Bizoe.jouwweb.nl
Home » Nestje 2011 » Week 8 - 9

Gewichten puppy's week 9

 

  28 aug 29 aug 30 aug 31 aug 1 sep 2 sep 3 sep  4 sep   
  dag 57 dag 58 dag 59 dag 60 dag 61 dag 62 dag 63 dag 64
Floris  8500 gr    8800 gr    9100 gr   9200 gr    9400 gr     9600 gr    9900 gr     -
Maxi (Zoebi)   -  -  -  -  -  -  -  -
Lex (Pieter)  8200 gr  8600 gr  8800 gr  9100 gr  9400 gr    9600 gr  -  -
Bea (Balou)  6800 gr  7100 gr  7200 gr  7400 gr  7600 gr    7900 gr  8000 gr  -
Trix (Jip)  7300 gr  7600 gr  -  -  -  -  -  -
Berny (Berny)  7700 gr  8000 gr  kliniek  8300 gr  8500 gr    8700 gr  9100 gr  9400 gr 
Pieter (Pieters)   8300 gr  -  -  -  -  -  -  -
Bella (Bella Donna)  7200 gr  7600 gr  7600 gr  7700 gr  7900 gr   8000 gr  8300 gr  8600 gr

 

Puppy's week 9

Zondag 4 september, dag 64
Bella en Berny hebben de nacht samen met mama Bizoe goed doorgebracht in de woonkamer. Ko heeft iets minder goed geslapen op de bank omdat hij een paar keer olijk gewekt werd door het puppenduo. Bella kon al zelf op de bank klauteren en ging dan in Ko bijten en nog meer van dat soort leuke pret uithalen. Berny zat dan voor de bank te piepen omdat hij ook op de bank wilde waaraan Ko uiteraard gehoor gaf…
Vanmorgen voor de laatste keer puppypap maken en voor de laatste keer wegen. Tussendoor alvast aan het wassen en opruimen zodat we straks als beide pupjes weg zijn volledige aandacht hebben voor Bizoe. Als we dan nog alles gaan reorganiseren dan wordt Bizoe alleen maar onrustig.
Daarna zijn we gezellig met Bizoe, Berny en Bella even een wandeling over het strand gaan maken. Mama Bizoe was erg uitgelaten. Ze is een beetje onrustig en jankerig en wijkt thuis geen seconde van haar twee pupjes. Mijn hart breekt en ik doe mijn uiterste best om mijn tranen te verdringen….
Eerst werd Bella vanmorgen opgehaald door Pim en Marthy en hun twee zonen. Bizoe mocht weer even met Ko mee wandelen en daarna was Berny aan de beurt. Hij werd opgehaald door Allard, Loekie en hun zoontje Jim. Van de baasjes van Bea hebben we gehoord dat ze de eerste nacht goed doorgebracht heeft en dat ze erg lief is. Ook Floris heeft de eerste nacht goed doorgebracht en is helemaal in zijn sas met de herder Bobby. Wat een fijne berichten.
Tot nu toe gaat het geweldig goed met Bizoe, ze is een beetje onrustig en jankt soms eventjes, vooral als een van ons even weggaat. Nu al puppy’s definitief weg zijn heb ik ook even lekker met Bizoe meegejankt!
We zijn enorm trots op Bizoe, ze heeft het zo fantastisch goed gedaan. Geweldig gewoon. We hebben haar dan ook verwend me allemaal lekkere dingen en een warme douche met shampoo, dat vind ze altijd zo lekker.
Natascha en Josephine kwamen de werpkist en de puppyren ophalen en daarna hebben we een lekkere lange wandeling met Bizoe door het bos gemaakt.
Vanavond gaan we gezellig met z’n 3tjes uiteten en napraten en nagenieten.
Het voelt allemaal goed en de pupjes hebben werkelijk waar fantastische nieuwe eigenaren. Daar zijn we enorm blij mee. We willen ook iedereen bedanken die met zo met ons en met Bizoe en haar pupjes heeft meegeleefd. Mogelijk is dit voorlopig het laatste berichtje op de site. We gaan eerst eens even goed bijkomen en vooral veel aandacht aan Bizoe geven.
 
 
Zaterdag 3 september, dag 63
Onze puppy's waren enorm wild vanmorgen bij het wakker worden en ze hebben de woonkamer en de tuin flink op stelten gezet. Het leek hier wel een racebaan...
Zo meteen wordt Bea (Balou) opgehaald door Erwin, Susan en Marit Koster en dan gaat ze naar Amersfoort verhuizen. Daarna gaan we met Floris naar Haarlem naar Marijke, Evert, hun zoon Gijs en hun dochters Berra en Anne, en natuurlijk hun hond Bobby.
De twee berner vriendinnen van Bizoe komen dan met hun baasje even hier bij Bizoe en bij Berny en Bella. Dat vindt Bizoe gezellig en zo proberen we haar een beetje af te leiden dat Bea weggaat en dat daarna Ko en ik met Floris de deur uit lopen.
Het is zaterdag en dat betekent voor de laatste keer de invidiuele foto's.....
 
Floris en stoere Berny beer in zijn hansopje:
 
 
 
 
De dames Balou (Bea) en Bella Donna
 
 
 
