Bizoe.jouwweb.nl
Home » Nestje 2012 » Week 1-3

Nestje 2012 Week 3

Gewichten puppy's week 3

 

   4 aug 5 aug 6 aug 7 aug   8 aug   9 aug  10 aug
   dag 15  dag 16 dag 17  dag 18  dag 19  dag 20  dag 21
Caesar  1420 gr  1490 gr   1560 gr  1700 gr    1730 gr  1760 gr   1990 gr
Nero  1830 gr  1920 gr  2050 gr  2160 gr  2340 gr  2430 gr  2580 gr
Elisabeth  1580 gr  1650 gr  1680 gr  1690 gr  1780 gr  1920 gr  1980 gr
Titus  1690 gr  1800 gr  1940 gr  2020 gr  2120 gr  2300 gr  2490 gr
Isabella  1810 gr  1950 gr  2070 gr  2150 gr  2240 gr  2400 gr  2550 gr
Julius  1810 gr   1870 gr  1970 gr   2150 gr  2250 gr   2320 gr  2450 gr 

 

 

 
Dag 21, 10 augustus 2012
De pupjes zijn vandaag alweer 3 weken, het gaat zo hard, onvoorstelbaar! Met Elisabeth gaat het erg goed, ze eet goed en ze wordt steeds actiever. Daar zijn we erg blij mee. Ze heeft natuurlijk al veel meegemaakt op zo'n jonge leeftijd, een autoritje en alle onderzoeken bij de dierenarts, temperatuur opmeten en iedere dag via een spuitje antibiotica in haar bekje. We letten er dan ook goed op dat zij voldoende rust krijgt.
Gisterenmorgen hebben we Caesar gezellig op tafel neergezet en hij heeft alvast wat puppy pap gekregen volgens geheim recept van Rongga's, van Arno en Kyra, de fokkers van Bizoe. Hij vond het heerlijk en hij is goed in gewicht aangekomen! Vanmorgen mocht Elisabeth op tafel aan de puppypap. Ook zij heeft ervan genoten! De andere pupjes krijgen dit weekend een beetje puppypap maar gezien hun gewichtstoename zullen we de hoeveelheden beperken!
 
 
 
We waren even druk en dat zijn we de komende dagen nog wel. De toekomstige puppy eigenaren komen vanaf vandaag op visite t/m zondag en we hebben ook nog twee kennismakingsgesprekken met twee families voor een reutje. De kinderen van Ko komen zaterdagavond gezellig eten en pupjes knuffelen. Alles is zorgvuldig gepland zodat Bizoe en haar pupjes voldoende rust hebben en zodat er voldoende gelegenheid en rust is voor Bizoe om haar pupjes te zogen.
Gisteren kwam er voor het eerst visite i.v.m. de verjaardag van Silvy. De ouders van Silvy, haar zus en haar nichtje Lisa waren er vanuit Zuid Limburg en vrienden Bianca & Antoine en Peggy en haar dochters Robin, Mila, Jackie en Ella. Een mooie gelegenheid voor de pupjes om alvast te wennen aan kinderen. Ze mochten een voor een even met de pupjes knuffelen toen de pupjes wakker waren. De jongedames vonden de pupjes natuurlijk te leuk voor woorden maar mama Bizoe blijven ze toch ook een enorme topper vinden want die kennen ze inmiddels ook alweer 3 jaar. Dus is Bizoe enorm verwend geworden met vooral veel aandacht en lekkere dingen. Ze heeft dan ook genoten en ze was enorm lief en braaf. Fantastisch om te zien dat Bizoe voor de jongedames meteen gaat zitten en een pootje geeft terwijl wij dat commando soms nog wel eens moeten herhalen....
Hieronder nichtje Lisa met Titus op schoot en Bizoe die een enorme knuffel van Lisa krijgt zoals gewoonlijk.
 
 
 
Verder hebben de pupjes vooral veel rust gehad en lagen ze er heerlijk bij in de puppyren en kruipen ze ook in de mandjes, enig! De tandjes van de pupjes beginnen door te komen dus ze zijn iets pieperig en ze kauwen dan ook graag op de spijlen van de puppyren.
Zie hieronder weer wat leuke foto's van het stel.
 
