke strandwandeling met Zita en Silvy gemaakt, erg mooi. Klik hier voor het filmpje.
En....ik heb met Esther geskyped, ze zit in Zwitserland, tijdens het skypen zat ik op de stoel aan tafel naar Esther te luisteren en te kijken. Klik hier voor mijn skype gesprek met Esther. Maar na een paar minuten ging ik Esther zoeken bij de voordeur.......
 
27 april 2013
We lazen op de website dat Phil, Joep en Bernadette van L'Ovile in Bakel (daar heb ik vroeger gelogeerd) een berner pup hebben, ze heet Beer. Welkom thuis Beerke en proficiat voor de familie van Kempen, geniet maar lekker van Beerke!
Esther, Kees en Sterre zijn gisterenavond goed aangekomen in ons chalet in Zwitserland en mijn dochter Sterre is enorm braaf in de auto geweest (ik had niet anders verwacht). Zij en haar baasjes genieten volop.
Verder houden we de website van Rongga's goed in de gaten want Noppes gaat volgende week bevallen...... Zet 'm op Noppes!
 
26 april 2013
Chiquita mocht gisteren uit het ziekenhuis en is weer lekker thuis. We zijn even gedag gaan zeggen en Macy en Sintha waren heel blij toen ze hun baasjes weer zagen. Ik vond dat Chiquita vreemd rook naar ziekenhuis en andere luchtjes dus ik rende meteen met een sprint met de staart tussen mijn benen naar beneden naar de voordeur. En dat vond iedereen raar want normaal duik ik zowat in Rene en Chiquita.....
 
25 april 2013
Met Zita gaat het gelukkig alweer stukken beter. Ze is weer energiek en ondeugend als vanouds dus voor mij einde rust ha ha ha!
Deze week logeerden mijn vriendinnen Macy en Sintha bij ons dus het was lekker druk en gezellig met 4 berners in huis. Ik heb ervan genoten!
 
22 april 2013
De reunie gisteren was erg geslaagd en we boften natuurlijk met het prachtige zonnige weer. Met z'n allen verzameld bij Parnassia, het weerzien was superleuk en de honden waren door het dolle heen. We hebben een prachtige strandwandeling gemaakt en genoten van hoe de berners uit hun dak gingen op het strand en in de zee. Het moet zeker een leuk gezicht zijn geweest zo'n groep van 36 volwassenen, 7 kinderen, 20 berners en 1 witte herder.
Daarna zijn we naar Club Nautique gegaan, welkom met een glaasje cava, een korte speech en toen was het tijd voor ons buffet en voor het hondenbuffet. Bijpraten met iedereen en dus gewoon genieten.
Wij willen graag iedereen bedanken voor hun komst, we hebben het genoten en het was erg bijzonder om alle "pupjes" weer terug te zien met hun baasjes. We waren ook enorm trots dat The Barking Bunch er was, Peter, Lenna en Jan met hun berners Keizer (vader van het nestje van Bizoe van 2012),Kerel en Argo. Top dat Arno en Kyra er waren met de halfzus van Bizoe (Loser) en de halfbroer van Bizoe (Jackpot) en een hoogzwangere Noppes! De vriendinnen van Bizoe en Zita, Sintha en Macy en hun baasjes waren helaas vervinderd vanwege een zware longonsteking dus bij deze Chiquita: enorm veel beterschap gewenst (Chiquita is inmiddels vandaag per ambulance naar het ziekenhuis gebracht i.v.m. longonsteking en gebroken ribben en zal enkele dagen daar moeten blijven dus berners Macy en Sintha komen bij ons logeren).
Binnenkort volgt er een uitgebreidere update en we gaan zeker nog tijd besteden aan de foto's en filmpjes. Nu zijn we even druk met Zita die vanmorgen voor de 2e keer een hersenvliesontsteking kreeg. Ze is ziek, heeft koorts en is heel zielig. De injectie predinoson heeft ze vanmorgen al gekregen bij de dierenarts en vanaf morgen begint haar Prednison tabletten kuur. We blijven cats claw en echinaforce tabletten geven om haar weerstand te verhogen. De sterilisatie van Zita op 24 april gaat niet door en deze kan pas weer doorgaan als ze helemaal klaar is met de Prednison kuur en als haar weerstand weer op niveau is. Ik vind het erg zielig voor Zita en ik hoop dat ze snel weer beter wordt. Silvy is vanmorgen halsoverkopen teruggekomen uit het Zuiden want na de reunie is ze gisterenavond nog naar ouders gereden omdat haar moeder (mijn oma pannekoek) jarig was en 70 is geworden.
Voor onze lieve Zita een enorme beterschapsknuffel!
 
14 april 2013
Het gaat erg goed met Bizoe na haar sterilisatie.
Tussen de bedrijven door zijn we druk bezig met het regelen en organiseren van de reunie van het nestje van Bizoe van 2011 en 2012 & friends & family wat a.s. zondag 21 april zal plaatsvinden. We verheugen ons erop!
 
12 april 2013
Het gaat fantastisch goed met Bizoe. De dag na de operatie begon ze alweer enthousiast met dochter Zita te spelen. Geweldig hoe snel Bizoe hersteld van haar sterilisatie en geweldig dat het uberhaupt bestaat om een hond laparoscopisch te laten steriliseren.
 
10 april 2013
Vandaag is Bizoe gesteriliseerd (laparoscopie), alles is goed gegaan en ze is inmiddels alweer thuis waar ze uiteraard zeer enthousiast door Zita begroet werd!
Inmiddels is het avond, Bizoe is okay. af en toe nog wat piepen en janken wat normaal is na een narcose. Om haar vanmiddag wat rust te gunnen (want Zita vond namelijk niet dat haar moeder rust nodig had....) is Bizoe lekker bij Ko thuis gebleven en ben ik uitgebreid het dorp in geweest met Zita.
Uiteraard is Bizoe heeeeeeeeeel zielig en Bizoe zou Bizoe niet zijn als ze ook weer heerlijk misbruik maakt van haar "ziek" zijn en dus liever geen gewone brokken eten vanavond maar wel interesse heeft in diverse kleine lekkere hapjes. Ook weer goed voor nu.
Hieronder enkele foto's van Bizoe na de sterilisatie, weer lekker thuis met Zita
 
 
 
 
 
8 april 2013
Gisteren heeft de familie Speelman hun berner Gimli laten inslapen. We wensen Eddie, Martine en hun zonen Arne en Bjorn heel veel sterkte toe met dit verlies en dit gemis. 
 
 
4 april 2013
Het is feest vandaag want Bizoe is vandaag precies 4 jaar bij ons!!!
Vier jaar geleden gingen wij ons meisje ophalen bij Arno en Kyra van Rongga's in Lienden en oh wat een feest, wat een kanjer is ons meisje nog steeds. We hebben zoveel met haar meegemaakt en we genieten nog steeds enorm van onze Bizoe, van graven in de tuin tot herinrichten van ons interieur, van brillen kapot bijten tot tuinieren, van operatie door steentje inslikken tot tandarts (pubertijd), van baarmoederonstekingen tot schijnzwangerschappen, van moeder en twee prachtige nestjes op de wereld zetten. BIZOE, JE BENT ONZE KANJER, WE HOUDEN VAN JE!
Een speciaal dankje aan Rongga's, Arno en Kyra, moeder Krisis en oma Elfy, jullie zullen altijd een speciaal plaatsje in ons hart behouden. We zijn jullie dankbaar voor Bizoe...... Klik hier voor een prachtig filmpje van Bizoe met Arno en Kyra....
 
Hieronder foto's van Bizoe van 4 april 2009:
 
  
 
 
 
Bizoe met haar moeder Krisis.....
 
 

En onze Bizoe nu:
 
  
 
Heengaan gaat soms (vaak) gepaard met wedergeboorte.....
Terry is heengegaan.....
Noppes is drachtig van vader Keizer....
Proficiat Noppes, wij zijn enorm blij voor je dat je drachtig bent. Ook weer fijn dat Rongga's weer alive and kicking is met hun nieuwe website klik hier
We wensen Noppes veel succes en sterkte toe de komende tijd en we hopen op een gezond en knap nestje pupjes maar met zo'n moeder en met vader Keizer komt dat vast wel goed!
 
 
Vandaag zijn we gaan wandelen met zoon Kees, berner Marley en dochter Zita en het was een dolle pret in de duinen van Zandvoort.
Klik hier voor het filmpje en hieronder enkele foto's:
 
  
 
1 april 2013
Vandaag is plotseling overleden, de vice-voorzitter van Vereniging de Berner Sennenhond TERRY OUDSHOORN. Een enorme schok gaat door de hele Bernerwereld heen.
Terry en de Berners dat was één. Als klein ventje showde hij de honden al, de Berner is hem met de paplepel ingegeven. We missen behalve een fijn persoon ook heel veel informatie en steun in de Bernerwereld. Terry fokte onder de kennelnaam van de Buut Vrij Hoeve, de Buut Vrij Hoeve Berners zijn over de hele wereld bekend. Het is afschuwelijk dat wij en de Berners hem moeten missen. Terry Oudshoorn werd maar 37 jaar.
Wij condoleren familie, nabestaanden, berners, vrienden en VBSH bestuur en wij hopen dat de mooie herinneringen die jullie aan Terry hebben jullie zullen sterken om dit plostelinge en onverwachte verlies te verwerken.
 

HEEN EN WEER GESLINGERD TUSSEN GEVOELENS BLIJVEN WIJ ACHTER
VERDRIETIG
VERTWIJFELD
BOOS
MACHTELOOS
ONGELOOF
SCHULDGEVOEL
ONGEBRIP
ONZE KANSEN MET JOU, VERKEKEN VOORGOED
HET WAAROM VAN JOUW HEENGAAN NOOIT UITGELEGD
ONS HART VERSCHEURD
HADDEN WIJ IETS VOOR JOU KUNNEN DOEN?
HADDEN WIJ JOU KUNNEN HELPEN?
DAT HADDEN WIJ ZO GRAAG GEWILD EN GEDAAN
DOCH JIJ MAAKTE JE EIGEN BESLISSING
GEEN KEUZE VOOR ONS
MISSCHIEN DAT WIJ OP EEN GOEDE DAG MOGEN BEGRIJPEN
ONZE ADEM HERVINDEN
ONZE BLIK VERRUIMEN
ONS LEVEN HERNEMEN
IN DE TROOSTENDE GEDACHTE DAT JIJ VREDE HEBT GEVONDEN
HET VERBAND KUNNEN ZIEN EN JOUW PLAATS DAARIN
NIET WEG TE DENKEN
NIET TE VERGETEN
NIET TE VERNIETIGEN
DOOR NIETS EN DOOR NIEMAND
JE MAG EINDELIJK THUISKOMEN BIJ JE DIEPSTE ZELF
KOM TOT VREDE
KOM TOT RUST
EN DAT JE IETS MAG VINDEN WAT JE HIER NIET KON VINDEN

31 maart 2013
Heerlijk op de bank genieten van mijn baasjes die het erg koud vinden in Nederland na hun tropische weken op Curacao.
Vanmiddag kwamen mijn berner vriendinnen Macy en Sintha bij mij en Zita logeren, ik heb ervan genoten! Klik hier voor een filmpje.
 
  
 
  
 
  
 
 
 
27 maart 2013
Hiep hoi, mijn baasjes zijn terug uit Curacao! Esther ging mij en Zita samen met Sterre naar Zandvoort brengen en toen ik bijna het huis zag begon ik te piepen en te janken. Ik was door het dolle heen om baasje Silvy weer te zien. Baasje Ko was weg maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ben heerlijk even op het strand uitgeweest samen met Silvy, Esther, Roxanne, Sterre en Zita. Daarna natuurlijk mega knuffelsessies op de bank en toen baasje Ko thuiskwam was het ook nog eens feest!
 
 
 
26 maart 2013
Balou (mijn dochter uit nestje 2011) heeft helaas weer een hersenvliesontsteking, voor de 4e keer. Dat is echt pech hebben. Gelukkig gaat het alweer iets beter met Balou en ik weet dat je enorm goed verzorgd en verwend wordt. Beterschapsknuffel voor jou mijn dochter.
 
 
16 maart 2013
Deze foto ontving ik van de baasjes van mijn zoon Kees uit het nestje van 2012 (ook weer zo'n knapperd en o wat lijk je op je vader Keizer):
 
 
23 maart 2013
Proficiat Noppes met je verjaardag!
 
 
 
15 maart 2013
Ik heb het heerlijk naar mijn zin bij Esther en Kees en ik geniet volop van mijn rust......
Wat fijn dat ik eens niet aangevallen of lekgebeten wordt door Zita en dat zij heerlijk kan keten en spelen met haar zus Sterre!
Hieronder enkele leuke foto's die Esther aan mijn baasjes op Curacao heeft gestuurd. Ikke met Zita en ikke met mijn dochters op het kleedje in de woonkamer en ja, hoe leuk, ikke in het hele kleine mandje van Roxanne waar ik eigenlijk veel te groot voor ben, lief he!
 
   
 
10 maart 2013
Kijk eens hoe knap mijn dochter Jip is, we ontvingen haar foto's van haar baasjes:
 
  
 
2 maart 2013
Vandaag is Noppes van Rongga's voor de 2e keer gedekt door Keizer......
Mijn baasjes zijn lekker op vakantie in Curacao en ik geniet van mijn rust bij Esther en Kees. Mijn dochters Sterre en Zita keten en hebben het ook enorm naar hun zin.
 
28 februari 2013
Vandaag is Noppes van Rongga's gedekt door Keizer van The Barking Bunch, ik vind het reuze spannend!!!!!!!
Noppes is een dochter van Rongga's Lucky Loser en dat is weer een halfzus van mij, wij hebben dezelfde vader en moeder maar Loser is in 2007 geboren en ik in 2009.
 
18 februari 2013
De vader van mijn pupjes van het nestje uit 2011, Heer Hertog from the Barking Bunch, is vanavond te zien in het programma Proefkonijnen met Dennis Storm en Valerio Zeno (Nld 3 om 20.30 uur).
Hertog komt in het programma omdat hij op commando na het lossen van een schot een kunstje kan doen, hij valt dan namelijk dood neer. Klik hier voor meer informatie over Hertog in het programma Proefkonijnen.
 