 
Morgen gaat Bella Donna verhuizen naar Amersfoort en Berny naar Noord Beemster
 
 
Vanmorgen werd Balou (Bea) opgehaald door Erwin, Susan en Marit Koster en is ze naar Alphen a/d Rijn verhuisd. Ko ging even met Bizoe wandelen toen Balou het huis verliet. We hebben inmiddels gehoor dat het erg goed gaat met Balou.
Daarna kwamen de twee berner vriendinnen van Bizoe hier met hun baasje zodat Bizoe wat afleiding had samen met Berny en Bella terwijl Ko en ik met Floris in de auto richting Haarlem reden. Op neutraal terrein hadden we afgesproken met de familie Ganzeboom en hun witte herder Bobby, een reu. De kennismaking tussen Floris en Bobby verliep geweldig. Het was een en al kwispelen. Daarna even met Floris naar zijn nieuwe huis gegaan en hij vond het allemaal prachtig. In de bijkeuken stond zijn bench, voerbakjes en zijn brokjestrommel met zijn naam erop al klaar. En een berg speeltjes die Bobby zich de afgelopen dagen al min of meer had toe geëigend. Floris heeft meteen ook kennis gemaakt met Jelex, de poes. Hij vond het erg interessant en liep er enthousiast naar toe en hij kreeg meteen een flinke pets van Jelex. Bobby sprong er tussen in (wij hebben dit ingevuld alsof hij Floris wilde beschermen) en ook Bobby had plotseling een pets van de poes te pakken terwijl dit jaren niet was voorgekomen…. We hebben buiten even koffie gedronken en we kregen beschuit met muisjes, zo leuk. Floris is braaf onder de tafel gaan liggen en kroop onopvallend richting Bobby om dicht bij hem te gaan liggen. Toen we weggingen had Floris zijn oogjes open, hij sliep niet, maar hij bleef gewoon lekker liggen, hij kwam ons niet eens kwispelend gedag zeggen. Alsof hij wilde aangeven dat het wel goed zo was en dat hij het heerlijk naar zijn zin had bij deze familie met tuin aan het water en met de poes en met Bobby. Ehhhh, en wij dan? Wij hebben toch 9 weken voor jou gezorgd? We hadden een paar seconden last van verbijstering en ook wel een tikje jaloezie maar uiteraard konden we ons geen mooier afscheid wensen van Floris dan dit, hij lag er zo relaxed bij, het was goed zo. Wat een rijkdom eigenlijk voor ons om hem zo fijn achter te laten.
André belde en de eerste berichten van Pieter (Lex) waren helemaal okay. Hij had het erg naar zijn zin en is braaf gaan slapen, hij heeft midden in de nacht even flink gepiept en hij was door het dolle heen toen iedereen wakker werd. Ze zijn vandaag met Pieter naar het hockeyveld gegaan waar dochter Roos moest hockeyen samen met Maud (de dochter van de familie uit Aerdenhout waar pupje Zoebi nu woont) en oh wat gezellig, Zoebi was er ook. Van André begrepen we dat Pieter en Zoebi enig gespeeld samen hebben en dat ze de attractie waren van het hockey veld.
Bij thuiskomst werden we enorm enthousiast begroet door Bizoe en haar twee Berner vriendinnen Sintha en Macy. Omdat het zo warm was mocht Berny zijn rompertje uit, meteen even wassen zodat het fris morgen is voor als hij gaat verhuizen. Hij vindt het heerlijk zonder rompertje. Vannacht moet hij het wel weer aan want dan kunnen we hem niet in de gaten houden als we slapen.
Het is een prachtige en zonnige dag en Bizoe en haar twee pupjes hebben heerlijk in de tuin met ons kunnen relaxen, spelen en knuffelen. We hebben een erge gezellige middag thuis gehad en echt genoten. We hadden appelgebak met slagroom en Bizoe, Berny en Bella kregen ook een bordje met wat appelgebak en slagroom, lekker nog verpesten en verwennen…..
Aan het einde van de dag zijn we de werpkist en de puppyren uit elkaar gaan schroeven en gaan schoonmaken. Daarna even stofzuigen en de vloeren moppen. Morgenmiddag wordt de werpkist en ren door Josephine en Natascha opgehaald waar we erg blij mee zijn omdat we die dan niet zelf hoeven weg te brengen. Het leek ons ook helemaal geen leuk idee om dat morgen allemaal te doen als de pupjes weg zijn, ook zo triest…. Vanavond slapen Berny en Bella dus niet in de werpkist maar met Bizoe in de woonkamer. Bizoe, Berny en Bella lagen lekker buiten te slapen toen wij hiermee bezig waren. Toen het trio wakker was vonden ze het enig om in die hoek rond te lopen en te snuffelen. En voor Berny en Bella betekent dit meer race ruimte in de woonkamer……
De mandjes hebben we weggedaan want die roken niet meer zo fris. Er liggen wel allemaal speeltjes en knuffeltjes en als vanouds het grote kussen van Bizoe. Het is heerlijk dat dit weg is want zo krijgen we ons huis weer een beetje terug. Maar het is ook even wennen want het ziet er best kaal uit……
Daarna zijn Ko en ik even heerlijk gaan relaxen in de jacuzzi en dat vonden Bella en Berny reuze interessant. Ze gingen met hun pootjes op de rand staan dus we moesten goed opletten dat ze er niet in zouden vallen. Einde rust voor ons maar wel genoten!
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
Vrijdag 2 september, dag 62
Vanmorgen ging Bizoe weer even lekker het strand op met Ko zodat ze met haar berner vriendinnen kon uitrazen omdat ze dit zo nodig heeft.
Toen Ko terugkwam ging ik met Bella en met Floris naar onze dierenarts in Haarlem. Bella heeft steen en been geklaagd achterin de auto. Ze heeft enorm haar best gedaan om over de zitting heen te klimmen wat niet lukte. En maar piepen die lieve knappe drama Queen! Ik weet van Bella dat ze het okay vindt om in de auto te zitten maar dan het liefst op schoot want dan is ze muisstil en braaf. Een echte Bella Donna. Bij de dierenarts aangekomen de pupjes uit de auto getild en Bella Donna was niet van plan om te lopen. Ze bleef zitten en zette zich flink schrap. Ook in dit geval geldt weer geduld en de aanhouder wint (ikke altijd dus), dus op de hurken met geluidjes en lekkere hondenkoekjes lukte het en trippelde ze mee de wachtkamer in van de dierenarts. In de wachtkamer werden we (nou ja, ik in beduidend minder mate dan Bella en Floris.....) uitermate enthousiast begroet en werd er flink geknuffeld met het puppenduo. Bella begon meteen brutaal te blaffen tegen een grote hond dus de toon was gezet.
De dierenarts heeft nog even naar het hartruisje van Bella geluisterd en dat was zoals verwacht verdwenen. Bij Floris werd het navelbreukje nog even nagekeken en dit is een klein navelbreukje wat zacht is en wat door dagelijks masseren mogelijk nog zal verdwijnen.
Daarna weer met het puppenduo in de auto terug naar Zandvoort onder luid gepiep van Bella vanuit de kofferbak… Vlak voordat we thuis aankwamen was ze zo moe van zichzelf dat ze in slaap viel.
Vanmorgen kwam André met Carlijn, Roos en Maurits pupje Lex (Pieter) ophalen. Vlak voordat ze met hun pupje naar huis gingen mocht Bizoe even lekker uit met Ko. Bij terugkomst had ik de lunch voor Bizoe en de pupjes klaar staan, puppybrokken met biefreepjes (even in de magnetron) want ja, het afscheid nadert en we zijn vanaf zondagmiddag puppyloos (wat een beetje een dubbel gevoel zal zijn denken we) dus we gaan nog even lekker op de mega verwentour met onze puppy’s! Bizoe is nog niet echt naar haar puppy’s gaan zoeken maar ze is uiterst alert en zodra er visite komt blaft ze feller en meer dan ooit. Ze is zo’n geweldig moedertje, we zijn zo ontzettend trots op haar.
We wilden later op de avond nog even naar het strand maar omdat Ko naar Amsterdam moest kon dat helaas niet doorgaan. We zijn daarom even met de auto hier om de hoek naar de duinen gereden zodat de puppy’s daar nog even gezellig met mama Bizoe konden rondhuppelen. Het was best warm voor ze en helemaal voor Berny beer in zijn rompertje.
Vanavond nog maar drie pupjes in de ren en Berny met mama Bizoe in de woonkamer….
 
  
 
  
 
   
 
  
 
  
 
 
 

 

Morgen gaat Bea (Balou) verhuizen naar Amersfoort en Floris naar Haarlem als de kennismaking met de witte herder Bobbie goed verloopt maar aangezien Bobbie een gezellige en sociale hond is verwachten we dat dit goed zal gaan

 

Donderdag 1 september, dag 61
We zijn de dag weer begonnen met de standaard ochtendrituelen. Daarna mocht Bizoe uitwaaien op het strand met berner vriendinnen Sintha en Macy en hun baasje. Na de strandwandeling kwamen ze gezellig naar de puppy’s en Floris en Bella hadden best een grote mond tegen Oma Macy. Oma Macy gromde een paar keer en dat hielp niet echt. Uiteindelijk heeft ze flink moeten optreden en dat werkte wel. Bella Donna kwam kort daarna nog even uitdagen en toen Oma Macy begon te blaffen schrok ze enorm. Het was een erg leuk schouwspel!
In de middag zijn we met Bizoe, Lex, Bea, Floris, Berny en Bella naar het bos gereden waar ook Zoebi kwam met haar baasjes. Bizoe ging helemaal uit haar dak toen ze Zoebi zag en Zoebi werd behoorlijk wild door mama Bizoe begroet en op de grond gelegd en gebeten en gelikt. Erg lief.
Bij thuiskomst hebben we heerlijk met de puppy’s in de tuin geknuffeld. Toen Ko op de deken op de grond lag werd hij helemaal aangevallen door puppy’s, ze gingen ook heel schattig over hem heen hangen en op hem liggen.
Berny beer hebben we even zijn rompertje uitgedaan zodat zijn vacht ook even kon ademen. En het rompertje moest natuurlijk ook weer gewassen worden. We hebben over de gaasjes een verbandje gedaan maar dat liet al snel los. Vervolgens hebben we er een mitella om heen gewikkeld, dat zat redelijk vast, tenminste dat dachten we….Berny ging in de puppyren woest spelen met de mandjes en toen ik even niet keek lag Bizoe bij Berny en was de mitella af, lagen de gaasjes los in de ren, was Berny op de mitella aan het kauwen en was Bizoe het buikje van Berny aan het likken. Dus Berny weer opnieuw in het verband gezet, dit keer dubbel zodat het beter vast zit. Zodra het rompertje droog is krijgt hij dit weer aan.
Schattige en lieve Bella Donna heeft in een onbewaakt ogenblik de stekker van een lampje uit het stopcontact gehaald en is vervolgens leuk aan de draad gaan trekken waardoor het  lampje met een klap op de houten vloer belandde. Bella rende van schrik weg. Het lampje is uiteraard stuk, het was een Tiffany lampje dus wat dat betreft heeft Bella Donna wel smaak….
Bizoe is liever dan ooit voor haar pupjes, als we haar een kluifje of iets lekkers geven dan brengt ze dit naar de pupjes toe en laat ze het bij de pupjes op de vloer vallen. Zo lief! Ze speelt ook heel veel met de puppy’s en mama Bizoe heeft vandaag een paar keer voorgedaan hoe zij de krant leest….
Floris heeft verder een poging gedaan om de tuinslang uit te rollen en de planten daarmee water te geven en toen dat niet mocht heeft hij de bezem maar gepakt om de vloer buiten te vegen. Wat een goede hulp hebben we toch!
De pupjes worden meer en meer tuig, het wordt tijd dat ze gaan uitvliegen en opgevoed worden!!!!!! Wij zitten en blijven gewoon nog lekker in de puppy verwen fase.... gewoon genieten ha ha ha.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
Morgen gaat Pieter (Lex) verhuizen naar Haarlem naar André, Roos, Carlijn en Maurits
 