  
 
  
 
En uiteraard weer de individuele foto's van de pupjes, we vonden het al enorme knapperds maar ze worden met de dag knapper en leuker!
 
Hieronder Ceasar (links) en Nero (rechts)
 
 
 
Hieronder Titus (links) en Julius (rechts)
 
 
 
Hieronder Elisabeth (links) en Isabella (rechts)
 
 
 
Dag 20, 9 augustus 2012
Het gaat enorm goed met de zesling en Elisabeth lijkt fatastisch goed te herstellen. Bij iedere zoogsessie ging ze vrolijk zelf drinken dus helemaal positief en wij enorm blij. Hieronder een filmpje van de slobberende en slurpende pupjes of klik hier.
 
 
Gisteren hebben we de pupjes even allemaal in de ren gezet en zijn we aan de slag gegaan met het verhogingsplankje van de werpkist. Dat is er nu uitgeschroefd zodat de pupjes vanuit de puppyren de werpkist in kunnen of andersom. De pupjes moesten even wennen aan de nieuwe omgeving en ook aan een andere vloer onder hun pootjes. In de puppyren ligt vinyl en in de werpkist ligt vloerbedekking. Toen ze eenmaal gewend waren was het al snel goed en gingen ze heerlijk in de ren liggen, op knuffeltjes, in mandjes, tegen de spijlen van de ren aan. Een pupje waren we even kwijt en die lag heerlijk onder een mandje te slapen. Ze zijn enorm lief geweest. Bizoe vond het allemaal ook weer erg leuk en probeerde een paar keer met een speeltje in haar bek in de puppenmandjes te gaan zitten wat natuurlijk niet past. Daarnaast is Bizoe ook druk bezig geweest met speeltjes vanuit de puppyren naar haar kussen te sjouwen. Eigenlijk het kussen voor het nieuwe pupje. Daar ligt al een behoorlijke verzamelijk speeltjes met piepjes..... De pupjes beginnen met elkaar te spelen en dat ziet er zo lief uit. Ook reageren ze nu op onze stemmen en sommige pupjes vinden de lens van de camera ook enorm interessant. Als we de puppyren in stappen komen ze allemaal gezellig op je af gewaggeld en gestapt. Ze hebben nu ook onze tenen en slippers ontdekt!
Gisterenavond voor dat we gingen slapen hebben we de pupje in de werpkist gezet maar daar hadden ze geen zin meer in, luid protesterend kropen ze een voor een uit de werpkist de puppyren in en gingen daar lekker tevreden verder slapen.
Hieronder uiteraard weer foto's van het puppenspul.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
Dag 19, 8 augustus 2012
We lopen een beetje achter op schema vandaag.
Het melk drinken door Elisabeth van mama Bizoe wilde gisteren niet echt lukken ondanks dat we bij iedere zoogbeurt de werpkist indoken om haar aan te leggen. Uiteindelijk hebben we besloten haar een flesje te geven met puppymelkpoeder zodat ze in ieder geval melk binnen kreeg en goed kon aansterken. Wij zijn iets minder aangesterkt want we moesten er natuurlijk vannacht 2x uit om het flesje te geven..... Meisje Elisabeth was vanmorgen goed opgeknapt en ging dan ook meteen uit zichzelf bij mama Bizoe drinken. Dit tot onze grote vreugde. Hieronder een filmpje van het dagprogramma van de zesling in de werpkist of klik hier hier .
 
 
  
 
 