16 februari 2013
Wij zijn weer in Zandvoort.... Gisteren een goede terugreis gehad. Mijn baasje heeft me heel goed in de gaten gehouden en mij iedere dag gecontroleerd omdat ik meestal 2 maanden na mijn loopsheid schijnzwanger wordt en/of een baarmoederonsteking krijg. Ik begon donderdag in Zwitserland al een beetje te graven en met piepjes rond te sjouwen. Maar verder nog niets aan de hand. Gisterenavond kreeg ik weer mijn algehele check up van Silvy en toen kwam er melk uit mijn tepels en wat vocht uit mijn vulva. Aangezien mijn baasje weet hoe laat het dan is ben ik meteen vanmorgen naar de dienstdoende dierenarts geweest. Ik was inderdaad schijnzwanger en had een beginnende baarmoederonsteking. Ik heb nu een antibioticakuur voor een weekje en ik wordt natuurlijk mega verwend..... Want ik maak graag misbruik van de situatie en doe dan net of ik niet wil eten want dan krijg ik allemaal andere lekkere hondendingetjes.....
Volgende maand wordt ik laparoscopisch gesteriliseerd dus dan ben ik mooi klaar met die schijnzwangerschappen en baarmoederonstekingen!
 
13 februari 2013
We hebben het enorm naar onze zin in Zwitserland, vrijdag gaan we weer terug naar Zandvoort. Klik hier voor een filmpje van de laatste vakantiepret van mij en Zita in Zwitserland. Uiteraard heeft Silvy heeeeeel veel foto's gemaakt, te veel om op de website te publiceren dus klik hier voor een foto impressie van mijn vakantie in Zwitserland!
 
7 februari 2013
We hebben eindelijk internet in het chalet.
Klik hier voor een filmpje van mijn verjaardag en klik hier voor een sneeuwpret filmpje van mij en Zita en klik hier voor nog een filmpje van nog meer sneeuwpret!
 
5 februari 2013
Ik geniet met volle teugen in Zwitserland en ga helemaal uit mijn dak in de sneeuw.
Gisteren hadden we feest omdat Sintha jarig was en vandaag ben ikke jarig. In de rubriek foto's staan de foto's van Zwitserland.
Proficiat Sintha en proficiat voor mijzelf met onze 4e verjaardag.
Ik ben enorm verwend met ontbijtje met eitje, brood en boter. Daarna een slagroom taartje, jammie!
 
 
 
 
 
 
 
2 februari 2013
Ik heb nog gewandeld met mijn zoon Kees en ook heb ik mijn dochter Sterre weer gezien. Met mij gaat het prima. Zita wordt steeds liever maar soms is ze best nog wel brutaal. Eigenlijk is ze vooral erg enthousiast en dat is ook weer gezellig en leuk.
Ik ben onrustig vandaag want mijn bazinnetje is aan het rommelen met tassen en kratten en dan weet ik dat er wat gaat gebeuren! We gaan morgen naar Zwitserland voor 2 weekjes en daar heb ik mega veel zin in. Ik vind het daar heerlijk, vooral ook omdat ik dan van mijn beide baasjes 24 uur per dag aandacht heb! En uiteraard verheug ik me enorm op de sneeuw.
 
20 januari 2013
Ik geniet volop thuis in Zandvoort, duinen en strand. Vandaag heb ik mijn zoon uit 2011 weer gezien, Floris! Hij is enorm groot en sterk en mega knap. Zita was meteen stapel op hem en ze hebben enorm samen gespeeld. Ik heb af en toe even jaloers geblaft en daar opgetreden waar nodig was. Ik was samen met Bobbie min of meer de stabiele en rustige factor, ahum! We zijn door de kou een half uur over het strand gelopen, even lekker lunchen met vier volwassenen en vier honden. Daarna door de sneeuwstorm over het strand weer terug gelopen. Ik heb genoten! Klik hier voor het filmpje.
 
18 januari 2013
Vandaag sta ik stil bij Oma Elfy,we zijn een kaarsje voor haar gaan branden, ze zou vandaag 13 jaar zijn geworden..... Maar Oma Elfy is in de hemel en staat als een sterretje te stralen.
Mijn baasjes en ik vinden dat Zita heel erg veel op Oma Elfy lijkt....
Hieronder een foto van mij als pupje met Oma Elfy tijdens de VBSH bernerdag in mei 2009.
 
 
17 januari 2013
Onze baasjes zijn weer terug, hiep hoi! Het weerzien was geweldig. Esther heeft mij en Zita naar Zandvoort gebracht en dat vond ik toch wel even vreemd want normaal komen mijn baasjes mij ophalen in Hoofddorp. Mijn baasjes hebben enorm veel tijd met mij en Zita op de bank in huispak doorgebracht. Uiteraard zijn we tussendoor lekker in de duinen en op het strand gaan wandelen in de sneeuw. Ook heb ik mijn vriendinnen Macy en Sintha weer gezien en dat vond ik heel leuk!
Ik ben verder nog naar de dierenarts geweest voor mijn jaarlijkse entingen en kennelhoest. Ik was prima in orde en ik woog 48,5 kilo. Ook heb ik mijn half jaarlijkse ontworming gehad.
Zita is inmiddels helemaal opgeknapt en goed hersteld van haar hersenvliesontsteking. Pupje Balou van het nestje 2011 had in december haar 3e hersenvliesontsteking gehad maar ook zij maakt het weer prima. Hieronder een prachtige foto van Balou en nog een leuke foto van mij met mijn dochters Zita en Sterre in de auto van Esther:
 
 
10 januari 2013
Het gaat weer uitstekend met Zita dus einde rust voor mij want zij en zus Sterre zetten als vanouds de boel op stelten! Nog een paar nachtjes slapen en dan komen mijn baasjes weer terug. Ondanks dat ik het enorm naar mijn zin heb bij Kees en Esther verheug ik me er natuurlijk ook weer op om mijn baasjes te zien en lekker weer naar Zandvoort te gaan.
 
1 januari 2013
Ik heb oud en nieuw rustig doorgebracht bij Esther en Kees in Hoofddorp, ik heb geen last gehad van het vuurwerk en Zita en Sterre waren ook enorm braaf. Zita is ziek en heeft een hersenvliesontsteking. Gelukkig was Esther overal op tijd bij en Steven heeft ook heel goed met alles geholpen. Zita is de nacht goed doorgekomen en de Prednison medicatie lijkt goed aan te slaan. En tja, ze wordt natuurlijk enorm goed verzorgd door Esther en Kees.
Een enorme beterschapsknuffel van mij en van Ko en Silvy vanuit Curacao voor onze lieve Zita en hopelijk knapt ze snel op.
 
 

Laatste nieuws

20 december 2012
Ik wens iedereen alvast fijne kerstdagen toe en een mooi, gezellig, gelukkig en vooral gezond 2013. Klik hier voor onze gezellige en swingende kerstgroet.
 
Sientje en Willem zijn een paar weken geleden vader en moeder geworden van 6 gezonde new foundlander pupjes, ik vind ze enorm knap en hoop dat ik ze volgend jaar eens ga ontmoeten. Pupje Jantje blijft gezellig bij vader Willem en moeder Sientje wonen.
 
 
 
19 december 2012
Mijn baasjes waren nogal erg druk de laatste tijd en hadden geen tijd om mij te helpen met het updaten van mijn website.
Vlak voordat mijn baasjes op vakantie gingen zijn ze met Zita nog op stamboom visite geweest in Callantasoog bij mijn zoon Aslan. Hij is enorm knap, mega ondeugend en volgens mij heeft Aslan het voor het zeggen bij Ruud, Loes en Alis thuis! Tenminste dat hoorde ik achteraf want ik mocht niet mee omdat ik loops was. Ik heb braaf op het huis gepast.
Verder heb ik mijn zoon Kees ook nog gezien tijdens een wandeling in de duinen van Zandvoort en ben ik regelmatig met Esther en mijn dochter Sterre gaan wandelen, uiteraard met Zita erbij.
Inmiddels ben ik gezellig met Zita bij Esther en Kees in Hoofddorp en bij mijn dochter Sterre en daar heb ik het enorm naar mijn zin en ik kom heerlijk tot rust omdat Zita nu vooral veel met Sterre speelt.
Mijn baasjes zijn lekker aan het chillen op de Antillen!
Ik hoorde dat ze afgelopen weekend met hun vrienden waren gaan varen en met boxer Pancho en het nieuwe boxer pupje, Poppie, een teefje van 8 weken. Nou, ik was best even jaloers hoor! Klik hier voor een filmpje en hieronder een foto van Pancho en Poppie.
 
 
 
5 december 2012
Ik sta in the spotlight in het VBSH berner clubblad en daar ben ik enorm trots op. Klik hier voor pdf document.
Verder ben ik gisteren loops geworden. Begin volgend jaar wordt ik gesteriliseerd.....
Mijn baasje Silvy zet zich sinds kort in voor de VBSH, de Vereniging Berner Sennenhond en ze zal zich bezig gaan houden met het advertentiebeheer voor het clubblad. Ik vind het geweldig dat Silvy naar bijdrage gaat leveren aan de VBSH en dus aan ons ras. Chapeau voor mijn baasje!
En een berichtje voor alle puppy eigenaren van mijn nestje 2011 en 2012: wordt lid van de VBSH. Jullie ondersteunen daarmee de vereniging en ons ras. Silvy heeft jullie al een emailtje gestuurd hierover en als jullie voor 31 december 2012 VBSH lid worden dan krijgen jullie EUR 7,50 vergoed van mijn baasjes. Ik zou werkelijk waar geen goede reden kunnen bedenken om geen lid te worden!
 
4 december 2012
Proficiat Binti met de geboorte van je acht pupsels! Ook proficiat natuurlijk voor je baasjes Kees en Iris. Ga maar lekker genieten van je kroost.
 
 
3 december 2012
De reunie van mijn nestje 2011 en 2012 met nog een stapel andere leuke families en berners is vastgelegd op 21 april 2013. Ik heb er nu al zin in!
 
2 december 2012
Proficiat Juul met het behalen van je VBSH karakter- en exterieurkeuring. Goed gedaan! Ook proficiat voor je baasjes Rene en Aad en bernerdame Saar.
 
26 november 2012
Dag lieve zussen Limit en Loser, graag wil ik jullie feliciteren met jullie verjaardag. Ook een knuf voor jullie baasjes Arno en Kyra en de rest van de dierentuin daar in Lienden! Poot van jullie zus Bizoe
 
 
25 november 2012
Ik heb een heel leuk en gezellig weekend gehad. Ik heb mijn dochter Sterre gezien afgelopen zaterdag tijdens de stamboom visite. Ik vond het heerlijk om weer thuis bij Esther en Kees te zijn alhoewel ik wel even moest wennen omdat mijn vriendinnen Raisa en Pebbles er niet waren en ik rook hen ook niet meer. Maar eigenlijk voelde ik me als snel weer thuis en ik vond het ook heerlijk om Mitchell weer te zien! Zondag heb ik mijn zoon Sem en zijn baasjes gezien wat heerlijk en fijn was. Ik ben enorm verwend dit weekend en ik heb ervan genoten om dochter Sterre en zoon Sem te zien. Kortom, mijn weekend was top!
 
  
 
23 november 2012
Proficiat Hiske en Nicole Rambonnet en familie met de geboorte van jullie pupjes!
Poot Bizoe
 
22 november 2012
Ik ontving nog een prachtige foto van mijn enorme knappe zoon Aslan uit Callantsoog:
 
 
Proficiat Roxanne, Sterre en Zita met het behalen van jullie certificaat voor de puppy training bij de Kynologenclub Kennemerland in Heemstede. Ik ben enorm trots op jullie! Poot van Bizoe
 
  
 
20 november 2012
Vanmorgen ben ik gaan wandelen met zoon Kees en berner dame Marley. Ik vond het heel leuk en heb genoten. Kees en Zita waren erg druk saampjes maar dat is niets nieuws. Onze baasjes probeerden ons nog met z'n viertjes op de foto te krijgen maar Kees en Zita werkten niet echt mee en hadden andere plannen. Ook goed. Hieronder een foto van Kees in de duinen en een foto van Zita die na thuiskomst mee ging helpen als de nieuwe hulp in de huishouding....
 
 
 
19 november 2012
Gelukkig is Ome Cor weer thuis in Utrecht, het gaat al weer iets beter met hem en daar ben ik erg blij mee.
Deze week ben ik gezellig met Zita en Silvy in Amsterdam gaan wandelen bij de Gaasperplas, enorm leuk met al dat water en Zita wordt ook al een echte waterrat. Klik hier voor het filmpje.
Met mij gaat het verder prima. Ik heb vorige week nog gewandeld met Zita en Sterre maar die hadden totaal geen aandacht voor mij, ze waren alleen maar met z'n 2tjes bezig. En ik vind het ook nog best raar dat ik Pebbles en Rhaisa niet zie bij Esther met het wandelen. Ik snap het allemaal nog niet echt goed en mis Rhaisa en Pebbles. Vanaf volgende week gaan we wat vaker wandelen met Esther, Sterre en Roxanne.
Ik speel nog steeds gezellig en leuk met Zita, het gaat erg goed met ons saampjes in huis. En gisteren zijn we op visite geweest bij mijn zoon Diezel en zijn baasjes in Wassenaar. Ik had me daar erg op verheugd maar Diezel speelde vooral met Zita en ik had het nakijken dus ben ik uit jaloezie maar wat gaan blaffen en uiteindelijk ben ik rondjes gaan rennen door de heerlijke groet tuin en toen kwamen ze gezellig achter mij aan gerend. Zo had en kreeg ik toch mijn aandacht ha ha ha!
Klik hier voor een filmpje van mij en Zita en klik hier voor een filmpje van de visite bij Diezel in Wassenaar.
Hieronder twee foto's van Zita en mij en een waar ik met Zita en Diezel op sta:
 
 
 
 
15 november 2012
Het is even wennen na Zwitserland om weer in Zandvoort te zijn. ik ben 2 dagen in hongerstaking geweest, qua eten ben ik geen echte berner en ben ik nogal kieskeurig! Hier geen sneeuw, normaal eten en iets minder (maar toch wel veel) aandacht van mijn baasjes.
Ik hoorde dat Ome Cor in het ziekenhuis ligt en bij deze geef ik hem en heel lieve beterschapslik en ook een knuffel voor Yolanda, Jimat en Bulang en ik hoop dat Ome Cor weer snel naar huis mag.
 