 
 
 
Woensdag 31 augustus, dag 60
Gisterenavond vooral druk bezig geweest om Berny in de gaten te houden met het spelen en keten. Hij mocht wel naar buiten bij zijn broertjes en zusjes maar een van ons lette op of het er niet te wild aan toe ging met spelen. Dat ging allemaal goed. Later op de avond hebben we de slapende pupjes de ren in getild en Berny hebben we in de woonkamer laten liggen. De deur naar buiten toe die normaal open staat voor Bizoe hebben we dichtgedaan zodat Berny niet ’s nachts naar buiten kon. Enkele pupjes in de ren waren het niet eens met de voorkeursbehandeling die Berny kreeg dus er werd her en der wel even flink geprotesteerd, begrijpelijk. Ko heeft beneden op de bank geslapen en Berny is enorm braaf en lief geweest, hij heeft niets gesloopt en is zelfs nog een paar keer aandacht gaan vragen bij de slapende Ko op de bank en dat lukte natuurlijk prima. Hij heeft ook nog in de armen van Ko geslapen op de bank. Oef, het ventje wordt te veel verwend…. Berny beer is enorm lief en hij ziet er zo schattig uit in zijn rompertje/hansopje met dat stoere hoofd van hem.
Vanmorgen was het weer een drukke en gezellige puppenboel dus we hebben weer genoten. Ze mochten daarna buiten spelen en Ko is even heerlijk met Bizoe op het strand geweest waar ze haar energie kwijt kon met haar twee berner vriendinnen Sintha en Macy.
Het thuiskomen van boodschappen doen is ook een feestje want zowel Bizoe als de pupjes komen je heel enthousiast in de gang begroeten waardoor je geen stap meer kunt zetten met de boodschappentassen in je handen. Die zet je vervolgens neer waarop alle puppen in de tassen duiken en zelfs gaan helpen uitpakken! Chaos dus, maar wel een hele leuke chaos.  
’s Middags heeft Berny weer een tijdje bij Ko in het kantoor doorgebracht zodat hij zijn rust goed krijgt.
Aan het einde van de dag begon het zonnetje lekker te schijnen en hebben de pupjes met mama Bizoe buiten kunnen spelen. Bizoe heeft weer flink met haar pupjes gespeeld.
Morgenmiddag gaan we met z’n allen nog een keertje een korte wandeling in het bos maken en Zoebi (Maxi) gaat ook gezellig mee met haar baasjes.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
   
 

 

 
Dinsdag 30 augustus, dag 59
Vanmorgen al weer vroeg op en toen we Berny gingen controleren zagen we een flubbertje uit zijn buikje hangen bij de hechting, waaruit we concludeerden dat de hechting was losgegaan op dat plekje. Direct de dienstdoende dierenarts gebeld (het was nog erg vroeg en onze eigen dierenkliniek was nog niet geopend) en Ko is met hem naar Haarlem gereden waar hij opnieuw onder narcose moest voor de operatie. De hechtingen moesten eruit zodat alles goed schoongemaakt kon worden om infecties te voorkomen, nieuwe hechtingen erin. Arm ventje. Gelukkig was alles in orde en het flubbertje was buik/darm vet. Bij het wegen was Berny in Haarlem dus hem hebben we niet kunnen wegen.
Toen Ko met Berny terugkwam waren we druk in de weer met het zielige ventje (tenminste, wij vinden hem zielig, hij vindt zichzelf totaal niet zielig want hij loopt er echt bij als een stoere vent), de pupjes mochten even aan hem snuffelen en gingen daarna naar buiten. Mama Bizoe mocht even bij Berny blijven en hij ging in de keuken liggen en Bizoe ging er naast liggen, ze ging heel lief naar hem kijken en zijn snoetje en pootjes likken. Echt geweldig lief.
Omdat het begon te stortregenen moesten de pupjes naar binnen en hebben we Berny in de afgesloten puppyren gelegd, ik ben er even bij gaan liggen en toen hij in slaap viel ben ik eruit gegaan en zo had hij in ieder geval zijn rust. Nadat hij wakker werd hebben we hem op tafel gezet om het verbandje te verschonen en mocht hij een lekker bakje gekookte kipfilet op eten terwijl hij op tafel stond. Daarna mocht hij even naar buiten met zijn broers en zusjes en de middag heeft hij op kantoor bij Ko doorgebracht waar hij ook heerlijk heeft kunnen slapen en rusten. Op die manier had ik de tijd om Bella, Bea, Lex en Floris volop aandacht te geven. Aan het einde van de dag mocht hij weer even gezellig buiten bij zijn broers en zusjes liggen want die lagen rustig buiten te slapen en er werd niet gespeeld dus veilig voor Berny. Hij heeft zich heerlijk tussen hen in genesteld en daar buiten nog even lekker geslapen.
Aan het begin van de avond had het viertal met moeder Bizoe erbij een tuinfeestje en tot groot verdriet van Berny mocht hij niet buiten mee spelen. We vonden het echt sneu voor hem maar het kan nu even niet anders, hij moet rustig aan doen en de pupjes spelen veel te wild met elkaar. We hebben hem daarom binnen bezig gehouden en hebben hem natuurlijk ontzettend verwend met allemaal lekkere dingen. Vond hij heerlijk! Hij heeft zijn rompertje/hansopje aan en de drukknoopjes hebben we losgelaten zodat hij gemakkelijk zijn behoefte kan doen. Daar waar de drukknoopjes los zijn hebben we verband eromheen gedaan zodat alles toch goed vast zit en bedekt blijft. De komende nachten gaat Berny in ieder geval niet bij de pupjes in de ren slapen, of hij blijft in de woonkamer slapen en Ko op de bank of hij gaat mee naar boven naar de slaapkamer.
Bella en Floris zijn de echte gangmakers en spelen en stoeien enorm met elkaar. Berny en Bea doen ook regelmatig mee. Het is echt schattig en we genieten nog steeds enorm van de pupjes. Mama Bizoe doet het ook fantastisch, ze stoeit met ze, ze geeft nog steeds flink melk en ze ruimt hun uitwerpselen ook nog op. Daarnaast is ze uitermate alert en beschermend over haar vier pupjes. Ze heeft alleen vanmiddag even gezocht naar Berny maar toen ik haar in het kantoor liet en toen ze zag dat Berny daar lag was het goed.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Van Steven hoorde we dat het uitstekend met Pieters ging, hij belde op vanuit de auto, ook om naar Berny te informeren, en Pieters lag heerlijk en rustig in de auto.
Vanuit Enschede kregen we bericht dat het fantastisch gaat met Jip (Trix), de reis vanuit Zandvoort naar Enschede was maandag goed gegaan, ze mocht lekker op verkenning in en rondom huis en ze heeft de eerste nacht braaf doorgeslapen zonder problemen. Ze geniet van alle aandacht en draait de mannen van het gezin nu al om haar pootje ha ha ha. Wat zijn we blij om te horen dat het zo goed gaat met de pupjes die uitgevlogen zijn. Met Zoebi (Maxi) gaat het ook nog steeds geweldig, bijgaande foto ontvingen we van Marjolijn en Olivier:
 