 
Dag 18, 7 augustus 2012
De pupjes hebben het heerlijk naar hun zin in de werpkist met alle speeltjes. Ze liggen veelal lekker te slapen maar ze worden ook iets actiever en willen vaker uit de werpkist klimmen. Dat lukt steeds beter, ze hebben gisteren even in de puppyren gelegen en in de puppyren bij mama Bizoe gedronken. Vandaag of morgen gaan we de verhoging uit de werpkist halen zodat de pupjes zelf kunnen beslissen of ze in de werpkist blijven liggen of in de puppyren gaan liggen.
Elisabeth is een beetje ziekjes en het melk drinken bij mama Bizoe ging vanmorgen dan ook niet van harte waardoor ze niet goed in gewicht was aangekomen. We zijn vanmorgen even met haar naar de dierenarts gegaan om haar te laten controleren, ze is helemaal onderzocht en dat was in ieder geval allemaal in orde. Haar gebit en tandvlees waren okay, zo ook het hartje. Ze hebben nog in haar keeltje gekeken en dat zag er ook prima uit. Er zijn longfoto's gemaakt en die waren perfect in orde. Ze had een beetje verhoging en heeft een injectie gekregen daarvoor, om de koorts te laten zakken. Verder heeft ze een antibioticakuurtje gekregen. Ze ligt nu heerlijk rustig te slapen en ze zal wel moe zijn van alle nieuwe indrukken zoals het autoritje en de onderzoeken bij de dierenarts. We houden haar uiteraard goed in de gaten. Het goede nieuws is dat Elisabeth vanmiddag met mes en vork in haar pootjes aanviel op de tepels van mama Bizoe. Ze heeft goed gedronken en daarna hebben we haar gewogen en ze is gelukkig weer iets in gewicht bijgekomen. We hopen dat dit vooruit zal blijven gaan en dat ze snel zal herstellen. Wat boffen we toch maar weer met zo'n fijne, lieve en professionele dierenarts als Jan Willem Baljet inclusief zijn team en zijn collega's van Dierenkliniek Kenaupark in Haarlem. Bedankt!
Ook weer fijn dat we terug konden vallen op onze hulplijnen voor steun en advies. Esther, Arno en Kyra, enorm bedankt dat jullie er altijd voor ons en voor Bizoe zijn, een luisterend oor, medeleven en vooral jullie adviezen zijn goud waard.
 
Hieronder weer wat leuke foto's van onze prachtige zesling.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Dag 17, 6 augustus 2012
Het feesten kan beginnen want de pupjes zijn alive and kicking om het zo maar even te zeggen. Alle pupjes hebben de oortjes en oogjes open en vanmorgen lieten ze ook heel goed horen dat hun stembanden prima in orde zijn! Enorm schattig als je op de vroege ochtend aangekeken wordt door zes pupjes die meteen op je af komen stappen maar nog niet de werpkist uit kunnen komen.
Dat hebben ze overigens gisteren wel geprobeerd. We hadden ze stiekum wel geholpen door in de werpkist voor de uitgang een pluche rol neer te leggen. Bizoe ging in de ren liggen kijken voor de werpkist en begon voor het eerst met de pupjes te spelen die in de werpkist door elkaar heen krioelden. Nero heeft echt enorm zijn best gedaan om uit de werpkist te klauteren maar het lukte net niet. Hieronder een filmpje van Bizoe die voor de werpkist lig en de pupjes die er graag uit willen, of klik hier
 
 
Uiteindelijk lukte het Titus wel. Die ging heel blij rondkruipen in de puppy ren op het vinyl en kroop meteen door richting mama Bizoe om melk te drinken. Maar dat zag Bizoe niet zo zitten, zij bepaalt namelijk wanneer er melk gedronken gaat worden. Bizoe vond het wel erg leuk om met Titus te spelen en hij kreeg een enorme goede wasbeurt van haar. Hieronder een filmpje van Bizoe en Titus of klik hier hier
 
 
Verder zijn de pupjes gisteren allemaal weer in de beautysalon geweest voor een pedicure behandeling! Hun nageltjes waren we zo enorm scherp dat ze echt geknipt moesten worden. De pupjes hebben zich voorbeeldig gedragen en lieten het knippen van de nageltjes heel braaf toe zonder te spartelen of te piepen. Hieronder een filmpje van de pedicure behandeling van de pupjes of klik hier
 
 
Bizoe had het gisteren lekker druk met de pupjes maar ook druk met het speelgoed van de pupjes. Eerst heeft ze een piepbot uit de puppenspeelgoed mand gehaald en daarmee ging ze druk door het huis lopen. Vervolgens heeft ze het verstopt op de bank achter de kussens. Daarna moest de blauwe spin er aan geloven en die ging ook op de bank. Zo schattig en lief.
 