11 november 2012
Ik ben terug van mijn vakantie in Zwitserland in ons chalet. Ik heb genoten van de sneeuw, van de aandacht van mijn baasjes, van de wandelingen, van alle lekkere dingen en ik heb ook enorm genoten met Zita. Alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ze soms wel heeeel erg druk is en dat haar uitknopje het echt niet doet. Zelfs na een lange wandeling, terwijl ik moe en voldaan in het chalet lag te chillen, vond mijn dochter het nodig om op mij te kruipen of om mij vol in mijn oren te gaan bijten. Nou ben ik zelf best wel heel actief en veel gewend maar oef, wat een energie heeft die dochter van mij!
Silvy heeft natuurlijk weer veel foto's en filmpjes gemaakt, klik hier voor een film collage van mij en Zita in Zwitserland en klik hier voor de foto collage.
 
2 november 2012
We vertrekken morgen naar Zwitserland, hiep hoi! Ik heb er enorm veel zin in en er schijnt al een beetje sneeuw te liggen. Dat zou ik erg leuk vinden! Ik ga graag naar het chalet en naar Zwitserland en vind het daar heerlijk. Ik ben benieuwd hoe Zita het er zal vinden. We hebben daar geen internet dus we hebben echt vakantie!!!! Tot snel, poot Bizoe
 
28 oktober 2012
Vandaag kwam mijn dochter Balou (nestje 2011) met haar baasjes op visite. Ik was enorm blij toen ik haar weer zag, ze lijkt op mij mij gedrag en karakter en ik ben daar dan ook heel trots op. We hebben lekker gespeeld en daarna zijn we met z'n allen een strandwandeling gaan maken. We waren erg uitgelaten en hebben genoten van elkaar en ik geloof dat al onze baasjes het ook heel gezellig vonden om ons zo te zien!
Klik hier voor een filmpje en klik hier voor een foto collage.
 
25 oktober 2012
Vandaag zag ik Kees, een van mijn pupjes en Marley weer. We zijn met z'n allen op het strand even gaan wandelen. Kees en Zita waren erg druk en Marley en ik waren erg beschermend over "onze pupjes". Klik hier voor een filmpje.
 
24 oktober 2012
Een enorme beterschapspoot voor Voitec die onlangs aan zijn maag en darmen geopereerd is. Zijn baasjes waren nog even bang dat hij weer een speeltje ingeslikt had maar dat was niet het geval. Ook is Voitec meteen gecastreerd maar gelukkig gaat het erg goed met hem.
Vandaag hebben Zita en ik lekker zalm van de markt gehad, op de foto hieronder zie je hoe braaf we wachten totdat we van Silvy mogen gaan eten. Vanmiddag ben ik Sterre voor het eerst gezien omdat ik mee was wandelen met Sterre en Zita, het was erg gezellig, ik moest alleen even wennen dat ik Pebbles en Raisa niet zag bij Esther. Toen Sterre er nog bij en Roxanne en eigenlijk snapte ik het allemaal niet zo. Hieronder een foto van Sterre en nog wat foto's van mijn twee dochters.
 
 
 
 
3 oktober 2012
Met mij gaat alles goed hier in Zandvoort. De ouders van Silvy waren een paar dagen hier en dat vond ik gezellig want ik vind opa en oma erg lief. Oma had heerlijke pannenkoekjes meegenomen en Opa speelt altijd leuk met mij. Toen hij opstond van tafel ben ik op zijn stoel gaan zitten en van daar uit op de tafel geklommen waar ik braaf ging zitten, ik wilde namelijk helpen met cadeautjes uitpakken want dat vind ik altijd zo leuk. Silvy moest erg lachen maar ik moest toch wel heel snel van de tafel af! We hebben veel gewandeld en gisterenavond toen ze weg waren ben ik nog even met Silvy en Zita op het strand uitgeweest wat heerlijk was. Vanavond moet ik alleen thuisblijven en dat vind ik niet zo leuk, daar moet ik weer aan wennen. Silvy gaat met Zita naar de puppytraining en ik hoorde ook dat vanavond laat mijn baasje weer thuiskomt, hiep hoi!
 
   
 
29 september 2012
Mijn baasje Ko is voor een paar dagen weg, toen hij het huis verliet moest ik even janken. Ik heb een geweldige dag gehad met mijn dochter Zita. Ik heb vanmorgen door de duinen met haar gewandeld en vanmiddag zijn we saampjes naar het park bij de Bokkedoorns geweest waar ik vooral veel gezwommen heb. Ik heb er echt van genoten! Ik vind het leuk dat Zita gezellig in Zandvoort is en ik speel graag met haar. Gelukkig krijg ik nog steeds heel veel aandacht van mijn baasjes en daar geniet ik volop van! Het is best allemaal erg druk voor mij en Silvy met Zita erbij en twee websites dus de ontwikkelingen van Zita zijn gewoon te volgen op haar eigen website. Maar hieronder even een paar foto's van mij:
 
  
 
28 september 2012
Mijn dochter Zita heeft haar eigen webiste! http://www.zitaberner.jouwweb.nl
 
26 september 2012
Van de familie Koster uit Alpehn a/d Rijn ontvingen we weer leuke foto's van Balou (nestje Bizoe 2011), hieronder enkele foto's:
 
  
  
 
12 september 2012
Zoebi (teefje uit het nestje van Bizoe van 2011) is afgelopen maandag geopereerd aan een baarmoederontsteking. Het was nogal een gedoe in het weekend met dierenartsen maar gelukkig voor Zoebi en haar familie is alles uiteindelijk goed gekomen. Inmiddels gaat het weer erg goed met Zoebi maar toch vanuit Zandvoort een lieve beterschapsknuffel.
 
 
21 augustus 2012
Familie Jansen en Jip zijn inmiddels terug van hun vakantie in Zwitserland en hun verblijf in chalet Andries. Ze hebben met z'n allen genoten en Jip vond de bergmeertjes ook zeer aangenaam! Uiteraard heeft Jip met haar charme alle Zwitsers daar enorm ingepakt. We hadden niets anders verwacht, zo moeder zo dochter ha ha ha!
Hieronder enkele foto's van de familie Jansen en Jip uit Zwitserland en dappere en stoere Jip die over de brug loopt die over het water heengaat, geweldig!
 
  
 
 
 
14 augustus 2012
De familie Jansen is op dit moment in ons chalet in Zwitserland samen met Jip, we weten zeker dat ze enorm zullen genieten daar van hun van vakantie. Er zijn veel meertjes dus Jip zal zich als een echte dochter van mama Bizoe uitleven met al dat water....
Vandaag is Balou gesterliseerd bij Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen. Beterschapsknuffel en een goed herstel gewenst.
We ontvingen vandaag ook enkele leuke foto's van Pieter, een zoon van Bizoe uit het nestje van vorig jaar. Hij lijkt sprekend op Bizoe vinden wij!
 
 
 
29 juli 2012
Van de familie Koster uit Alphen a/d Rijn ontvingen we weer enkele gezellige en leuke foto's van Balou. Balou heeft haar eerste vakantie gehad in Ommen en zo te zien had ze het er erg naar haar zin (lekker languit op het bed in de caravan....).
 
  
 
27 juli 2012
Van Hetty van Schaijk kregen we per email de felicitaties voor het nestje en uiteraard ook van haar berner Floris die in september 5 jaar wordt. Een poot van knapperd Floris voor Bizoe.
 
 
26 juli 2012
Van de eigenaren van Donna hoorden we dat Donna vorige maand een baarmoederonsteking had en dat haar baarmoeder verwijderd is. Donna is inmiddels goed hersteld hiervan.
Van de familie Koster hoorden we dat pupje Balou schijnzwanger is en dat is voor ons zeer herkenbaar want Bizoe wordt standaard 2 tot 3 maanden na haar loopsheid schijnzwanger. Dan eet ze minder, is ze enorm aanhankelijk en gaat graven en met speeltjes sjouwen. Ook komt er melk uit haar tepels. Balou heeft ook een rood pootje omdat ze waarschijnlijk ergens op of ingetrapt heeft. Daar krijgt ze nu een ontstekingsremmer voor. Beterschap voor Balou. Ze wordt op 15 augustus door Steven Schukking van Dierenkliniek Kortenoord gesteriliseerd.
Bizoe is bekend met baarmoederontstekingen en schijnzwangerschap en haar teefjes zijn mogelijk genetisch belast. Vandaar dat het erg belangrijk is dat dit goed in de gaten wordt gehouden (bij Jip en bij Zoebi) en sterilisatie is dan ook beslist verstandig.
 
21 juli 2012
Bijgaand enkele foto's van Jip, pupje van Bizoe uit het eerste nestje in 2011, die we vandaag ontvingen van de familie Jansen.
Alvast een fijne vakantie gewenst in ons chalet in Zwitserland.
 
 
 
20 juli
Bizoe is tussen 13.30 en 19.55 uur bevallen van 6 gezonde pupjes, 4 reutjes en 2 teefjes. Het laatste pupje werd dood geboren en dat heeft zo moeten zijn. Het is een prachtig nestje en zowel pupjes als moeder Bizoe maken het uitstekend! Wij hebben vooral genoten en we willen Esther enorm bedanken voor haar liefde en haar inzet, ook namens Bizoe. Lieve Esther, we houden van je en zonder jou hadden wij en Bizoe het niet tot zo'n prachtig einde kunnen brengen. Bedankt voor alles....
 
Helaas hebben wij twee famiilies op de lijst voor een teefje moeten teleurstellen, wij en Bizoe hadden jullie het echt gegund.
 
De ontwikkelingen van het nestje 2012 van Bizoe zijn te volgen via de rubriek nestje 2012.

Hieronder het geboortekaartje of hier .
 
 
Update: om 13.10 uur zijn de vliezen van Bizoe gebroken. De bevalling kan gaan beginnnen.
Hopelijk tot vanavond op deze site met goed en gezond nieuws.
 
Het is 11.40 uur en Bizoe is onrustig en is al een tijdje flink aan het graven in de werpkist. Onze spanning neemt toe over wanneer ze nu gaat bevallen. We hopen dat het vandaag gaat gebeuren maar het zou ook nog zo maar kunnen tussen de 63ste en 66ste dag. Wat we niet hopen maar ja, Bizoe volgt haar eigen koers weten we inmiddels.
 
Hieronder twee filmpjes van een flink gravende Bizoe:
 
 
 
Hieronder enkele foto's van vannacht op de bank en van vandaag in de werpkist:
 
 
 
 
 
Update 5.36 uur, Bizoe is nog steeds onrustig en hijgerig. Ko slaapt nog steeds en Esther en ik zijn nog steeds moe. En oh oh oh wat houdt Bizoe de gemoederen flink bezig en wat maakt ze het ons spannend!
 
Update 02.15 uur: van de vier potjes rummikub heeft Ko er toch weer 3 gewonnen! We zijn moe en uiteindelijk zijn we om 00.50 uur gaan rusten/slapen. Ko boven, Esther op de bank beneden en ik in de lounge hoek. Bizoe hijgt en puft verder en loopt soms wat onrustig heen en weer van Esther naar mij maar ze ligt veelal op de bank bij Esther. Er is het afgelopen uur niet echt gegraven. We proberen in ieder geval verder te rusten want we weten natuurlijk niet hoe lang het nog gaat duren voordat de vliezen breken, de persweeën komen en de bevalling gaat beginnen. Wel is het weer zo (net als vorig jaar) dat Bizoe het erg spannend maakt.....
 
19 juli
Update 23.40 uur: Ko heeft net een half uurtje op de bank geslapen met een hijgende Bizoe naast hem die rustig en braaf bleef liggen. Even een hartig hapje gehad en allemaal aan de oppep (van koffie tot Dextro druivensuiker tot redbull) om wakker te blijven. Bizoe is nog steeds hijgerig, onrustig en druk aan het graven. Wij gaan weer verder met het 3e rondje rummikub voor de gezelligheid en om wakker te blijven.
 
Update 22.35 uur: na 2 rondjes rummikub hebben wij een pauze terwijl Bizoe doorgaat met hijgen en graven en ons enorm in spanning houdt.....
 
Update 21.25 uur: we gaan toch maar beginnen met de rummikub competitie.....
 
Update 20.50 uur: gelukkig mochten we van Bizoe rustig eten en tijdens het eten lag ze onder de tafel op de voeten van Esther die een enorme liksessie kregen. Na het eten is Bizoe lekker op de bank bij Ko gaan liggen en rond half 9 werd ze weer onrustig en hijgerig, ze loopt dan door het huis heen en gaat standaard even langs Esther voor een aai en knuffel. Heel bijzonder om te zien.
Bizoe heeft een van de lakens uit de werpkist met daarin het piepje naar de bank gesleept. Zo lief! Uiteraard houden we alles goed in de gaten zodat ze niet straks niet op de bank gaat bevallen......
Het is enorm spannend omdat we denken als Bizoe onrustig is dat ze vannacht gaat bevallen en als ze rustig is dan denken we dat weer van niet. We gokken op een bevalling vannacht....
Hieronder foto's van Bizoe die een laken met daarin het piepje van de werpkist naar de bank sleept.
 
 
 
Update 19.40 uur: Bizoe is nu even rustig maar is vooral enorm hijgerig en mega aan het graven, overal eigenlijk.
Hieronder een filmpje van Bizoe die aan het graven is in de werpkist en buiten in haar eigen hofje.
 
 
 
 
 
 
Update 18.40 uur: Esther is hier en het weerzien met Bizoe en Esther was fantastisch, compleet met huilen en janken en enorme knuffelpartijen. Toen Esther iets uit de auto moest halen stond Bizoe bij de voordeur te janken. Zo lief.....
 