 
Maandag 29 augustus, dag 58
Oh what a night…..Minder pupjes meer rust? Niet dus....
Berny vond het enig boven met mij in de slaapkamer. Hij ging meteen erg kwiek op verkenning en vond de kabels van het alarm enorm interessant. Dus vanaf boven Ko beneden gebeld en gevraagd om een rekje naar boven te brengen zodat ik dat daarvoor kon neerzetten. Hij wilde op bed, er weer af, erop, eraf, lekker graven in het dekbed en kauwen op de spijlen van het hemelbed en woest trekken aan de stoffen drapperiën van het hemelbed. Naast het bed was er echt een Koninklijke slaapplaats voor Berny gemaakt met dekens, mandje, speeltjes enzomeer. Vanaf het bed aaide en kriebelde ik hem af en toe terwijl ik overmand door vermoeidheid af en toe in slaap sukkelde maar gelukkig hield Berny mij wakker met met bijten in mijn voeten, handen, armen en haren. Hoezo net geopereerd?????? Uiteindelijk ben ik bij Berny op de grond gaan liggen (precies wat hij wilde…) en zijn we lepeltje lepeltje in slaap gevallen. Ko was jaloers toen ik het hem vertelde ha ha ha. Iedere 2 uur had ik de wekker gezet zodat ik zijn hansopje los kon maken en hij zijn behoefte kon doen op de kranten die ook mee naar boven waren met dweil en groene zeep. Een hele volksverhuizing. De wekker was niet nodig want Berny was mijn wekker die vrolijk wakker werd en in mij ging bijten. Om 12 uur ’s nachts kreeg hij nog een spuitje van mij wat ik had meegekregen van de dierenarts (pijnstiller). Dat was het enige wat hij niet zo fijn vond van zijn logeerpartij op de slaapkamer. Ook was hij al zo handig dat hij zelf de drukknoopjes van zijn hansopje had losgemaakt! Om een lang verhaal kort te maken: ik heb zo goed als niet geslapen, Berny heeft het enorm naar zijn zin gehad op de slaapkamer en kreeg heel veel aandacht en dat vond hij erg fijn. Hij heeft er dan ook gigantisch misbruik van gemaakt en dat vond ik helemaal niet erg want dat verdiende hij ook. Om 3 uur midden in de nacht begon Berny zeer actief tegen de deur aan te springen want hij wilde graag naar beneden. Uiteraard gaf ik daar direct gehoor aan omdat ik luid geblaf en gepiep van de beneden verdieping hoorde. Daar zat Ko op de bank en hadden Bizoe en de pupjes een uiterst gezellig pyama party waar wij ons bij aangesloten hebben. Berny stuiterde door de woonkamer en ik had zijn hansopje inmiddels uitgedaan dus het was extra feest! Iets minder voor Ko en voor mij want onze ogen vielen zowat dicht van vermoeidheid. De pupjes hielden ons wakker met hun gestuiter en gestoei. Na het feestje ging ik weer met Berny naar boven en herhaalde het ritueel zich weer (ik niet slapen en Berny het enorm naar zijn zin hebben…..).
Vanmorgen hadden we dan ook beiden ernstig behoefte aan rust en stilte en veel koffie ha ha ha. Berny had het grootste woord en eigenlijk konden we alleen maar zeer gelukkig zijn dat het zo goed met hem gaat en dat hij zo fantastisch is hersteld. Een sterk ventje dus, heerlijk!
Met Maxi gaat het erg goed en van Steven hoorde we dat het met Pieters uitstekend gaat. Hij wilde voor de nacht niet in de bench (begrijpen we….) en toen mocht hij op een kussen liggen en toen was het goed. Begrijpen we ook... De kennismaking met de poezen en schapen ging goed en Pieters mocht vandaag al mee naar de dierenkliniek. We zijn erg blij om deze positieve berichten te horen. Met de pupjes en met Bizoe gaat het fantastisch, Bizoe lijkt niet heel erg uit het veld geslagen te zijn, ze geef nog meer melk dan normaal en de pupjes stuiteren nog vrolijk en erg actief door, inclusief Berny. Bizoe is enorm speels met de pupjes en tussen alle vermoeidheid door hebben we weer enorm genoten vandaag.
Uiteraard ook even de nieuwe eigenaren van Berny ingelicht over de succesvolle operatie van hun ventje.
Vanmorgen kwamen Heleen en dochter Femke hun Jip (Trix) ophalen. Alle pupjes waren druk met Bizoe en de kluif die ze van Femke en Heleen had gekregen maar Jip bleef erg lief in de gang liggen, klaar om te verhuizen. Ko heeft Bizoe mee uit genomen en toen kon Jip in alle rust mee met Heleen en Femke. We hebben inmiddels gehoord dat de autorit positief is verlopen en dat Jip zich als een vis in het water bij de familie in Enschede voelt en daar vrolijk rond aan het dartelen is. Wat een fijne berichten, dat voelt gewoon erg goed voor ons.  
Aan het einde van de dag kwam een familie kennismaken met ons en met Floris….. De kennismaking verliep allerhartelijkst en erg positief. Zaterdag gaan we met pupje Floris naar deze familie thuis zodat er een kennismaking kan plaatsvinden met hun witte herder
reu Bobby en pupje Floris. En als dit positief voor iedereen verloopt dan mag Floris meteen bij deze lieve familie blijven…..
 
Graaf Berny op de slaapkamer................                                                             Zusjes Bea en Bella aan het chillen
  
 
  
 
 
Zondag 28 augustus, dag 57
De ochtend verliep vrij rustig. Berner vriendinnen Macy en Sintha kwamen nog even op visite met hun baasjes. We hebben enorm moeten lachen om Floris die erg brutaal op het hoofd van Oma Macy ging zitten, alsof ze een klimmuur was, te schattig voor woorden. Bella kwam er ook nog even bij maar Oma Macy gaf aan dat ze het toch wel erg druk vond met Floris op haar kop en Bella in haar wangen...
Bij Berny was tijdens de VBSH nestinventarisatie een klein navelbreukje geconstateerd en dat had hij eerder nog niet. Zaterdag was dit flink gegroeid en was het hard en wij vertrouwden het niet helemaal. We hebben gewacht totdat Steven Schukking zondag zijn Pieters kwam ophalen zodat hij er naar kon kijken. Hij vond het raadzaam om maandag het navelbreukje operatief te laten verwijderen en alles werd meteen geregeld. Steven heeft ook nog geluisterd naar het kleine hartruisje van Bella Donna en dat bleek verdwenen te zijn dus daarmee waren we enorm blij. Later merkten wij allen dat Berny toch echt last kreeg van zijn navelbreukje en Steven en ook wij vonden het beter om hem zo snel mogelijk te laten opereren. Het was even chaotisch, Pieters ging met Steven mee en wij gingen alles organiseren zodat we samen met Berny naar Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen konden rijden. We waren erg blij dat Priscilla (de dochter van Esther) en haar vriend Ricardo last-minute konden komen oppassen op Bizoe, Trix, Bea, Bella en Lex.
De autorit ging helemaal goed en Berny lag uitermate relaxed in de auto. Bij Dierenkliniek Kortenoord is hij aan zijn navelbreukje geopereerd het arme ventje. Prikjes zijn natuurlijk niet fijn en hij moest natuurlijk ook geschoren worden op zijn buikje. Berny was in goede handen bij lieve assistente Sanne en dierenarts Frans Smeur heeft Berny geopereerd en wij en Steven waren erbij. De operatie is zeer succesvol verlopen en wij danken Steven, Frans en Sanne voor hun inzet en professionaliteit. Zo lief dat Steven bij Berny was terwijl zijn eigen pupje Pieters thuis met smart op hem zat te wachten!
Daarna met het zielige ventje weer naar huis gereden, hij was sloom, had een pootje in het verband, hij heeft alleen maar geslapen, verpakt in dekens en een kruikje. Thuis mochten de pupjes en mama Bizoe aan hem snuffelen en Bizoe was helemaal aan het janken toen we met hem thuiskwamen. We hebben Berny in de puppyren gezet en hij zag er zo aandoenlijk uit in zijn blauwe hansopje met drukknoopjes. Hij was nog een beetje suf maar begon toch al praatjes te krijgen. Hij kreeg wat puppypap en natuurlijk heeeeel veel aandacht . Tussendoor hebben Ko en ik nog even wat gegeten en toen ben ik boven op de slaapkamer alles in orde gaan maken voor de nacht want Berny sliep bij mij op de kamer zodat hij volledige rust zou hebben voor de eerste nacht na de operatie en zodat ik hem goed in de gaten kon houden. Gewapend met bakjes puppypap, water, brokjes, dekens en speeltjes ben ik met Berny naar boven gegaan voor de nacht.

   

  

  

 

Morgen gaat Jip (Trix) naar Enschede verhuizen...

Puppy's week 8

Gewichten puppy's week 8

 

  21 aug 22 aug 23 aug 24 aug 25 aug 26 aug 27 aug
  dag 50 dag 51 dag 52 dag 53 dag 54 dag 55 dag 56
Floris  7000 gr   7200 gr   7300 gr   7500 gr   7800 gr    8000 gr   8300 gr 
Maxi (Zoebi)  6700 gr  6700 gr  6800 gr  7100 gr  7200 gr  7400 gr  7700 gr
Lex (Pieter)  6800 gr  7000 gr  7200 gr  7300 gr  7500 gr  7800 gr  8100 gr
Bea (Balou)  5900 gr  6100 gr  6200 gr  6300 gr  6400 gr  6600 gr  6600 gr
Trix (Jip)  6000 gr  6100 gr  6200 gr  6300 gr  6400 gr  6800 gr  7100 gr
Berny (Berny)  6500 gr  6600 gr  6800 gr  7000 gr  7200 gr  7300 gr  7600 gr
Pieter (Pieters)  6900 gr  7000 gr  7200 gr  7500 gr  7600 gr  8000 gr  8100 gr
Bella (Bella Donna)  5800 gr  6100 gr  6200 gr  6300 gr  6400 gr  6800 gr  6800 gr
  
 
Zaterdag 26 augustus, dag 56
We hebben goed geslapen en om half 7 ging de puppy wekker en is de dag weer begonnen met de dagelijkse puppy rituelen en alles eromheen. De laatste keer puppypap met acht pupjes en met Bizoe... En Bizoe heeft vanmorgen ook nog alle acht pupjes melk laten drinken, zo lief. Op onderstaande foto's is het moelijk te zien maar Bizoe ligt er echt, bedolven onder haar pupjes...
 