   
 
Dag 16, 5 augustus 2012
Het gaat prima met onze pupjes en met hun gewichten. Met mama Bizoe gaat het ook fantastisch en we genieten dan ook enorm van haar. De pupjes liggen er tevreden bij in de werpkist op alle speeltjes, tenminste, als Bizoe ze in de werpkist laat liggen. Ze slapen vooral nog veel maar soms worden ze uit zichzelf wakker en dan gaan ze al een beetje met elkaar spelen (op elkaar kruipen en happen naar elkaar). Als mama Bizoe de werpkist instapt dan worden ze enorm actief en proberen ze bij de tepels te komen om melk te drinken terwijl Bizoe staat. Dat lukt natuurlijk niet dus dan vallen de pupjes om. Mama Bizoe geeft melk als zij dat wil en niet als de pupjes dat willen. En zo hoort het ook. Isabella en Nero laten vaak duidelijk merken en vooral horen dat ze het daar niet mee eens zijn en dat ze vooral veel melk willen.
Bizoe blijft het ook leuk vinden om voor de werpkist te gaan liggen en te kijken naar haar kroost. De pupjes komen dan richting haar gekropen en proberen over de rand van de werpkist heen te klauteren wat nog niet lukt, zeker niet nu de doodligstangen eruit zijn. Hieronder een filmpje van de pupjes in de werpkist die graag bij mama Bizoe willen komen die voor de werpkist, of klik hier hier
 
 
Hieronder enkele foto's van de pupjes met hun speeltjes in de werpkist.
 
  
 
  
 
 
 
We hebben gisteren geprobeerd een foto te maken van de meisjes en een aparte van de jongens op de bank. Hieronder de resultaten van de meisjes op de bank, links Isabella en rechts Elisabeth.
 
 
 
Hieronder de jongens op de bank, v.l.n.r. Titus, Julius, Nero en Caesar.
 
 
 
Vandaag gaan we de nageltjes van de pupjes weer knippen want die groeien hard en zijn alweer lang geworden en vooral scherp. Dat is niet zo fijn tijdens het zogen voor mama Bizoe.
 
 
Dag 15, 4 augustus 2012
We hebben een behoorlijke drukke dag gehad gisteren. Na de ochtend met individuele foto’s maken was het tijd voor de dagelijkse huiselijke schoonmaak, ons eigen ontbijt en boodschappen doen. 
In de middag hebben we eerst Bizoe ontwormd, dat doen we 3 tot 4 keer per jaar. Ze is in maart ontwormd en ook nog na de dekking in juni.  De ontworming gisteren van Bizoe was eigenlijk niet echt nodig maar we hebben het toch maar preventief gedaan. Plakje leverworst vooraf, pilletje in de keel, bek dicht houden en er op toe zien dat ze het pilletje doorslikt en plakje leverworst na. Ko is hier erg goed in, mij lukt het iets minder goed, bij mij eet Bizoe de leverworst wel maar spuugt ze de ontwormpilletjes uit. Komt waarschijnlijk omdat ik de bek van Bizoe niet goed of niet lang genoeg dicht houd.
Daarna zijn we de pupjes gaan ontwormen. Omdat ze zo klein zijn doen we dat nog met vloeibare pasta.  De pupjes zijn gisteren voor het eerst met 2 weken ontwormd en we herhalen dit met  4, 6 en 8 weken. De toekomstige eigenaren doen dit vervolgens met 12 weken en met 16 weken (bij voorkeur met een tablet/pilletje, verkrijgbaar bij de dierenarts) en daarna 3 tot 4 keer per jaar.
De hoeveelheid puppy ontwormpasta is afhankelijk van het gewicht van ieder pupjes. Dat wordt door Ko zorgvuldig berekend want ik heb dyscalculatie (of te wel ik kan niet zo goed tellen en ik en getallen is meestal geen succesvolle combinatie…..). Het ontwormen is een leuke en gezellige kliederboel. Vorig jaar nam Ko de pupjes op zijn schoot en mochten ze de ontwormpasta opslobberen. Ik stond ernaast met de camera om dit alles vast te leggen op foto en film. Bij dit nestje lukte het niet op deze manier. De meeste pupjes begonnen wild te spartelen op de schoot van Ko (actief en pittig als ze zijn en voor mij zeer herkenbaar na de individuele foto sessie van gisterenmorgen). Ko en zijn kleding werden daardoor wel goed ontwormd maar het pupje iets minder ha ha ha. Dus hebben we voor een andere benadering gekozen waarbij ik het pupje vasthield en Ko in een aantal sessies de rose ontwormpasta in de bekjes spoot. Dat ging stukken beter. Uiteraard alles weer onder toeziend oog van mama Bizoe. Omdat we handen te kort kwamen tijdens de ontwormsessie hebben we minder foto’s en filmpjes kunnen maken. We hebben een heel kort filmpje kunnen maken van Caesar en Elisabeth tijdens het ontwormen (die waren namelijk het rustigst van ze allemaal tijdens het ontwormen), zie hieronder of klik hier voor het korte filmpje.
 