 
De weeën beginnen langzaam op gang te komen en er wordt enorm gegraven in de lakens in de werpkist.
We gaan er vanuit dat ze vanavond gaat bevallen.... Alles staat klaar, zie hieronder:
 
 
Het slapen boven wilde niet echt lukken… dus toch maar weer moe naar beneden naar Bizoe.
We hadden een storing aan internet, televisie en vast telefoon.  Daar door konden we dus niet eerder de website bijwerken.Ik kan me nergens op concentreren, internetten was niet mogelijk en tv kijken ook niet. Ik heb geprobeerd wat te lezen maar dat lukte ook voor geen meter. Van de zenuwen ben ik maar actief aan het koken geslagen. Er staat inmiddels een ovenschotel klaar voor morgenavond en de lasagne voor vanavond staat ook al klaar. Daarna nog even de stofzuiger door het huis (best nodig met die zandpoten van onze graafmachine….) en de vloeren moppen. Toen nog de ramen afgespoten want door de wind en het slechte weer waren die flink bedekt met een laag zand en zout. Tja, het wonen aan zee heeft soms ook zo zijn nadelen……Bizoe is afwisselend rustig en onrustig. Als ze onrustig is gaat ze hijgen, rondlopen door het huis, graven op de keukenvloer en ze wil heel graag het toilet/douche beneden in. Ze is op zoek naar hoekjes. Buiten komt ze op de meest vreemde plaatsen waar hoekjes zijn waar ze normaal nooit komt zoals bij de rolcontainers, achter de houten opbergkisten en achter bij de lounge hoek. Ook graaft ze regelmatig in haar hofje. Eerst was het nog rustig een kuil graven maar op sommige momenten zien we het zand alle kanten opvliegen. De intensiteit van het graven neemt toe. Ze loopt af en toe de werpkist in en gaat dan wat snuffelen. De periode tussen rustig liggen en onrust wordt steeds korter. Haar temperatuur was vanmorgen 36,8 en vanmiddag 36,4.
Rond 13.30 uur is Bizoe enorm onrustig geweest voor zo’n 40 minuten en heeft flink gegraven op de keukenvloer, in het hofje buiten (3 prachtige kuilen), ze loopt rond met haar speeltje, ze heeft voor het eerst gegraven in de dekens op de bank en in de lakens in de werpkist….. Inmiddels is de bank, werpkist en het huis een weer een mooie zandbak geworden....
Het is enorm spannend. Bizoe heeft daar natuurlijk geen last van maar ik wel en Esther ook, met Esther heb ik een hotline sms verbinding. Ik verdenk Bizoe er van dat ze lekker rustig afwacht totdat Esther hier is. Esther komt aan het einde van de dag/begin van de avond. We weten zeker dat Bizoe dan weer helemaal door het dolle heen is.
Het is natuurlijk enorm spannend want wanneer gaat ze bevallen? Vanavond/vannacht of toch maar morgenavond/nacht. Vandaag is de 62ste dag en morgen is het de 63ste dag. We zijn erg benieuwd of er vanavond wat gaat gebeuren en zo niet, dan zullen we wederom de spanning doorkomen met onze rummikub competitie waarbij Esther en ik onze uiterste best zullen gaan doen om Ko te verslaan. Hij heeft ons vorig jaar vlak voor de bevalling nogal flink ingemaakt met rummikub. Toen was Esther al een paar dagen voor de bevalling hier bij ons en bij Bizoe. En maar wachten, wachten, wachten, wachten en maar om de beurt slapen per 2 en 1 beneden bij Bizoe blijven. Inmiddels zijn we alweer een nestje verder en een ervaring rijker. Hoe dan ook, we hopen en verwachten dat de bevalling vanavond of morgenavond gaat gebeuren en het kaarsje brandt voor een goede bevalling zonder complicaties en voor een stel mooie en gezonde pupjes!
We zijn er klaar voor, de huistelefoon staat op uit en de mobiels staan op stil.
 
Hieronder een impressie van onze graafmachine.....
 
  
 
 
 
Vannacht heeft Ko boven geslapen zodat een van ons in ieder geval goed is uitgerust en goed kon doorslapen. Ik was ook een beetje onrustig en heb daarom beneden geslapen, nou ja geslapen, laten we zeggen dat het een kort nachtje was qua slaapuren.... Bizoe is vannacht rustig geweest, geen gegraaf en geen gehijg. Ze kwam vaak bij mij op de bank liggen en plofte dan zowat boven op me neer alsof het de normaalste zaak van de wereld is....
Vanaf 6 uur tot nu, 7 uur, is Bizoe iets onrustiger en hijgerig. Ze loopt een beetje zoekend rond en wil het toilet in (deur is dicht) en ook heeft ze voor het eerst even kort graafbewegingen gemaakt op de tegelvloer in de keuken (precies in het hoekje waar ze nooit komt en waar ze vorig jaar ook graafbewegingen ging maken).
Ik duik nog boven het bed in om te proberen nog eventjes te slapen en Ko houdt de wacht bij Bizoe.
Spannend, spannend, spannend.....
 
 
18 juli 2012
Zowel gisterenavond als vanmorgen was de temperatuur van Bizoe laag (36,9 en 36,3). Geen bijzonderheden verder gedurende de ochtend, Bizoe lag er heerlijk rustig bij. De middagtemperatuur was hoger (37,9).
Esther kwam vandaag bij ons en bij Bizoe langs en mee lunchen. Het weerzien was enorm fijn en emotioneel, met een lach en een traan. Wij vonden het waardevol om Esther te zien, we begrepen elkaar en hebben het verdriet om het heengaan van Raisa en Pebbles samen kunnen delen. Dat is het mooie van vriendschap, samen kunnen lachen én samen kunnen huilen.
En Bizoe? Nou ja, die was door het dolle heen en was niet meer bij Esther weg te slaan. Wij kennen inmiddels de enorme liefde tussen Bizoe en Esther (en haar familie) dat we daar nu na bijna 2 jaar niet meer jaloers op zijn. Nou ja, misschien toch nog een héél klein beetje....
Vanmiddag werd Pebbles gecremeerd tussen half 3 en 3 uur en Esther en ik hebben hier (met de familie van Esther via sms) bij stil gestaan terwijl het witte kaarsje brandde en dit keer bleef branden. Juist gedurende dat half uur besloot Bizoe enorm te gaan hijgen en voor het eerst flink te gaan graven in het zand buiten in haar hofje. Alsof ze een soort van groen licht kreeg. Zou ze dan toch morgennacht gaan bevallen of wordt het toch vrijdag (nacht). De natuur zal haar werking doen en wij kunnen alleen maar in spanning en in ongeduld afwachten.
Tussen het verdriet en de emoties door was er ook vreugde en besef van de realiteit, vreugde over nieuw leven, over de bevalling van Bizoe, vreugde over dat Esther er weer voor ons en voor Bizoe zal zijn tijdens de bevalling, vreugde over dat er een pupje (teefje) uit het nestje van Bizoe en Keizer naar Esther en haar familie gaat en hoe bijzonder dit is omdat Esther alles rondom de dekking, echo en röntgen heeft meegemaakt en de bevalling gaat meemaken. Heel speciaal en heel bijzonder, het heeft allemaal zo moeten zijn....
Voordat Esther wegging volgde er een enorme lieve knuffelsessie tussen Esther en Bizoe compleet met janken en diverse geluidjes van Bizoe, ze hadden even een goed en liefdevol gesprek saampjes. Dat vond ik enorm speciaal en ontroerend om te zien.
Zodra Esther weg was besloot Bizoe weer in de rust- en ligstand te gaan voor twee uurtjes. Op dit moment is Bizoe redelijk onrustig, hijgerig en aan het graven buiten in het zand in haar hofje en ook op de dekens in de bank. Ze snuffelt enorm aan alle spulletjes die klaar staan voor de bevalling, ze loopt naar de keuken in een hoekje waar ze normaal niet komt, ze wil het toilet in waar ze normaal niet ingaat. Oh oh oh wat is het toch weer allemaal spannend. Wij en Esther zijn er klaar voor, het wachten is op Bizoe wanneer zij er klaar voor is, zo spannend allemaal....
 
 
 
 
 
 
17 juli 2012
Met Bizoe gaat alles erg goed. Haar temperatuur vanmorgen en vanmiddag was flink laag, ze begint iets meer te hijgen en ze is vooral enorm alert en waaks. Nog geen graafwerkzaamheden........ Het is hier dus eigenlijk lekker rustig. Onze agenda's zijn volledig leeg en we zijn de hele dag bij Bizoe en dat vindt ze natuurlijk fantastisch, en wij ook! Ko slaapt nu beneden op de bank en dat vindt Bizoe ook wel weer erg leuk want ze springt een paar keer per nacht bovenop Ko en maakt hem wakker voor een aai of een kriebel.....Ko vindt dat iets minder fijn omdat hij wat slaap te kort komt, nu al terwijl het feest nog moet beginnen!
Ajing, de werkster is er vandaag voor het laatst en daarna even 3 weken niet zodat Bizoe en haar pupjes volop rust hebben en vooral i.v.m. infectiegevaar. Bizoe heeft Ajing vandaag enorm in de weg gelopen, ze wilde graag helpen met de schoonmaak en waar Ajing was daar was Bizoe ook. Het in de weglopen hielp natuurlijk wel want dat leverde weer meer aaien en koekjes op.... Nog even gezellig een foto van Ajing en Bizoe gemaakt in de tuin met uiteraard weer een poot erbij want Ajing heeft Bizoe als eerste geleerd een pootje te geven! Met als gevolg dat wanneer Ajing komt, Bizoe meteen gaat zitten en een pootje geeft in afwachting van het koekje....
 
 
 
Vandaag kwamen de artikelen binnen die we via Fokkersplaza gehuurd hebben, de warmtemat voor in de werpkist en een fatsoenlijke en professionele puppy weegschaal! Miranda, bedankt voor je goede service! Wij zijn er klaar voor, de voorbereiding is gedaan en alles ligt klaar voor de bevalling. Het wachten is op Bizoe wanneer zij zo ver is haar kennende volgt ze lekker haar eigen ritme en neemt ze er royaal de tijd voor.
Tot nu toe geniet Bizoe vooral van haar rust en ligt ze veelal in haar favoriete positie (op de rug met haar poten in de lucht) op de bank of op de koele tegels....
 
 
17 juli 2012
 
Alweer een groot gemis
Een fijne en dierbare herinnering is al wat er nog is
Waar ben je nu vragen wij ons af?
We voelen nog de liefde die jij ons gaf
Jou te kennen vonden wij heel fijn
Jou los te moeten laten deed heel veel pijn
We zullen je missen in dit leven
En voor altijd om je blijven geven
Wij blijven dan ook graag geloven
Dat jij straalt als een prachtige ster aan de hemel  daarboven
 
Veel liefs van Esther, Kees, Mitchell, Priscilla en Ricardo
Veel liefs van Ko, Silvy en een poot van Bizoe
 
 
16 juli 2012
Helaas komt alles niet meer goed met Pebbles, ze heeft leverkanker.... Vanavond zal Pebbles inslapen en vredig heengaan in aanwezigheid van haar baasjes Esther, Kees, Mitchell, Priscilla en Ricardo. Lieve Pebbles, het is veel te vroeg dat je heengaat maar het is zoals het is. Geniet nog even van je laatste uurtje met je geliefden om je heen.... het is goed zo. Onze gedachten zijn bij Pebbles en bij de familie Kamermann die precies een week na het afscheid van Raisa afscheid gaan nemen van Pebbles. We wensen jullie enorm veel kracht en steun toe en leven met jullie mee. Woorden schieten ons te kort, we zijn door verdriet overmand......
 
16 juli 2012
De temperatuur van Bizoe was vanmiddag heel erg laag (35,9) dus we zijn benieuwd hoe het zich verder allemaal gaat ontwikkelen de komende dagen. Bizoe eet nog enorm goed (haar eetlust neemt flink af vlak voor de bevalling) en ze ligt er heerlijk rustig bij. Er is nog geen onrustig gedrag en er zijn nog geen graafwerkzaamheden...
Tot zover Bizoe. We branden een kaarsje voor haar lieve vriendin Pebbles die ziek is en we wensen Pebbles veel beterschap. We hopen dat alles goed komt met je Pebbie!
 
 
15 juli 2012
Vanmorgen kwam de familie Kijk in de Vegte helemaal uit Hardenberg (Overijssel) naar Zandvoort om kennis te maken met ons en met Bizoe. De kennismaking is uiterst gezellig en aangenaam verlopen. Bizoe was helemaal blij want deze familie had allemaal lekkere dingetjes voor Bizoe meegenomen. Bizoe gedroeg zich dan ook keurig en ging netjes zittend bedelen bij alle familieleden, echt heel lief en schattig. We hopen dan ook dat er genoeg teefjes geboren worden zodat we deze lieve familie blij kunnen maken met een teefje. En als Bizoe dan ook nog op 20 juli gaat bevallen dan zou het nog eens extra speciaal zijn omdat zoon Niek dan jarig is. Spannende tijden dus voor iedereen!
De dag hebben we verder rustig doorgebracht, Bizoe heeft vooral veel rust genomen, je ziet haar buik (en de pupjes daarin) dan ook met de dag groeien. Haar temperatuur was vandaag ook weer helemaal in orde en qua gedrag nog geen bijzonderheden. Behalve dan dat ze wat meer met piepspeeltjes aan het sjouwen is (die brengt ze naar de bank en dan gaat ze er op duwen met haar snuit). En ze is enorm waaks en alert sinds vandaag, er hoeft maar iemand te dicht bij het huis te komen of voor het huis te blijven staan (wat nogal eens voorkomt aan zee in Zandvoort) of ze begint flink te grommen en/of te blaffen.
Hieronder een foto van Bizoe buiten in de tuin waar ze graag onder de tuinmeubels in de schaduw en op de wind ligt. Gelukkig bleef ze dit keer liggen toen ik de foto maakte, de laatste dagen als ze ergens lekker ligt en ik wil een foto maken dan springt ze op en komt ze kwispelend naar me toe voor veel kriebeltjes en aaitjes.....
 
 
14 juli 2012 
 
Proficiat Jackpot (Rongga's Jackpot Jerez) met je 8ste verjaardag. Jackpot is een zoon van vader Hertog Pasqual off Sofie's Pride en van moeder Rongga's Elusive Elfy (de oma van Bizoe).
We wensen je een gezellige verjaardag toe en uiteraard nog vele gezonde jaren. Laat je maar heerlijk verwennen door je baasjes Arno en Kyra maar dat zal ongetwijfeld wel goed komen!
 