  
 
De pupjes hebben vandaag hun ontworm tabletjes gehad, dat ging prima, dit keer spuugde Maxi (Zoebi) iedere keer de tabletjes uit dus daar zijn we iets langer en creatiever mee bezig geweest…. De worst die eromheen zat at ze wel op en dan spuugde ze alsnog het pilletje uit. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk hebben we het pilletje fijngestampt en door de worst gedaan.
Daarna hebben we ieder pupje gewogen en toen mochten ze even in de beautysalon op tafel voor een algehele schoonmaak en controle, oortjes nakijken, oogjes nakijken, voelen aan pootjes en staart en even lekker borstelen. Dit alles onder het genot van stukjes Rodi worst.
De familie Koster kwam hun pupje Balou (Bea) opzoeken, hun dochtertje Marit had een prachtige tekening gemaakt, die hangt nu op de koelkast bij ons. Dankjewel lieve Marit, ook namens Balou.
 
 
Ik ben met hen, Bizoe, Balou (Bea), Jip (Trix), Berny en Floris naar het bos gereden. In de stromende regen en met onweer hebben we een wandeling gemaakt waarna zij weer terugreden naar Alpen a/d Rijn en ik met Bizoe en het puppenspul huiswaarts keerde. In de tussenliggende tijd is de familie Bijvoet/Bömer Zoebi (Maxi) komen ophalen en heeft Ko alles thuis afgehandeld. Bij thuiskomst ging Bizoe wel even meteen naar de pupjes kijken die niet mee naar het bos waren gegaan maar ze is verder nog niet gaan zoeken naar Maxi (Zoebi). Daar zijn we blij om.
Nadat ze allemaal lekker gegeten hadden zijn ze braaf gaan slapen. Floris heeft in een eigen bakje zijn eten gekregen en mocht in een andere ruimte eten. Bij de nestinventarisatie kregen we te horen dat Floris te zwaar was. En hij gaat nogal flink tekeer tijdens het eten en duikt dan ook nog eens de bak van mama Bizoe in dus hij eet te veel. Daar zijn we nu goed op aan het letten want anders moet hij straks echt gaan sonjabakkeren....
Toen de pupjes wakker werden zijn ze lekker melk bij mama Bizoe gaan drinken en daarna was het flink piepen omdat ze naar buiten wilden maar het stortregende dus we hebben de deuren lekker dicht gehouden! Er is lekker ruig in de woonkamer gespeeld, toen weer slaapje, eten en aan het einde van de dag was het eindelijk droog en mochten de pupjes weer buiten spelen en keten en liggen. Zowel Bizoe als de pupjes waren vandaag rustiger dan normaal, ook het tuinfeestje was rustiger dan de afgelopen dagen. We vroegen ons af of Bizoe en de pupjes dan toch een beetje in de gaten hadden of er een pupje weg was…. Wij hebben eigenlijk best wel eventjes genoten van de rust, we konden voor het eerst eens echt rustig op de bank zitten en relaxen en daar hebben we dan ook echt van genoten.
Het weer was zo slecht en het regende zo vaak en hard dat ik niet met Lex en Trix het dorp ingegaan ben.
De eerste berichten over Zoebi zijn geweldig goed en daar zijn we enorm blij over.

 

Zondag gaat Pieters (Pieter) verhuizen naar Steven in Rhenen

 

 
Vrijdag 25 augustus, dag 55
Voordat ik gisterenavond ging slapen stuurde ik Ko (die weg was) een sms dat de pupjes in de ren waren gezet, deur op een kier voor Bizoe en dat ik ging slapen. De verbazing was dan ook groot voor Ko toen hij thuis kwam en begroet werd door Bizoe en een pupje. Hij dacht dat er al een pupje uit de ren was ontsnapt. Toen hij de zijdeur gingen openmaken om zijn fiets naar binnen te zetten voelde hij nog meer pupjes die lekker achter in de tuin hadden liggen slapen en hem olijk kwamen begroeten. Later kwam Ko erachter dat er een van de twee deurtjes van de puppyren niet afgesloten was, wel dicht maar niet het haakje erop…. Ko heeft nog heerlijk genoten van Bizoe en haar pupjes, gezellig buiten.
Rond 2 uur vannacht werd ik wakker en ging ik naar beneden en zag ik Ko op de bank met enkele pupjes in de woonkamer. Ik wist natuurlijk niet wat er gebeurd was dus ik was erg verbaasd waarom hij de pupjes uit de ren had gehaald. Toen vertelde hij wat er gebeurd was en dat hij nog heel leuk en lief met de pupjes buiten had gespeeld, samen met Bizoe, midden in de nacht. We hebben er echt om moeten lachen. Ko wilde het liefst alle pupjes los laten zowel binnen als buiten maar streng als ik ben vond ik dat absoluut geen goed idee dus toch alle puppy’s weer terug in de ren voor de nacht.
Vanmorgen was het weer een dolle pret, schoonmaken, stofzuigen, moppen, stuiterende pupjes, drollen opruimen, puppypap maken, wegen, tussendoor koude koffie drinken, puppy’s die in je broekspijpen hangen weer losmaken…. Enig! Daarna werd het heel donker en begon het enorm hard te regenen en te onweren. Bizoe reageert daar totaal niet op dus na enkele korte piepjes hadden de pupjes in de gaten dat er niets aan de hand was en ze hebben heerlijk geslapen. Dwars door de heftige regenbuien, bliksem en onweer heen. Prachtig gewoon. Na het slaapje hebben ze de woonkamer verbouwd en het bleek ook dat we zeer intelligente pupjes hebben want ze hebben het kastje met de tijdschriften grondig onder handen (of beter gezegd onder “tanden”) genomen….
Vandaag is onze laatste dag met alle puppy’s, in het weekend worden er drie pupjes opgehaald door hun nieuwe eigenaren. Vandaar ook dat ik vanmorgen meteen de individuele foto’s heb gemaakt van alle pupjes, voor de laatste keer alle acht één voor één op de bank voor de camera…..
Eigenlijk zou ik met Trix en Berny het dorp ingaan maar dat heb ik maar niet gedaan omdat het zo’n slecht weer was. Dat staat nu op het programma voor zondag- of maandagochtend.
Omdat het de laatste dag voor Bizoe en voor ons is met alle acht haar pupjes zijn we nog één keertje met z’n allen naar het bos geweest. Het was prachtig, we hebben enorm genoten….
Morgen worden de pupjes met 8 weken voor de laatste keer door ons ontwormd en morgen gaat Maxi (Zoebi) naar haar nieuwe baasjes. Zondag gaat Pieters verhuizen en maandag Trix (Jip). Bella Donna, Lex (Pieter) en Berny blijven nog een paar dagen gezellig bij mama Bizoe en bij ons, ze gaan tussen 2 en 4 september verhuizen. Zo ook Bea (Balou), eigenlijk zou ze morgen gaan verhuizen naar Alphen a/d Rijn en dat is voorlopig een weekje opgeschoven. Susan heeft volgende week diverse medische onderzoeken vanwege gezondheidsredenen waardoor zij de verhuizing van hun Balou even uitstellen. Dit tot grote teleurstelling van de familie. We wensen Susan veel voorspoed toe en hopen dat de uitslagen van de onderzoeken allemaal positief zullen uitvallen. In de tussentijd zullen we natuurlijk erg goed voor hun Balou zorgen en morgen komen ze toch even gezellig op visite want ze willen oh zo graag hun berner meisje knuffelen.
Ondanks dat we beslist geen acht pupjes zelf willen houden en ondanks dat we voor de pupjes werkelijk fantastische en lieve nieuwe eigenaren hebben is het vandaag toch een dag met een dubbel gevoel… met een lach en met een traan, het afscheid nemen komt er echt morgen aan….
En natuurlijk hadden we vanavond ons laatste puppy tuinfeestje met 8 pupjes, ik heb geprobeerd een collage te maken van de foto's en filmpjes hiervan zodat jullie een impressie krijgen van de tuinfeestjes.....
 