 
Hieronder een paar foto’s van de ontwormsessie en Bizoe die Caesar en Isabella grondig likt en schoonmaakt voor dat wij er mee aan de slag mochten...
 
  
 
  
 
 
Sinds gisteren beginnen onze speklapjes klem te zitten tussen de werpkist en de stangen van de werpkist.  Onze pupjes liggen nogal graag met hun hoofd op de stangen maar ze krijgen hun hoofd er niet meer zo goed uit sinds gisteren. Vorig jaar hebben we de doodligstangen in week 3 weggehaald. Dat leek ons met dit nestje een minder goed plan. De doodligstangen zijn vooral om te voorkomen dat de moederhond niet op de pupjes gaat liggen. Als alternatief hadden we boven op de vier doodligstangen rolletjes handdoeken gelegd zodat de pupjes wel nog onder de stangen kunnen liggen maar er niet meer met hun kopjes door heen kunnen en dus niet meer klem kunnen komen te zitten. Tenminste, dat dachten we.Maar voor dit pittig nestje was dit geen goede oplossing. We hadden eerst pissige en krijsende pupjes in de werpkist die zeer beledigd waren vanwege de aanwezigheid van de handdoekrolletjes. Binnen no time lagen de meeste pupjes weer met hun speklapsnoeten op de doodligranden door de handdoekrolletjes heen, luid krijsens omdat ze klem zaten. En waar zouden we weer zijn zonder ons team van deskundigen en hulplijnen. In dit geval hebben we even gebeld voor advies met Kyra, de fokker van Bizoe. Ze adviseerde om  de doodligstangen eruit te halen zodat geen enkel pupje klem komt te zitten. Mocht mama Bizoe per ongeluk op een pupje gaan liggen dan begint dat pupje dusdanig te piepen dat mama Bizoe echt wel meteen opstaat. We waren het helemaal eens met het advies.
Dus nog even wat extra werk aan de winkel op de toch al drukke en warme dag. Deze werpkist heeft geen gewone doodligstangen die je er uithaald maar deze moeten eruit geschroefd worden. Gelukkig hoorden de pupjes nog niets en hadden ze dus geen last van de boor van Ko. Toen die klus geklaard was hebben we allemaal leuke en gezellige speeltjes in de werpkist gelegd. Uiteraard niet het eendje van Bizoe. De pupjes vonden het geweldig en gingen meteen op ontdekkingreis. Ze kropen onder en boven op de speeltjes en gingen al snel tevreden slapen. Vooral de grote Ikea beer blijkt favoriet te zijn. Hieronder een filmpje van de pupjes in de werpkist zonder de doodligstangen of klik hier .
 
 
Vervolgens zijn we de puppyren gaan opzetten. Gisterenmorgen klauterde Isabella en Titus als eerste uit de werpkist (via de doodligstangen die er nu uitzijn). Mochten de pupjes uit de werpkist gaan klauteren dan zitten ze in ieder geval veilig in de puppyren. Als de pupjes niet meer in de werpkist gaan liggen dan breken we de werpkist af zodat het puppenspul een lekkere grote ren tot hun beschikking heeft. Het is even afwachten hoe het met dit nestje gaat want inmiddels weten we dat ieder nestje anders is! Vorig jaar wilde geen enkel pupje na 3 weken nog in de werpkist liggen en stond de werpkist dan ook eigenlijk enorm in de weg. We gaan het allemaal zien. We hadden alvast een leuke pluche spin met piepje aangeschaft. Op de website van Arno en Kyra (de fokkers van Bizoe en onze leermeesters) hadden we dit gezien en dat vonden we zo leuk dat we dit ook graag wilden. De bedoeling is dat we de spin gaan monteren in de puppyren aan elastiek zodat de pupjes straks nog meer leuks hebben om mee te spelen.  We weten niet of dit gaat lukken want de spin werd gisteren meteen door mama Bizoe in beslag genomen. We hebben hem daarna weggenomen en in de puppen speelgoed mand gelegd en Bizoe is de spin daar herhaaldelijk uit gaan halen. Zo schattig alweer, ze liep door het hele huis heen met de spin in haar bek. Helaas ging er daarna iets mis met het overzetten van de foto’s van de camera naar de computer zodat we Bizoe met spin in de bek nog niet hebben kunnen vastleggen.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 