Vanmorgen was de temperatuur van Bizoe best wel laag maar vanmiddag en vanavond was deze weer helemaal okay. Bizoe doet het toch allemaal op haar eigen tempo weten we inmiddels.
Het was verder een druilerige dag met veel regen. Bizoe en wij hebben het dan ook erg rustig aan gedaan. Aan het einde van de middag was het eindelijk even droog en is Ko met zijn zoon en Bizoe het dorp ingegaan voor een korte wandeling. Daarna is Bizoe lekker thuis gaan slapen want het was best een inspanning voor haar om heen en terug naar het dorp te wandelen. Vervolgens zijn we gezellig Monopoly gaan spelen, we zijn al weer 4 uur verder, ik lig er inmiddels al uit wat ook weer voordelen biedt zodat ik voor eten en drinken kan zorgen......  Tot onze grote verbazing ging Bizoe uit zichzelf op een stoel aan tafel zitten. En wij maar denken dat ze dit niet meer zo goed kon vanwege al haar puppy's in de buik. Maar nee hoor, mevrouw zit er graag bij.....
 
  
 
Daarna vond ze het toch tijd om lekker heel erg knap buiten te gaan liggen.... met haar ene pootje elegant opzij zoals ze dat zo vaak doet.
 
 
 
13 juli 2012
Vanaf morgen gaan we 3x per dag de temperatuur opnemen bij Bizoe en die braaf iedere keer aan Esther doorgeven. Honden kunnen bevallen vanaf de 57ste dag tot aan de 63ste dag. De normale temperatuur van een hond is tussen de 38 en 39 graden. Twee dagen voor de bevalling daalt de temperatuur met 1 tot 2 graden. Vlak voor de bevalling stijgt de tempartuur weer tot boven 37 graden en meestal wordt dan de eerste pup binnen 12 uur geboren worden. En de teef gaat graven maar daar trekken we ons niet meer veel van aan want Bizoe heeft vorig jaar 3 dagen lang gegraven om uiteindelijk precies op de 63ste dag te bevallen. Uiteraard houden we Bizoe en haar temperatuur goed in de gaten maar we hebben zo het vermoeden dat ze gewoon lekker weer op de 63ste dag gaat bevallen (meestal 's nachts) wat volgende week vrijdag 20 juli is.
Bizoe vind het heerlijk dat ik ook een beetje in de lappenmand lig en veelal rustig op de bank dien door te brengen en ze is dan ook niet bij mij weg te slaan. Ze stort zich letterlijk in mijn armen of ploft boven op mij neer. Het is te lief voor woorden en ze is dan ook enorm lief. Puur genieten dus.
 
 
 
 
12 juli 2012
Vandaag kwam nog wat leuk puppy speelgoed met piepje binnen en riempjes en halsbandjes. Eigenlijk hadden we best nog volop spulletjes van vorig jaar maar door de nesteldrang kan ik het natuurlijk niet laten om toch weer wat leuke dingen aan te schaffen. Bizoe vindt het ook enig en ze heeft dan ook alles nauwkeurig nagekeken en besnuffeld. De piep eend was meteen favoriet. Daar is ze mee weggedribbeld en vanaf haar kussen horen we volop gepiep. We hopen dat de eend het gaat overleven.....
 
 
 
Zo meteen duik ik lekker met Bizoe op de bank op voor verplichte rust. Ik heb vanmorgen aan mijn gebit geopereerd en moet het even een paar dagen rustig aan doen. Kriebelen kan ik gelukkig wel dus Bizoe komt echt niets te kort.
 
11 juli 2012
Bizoe heeft gisteren af en toe heerlijk al in de werpkist gelegen, zo schattig! Ze begint al een beetje met graven in de dekens in de werpkist en op de bank en ze komt regelmatig binnen met kop en poten vol zand van het graven buiten in haar eigen hofje.
 
 
 
Vanmiddag zijn we met Bizoe naar Dierenkliniek Kenaupark in Haarlem geweest voor de rontgenfoto. Esther was er ook bij en zowel wij als Bizoe vonden het erg fijn dat ze er was. Esther, bedankt!
Alles was prima in orde met Bizoe dus dat was in ieder geval erg goed nieuws. Bij thuiskomst ging ze meteen heerlijk lekker lui op de bank liggen, languit uiteraard zodat wij voor de afwisseling weer eens erg weinig plaats hadden.... Maar daar raken we nu wel aan gewend. Ze is enorm aanhankelijk en wil en krijgt veel aandacht en kriebels....
 
 
 
10 juli 2012
 
   Lieve Raisa,
 
   Als tranen een trap konden bouwen
   En herinneringen een brug
   Dan klommen we hoog de hemel in
   En brachten je mee terug
   Als sterren konden spreken
   Als sterren konden zien
   Zou je dan vanavond heel even willen zwaaien
   En twinkelen als een groet
   Zodat wij hier beneden weten
   Hoe het zonder jou verder moet
 
   Liefs van Esther, Kees, Mitchell, Priscilla, Ricardo en Pebbles
   Liefs van Ko, Silvy en Bizoe
 
 
9 juli 2012
Vandaag hebben we te horen gekregen dat de familie Kamerman vanavond afscheid zal nemen van Raisa. Wij en Bizoe zijn erg verdrietig over dit bericht en Bizoe likt mijn tranen al de hele middag van mijn gezicht.....
Wij weten dat dit een dappere en goede beslissing is en dat Raisa het ook verdiend om niet te lijden en vredig naar de hondenhemel te gaan. Ook weten wij hoe verdrietig het is om afscheid te nemen en hoe moeilijk deze beslissing is. Raisa, we houden van je en Bizoe stuurt je een enorme lieve knuffel, ze vindt het jammer dat ze je niet meer zal zien en dat jij haar pupjes ook niet meer zal ontmoeten. Ook een lieve knuffel van Bizoe voor haar vriendin Pebbles want wat zal zij Raisa gaan missen. Wij wensen Esther, Kees, Priscilla, Ricardo en Mitchell enorm veel sterkte vanavond en ook daarna, wat zal het leeg zijn zonder Raisa. We hopen dat de prachtige en liefdevolle herinneringen aan Raisa jullie allen op den duur zullen helpen om dit enorme verlies te verwerken. We denken aan jullie en branden vanavond weer een mooie kaarsje voor Raisa als teken van vredig heengaan in alle rust en omringd door je liefdevolle gezin en je liefdevolle Pebbles....
Dag lieve Raisa, ga heen en rust in vrede en straal als een sterretje straks aan de hondenhemel, we zullen naar je zwaaien...
 
 
8 juli 2012
Vanmorgen na het ontbijt zijn Lisa en Nicole weer vertrokken naar Limburg. Bizoe heeft het in ieder geval erg naar haar zin gehad met Lisa, alle aandacht, lekkere koekjes en de wandelingen. Het zijn echte vriendinnen saampjes. Ook wij hebben ook enorm genoten.
Vanmiddag hebben we de werpkist opgezet zodat Bizoe alvast hieraan kan wennen. Eerst even de vloer in de woonkamer goed schoongemaakt, daarover het vinyl, passen, meten en knippen zodat het straks op de juiste maat is voor de puppyren, we maken van twee rennen een grote ren. Het in elkaar zetten van de werpkist ging ook nu weer goed, het is een fijne en vooral grote werpkist zodat Bizoe volop ruimte heeft. Vorig jaar hadden we de werpkist 9 weken laten staan en eigenlijk stond de werpkist enorm in de weg. Na 3 weken ging geen enkel pupje nog in de werpkist liggen, ze lagen alleen nog maar in de puppyren en door het huis verspreid. De werpkist werd eigenlijk alleen nog maar als "schijthok" gebruikt. Daarom doen we het dit jaar anders, na  2 weken komt de puppyren om de werpkist heen en 3 weken gaat de werpkist weg zodat Bizoe en haar pupjes een lekkere grote ren ter beschikking hebben. En uiteraard het huis en de tuin bij mooi weer. Bij het vorige nestje hadden we nog een warmtelamp aan de werpkist en dat vond Bizoe niet zo fijn, ze vond het veel te warm maar wilde niet weg van de pupjes dus lag ze daar maar te hijgen onder de warmtelamp. Daarom nu geen warmtelamp, we hebben een warmtemat gehuurd via Fokkersplaza, samen met een fatsoenlijke puppy weegschaal want het wegen vorig jaar was ook nogal een gedoe. Mocht de warmtemat niet groot genoeg blijken dan hebben we nog een warmte dekentje en kruikjes zodat de pups in de werpkist de warmte zelf kunnen opzoeken indien gewenst en moeder Bizoe ook nog lekker in de kist kan liggen zonder de warmtelamp boven haar hoofd. In de werpkist komt een temperatuurmeter zodat we precies in de gaten kunnen houden of de temperatuur in de werpkist goed is.
 
Hieronder de werpkist zoals deze bij ons in de woonkamer staat. Met vloerbedekking erin en ook doodligstangen erin zodat moeder Bizoe straks niet op de pups kan gaan liggen.
 
 
 
Nadat we klaar waren met het opzetten, installeren en inrichten van de werpkist vond Bizoe het wel weer heel leuk om te komen kijken en ging ze ook meteen lekker aan de werpkist snuffelen. Vorig jaar moesten we eerst zelf in de werpkist gaan liggen en pas toen wilde Bizoe er ook in. Dit jaar ging ze als een ervaren moeder meteen zelf in de werpkist liggen en zitten.
 
  
 
 
7 juli 2012
We branden al een paar dagen een kaarsje voor Raisa (de berner van Esther en Kees Kamerman en familie). Veel sterkte gewenst en meer kunnen we er even niet over zeggen zonder vol te schieten. Een extra lieve poot van Bizoe voor Raisa en we blijven gewoon kaarsje branden, de hele dag door......
 
 
6 juli 2012
Vanmorgen eerst met Bizoe een strandwandeling gemaakt en we kwamen de vriendinnen van Bizoe nog tegen, Macy en Sintha. Het was wederom een mooie en warme dag en Bizoe heeft veel geslapen en rustig gelegen. Lekker buiten in de schaduw op de tegels of in het kantoor. Aan het einde van de dag zijn we even gaan zwemmen met Bizoe zodat ze lekker kon afkoelen. 's Avonds heeft Bizoe gezellig en lief met Lisa op de bank gelegen wat ze heerlijk vond omdat ze enorm door Lisa geknuffeld werd. Later op de avond kregen Bizoe en Lisa nog een lekker snackje op de bank.
 
 
 
 
 
3 juli 2012
Het is een benauwde en warme dag vandaag dus Bizoe heeft het erg warm. Ze zoekt dan ook vooral schaduwplekje buiten op en ze gaat ook graag op kantoor liggen, het koelste en tevens het rustigste plekje van het huis. En met nichtje Lisa is huis zoekt Bizoe ook graag haar rust op. Zo kennen we Bizoe, graag bij ons en dol op knuffels en aandacht maar als het haar te druk is dan geeft ze ook duidelijk aan dat ze niet gestoord wil worden.
Vanmorgen met zus en nichtje Lisa even het dorp ingeweest in de bolderwagen. Meteen even een stop gemaakt bij Chiquita want Lisa wilde Macy en Sintha heel graag zien en even knuffelen, de berner vriendinnen van Bizoe. Lisa kreeg nog een heerlijk ijse van Chiquita dus ook weer goed. Wat een gesjouw en wat was het warm. Gelukkig hadden we Bizoe thuisgelaten, ze lag lekker in kantoor bij Ko, het was ook veel te warm voor haar. We hebben op de markt lekker verse vis gekocht en uiteraard voor Bizoe een zalm tournedos meegenomen die ze voor de lunch kreeg.
Met ingang van vanavond stappen we over van normale brokken naar puppy brokken. Verder hebben we Bizoe voor de afwisseling maar weer eens lekker verwend met een heerlijk bot!
Het buikje groeit goed en over dik 2 weken is het al zo ver. Wat een heerlijk vooruitzicht.
 
 
 
Het was zo'n mooie dag dat we voor het eten even met Bizoe naar het zwanenmeertje in de duinen van Zandvoort zijn geweest zodat ze even heerlijk kon afkoelen. Daarna thuis weer even lekker chillen en afdouchen.
Na het eten nog heel eventjes het strand opgeweest. Gewoon even genieten van het water en de verkoeling daarvan, Bizoe vond het enorm lekker!
 
  
 
 
 
 
2 juli 2012
Met Bizoe gaat alles goed, ze rust veel en ze wil vooral graag bij ons zijn. Zodra een van ons even weg gaat dan kan Bizoe ons zeer zielig aankijken, daar is ze echt kampioen in. Maar aan aandacht en knuffels en koekjes uiteraard geen gebrek want daar zorgt Lisa ook weer erg goed voor. Waar Lisa is daar is Bizoe en andersom ook. Saampjes op de bank geniet Lisa van een Walt Disney filmpje en Bizoe van haar rust. Het buikje en de puppies in de buik van Bizoe krijgen verder volop aandacht en kriebelsessies en Bizoe geniet daar enorm van!
 
  
 
 
 
1 juli 2012

 

Proficiat Floris, Pieter, Pieters, Berny, Zoebi, Balou, Jip en Donna met jullie 1e verjaardag. We hopen dat jullie extra verwend worden! 
 
We kregen leuke berichtje terug van de eigenaren van de pupjes,  nou ja pupjes zijn ze natuurlijk al lang niet meer! Wat fijn om te horen dat alles goed gaat met allen. En wat zijn jullie weer extra en nog meer verwend op jullie verjaardag door jullie baasje. Van biefstukjes tot ontbijt aan tafel, wat een bofkonten zijn jullie toch!
 