Bella Donna in slaaphouding...
   De pupjes hebben tijdschriften gelezen....
 
 
Floris links en Berny rechts
 
 
 
Lex (Pieter) links en Pieter (Pieters) rechts
 
 
Maxi (Zoebi) links en Bea (Balou) rechts
 
   
 
Trix (Jip) links en Bella Donna rechts
 
 
 
 
 
   
 
Zaterdag gaat Zoebi (Maxi) verhuizen naar Aerdenhout naar Oliver, Marjolijn, Maud en Lars

 

Donderdag 24 augustus, dag 54
Gisterenavond kwamen de dames van de VBSH langs voor de nestinventarisatie, Joke Snel en Silvia Vink. Vriendin Yolanda Jacobs was ook gezellig meegekomen om puppy’s te knuffelen en ons weer te zien. De puppy’s hadden zoals verwacht een tuinfeestje dus het was een gezellige bedoening en de pupjes renden vanuit de tuin de woonkamer in en weer terug, het leek wel een race circuit hier. Joke, Silvia en Yolanda vonden het enig (tenminste dat zeiden ze, ha ha). Voor de dames was het best een klus met het inventariseren van de reutjes want die waren eerst aan de beurt en wilden natuurlijk liever door gaan met hun feestje i.p.v. de inventarisatie te ondergaan…. Silvia had dan ook heel wat te stellen met spartelende en bijterige pupjes tijdens de inventarisatie….
Toen even een pauze en vervolgens waren de teefjes aan de beurt. We hebben enorm veel lol met z’n allen gehad en Ko had het soms best zwaar tussen alle dames hi hi hi…
 
De bevindingen van de VBSH van ons nestje zijn als volgt:
Aftekening: 7 volgens standaard en 1 niet volgens standaard
Kleur ogen: alle bruin
Gebitten: alle schaar
Staarten: alle langer als sprong, geen afwijkingen
Fokuitsluitende fouten: 1
Gedrag: vrij en vrolijk
Opmerkingen en bijzonderheden: Leuk en goed verzorgd nest!!
Toestand van de puppen en moederhond: zeer goed!
 
Heel veel mensen zijn erg verliefd op Bella en iedereen vindt haar witte laarsjes zo mooi. Haar linkervoorpootje heeft zoveel wit dat dit officieel niet volgens VBSH standaard is. Maar daar trekt Bella Donna zich niets van aan want het is nu al een echte Donna!We zijn enorm tevreden en blij met de bevindingen van de VBSH van ons nestje. En trots uiteraard!
Toen de dames naar huis gingen was het al tegen tien uur en hebben wij de pupjes nog wat eten gegeven. Daarna waren we best wel moe maar de pupjes besloten om nog een after-party in huis te houden. Onder toeziend oog van Ko want ik mocht al vast naar bed een slaapje doen…(de puppenmoeder was moe)
Vanmorgen werden we weer op tijd gewekt door puppengeluiden en was het een dolle bende toen we beneden kwamen. De pupjes gingen weer door de tuin stuiteren en Bizoe deed vrolijk met ze mee. Na de puppenpap was het nog even spelen en wegen en toen gingen ze braaf en lief slapen.
Daarna mocht Bizoe even lekker alleen met Ko naar het strand en toen hij daarvan terugkwam was het mijn beurt om weer met twee pupjes in de auto naar het dorp te rijden. Deze keer met Bea en Lex. Er werd flink gepiept tijdens het korte ritje naar het dorp maar toen ze uit de auto mochten vonden ze het heerlijk. Even langs het busstation en weer een rondje door de dierenwinkel. Lex dook meteen in een bak met kluifjes die op een schap laag op de grond stond dus de chaos was weer compleet. Daarna het stel weer in de auto gezet en naar het station gereden. De lift ging hartstikke goed en ook het rondje op het perron ging prima. Wederom geen trein die aankwam of vertrok, die had ik net gemist. Weer terug met de lift naar boven en weer de auto in. Onderweg tijdens het korte ritje naar huis kwamen we de berner vriendinnen van Bizoe nog tegen dus maar even gestopt en toen met Macy, Sintha en pupjes Bea en Lex even een kort stukje door de winkelstraat gelopen. Op de terugweg overigens geen piepjes achterin de auto want het duo was moe en onder de indruk van het uitje. Het ging hartstikke goed. Morgen met het laatste duo naar het dorp, met Trix en Berny.
In de middag hebben we plezier in de tuin gehad met Bizoe en de pupjes en dat was gewoon puur genieten. Bizoe was enorm speels en heeft enig met de pupjes gespeeld. De pupjes hebben haar flink uitgedaagd. Het was schattig om te zien. Opperpup Bizoe ging er regelmatig vandoor met een van de puppenspeeltjes (die vindt ze namelijk zelf ook zo leuk!) en hup, alle puppen achter mama aan. Enig!  Ko had het badje met water gevuld maar de pupjes vinden dat niet zo leuk, ze vinden het wel leuk om uit het badje water te drinken want dat doet mama Bizoe namelijk ook. Die vindt het badje ook niet leuk, de zee is voor de deur dus dat begrijpen we wel. Uiteindelijk hebben wel alle pupjes even in het badje gezet en dankzij de worst vonden ze dit toch wel leuk (en lekker natuurlijk!).
Vervolgens hebben we alle pupjes de halsbandjes omgedaan en de riempjes eraan, best een klus. Vooral toen ze ons gingen helpen daarmee! Toen met het stel naar buiten met Bizoe. Als jullie het gezien hadden waren jullie niet meer bijgekomen van het lachen. Ko en ik hadden beiden vier pupjes vast, riempjes door elkaar, pupjes over elkaar heen, toen weer alle riempjes ontwarren, een opgewonden Bizoe erdoorheen springen (want die wist dat we uitgingen en dan wordt ze blij), dan nog huisdeur afsluiten, auto openmaken en het spul in de auto laden zonder dat er een pupje weer uit de auto wil springen. Op het moment zelf staat het zweet ons op het voorhoofd maar als je daarna eraan denkt wat een drukte en chaos dan schiet je ook weer in de lach. Bij de duinen hier om de hoek is een klein zandstrandje met water, daar hebben we de auto geparkeerd en mochten de pupjes eruit. We hebben de riempjes afgedaan zodat ze lekker vrij rond konden huppelen. Bizoe was enorm uitgelaten en rende van hot naar haar en aangezien de pupjes haar volgen renden die ook alle acht van hot naar haar…. Bij het strandje en het water aangekomen dook Bizoe meteen het water in, lekker zwemmen. De meeste pupjes hebben niet gezwommen en blaften wat naar mama die aan het oefenen was voor de Olympische Spelen lange afstand zwemmen. De pupjes hoefden voor ons ook niet het water in,  we wilde ze alleen weer graag laten kennis maken met water. Ook was het goed voor het socialiseren want er waren ook andere leuke en speelse honden. Ko is in het water gaan staan en heeft de pupjes geroepen en aangemoedigd om het water in te gaan. Maxi en Trix hebben dat gedaan, zo knap! Ze gingen echt in het water, enorm dapper! De rest heeft wel pootje gebaden en daarna gingen ze lekker in het zand rollebollen (wij noemen dat paneren, net als bij een schnitzel) en spelen. Daarna weer terug richting auto , Bizoe voorop en pupjes achter haar aan. Zo leuk! Vlak voordat we bij de auto kwamen herhaalde het tafereeltje wat we thuis al meegemaakt hadden zich weer. Riempjes aan de halsbandjes vastmaken van acht loslopende pupjes…..En dan ook nog de riempjes vasthouden van de pupjes die aangehaakt zijn en dan de resterende pupjes (waarvan sommigen al beginnen weg te rennen…) nog aan de riempjes vastmaken, pupjes die zich losrukken omdat je het riempje niet goed vast hebt, wat op zich wel logisch is gezien de drukte en de chaos, verder dan nog een wirwar van riempjes en pupjes tussen onze benen door. Het moet er echt hilarisch hebben uitgezien. Dan weer alles de auto in en richting huis waar het puppy-uitlaad tafereeltje met riempjes en pupjes zich uiteraard weer gaat herhalen….. De pupjes waren zo moe dat ze bij binnenkomst meteen op de gang gingen liggen slapen. Braaf…. Een mooi moment voor ons om ook even te rusten en ik ben dan ook even een power napje op de bank gaan doen. Heerlijk!
Daarna werden de pupjes wakker en hebben ze nog even in de tuin gespeeld en gekeet, ze kregen allemaal een pensstaafje en dat vinden ze erg lekker. Bizoe probeert dan de pensstaafjes van de pupjes af te pakken en soms lukt dat en soms niet want sommige pupjes pikken dat gedrag van moeders niet ha ha ha. Berny is altijd zeer fanatiek met zijn pensstaafje en de enige twee pupjes die zich daar niets van aantrekken en het pensstaafje van hem afpakken zijn Trix en Bella, erg dapper!
Nu ligt het tuig lief te slapen…. Meestal is dat stilte voor de storm want ik verwacht nog minimaal één tuinfeestje vanavond…. En jawel hoor, terwijl ik de dagelijkse verslaglegging in orde aan het maken ben barst het feest buiten los om half 10 in de avond, compleet met blaffen en piepspeeltjes, wat zal de buurt blij met ons zijn....
 