Nestje 2012 Week 2

 

Gewichten puppy's week 2

 

 

 

   28 juli 29 juli 30 juli 31 jul   1 aug  2 aug   3 aug
   dag 8   dag 9 dag 10  dag 11  dag 12  dag 13  dag 14
Caesar    910 gr    960 gr   1050 gr  1120 gr  1220 gr  1300 gr   1350 gr 
Nero  1170 gr  1320 gr  1400 gr  1450 gr  1520 gr  1680 gr  1730 gr
Elisabeth    970 gr  1040 gr  1170 gr  1260 gr  1300 gr  1380 gr  1480 gr
Titus  1050 gr  1130 gr  1190 gr   1300 gr  1360 gr  1500 gr  1570 gr
Isabella  1120 gr  1250 gr  1350 gr  1450 gr  1540 gr   1570 gr  1690 gr
Julius  1140 gr   1260 gr  1340 gr  1440 gr   1530 gr  1630 gr  1760 gr

 

Dag 14, 3 augustus 2012, deel 2
Het was een intensieve klus om individuele foto's van het puppenspul te maken.... Ik til ze slapend uit de werpkist en zet ze op de bank neer in de hoop dat ze dan rustig blijven en een beetje goed in de camera willen kijken zodat ze goed met snoet en voorpootjes op de foto komen te staan. Wishfull thinking natuurlijk! Dat wilden onze pupjes niet, ze hadden andere plannen, namelijk kruipen, aan de deken sabbelen (misschien komt er melk uit?), een plasje op de deken doen, lief liggen zodat je net de snoet en de pootjes niet goed ziet etc. En als ze dan een keer goed keken was de camera net uitgesprongen of kreeg ik de slappe lach. Tussendoor begon er nog een pupje in de werpkist te krijsen omdat die ergens vast zat, moeder Bizoe meteen erbij, alle puppen rechtop want die denken alleen maar aan melk als mama Bizoe de werpkist instapt. En toen Bizoe voor de werpkist ging liggen klauterden Isabella en Titus eruit en ploften zo op Bizoe en op de grond neer. In ieder geval, na anderhalf uur stond het zestal dan eindelijk op de foto dankzij het nodige geduld, pret en vooral de "snel achter elkaar" stand van de camera... Hieronder onze enorme knappers.

Hieronder Caesar (links) en Nero (rechts)
 
 
 
Hieronder Titus (links) en Julius (rechts)
 
 
 
Hieronder Elisabeth (links) en Isabella (rechts)
 
 
 
 
Dag 14, 3 augustus 2012, deel 1
Het gaat erg goed met de pupjes, ze drinken goed en ze slapen nog steeds lekker veel. Zowel Bizoe als de pupjes hebben geen last meer van diaree dus dat was van korte duur. Fijn zo. De pupjes doen het goed en zo ook hun gewichten. Vandaag zijn ze al 2 weken, het gaat zo hard.
Als ze wakker zijn dan zijn ze druk aan het oefenen met stapjes doen. De oogjes van alle pupjes zijn open en blauw en over een paar dagen kunnen ze zien. Dan gaan de oortjes ook open. Vandaag hebben we heel wat op het programma staan, de pupjes moeten voor het eerst ontwormd worden, we gaan weer individuele foto's maken en we gaan de puppyren opzetten.
Gisteren hebben we voor de afwisseling weer eens het eendje in de werpkist te leggen en ja hoor, opperpup Bizoe haalde het er meteen weer uit en ging er heel bezitterig mee op de bank zitten. Zo lief! Dat is haar eendje en het mag nog steeds niet bij de puppen in de werpkist....
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Dag 13, 2 augustus 2012
Het gaat prima met de pupjes, ze worden iets actiever in de werpkist en gaan al wat meer heen en weer kruipen en stappen. Dat wordt nog wat hier met deze zesling als de oogjes en oortjes helemaal open zijn!. Bizoe vind het soms ook enig om buiten de werpkist met haar snoet voor de werpkist of erin, naar haar kroost te gaan liggen kijken. Hieronder een filmpje van de actieve zesling in de werpkist of klik hier
 