Jip is met haar baasjes naar de VBSH Berner Plus Dag in Apeldoorn geweest waar zij en haar baasjes Jelle en Heleen enorm genoten hebben. Wij vinden het geweldig dat Jip hier met haar baasjes daar naar toe is geweest! Voor de pret hebben ze Jip laten keuren, volgens de keurmeester was de bouw van Jip erg goed, ze mocht van voren iets breder zijn. Uiteraard vonden de baasjes Jip de mooiste en de liefste en daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens!!!!
Hieronder enkele foto's van Jip en ook foto's van de Berner Plus Dag met Jip en baasje Jelle in rustpauze en in actie:
 
  
 
Balou is op haar verjaardag vanmorgen heerlijk verwend met een biefstuk op brood ontbijtje met parasolletje erop, dat dan wel weer. En een prachtig verjaardagshoedje op haar hoofd. Nog knapper! Ze heeft ervan genoten en het ontbijt aan tafel heeft ze natuurlijk van mama Bizoe geleerd... Hieronder Balou tijdens haar verjaardagsontbijt met de Marit, de dochter des huizes:
 
  
 
 
 
Met Zoebi gaat het ook allemaal erg goed, ze is 2 weken geleden loops geworden en wordt al een echte dame. Zie hieronder een prachtige profiel foto van "pupje" Zoebi.... (zit ook alweer in een stoel, net als mama Bizoe...)
 
 
En het bazinnetje van Zoebi is ook jarig vandaag, dat waren we in alle hectiek even vergeten, sorrrryyyyyyyy. Lieve Marjolein, alsnog van harte proficiat. Hieronder een foto van de twee jarige jobjes:
 
 
Verder zijn Lisa en Nicole vandaag voor een weekje zomervakantie in Zandvoort aangekomen en Bizoe is zeer blij met nog meer aandacht (en nog meer lekkers....) en wijkt geen moment van de zijde van Lisa. Als Lisa in de jacuzzi aan het zwemmen, duiken en spartelen is dan houdt Bizoe graag een oogje in het zeil. Als Lisa iets te veel spartelt dan staat Bizoe op om te kijken of alles wel goed gaat met Lisa (vorig jaar trok Bizoe Lisa aan haar badpakje terug naar de kant toen Lisa nogal aan het spartelen was omdat Bizoe vond dat ze Lisa moest " redden", te schattig voor woorden). Wij vinden het enorm fijn om Bizoe en Lisa zo heerlijk en zo lief samen te zien, het zijn dan ook echte vriendinnen:
 
  
 
  
 
30 juni
Vandaag kennis gemaakt met de familie Moens uit Den Haag, vader Krijn, dochter Annelot en een vriendinnetje en zoon Gijs. Zoon Jort was verhinderd. Hun berner dame Sien (een dochter van King van The Barking Bunch die weer de vader is van Hertog, vader van de pups van het nestje van Bizoe uit 2011). De kennismaking was erg prettig en gezellig. We hopen dan ook van harte dat er genoeg teefjes geboren zullen worden zodat we deze familie en Sientje kunnen blij maken met een teefje. Tussen Bizoe en Sientje verliep het helemaal goed. Bizoe heeft daarna uiterst haar best gedaan op bij de kinderen van de familie op schoot proberen te gaan zitten. Ze propte zich gewoon ertussen en ging op Anneloth en Gijs en de vriendin van Anneloth zitten, enig om te zien. Kortom, Bizoe stal weer eens de show en eiste nogal wat aandacht op die ze natuurlijk ook kreeg. Sientje is een enorme lieverd en een mega knapperd!
Hieronder de foto's, v.l.n.r. Bizoe, Sient, familie Moens met Bizoe aan tafel:
 
  

De familie Moens heeft ook nog vele leuke foto's gemaakt, te veel om allemaal toe te voegen maar hieronder een selectie:
 
   
 
    
 
29 juni
Raisa is ziek en heeft artrose aan haar ellebogen en daar is ook nog eens een ontsteking bijgekomen. En Pebbles sukkelt nog min of meer met haar hernia. Raisa en Pebbles zijn de berners van oppas/vroevrouw Esther Kamerman en vriendinnen van Bizoe.
Graag willen wij Raisa en Pebbles veel beterschap toewensen en jullie beiden laten weten dat we hier dagelijks een kaarsje voor jullie branden voor jullie gezondheid en herstel. Een lieve beterschapspoot voor jullie van Bizoe en een extra lieve knuffel van ons beiden. Ook uiteraard voor jullie baasjes Kees en Esther, Priscilla en Ricardo en Mitchell.
 
 
 Raisa (links) en Pebbles (rechts), wat een mooi duo!
 
 
Van opa en oma Peeters uit Zuid Limburg zijn wij, Bizoe en de pupjes alvast heerlijk verwend met een mooie collectie knuffels.
Van Ikea (waar Marjolein vast heel blij mee is....). Bizoe was even niet van de partij met haar knuffels want die lag heerlijk met haar snuit in de airco bij baasje Ko op kantoor......
 
 
Morgen is er een kennismakingsgesprek voor een pupje bij ons thuis. Over 2 weken gaan we de werpkist monteren en opzetten en dan komen wij en Bizoe vast al in de stemming. Behalve Bizoe krijgen wij ook steeds meer last van nesteldrang.....
 
28 juni
Bizoe wordt steeds onrustiger en eigenlijk mag er ook niemand in de buurt van het huis komen want dan wordt er flink waaks door Bizoe opgetreden. Onze postbode weet het gelukkig allemaal nog van vorig jaar. Normaal een flinke blaf maar nu ze drachtig is bestaat dit uit woest blaffen en hier en daar een flinke grom. Bizoe houdt alles enorm goed in de gaten in en rondom het huis en wil alleen maar lekker eten en veel aandacht.
Verder neemt Bizoe steeds meer de hele bank in beslag en ligt ze volop te genieten van alle aandacht terwijl wij half verkrampt om de bank zitten en blij zijn met een klein hoekje van de bank.... We kriebelen en aaien ons dan ook een versuffing en Bizoe vindt dat gewoon heel normaal!!!!
 
 
 
26 juni
Met Bizoe gaat alles erg goed, behalve hijgen, nesteldrang en zeer veel aandacht en kriebelsessie opeisen (waar wij uiteraard heel "braaf" gehoor aangeven) gaat het prima met haar.
Met oma Macy gaat het enorm goed, ze hersteld fantastisch van haar operatie en gisteren zijn de hechtingen er uitgehaald bij Dierenkliniek Kortenoord. Veel beterschap Macy en tot snel! 
 
23 juni
Vanmorgen kreeg Bizoe haar weekendontbijtje, brokken met een eitje en ham er door heen en natuurlijk zat ze gezellig bij ons aan tafel mee te ontbijten.
 
 
Zo langzaam aan zijn we alvast van alles voor aan het bereiden voor de bevalling, lijstjes maken en bijwerken, spulletjes uit de schuur en van de zolder halen en kijken wat er nog aangeschaft dient te worden. Net als Bizoe krijgen we ook al een beetje nesteldrang....
Vandaag gingen de foto's en filmpjes kijken op de tv van het nestje van vorig jaar en Bizoe keek mee maar werd erg onrustig bij het aanschouwen van de pupjes (het geluid hadden we bewust al uitgezet) dus uiteindelijk hebben we alles maar weer snel stopgezet.
 
   
 
  
 
21 juni
Gisteren kwamen Michel en Marjolein met hun berner dame Marley op "puppygesprek". De kennismaking verliep erg fijn en positief en we vinden het enorm leuk dat er straks een reutje uit het nestje in Zandvoort blijft!
Het gaat enorm goed met Bizoe, ze is heel lief en ontzettend aanhankellijk. Ze slaapt en rust veel en heeft weinig zin in het maken van lange wandelingen wat we dan ook niet meer doen. Verder is Bizoe op dit moment enorm op eten gericht wat ze normaal niet zo is. Ze krijgt nu 2x per dag eten in plaats van 1x per dag en vandaag heeft ze een heerlijk gekookt schenkelbotje gekregen.
 
 
 
19 juni
Vanmorgen ben ik met mijn baasjes Ko en Silvy en met Esther (mijn vaste oppas en voedvrouw) naar mijn dierenarts in Haarlem geweest. Ik was erg opgewonden om zo gezellig samen te zijn en Esther weer te zien en ik vond het enorm spannend allemaal.
Ik vond het gezellig dat ik dierenarts Jan Willem Baljet ook nog even zag. Daarna kreeg ik de echo van dierenarts Annemarie Bulten, die ken ik ook nog van vorig jaar. Ik ben enorm braaf en rustig geweest tijdens de echo en Annemarie had een grote pot lekkers neergezet waarvan ik af en toe iets kreeg van baas Ko. Zeer aangenaam uiteraard. Esther en Silvy hebben verder heel goed geholpen en ik was heel bij dat iedereen weer zo lief voor me was bij Dierenkliniek Kenaupark in Haarlem.
Mijn baasjes wisten het al en ik eigenlijk ook maar de echo heeft definitief aangegeven dat ik drachtig ben!!!! Ik hoop rond 20 juli te gaan bevallen van een nestje gezonde puppy's!
Hiep hoi, we gaan het vanavond dan ook even goed vieren! Mijn baasjes gaan vast aan de champagne en ik begreep dat mijn fokkers Arno en Kyra vanavond ook op dit goede nieuws gaan proosten! Ik weet zeker dat ik iets lekkers krijg vanavond om het te vieren!
Rond 21 juli hoop ik te bevallen van een nestje gezonde puppy's maar met zo'n goede voorbereiding van mijn baasjes en van Dierenkliniek Kenaupark in Haarlem en Esther als voedvrouw zal het, net als vorig jaar, hopelijk allemaal goed komen.
Hoeveel puppy's er komen weet ik nog niet want dat was best moeilijk te zien op de echo. Voor zover ik het zelf kon zien zal het aantal puppy's ongeveer vergelijkbaar zijn met het nestje van vorig jaar waar jullie uit geboren zijn.
Uiteraard is de familie van Ko en Silvy al ingelicht, zo ook mijn fokkers en familie van Rongga's Arno & Kyra, vriendin Yolanda en haar mannen, Chiquita en René en mijn berner vriendinnen Macy en Sintha en natuurlijk weet de nieuwe vader in spé Keizer for The Barking Bunch het goede nieuws ook al.
Ik zoek nog leuke en lieve gezinnen voor mijn puppy's dus als jullie nog iemand weten stuur die dan even door naar ons! Ennuh, alleen serieus geïnteresseerden he want jullie weten dat zowel ik als mijn baasjes nogal een strenge selectie handhaven..
Bijgaand de echo foto's van mijn buikje met de puppy's erin.
 
 
15 juni
Gisteren is Macy geopereerd bij Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen. Ze hebben haar tepels verwijderd i.v.m. melkklier tumoren. Ook had Macy nog een stukje wildvlees in haar keel wat verwijderd is. De operatie is goed gegaan en Macy heeft nu flink veel hechtingen in haar buik! Het gaat goed met Macy, voor een dame van 10 jaar hersteld ze enorm goed! Veel sterkte Macy en laat je maar lekker verwennen (nog meer dan normaal!).
 
 
10 juni
Vanmorgen ben ik naar de familie Ganzeboom gegaan met Bizoe en hebben we pupje Floris weer gezien. Nou ja, "pupje".... hij is inmiddels groter dan zijn mama Bizoe! Floris is enorm lief, een vrolijke spring in 't veld, een echte olijke dartelkont. Hij luistert erg goed en je kunt merken dat er zeer veel aandacht aan zijn opvoeding is besteed. Fijn om te zien. Verder is Floris lekker aan het puberen en dus is hij mega ondeugend, zo heeft hij flink (ongewenst) de nieuwe tuin onderhouden en vond hij het ook heel erg leuk om het nieuwe aangelegde dripsysteem in de tuin uit te graven...... Na een enthousiaste begroeting tussen moeder en zoon zocht Bizoe haar rust op maar dat was zo goed als niet mogelijk met Floris die toch iedere keer gezellig mama Bizoe ging opzoeken. Erg lief om te zien. Het zou Floris niet zijn als hij natuurlijk mama Bizoe even flink ging uitdagen maar uiteraard gaf mama Bizoe wel weer even flink de grenzen aan! We hebben een heerlijke wandeling gemaakt met Bobbie, Floris en Bizoe en we hebben genoten. Bizoe was verder vrij rustig en het viel me op dat ze de laatste paar dagen sneller moe wordt tijdens het wandelen.
 
Hieronder enkele foto's van zoon Floris en mama Bizoe:
 
  
 
  
 
9 juni
We hebben het huis, onszelf en ook Bizoe klaargemaakt voor de EK wedstrijd Denemarken-Nederland. Bizoe was helemaal in haar element omdat er voor haar ook een bordje op de buffettafel stond met allemaal lekkere kluifjes, koekjes en een bot. Dat vond ze dan ook veel interessanter dan ons geschreeuw en onze ergernis om de wedstrijd. Verder gaat het prima met Bizoe, ze is erg onrustig en hijgerig.
 
  
 
    
 
6 juni
Vanmorgen is Bizoe naar de trimster geweest, ze ziet er weer keurig uit en uiteraard is ze nu nóg knapper. En woensdag is bij ons visdag dus voor de lunch kreeg Bizoe een heerlijk vers stuk zalmtournedos. Netjes in stukjes gesneden, op een bordje en aan tafel. Ik was nog net op tijd om een foto te maken voor dat het bordje leeg was.
 
  
 
5 juni
Van Allard, Loekie en Jim kregen we bericht dat ze hun schapendoes Wammes helaas hebben moeten laten inslapen. Enorm veel sterkte gewenst met dit verlies. Hun Berny beer is inmiddels een echte beer geworden, groot (70 cm schofthoogte) en zoals ze aangeven "kampioen lief kijken", waar wij het helemaal mee eens zijn!
 