  
 
  
 
  
 
   
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
Woensdag 23 augustus, dag 53
Onze puppenwekker ging vanmorgen weer op tijd af…. Ze mochten de ren uit en direct door naar buiten zodat ze daar lekker de boel op stelten konden zetten en wij binnen even goed konden schoonmaken.
Pieter en Trix hebben zich buiten zo schattig vermaakt met een plastic bloempotje, enig gewoon, zo lief. En dat terwijl er zoveel puppy speelgoed voor ze is ha ha ha. Pieter ging er uiteindelijk vandoor met het bloempotje op zijn hoofd om er vervolgens in zijn uppie nog even mee te spelen.
Bah, regen…. Niet leuk voor de pupjes want nu moeten ze binnen blijven. En dat vinden onze pupjes niet leuk dus gaan ze piepen en protesteren. Uiteindelijk hebben we de deur wel open gezet omdat het nogal broeierig en warm binnen werd, ook vochtig van al het moppen op de houten vloeren. Pieter, Bea en Bella gingen toch naar buiten in de regen spelen en liggen onder de tafel. Ik heb ze een voor een naar binnen getild maar ze trippelden weer vrolijk naar buiten dus heb ik het maar zo gelaten.
Vanmorgen is Ko met pupje Floris het strand opgegaan, daar waren Macy en Sintha ook, de twee berner vriendinnen van Bizoe die ze al kent sinds ze 9 weken jong is. Dit keer heeft Bella niet bij de deur zitten te janken. Ik heb haar afgeleid met een speeltje en toen was het goed.
Het hele gezelschap kwam midden in een stort regenbui terecht dus alles kwam even bij ons thuis schuilen. Altijd fijn drie natte zandhonden in een pas schoongemaakt huis ha ha ha. Macy en Sintha gaan geweldig goed met de pupjes om en Bizoe vind het allemaal prima en is heel relaxed met haar twee vriendinnen in de aanwezigheid bij de pupjes. Floris begint zich al aardig thuis te voelen bij Macy en Sintha en hij ging lekker Macy uitdagen. Met een klein grommetje liet oma Macy weten dat ze daar even geen zin in had. Dat heeft zich nog 3x herhaald en toen snapte Floris het. Vervolgens is hij op het hoofd van Sintha gaan zitten en daarna was hij zo moe van zichzelf dat hij tegen Sintha aan is gaan slapen.
Vanmorgen waren Pieter en Maxi aan de beurt om met mij in de auto richting dorp te rijden. Het was even wennen voor ze om alleen achter in de auto te zitten maar het ging allemaal erg goed. We hebben een stukje door het dorp gelopen zodat ze al konden wennen aan verkeersgeluiden, fietsers, kinderwagens en rollators. Bij een winkel waren ze de voorgevel aan het opknappen dus er werd flink getimmerd en lawaai gemaakt. Uiteraard weer even de dierenwinkel in en daar een rondje gelopen. Toen weer via het busstation terug naar de auto om richting treinstation te rijden. Met de lift naar beneden gegaan naar het perron wat uitstekend ging. De trein had vertraging dus het was megadruk op het perron met wachtende mensen. Meteen een goede oefening voor Maxi en Pieter om aan mensenmassa’s te wennen. We kwamen ook nog Duitse toeristen tegen met een knappe Berner reu, Pieter besteedde niet of nauwelijks aandacht aan hem maar Maxi ging spelen en uitdagen. Ik had geen zin om in de stromende regen op de trein te wachten dus we zijn weer met de lift naar boven gegaan en hup, auto in en naar huis.
’s Middags kwam Saar, de zus van Bizoe op visite met haar bazinnetje. De pupjes vonden het enig maar Bizoe vond het maar allemaal niets en ze was enorm waaks en alert. Vanavond komen de dames van de VBSH langs voor de nestinventarisatie.
 
 
  
 Pieter met bloempotje                                                                                                                                     Floris met tante Sintha, vriendin van Bizoe
 
  
Dinsdag 22 augustus, dag 52
Gisterenavond hadden we het voor het eerst even gehad met de pupjes, we waren best wel moe na een drukke puppendag en toen we eindelijk na het eten op de bank konden zitten besloten de pupjes om nog een feestje te bouwen. Erg leuk dat wel…. Acht pupjes leren dat aan de rieten manden en aan de planten kauwen “foei” is wordt een ander verhaal. In ieder geval hadden de pupjes het enig en hebben ze het huis op stelten gezet onder toeziend oog van Ko en van mij. Uiteraard ijverig opvoedkundig opgetreden daar waar nodig. De pupjes mochten van ons niet meer naar buiten in de avond want het regende. Dat vonden onze lieve pupjes niet zo leuk want ze liggen oh zo graag buiten. Nadat ze een beetje uitgeraasd waren mochten ze de ren in (vonden ze ook weer niet leuk) met een gekookt schenkelbotjes, dat vonden ze wel leuk en vooral lekker! Toen het schenkelbotje op was vonden de pupjes het wel weer tijd om uit de ren te gaan maar dat feest ging dit keer niet door. Gelukkig is de ren enorm stevig en bestand tegen 8 pupjes die er uit willen en we hebben het geluid van de tv iets harder gezet om het gepiep en gekrijs een beetje te dimmen. Grapje… In ieder geval duurde het een half uurtje voordat het puppenspul in de gaten had dat ze de ren niet meer uitmochten. Wij zijn daarna gaan slapen en vanmorgen toen de krant werd bezorgd begon Bizoe te blaffen en werden wij gewekt door piepende en krijsende pupjes. Ze waren erg blij om ons weer beneden te zien en het was meteen feest. Tussen de dagelijkse ochtendrituelen door slaagden we er ook nog in om af en toe een slokje koffie te drinken, koud, dat dan weer wel…..
Gedurende de ochtend was het slecht weer en regende het. De pupjes zijn binnen gebleven tot hun grote ontevredenheid. Ko is met Bizoe en met Floris op het strand gaan wandelen en Bella zit dan bij de voordeur te janken. We weten nog niet of dat komt omdat mama Bizoe weg is of omdat ze ook graag mee wil.  We hadden onweer in de ochtend dus ook weer goed voor de puppy’s. Omdat Bizoe niet reageert op onweer bleef enige reactie van de puppy’s uit, her en der eventjes een piepje maar dat stopte heel snel. We hebben er geen aandacht aan besteed en dat werkte uitstekend.
De zus van Ko en haar man kwamen even op visite en na de lunch heb ik Floris en Bella in de auto geladen. Ze zaten voor het eerst achterin zonder mij en zonder mama Bizoe dus dat was al een hele onderneming voor het duo. Ik ben eerst met de pupjes naar de apotheek gegaan omdat ik daar een recept moest ophalen en omdat ze daar schuifdeuren hebben. Dat ging goed. Floris begon woest te blaffen naar de schuifdeuren maar na er een paar keer door heen te zijn gelopen alsof het de normaalste zaak van de wereld was stopte het blaffen.
Vervolgens Floris en Bella weer in de auto geladen en richting dierenwinkel. Ze waren erg onder de indruk van de marmotten, konijnen en van het geluid van de papegaai. En natuurlijk van alle lekkere geurtjes!!!! Floris ging meteen proletarisch winkelen en liep met een kluifje rond waar het plastic nog omheen zat. Dat had hij zelf uit het rek gepakt de knapperd!
Tot slot nog even gestopt bij de oppas in Zandvoort van Bizoe om haar op te halen en vervolgens samen met Floris en Bella in de lift te gaan. Dat ging prima, naar de 6e verdieping omhoog en hup weer naar beneden. Bij de entrée van het appartementengebouw was ook weer een schuifdeur dus dat konden ze nog een keer oefenen. Daarna naar huis. Van het uitje met Floris en Bella heb ik geen foto’s gemaakt, ik had de camera niet meegenomen, het was druk genoeg met twee pupjes op stap. Ik heb genoten!
Morgen weer op pad met 2 andere pupjes zodat zij ook kennis maken met een aantal dingen. Morgen is er markt in Zandvoort dus dat is ook weer een leuk uitje. Donderdag en vrijdag ook nog met twee pupjes het dorp in zodat in ieder geval het hele stel op pad is geweest! Geen visite en alleen nog maar genieten want dit weekend gaan de eerste pupjes verhuizen naar hun nieuwe eigenaren…
We konden dit keer eens rustig op de bank eten want de pupjes sliepen braaf. Stilte voor de storm…. Alle pupjes en Bizoe hup de auto in en naar het strand. Een stel kinderen kwam enthousiast naar ons toe gerend maar Bizoe begon nogal te blaffen en alert te doen dus de puppy pret was snel over voor de meisjes. Inmiddels begon het te regenen maar we zijn dapper doorgegaan met ons uitje. Bizoe besloot een van de schoenen van Ko te dragen, ook gezellig en hup al het puppenspul achter haar aan. Enig. We zijn naar de zee gelopen en moesten door een swinnetje lopen dus alle pupjes volgden dapper mama Bizoe door het water. Alleen Floris bleef pruilend achter en tilde zijn pootje op…. Hij wilde maar niet oversteken dus ik ben hem maar gaan halen onze held op sokken. Bizoe dook lekker de zee in en alle pupjes keken nieuwsgierig toe en gingen wel met de pootjes in het water staan, ook Floris. Vooral Bella was enorm dapper en ze liep echt een stukje met Bizoe mee de zee in. Toen weer met z’n allen terug richting auto en het puppenspul weer ingeladen. We waren allemaal vies, zout, nat, verregend en dan nog eens wat zand erover heen dus je kunt wel nagaan hoe de auto er van binnen uitzag na het uitje! Thuis aangekomen moesten Ko en ik even bijkomen en de pupjes hebben wederom hun tuinfeestje gehad. Dat hebben ze meestal tussen 8 en 9 uur in de avond. Het ging er dit keer nog ruiger aan toe.  We hopen dat het stel zich een beetje gedraagt als de dames van de VBSH morgenavond langs komen voor de nestinventarisatie! Ik heb de foto’s van het stranduitje met een heel kort filmpje verwerkt, de kwaliteit is niet zo goed omdat het dus regende.