 
De pupjes gebruiken de werpkiststangen nog steeds graag als hoofdkussentje! Wij blijven ons hierover verbazen want ze liggen en hangen soms in de meest vreemde houdingen te slapen. De pupjes vinden het echter heerlijk en als we ze weghalen bij de stangen en op een knuffel leggen dan kruipen ze meestal weer terug naar de stangen. Lekker eigenwijs dus we laten ze hun gang maar gang. Bij sommige pupjes is de rode knuffelsliert nu wel al favoriet. Die mag dan ook van mama Bizoe in de werpkist blijven liggen. Net als de olifant en nog een rose kussen. Het eendje niet....
Met mama Bizoe gaat het prima, ze had gisteren last van diaree en dus enkele pupjes daardoor ook, met name Isaballa. Geen idee hoe Bizoe er aan is gekomen maar op de een of andere manier heeft ze toch iets opgelopen. We hebben Bizoe gisteren meteen gekookte kip met gekookte rijst en rijstwater door de puppybrokjes gegeven wat ze erg lekker vond natuurlijk! Gelukkig is het al weer bijna over en lijken de pupjes nergens last van te hebben. Hun gewichten waren vanmorgen weer allemaal in orde en zolang ze in gewicht bijkomen is het helemaal goed. Hieronder weer enkele foto's van het puppenspul.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Dag 12, 1 augustus 2012
Vanmorgen toen ik beneden zag ik de Julius en later ook Titus hun oogjes open hadden. Die zijn blauw van kleur en ze kunnen nog niets zien, pas over een paar dagen als de oogjes bruin van kleur zijn. Bij het nestje van vorig jaar had het eerste pupje de ogen open op dag 14. Dit nestje is er dus vroeg bij. We hebben nog geprobeerd een foto te maken ervan maar op de foto zie je niets van de open en blauwe oogjes. Af en toe wordt er wat gewaggeld in de werpkist maar veelal ligt de zesling lekker rustig te slapene en te groeien.
Gisteren was een rustige dag in de werpkist. Ondanks dat het 23 graden is in huis lagen de pupjes vaak bij en op elkaar gisteren.
 
 
 
 
 
Dag 11, 31 juli 2012
We zien de pupjes groeien! Er worden dappere pogingen gedaan om voorzichtig proberen rechtop te komen en te gaan staan. Zo lief om te zien! Er is dus nog meer beweging in de werpkist maar ze liggen ook nog steeds heel lief te slapen.
De pupjes liggen nog steeds graag in de hoeken en randen van de werpkist. Ze vinden de knuffeltjes ook erg leuk en gaan soms op of tegen het olifantje liggen. Het eendje is het favoriete speeltje van onze opper pup Bizoe en dat sleept ze dan ook iedere keer de werpkist uit naar haar eigen kussen toe.
De pupjes liggen ook graag op elkaar en het is enig om te zien als een pupje op een ander pupje gaat liggen en dat pupje dit niet wil. Dan gaan ze als het ware een dansje samen doen wie op wie komt te liggen. Hieronder twee filmpjes, klik hier voor een filmpje van de pupjes in beweging in de werpkist en klik hier voor een filmpje waar mama Bizoe de  pupjes een uitgebreide wasbeurt geeft.
 