 
 
4 juni
We hadden na het nestje met Bizoe vorig jaar besloten dat dolgraag we nog een nestje wilden met Bizoe en haar zouden laten dekken in december dit jaar/januari volgend jaar. Door familieomstandigheden hebben we besloten dit jaar niet van de zomer naar de boot in Frankrijk te gaan. En toen Bizoe onlangs loops was werd de verleiding natuurlijk wel heel erg groot! We zijn bewust even een paar dagen met Bizoe er tussen uit gegaan om alles verder samen te bespreken en we hebben uitvoerig overleg gehad met diverse (voor ons zeer belangrijke mensen en berner deskundigen). De dekreu hadden we al een tijdje op het oog....
En ja, we hebben Bizoe laten dekken!!!! Omdat we zo'n goede ervaringen vorig jaar hadden met Peter en José van The Barking Bunch in Best wilden we daar heel graag weer terug gaan. En toen we de prachtige, mooie en lieve dekreu Keizer zagen (import Amerika en dus outcross) waren we helemaal om. Uiteraard hebben we ons wederom verdiept in de historie, familielijnen en stambomen en hebben we zeer zorgvuldig en bewust gekozen voor een dekking met Castlemnt's Keizer for the Barking Bunch, geboren 5 januari 2009 (roepnaam Keizer). Bizoe is op 18 mei en op 20 mei jl. door Keizer gedekt. Beide dekkingen zijn goed verlopen en uiteraard wederom in aanwezigheid van vroedvrouw Esther die de bevalling zal gaan begeleiden want zonder Esther geen nestje! Op 19 juni zal de echo aantonen of Bizoe drachtig is of niet. Gezien haar gedrag hebben wij een sterk vermoeden van wel. Ze is nog liever en aanhankelijker dan normaal en alle speeltjes en zelfs schoenen worden door Bizoe naar de bank gebracht waar ze toch al enigszins lekker druk bezig lijkt te zijn met nestelen... Verder is onze papierversnipperaar op dit moment volledig overbodig want Bizoe heeft sinds kort dagelijkse papier versnipper activiteiten op haar genomen. Het worden dus weer spannende tijden en we hopen dan ook dat Bizoe drachtig is en straks (rond 20-21 juli) gezonde puppies op de wereld zal zetten.
  
Keizer, waar ben je????                    Keizer en Bizoe samen aan het dartelen voor de dekking 
  
 
Even bijkomen na de dekking                                                                  Heb jij ook zo'n dorst????? 
  
 
 
3 juni
Balou is inmiddels gelukkig weer helemaal hersteld van haar hersenvliesontsteking. We ontvingen een paar mooie foto's van haar baasjes Erwin, Susan en Marit uit Alpen a/d Rijn waar we heel blij mee zijn en we zien best veel van Bizoe in Balou.
Balou heeft het zo te zien enorm naar haar zin op de bank!
 
  
31 mei 2012
We hebben een paar heerlijke en zonnige dagen in Zandvoort gehad. Lekker genieten van het mooie weer.  We zitten dan graag in de loungehoek aan de voorkant van het huis in het zonnetje. Echt veel ruimte hebben we dan niet want Bizoe propt zich ook graag op de bank tussen ons in...... Dan heeft ze ook een goed overzicht en kan ze fijn alles in de gaten houden wat er op de boulevard allemaal langsloopt en gaande is!
 
  
 
17 mei 2012
We zijn even heerlijk een paar dagen samen met Bizoe naar een Landal park op de Veluwe geweest. Het weer was niet al te best, vooral regen maar soms toch ook een zonnetje. We zijn heerlijk tot rust gekomen en Bizoe heeft ook enorm genoten. Uiteraard dook ze een paar keer de plas water in wat eigenlijk verboden was voor honden maar gelukkig kan Bizoe niet lezen....
We hadden genoeg dekens voor Bizoe meegenomen zodat ze toch lekker op de banken kon liggen. Omdat ze loops was zijn we ook vooral veel lekker rustig in het huisje geweest. Tot ongenoegen van Bizoe die eigenlijk alleen maar naar buiten wilde en de boel zowat bij elkaar jankte. Wel nog een heerlijke wandeling door de Zwolse bossen gemaakt en naar Elburg geweest.
 
  
 
  
 
 
14 mei 2012
Met Bizoe en haar loopsheid gaat alles goed, ze is enorm onrustig en mega aanhankelijk. We kriebelen ons een versuffing. Ook is ze enorm vreterig wat ze normaal niet is. Rond haar vruchtbare periode eet Bizoe heel weinig dus dat alles is ons bekend. 's Ochtends zit Bizoe graag aan de eettafel en ontbijt ze gezellig met ons mee. Vanaf haar "eigen stoel" kan ze alles wat er op de boulevard gebeurd heel goed en alert in de gaten houden.
 
 
 
Omdat Bizoe zo enorm veel trek heeft springt ze tegenwoordig al direct op haar stoel om mee te snacken.... En in het weekend willen wij nog wel eens lekker snacken tot groot plezier van Bizoe want ze eet nog net niet de snackjes uit de mond van Ko....
 
  
 
Wij vertrekken vanavond met Bizoe naar een park in Gelderland en gaan er even een midweekjes tussen uit. We zijn vrijdag weer terug.
 
10 mei 2012
Bizoe is op 8 mei jl. loops geworden en haar vruchtbare periode zal tussen 17 en 20 mei vallen, precies gelijk met de datum van de reünie. Het is onmogelijk om met een loopse en vruchbare teef op een reünie te verschijnen waar nog zo'n 19 andere honden aanwezig zijn. Helaas kan de geplande reünie op 20 mei hierom niet doorgaan. Het plannen van een nieuwe datum op korte termijn is niet gelukt door vaderdag, pinksteren, schoolvakanties en beschikbaarheid van de lokatie. Deze zomer zullen we met alle betrokkenen nog email contact opnemen om een nieuwe datum voor de reünie te plannen in september of november.
 
5 mei 2012
We hebben een heerlijke luie dag thuis en zijn er even lekker uit gegaan met Bizoe en we hebben haar vriendinnen Macy en Sintha ook opgehaald en meengenomen. We zijn gaan wandelen in het bos in Aerdenhout. Macy heeft genoten op haar eigen tempo en Sintha en Bizoe gingen helemaal uit hun dak en hebben achter de herten aangerend. Ze houden de herten niet bij maar ze vinden het wel leuk om er achter aan te rennen. En verder vinden ze het enig om achter elkaar aan te rennen en om met stokken te spelen.
 
  
 
  
 
  
 
Na de wandeling reden we langs het huis van Zoebi en familie Bijvoet-Bömer en toevallig stond Zoebi met de familie buiten. Uiteraard zijn we even gestopt en Bizoe en Zoebi lijken zo ontzettend veel op elkaar dat we moeite hadden om ze uit elkaar te houden. Ze zijn even met z'n 2tjes uit hun dak gegaan en daarna sprong Zoebi heel vrolijk onze auto in om Macy en Sintha ook even gedag te zeggen. Wij waren Bizoe even kwijt en wisten niet dat de familie een vijver aan de achterkant van het huis in de tuin had. Waterrat Bizoe kon het weer niet laten en heeft twee keer even flink in de vijver gesprongen en gezwommen en ze zat onder de groene eendenkroost! Nadat we Macy en Sintha weer bij hun baasjes hadden afgezet hebben we Bizoe dan maar een grondige douche sessie gegeven!

Het lukte niet helemaal goed om moeder en dochter op de foto te krijgen want beide dames hadden andere plannen.
Hieronder toch twee foto's van Bizoe (met eendenkroost en na de poedelsessie in de vijver) en Zoebi:
 
 
 
4 mei 2012
Vandaag ben ik Macy en Sintha gaan ophalen om even gezellig in de duinen te gaan wandelen. Soms let ik er bewust op dat ik dan de poeltjes en plasjes water vermijd maar Sintha en Bizoe zijn meestal toch sneller en trekken dan een sprintje om heerlijk samen in een modderpoel te springen en te spartelen......En dan moet ik ook wel weer enorm lachen, het zijn net een stel kleine ondeugende kinderen die twee. Macy doet het altijd lekker rustig aan, logisch want ze is al bijna 10 jaar.
 
 
  
 
2 mei 2012
We zijn weer een paar keer heerlijk met Bizoe, Sintha en Macy gaan wandelen en soms komen de vriendinnen van Bizoe even gezellig bij ons en bij Bizoe chillen. Hieronder drie op een rij aan het chillen bij ons thuis en een foto waar de dames door Chiquita, het baasje van Macy en Sintha, getrakteerd worden op een heerlijk ijsje:
 
 
 
Enkele foto's van de wandeling in het Kostverlorenpark in Zandvoort, v.l.n.r. Macy, Sintha en Bizoe
 
  
 
 
April 2012
We genieten heerlijk in Zandvoort samen met Bizoe. En verder hebben we enorm veel zin in de reünie, gelukkig zijn alle puppy's van de partij met hun families, verder komen er nog wat vrienden met hun honden en ook Saar (zus van Bizoe) met Nelly en de fokkers van Bizoe, Arno en Kyra met twee zussen van Bizoe, Limit en Loser. In totaal zijn we met 35 personen en 19 honden dus het zal vast een dolle en gezellige bende worden. We zijn ook nog bezig met een fotograaf en hopelijk gaat dat lukken. Binnenkort wordt er per email meer informatie gegeven over route, parkeren etc.
Regelmatig gaan we met de vriendinnen van Bizoe, Sintha en Macy lekker wandelen. Hieronder enkele foto's van de wandeling en de zwempartij bij de Bokkedoorns:
 
  
 
We ontvingen ook nog foto's van de eigenaren van Jip, we noemen ze nog steeds puppies maar ja, ze zijn gegroeid als kool en natuurlijk al lang geen puppie meer!
 
  
 
En hieronder Berny:
 
  
 
 
8 maart 2012
Vandaag kregen we bericht van de fokkers van Bizoe dat ze de moeder van Bizoe hebben moeten laten inslapen. Wij zijn hier enorm verdrietig over en wensen Arno en Kyra heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van Krisis.
Hieronder enkele foto´s (m.u.v. de eerste foto allen afkomstig van Ronggas) ter nagedachtenis aan Krisis:
 
   
Bizoe en mama Krisis
 
  
 
Lieve Krisis, we weten het nog zo goed, onze eerste ontmoeting. Je was net bevallen van een nestje puppy's en uit dat nestje was Bizoe voor ons bestemd. Je was zo lief en knuffelig, aanhankelijk, enorm knap en een fantastische moeder. We zijn dan ook heel blij met je mooie dochter Bizoe en toen Bizoe moeder werd viel het ons op dat zij zoveel op jouw leek, ook zo'n fantastisch moedertje. We vinden het heel erg dat je zo jong naar de hondenhemel bent gegaan. We zullen aan je denken en jouw blijven herinneren als de lieve en knappe moeder van Bizoe. We branden een kaarsje voor elk jaar van jouw leeftijd. Rust zacht, je hebt het verdiend. En geef Max, Oma Elfy en alle andere lieve honden in de hondenhemel maar een poot van ons. Veel liefs Ko en Silvy en een poot van je dochter Bizoe
 
      
 
5 maart 2012
Pupje Balou is ziek en heeft een hersenvliesontsteking, ze krijgt medicijnen en het gaat gelukkig al stukken beter met haar. We wensen Balou veel beterschap en sterkte voor de familie Koster.
 
29 februari 2012
Morgen vertrekken we naar Curacao en vanmiddag hebben we Bizoe naar oppas Esther in Hoofddorp gebracht. Ze was enorm enthousiast om Esther en Kees te zien en hun berner dames Rhaisa en Pebbles. We kijken toch altijd met enige jaloezie naar de verliefdheid van Bizoe op Esther en Kees en andersom.... maar wel fijn om Bizoe zo achter te laten in de wetenschap dat ze het fantastisch heeft bij de familie Kamerman en dat ze ook zo blij zijn met haar. Dat is een stuk fijner wegaan. We hebben alle foto's van Bizoe en haar pupjes altijd met ons mee op de laptop en op het digitale fotolijstje en er gaat geen dag voorbij zonder dat we daar naar kijken!
 
26 februari 2012
Vandaag kwamen Marijke en Evert gezellig langs in Zandvoort en zijn we met Bobbie, pupje Floris en mama Bizoe over het strand gaan wandelen. We hebben genoten en Bizoe vond het enig om Floris weer te zien. Floris was ook enorm verheugd om Ko weer te zien, het zijn echte maatjes.
 
  
 
24 februari 2012
Bizoe is weer schijnzwanger, dat is nu zo ongeveer standaard na iedere loopsheid. Ze is enorm aanhankelijk, er komt melk uit haar tepels en ze sjouwt al piepend en jankend met alle speeltjes door het huis. Die hebben we maar even opgeborgen. Het is enorm aandoenlijk.
 
23 februari 2012
Vandaag kwamen Erwin, Susan, Marit met pupje Balou op visite en zijn we op het strand gaan wandelen. Echt genieten om moeder en dochter samen te zien spelen:
 
   
 
 
 
 
Februari 2012
We zijn gezellig met Bizoe naar ons chalet in Zwitserland geweest. Er lag enorm veel sneeuw dus Bizoe heeft zich helemaal kunnen uitleven. We hebben genoten met z´n allen. De familie Bijvoet met pupje Zoebi is ook naar het chalet geweest en in de zomer gaat de familie Jansen er naar toe met pupje Trix.
Hieronder enkele mooie plaatjes van Bizoe in Zwitserland:
 
  
 
  
 
  
 
 
December 2011
De datum van de puppy reünie is vastgelegd op 20 mei 2012 in Zandvoort. Zowel wij als Bizoe verheugen ons er enorm op. Meer details volgen t.z.t. per email.
 
2 november 2011
Door een verkeerde druk op de knop is al het laatste nieuws helaas door mij per ongeluk verwijderd.... Stom stom stom.
De tekst van de periode 30 april t/m 23 juni had ik gelukkig nog op een back up dus die heb ik weer toegevoegd met de foto's erbij. Vandaag belde André dat hij even het strand op ging met pupje Pieter. Het was een gezellig weerzien, zie foto's hieronder
 
  
 
De periode 23 juni t/m oktober moet nog opnieuw toegevoegd worden.
 