 

  

 Mama Bizoe (links) op 11 april 2009, 8 weken jong en pupje Maxi (rechts) bijna 8 weken, we vonden het wel een gelijkenis:

    

En Bizoe (links) op 4 april 2009 en Pieter (rechts) bijna 7 weken lijken ook erg op elkaar:

  

En dan nog wat verregende pupjes met extra leuke kuifjes.... de dames Bea (Balou), Trix (Jip) en Bella Donna

  

 

Maandag 21 augustus, dag 51
Vannacht hebben we beiden boven geslapen en we waren dus goed uitgerust vanmorgen. Bizoe begon om half 7 te blaffen toen de krant werd bezorgd (normaal doet ze dat niet) en kort daarna hoorden we de pupjes luid en duidelijk aanwezig! Hoogste tijd om op te staan en de pupjes uit de ren te laten en te gaan schoonmaken. Vooral in de ochtend en ’s avonds na het eten zijn de pupjes mega actief en ondeugend.
Ko is met Bizoe en pupje Floris eventjes naar het strand geweest, hij heeft Floris gedragen tot op het harde zand en hij heeft genoten samen met Floris en Bizoe. Het was echt een leuk uitje.
Ik heb even fatsoenlijke halsbandjes gekocht voor alle pupjes en nog vier kleine riempjes want we hadden er al vier gekocht maar we kwamen nog te kort en we willen deze week toch graag regelmatig met de pupjes op pad in het kader van de socialisatie en natuurlijk ook voor ons eigen plezier. We hadden alleen gekleurde bandjes zodat de pupjes thuis alvast konden wennen aan het dragen van een halsbandje maar deze halsbandjes waren niet goed genoeg om de pupjes aan te lijnen en uit te laten.
’s Middags kwam de oppas uit Zandvoort op visite met de twee berner vriendinnen van Bizoe, dat ging erg goed en het was ontzettend gezellig. Daarna kwam een vriendin op visite met haar zoon en haar dochter en kleinzoon van anderhalf jaar. Hij vond het enig tussen de pupjes en hij vond Bizoe vooral leuk. Bizoe was enorm lief en rustig.
Morgen hebben we nog twee visites en woensdag nog eentje en dan hebben we geen visites meer en dat houden we ook zo. Dan kunnen we lekker nog genieten van het puppenspul de laatste paar dagen en op pad met ze gaan.
Vandaag heb ik de informatiemappen afgemaakt en opgestuurd naar de toekomstige puppy eigenaren zodat ze alvast wat dingen kunnen lezen en de komst van hun pupje kunnen voorbereiden voor zover dat nog niet gebeurd is….
Omdat Bella dit weekend niet opgehaald wordt belde een hele blijde familie op te vragen of ze hun Balou (Bea) dat mochten komen halen. Tuurlijk mag dat, Bea is dan ook het eerste pupje die het nestje gaat verlaten a.s. zaterdag.
Woensdagavond komt de VBSH nestinventarisatie doen.
 
    
 
 
 
 
 
Zondag 21 augustus, dag 50 (deel 2)
Alweer een mooie en heerlijke dag gehad. Lekker rustig thuis genieten van de puppen en van de rust. Aan het einde van de dag kwam de zoon van Esther op visite (Mitchell) met zijn vriendin Stéfanie. We hebben de pupjes in de auto geladen en zijn voor het eerst het dorp ingegaan. We hadden alleen geen goede halsbandjes dus dat was niet zo handig. De pupjes waren erg onder de indruk van het dorp, de mensen, de scooters, rollators, rolstoel, we kwamen van alles tegen. Bizoe liep los en de pupjes hadden we allemaal aangelijnd. We hadden enorm veel bekijks en voor de pupjes was het een erg goed sociaal uitje. Bij thuiskomst zijn ze lekker gaan slapen, uiteraard maar heel kort…. Daarna hadden ze een party en later op de avond nog een after party in de tuin.
Bella zou dit weekend opgehaald worden maar ze blijft nog een weekje langer bij ons, Bizoe en met Floris. De dag nadat Bella opgehaald zou worden vindt er bij de familie een verbouwing plaats die niet anders gepland kon worden. Het zou meteen een onrustige start betekenen voor Bella met al die bouwvakkers en de familie kan dan ook niet de gewenste aandacht aan Bella besteden. In onderling overleg hebben we daarom besloten dat Bella nog eventjes blijft, vinden we stiekumpjes wel erg gezellig!
 
  
 
  
 
  
 
   
 
Zondag 21 augustus, dag 50 (deel 1)
Het verslagje van vandaag met foto's en filmpjes zullen we morgen op de website plaatsen. Maar we hebben wel iets heel moois....
Deze week was fotograaf Jan Harryvan op visite, samen met zijn vrouw Lieske voor extra assistentie, om foto's te maken van de puppy's en van Bizoe. Het zijn prachtige foto's geworden en we zijn er enorm blij mee, wat een knapperds!
We hebben genoten van de puppy foto sessie en was het heel erg gezellig met Jan en Lieske (ook al stond het zweet op onze voorhoofden ha ha ha). Hieronder een aantal foto's:
 
Bizoe, Bea en Lex                                                                        Bizoe en Bella
 
 
 
Bizoe, Bella en Pieter                                                                  Bizoe, Floris, Bella en Pieter
   
 
Floris
 
 
Maxi (Zoebi)
 
 
Lex (Pieter)
 
 
Bea (Balou)
 
 
Trix (Jip)
 
 
Berny
 
 
Pieter (Pieters)
 
 
Bella (Bella Donna)
 
 
 
 
Fotograaf Jan heeft een prachtige foto collectie met muziekje gemaakt van enkele foto's, klik hier om deze collectie te bekijken.
Verder heeft Jan van ieder pupje een foto album gemaakt, klik hier om het album te bekijken.
Voor nabestellingen, CD met foto's, afdrukken op fotopapier, canvas of glas en nog vele andere wensen en mogelijkheden s.v.p. rechtstreeks contact opnemen met Jan Harryvan, email adres jan.harryvan@gmail.com, mobiele nummer (alleen 's avonds) 06 53 73 93 34.