23 juni 2011
Vanmorgen ging in naar de opleiding en toen ik daarvan thuis kwam was Bizoe door het dolle heen, helemaal aan het janken. Zo aandoenlijk.
Gisteren is Bizoe lekker bezig geweest in de tuin in haar eigen hofje. ze heeft flink gegraven, zie hieronder het resultaat:

 

Bizoe is nog steeds enorm lief en aanhankelijk. Haar buik groeit en op sommige momenten is ze erg onrustig. Ze slaapt veel en de uitvoerige kriebel- en aaisessies zijn inmiddels in onze vaste dagprogramma opgenomen!
's Middags gingen we met Bizoe naar dierenarts Jan Willem Baljet van dierenkliniek Kenaupark in Haarlem. Esther kwam daar ook naar toe en toen Bizoe Esther zag sprintte ze dolenthousiast naar Esther toe. De laatste dagen wil Bizoe niet echt wandelen maar dat sprintje naar Esther ging haar toch wel erg makkelijk af! Op 31 mei woog Bizoe 46 kilo en vandaag stond de weegschaal op 54,6 kilo!
Volgens Jan Willem Baljet ziet alles er verder goed uit. De röntgenfoto zag er prima uit en nu is het afwachten geblazen.
Nichtje Lisa is ook zeer begaan met Bizoe en haar puppy's, er worden kaarsjes gebrand en voor de puppy's heeft ze ook al speeltjes gekocht.
Bizoe is zaterdag 2 juli uitgeteld en we verwachten dat ze ook op die dag en mogelijk 1 of 2 dagen eerder zal gaan bevallen. Het is allemaal reuzespannend. Hieronder enkele foto's van vanmiddag bij Dierenkliniek Kenaupark:
 
  
 
21 juni 2011
Vanmiddag kwam Chiquita, de oppas van Bizoe uit Zandvoort en pleegmoeder van Bizoe even langs.
Bizoe bevindt zich in de luxe positie dat ze twee pleeggezinnen heeft, Chiquita en René in Zandvoort en Esther en Kees in Hooddorp. We zijn enorm blij met beide pleeggezinnen en zijn ook af en toe gezond jaloers op hoe verliefd Bizoe op hen is..... Zo verliefd is ze ook op de fokkers Arno en Kyra dus eigenlijk hebben we drie concurrenten.....
Normaal gesproken lopen Chiquita en ik met onze berners dagelijks over het strand maar Bizoe is nu niet meer zo van de wandel dus dat komt er nu even niet van. Bizoe ging helemaal uit haar dak toen ze Chiquita zag, wat een enthousiasme en wat een gejank van vreugde en blijdschap.
Vanmorgen heb ik nog wat inkopen gedaan voor de puppy's, een leuke rups tunnel van tentzeil waar de puppy's door heen kunnen rennen. En een tentje met ballen, we weten dat Arno en Kyra van Rongga's (fokkers van Bizoe) dit ook hebben en we vinden dit zo leuk dat we dit ook maar aangeschaft hebben. Lekker na-apen dus. We krijgen inmiddels een aardige verzameling speelgoed en attributen voor de puppy's en Ko vraagt zich langzaam aan af of we nog wel normaal zijn. Niet dus, we zijn gewoon abnormaal ha ha ha.....
Het is zo lief dat zoveel vrienden, familie en kennissen zo begaan zijn met Bizoe en haar dracht. Geweldig gewoon. Dobey, de dierenwinkel en Apotheek Beatrixplantsoen in Zandvoort zijn uitermate behulpzaam geweest om alle spullen voor de bevalling bij elkaar te krijgen. Daarnaast is het personeel van beide winkels enorm enthousiast en vragen ze regelmatig hoe het met Bizoe gaat. Met de dames bij wie we de werpkist en puppy ren gehuurd hebben, Natascha en Josephine, hebben we inmiddels ook een warme band opgebouwd. Voor vragen en advies kunnen we altijd bouwen op Arno & Kyra (Rongga's), Peter en José (The Barking Bunch), Yolanda Jacobs, het voltallige personeel van dierenkliniek Kenaupark in Haarlem, Eugenie en personeel van dierenwinkel Dobey in Zandvoort en vaste oppas en pleegmoeder van Bizoe Esther uit Hooddorp. We prijzen ons gelukkig met zo'n fijne en professionele mensen om ons heen die zo met ons en vooral met Bizoe begaan zijn. Voor ons is het goud waard!
Alle families die op de lijst voor een puppy staan mailen ons regelmatig om te vragen hoe het met Bizoe gaat, ook zij leven enorm mee met Bizoe en uiteraard hopen we dat we straks alle familie's gelukkig kunnen maken met een puppy.
Nichtje Lisa en opa en oma uit Limburg hebben al voor iedere puppy een speeltje aangeschaft. Lisa gaat regelmatig een kaarsje branden bij Pater Karel in Munstergeleen voor Bizoe en voor haar puppy's. Omdat Lisa nog niet weet hoeveel puppy's er gaan komen brandt ze heeeeeel veel kaarsjes.... Opa en Oma houden goed toezicht zodat de hoeve van Pater Karel niet afbrandt.
Toen Bizoe net gedekt was vroeg Lisa "is Bizoe wezen wippen"? Ook vroeg ze of ze mocht komen helpen met de luiertjes voor de puppy's en de flesjes geven. Zo schattig!
Vandaag hebben we een paar mooie foto's ontvangen van Nelly van Doorn van berner Saar. Saar is de zus van Bizoe uit het Rongga's nestje van Krisis en Branco. Hieronder enkele foto's van Saar. Om op te vreten....
 
  
20 juni 2011
Het vinyl voor onder de werpkist en voor in de puppyren werd vandaag gebracht. We beginnen al een aardige collectie bevallingsinventaris te krijgen in de schuur en in huis!
Vandaag kwamen Loekie, Allard en Jim kennismaken met ons en met Bizoe. Ze hadden alvast een lief speeltje met piepje meegenomen en ze hadden koekjes voor Bizoe dus het was meteen goed! Jim ging hartstikke leuk met Bizoe om en Bizoe luisterde ook heel braaf. Schattig om te zien.
Het was een prachtige en zonnige dag in Zandvoort dus we konden fijn een dagje buiten genieten. Bizoe kon haar draai niet zo goed vinden en heeft vooral veel onrustig heen en weer gelopen. Uiteindelijk is ze bij Ko op kantoor gaan liggen, daar ligt ze graag, dat is ook het koelste plekje.
Het graafwerk begint zo langzaam aan op gang te komen, Bizoe graaft ijverig in het zand in haar eigen hofje en gisteren begon ze op de bank in de dekens te graven.
Alles gaat verder goed met Bizoe, behalve dat ze iets onrustiger is dan normaal, slaapt en rust ze veel. Eten en aandacht blijven vooralsnog erg favoriet voor Bizoe. nog 12 dagen te gaan....
 
 
 
18 juni 2011
Een heerlijke druilerige dag dus lekker gezellig binnen met z'n drietjes en knuffelen maar. 's Middags kwamen Pim en Heleen kennismaken wat erg gezellig was. Bizoe was uiteraard weer enorm lief en gaf nog een showtje weg door gezellig op de stoel aan tafel erbij te komen zitten!!!! Goed opgevoed hoor ha ha ha. En toen Heleen haar ging knuffelen ging Bizoe ook nog eens lekker tegen Heleen aan hangen en pootjes geven. We hopen van harte dat er straks ook voor Pim, Heleen, dochter Femke en zonen Gijs en Wouter een gezond teefje bij zit. Dochter Femke studeert binnenkort af als dierenarts in Utrecht.
 
  
 
17 juni 2011
Een heerlijke dag met Bizoe gehad. 's Middags kwamen nog een familie op visite die graag een puppy wilden uit het nestje van Bizoe. Uiteindelijk hebben we in onderling overleg besloten dit niet te doen. Deze beslissing had vooral te maken met de liefde voor de 10 jarige berner die deze familie heeft. Dit zijn van die moeillijke beslissingen.... Oef.
's Avonds heeft Bizoe nog even heerlijk op de bank gelegen en het Zandvoort Courantje doorgebladerd zodat ze weer op de hoogte is van al het Zandvoortse nieuws!!! Daarna kwamen Esther en Kees op visite en hebben we de dracht van Bizoe gevierd. We moeten wel eerlijk bekennen dat wij enige vorm van jaloezie hadden om te zien hoe blij Bizoe was om Esther en Kees weer te zien. We voelden ons een beetje verwaarloosd ha ha ha
 
 
13 juni 2011
Bizoe is inmiddels 6 weken zwanger, haar buikje begint aardig te groeien en ze heeft niet echt veel zin om te wandelen. Slapen en eten doet ze wel erg graag. Bizoe is al gewend aan de werpkist en gaat er af en toe al lekker in liggen slapen.
Vanmorgen hebben we alvast generale repetitie gehouden voor het opzetten van de puppyren. We hebben er twee waarvan we samen een grote maken zodat er voldoende ruimte is. Bizoe sprong meteen enthousiast in de ren en ging even goed snuffelen. Het was even passen en meten om de rennen zodanig neer te zetten dat het pastte op de plek rondom te werpkist maar het is gelukt. We hebben alles genummerd zodat we het straks eenvoudig kunnen opzetten. De standaard en warmtelamp hebben we ook al aan de werpkist bevestigd zodat Bizoe ook hieraan kan wennen. Nog een kleine drie weken te gaan!
 
  
12 juni 2011
Weinig bijzonderheden te melden behalve dan dat Bizoe te lief voor woorden is en vooral veel slaapt en tussendoor veel eet en heeeeeel veeeeeel aandacht vraagt. Ko is onlangs gezellig met Bizoe in haar werpkist gaan zitten, leuk detail is dat Ko in slaap viel in de werpkist. Bizoe snapte er helemaal niets meer van!
 
 
 
8 juni 2011
Vanmorgen was shopdag en zijn alvast de inkopen gedaan van alles wat nodig is voor de bevalling van Bizoe, van pincet tot steriele gaasjes en van druivensuiker tot betadine. Een hele lijst. Wat niet verkrijgbaar was is besteld dus over 2 weekjes zijn wij er klaar voor. Wat betreft de aankopen van de spullen. Vandaag werden ook enkele bestellingen thuis bezorgd dus het was echt pakjesdag. In de middag op pad geweest om wat nieuwe pluche speeltjes te kopen zodat de pups straks van alles hebben om lekker zacht op te liggen. Bizoe heeft de nieuwe speeltjes alvast goedgekeurd.
 
 
 
's Avonds zijn we richting Aalsmeer gereden om de werpkist met puppyren op te halen die we hebben gehuurd. We werden allerhartelijkst ontvangen door Josephine en Natascha en hun twee berners en hun retriever. Gezellig even gepraat, koffie gedronken en alle onderdelen van de werpkist en puppyren vervolgens in de Jeep geladen. Uiteindelijk bleek één plank van de werpkist helaas niet in de Jeep te passen. Josephine en Natascha zijn zo lief geweest om de plank en hun honden in hun busje te laden en zijn achter ons aangereden richting Zandvoort. Even koffie gedronken, gezellig met alle honden erbij en toen Josephine en Natascha weg waren zijn wij de werpkist nog in elkaar gaan zetten en schroeven. Dat lukte prima. We hebben het kussen van Bizoe erin gelegd maar dat pastte niet goed omdat het iets te dik en te groot was en dus wilden we er een lekkere dikke deken inleggen. Maar ja, Bizoe was al bezig met haar generale repetitie!!!
 
 
 
 
6 juni 2011
Met Bizoe gaat alles goed. Haar conditie wordt wat minder dus de wandelingen worden vaker en korter. Ze slaapt vooral erg veel en ze ligt graag buiten. Maar vooral ligt ze graag languit op de bank, ze stort zich echt in onze armen en we aaien en kriebelen ons dan ook een versuffing. Ze is vandaag 38 dagen drachtig. Nog 25 dagen te gaan....
 
  
 
5 juni 2011
De zon is verdwenen en het is een echte druilerige zondag. 's Middags komen Erwin, Susan en Marit kennismaken met Bizoe, ook zij staan op de lijst voor een pup. En ook deze kennismaking met Bizoe verliep erg fijn. Bizoe is alleen maar lief geweest. Visite en kennismaking betekent "koekjes" dus dat is extra fijn voor Bizoe, die inmiddels erg op eten is gericht. Wat nieuw gedrag is want normaal gesproken is ze dit totaal niet.
Hieronder een foto met Erwin, Susan en dochter Marit met Bizoe:
 
 
 
4 juni 2011
Vanmorgen kwam Pim, Marthy en Midas uit Amersfoort kennismaken met Bizoe, ze staan op de lijst voor een berner puppy. Het was een prettige kennismaking en Bizoe heeft zich lief gedragen. Hieronder enkele foto's van Pim, Marthy en Midas met Bizoe.
 
  
 
We hebben er verder een rustige dag van gemaakt en Bizoe heeft vooral genoten van het chillen op de bank. Dat doet ze de laatste meer en echt lekker languit zodat wij steeds minder plek op de bank hebben!
 
 
 
2 juni 2011
Het is Hemelvaartsdag en er zijn veel mensen op de been in Zandvoort, het is druk op de boulevard. Bizoe is zeer alert en enorm waaks. Ook Bizoe geniet heerlijk van een dagje luieren in Zandvoort.
 
 
 
1 juni 2011
Vanmorgen in het zonnetje een heerlijke strandwandeling met Bizoe gemaakt. Normaal gesproken is ze enorm speels naar andere honden toe maar nu wordt dat steeds minder. Haar berner vriendinnen Macy en Sintha heeft ze wel nog heel graag om zich heen.
31 mei 2011
Vanmorgen zijn we bij de dierenarts geweest om een echo te laten maken. Bizoe is drachtig! We zijn hartstikke blij met dit goede nieuws. Rond 2 juli verwachten we een nestje. Op 23 juni wordt er een röntgenfoto gemaakt en kunnen we zien hoeveel puppy's er in de buik van Bizoe zitten.
's Middags zijn we met Esther (gaat bevalling begeleiden en is vaste oppas van Bizoe) naar de dierenarts gegaan om alles te bespreken rondom de bevalling.
Met Bizoe gaat verder alles goed, ze is lief en enorm aanhankelijk.
 
2 mei 2011
Vandaag zijn we met Bizoe (en Esther) naar The Barking Bunch gereden voor de 2e dekking. Toen we aankwamen rijden ging Bizoe al helemaal uit haar dak in de auto. Ook de tweede dekking verliep prima en volgens het boekje!
 
  
 
Esther en Bizoe tijdens de 2e dekking Een uitgetelde Heer Hertog na de dekking De ouders in spé (hopen we) na de dekking
 
30 april 2011
Op Koninginnedag (op deze dag is de vader van Bizoe jarig en was Krisis de moeder van Bizoe bijna aan het bevallen) zijn we naar The Barking Bunch in Best gereden. De vaste oppas van Bizoe, Esther Kamerman uit Hoofddorp, is meegegaan.
Hieronder een foto van Bizoe op het strand in Zandvoort voordat we naar Best reden voor de 1e dekking
 

Maak een Gratis Website met JouwWeb