 
 
Gisteren kwam het nieuwe kussen binnen dat we besteld hadden voor ons toekomstige pupje.  Bizoe ging het meteen even uitproberen. Erg schattig. Veel nieuws is er niet te melden, wel weer wat foto's uiteraard.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
  
Dag 10, 30 juli 2012
Vandaag is Caesar de laatste kiloknaller van het nest! 
We hebben gisteren een heerlijke en rustige dag gehad. Bizoe ging braaf uit zichzelf in de middag zogen en de pupjes zijn enorm lief geweest.
Gisteren heb ik de hele planning gemaakt van de puppy visite voor de nieuwe puppy eigenaren. Ook op volgorde alle afspraken gemaakt voor het uitzoeken en het ophalen van de pupjes. Dat was nog een flink gepuzzel, ook om rekening te houden met rij afstanden en vakanties en alles zo te plannen dat Bizoe er haar pupjes voldoende rust hebben tussen de visites door. Het is allemaal weer gelukt en gecommuniceerd.
De pupjes groeien goed dus we gaan goed in de gaten houden of ze niet klem komen te zitten tussen de werpkist en de doodligstangen. Deze moeten er eigenlijk uit als de pups 3 weken zijn maar bij dit nestje zou het zo maar kunnen we ze er eerder uit moeten halen.  
Komend weekend gaan we de puppyren opzetten om de werpkist heen. De pupjes zijn dan 2 weken en zullen dan ook voor het eerst ontwormd gaan worden. De neusjes van de pupjes beginnen al zwart te kleuren, heel schattig al die zwarte stipjes en sproetjes. Gisteren heeft Caesar enorm zijn best gedaan om overeind te komen en te gaan staan wat nog niet lukte. We verwachten binnenkort de eerste stapjes van de pupjes en zullen met de camera in de aanslag staan om het vast te leggen. Einde van de week gaan de oortjes en de oogjes open, eerst zijn de oogjes blauw van kleur en na een paar dagen bruin en dan functioren de oogjes pas.
De nieuwe namen van een aantal pupjes zijn al bekend. Het teefje van Esther en Kees gaat Sterre heten, omdat Raisa en Pebbles nu twee sterren zijn. Het reutje van Kees en Marjolein krijgt de stoere naam Kees. Onze teefje gaan we Zita noemen, afgeleid van Keizerin Zita van Bourbon-Parma, de laatste Keizerin van Oostenrijk in de periode 1916-1918.
 
Hieronder enkele foto's van het prachtige puppenspul in de werpkist:
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
Dag 9, 29 juli 2012
We hebben fantastisch leuk en goed nieuws, de familie die als 4e op de lijst voor een teefje stond hebben besloten om voor een reutje te gaan. We zijn hier enorm blij mee en vinden het erg leuk dat er straks een prachtig ventje naar deze familie gaat. Van de familie die als 3e op de lijst voor een reutje staat (en eigenlijk in eerste instantie voor een teefje) horen we het volgend weekend als ze terug zijn van vakantie.
 
Vandaag is onze kilo knaller Elisabeth.
 
 
Nero heeft vandaag ook zijn dubbele geboortegewicht bereikt en alle pupjes hebben dus binnen de limiet van 10 dagen hun geboortegewicht verdubbeld. Het gaat goed met de zesling!
We hebben gisteren een heerlijke dag gehad en het was minder warm dan de afgelopen dagen. Fijn voor Bizoe, voor ons en de pupjes. Gisteren gaf Bizoe tussen 11.15 en 21.35 uur haar laatste voeding aan de pupjes en daarna hield ze het voor gezien net als de afgelopen twee dagen. Wij weten inmiddels na een paar dagen dat we dan krijsende , piepende en hongerige pupjes hebben in de werpkist. Ko is in de werpkist gaan liggen en dat vond Bizoe heel gezellig dus ze ging bij Ko en de pupjes in de werpkist zitten en meteen braaf liggen zogen. We hebben het deurtje van de werpkist even dichtgedaan en Bizoe heeft een half uurtje enorm lief gezoogd. Met als resultaat dat we vanmiddag voor het eerst geen piepende en krijsende pupjes hadden. Heerlijk! Wat een genot. Na het zogen was Isabella even luidruchtig maar na een kriebelsessie stopte dit vanzelf. Ik heb Isabella op de pluche knuffelolifant neergelegd en ze viel in slaap. Toen ik daarna in de werpkist ging kijken had Isabella de knuffelolifant verruild voor haar favoriete slaapplek namelijk hangend tussen de houten doodligstangen…..  Het ziet er heel ongemakkelijk uit voor ons om haar zo hangend te zien slapen maar dit is toch echt de favoriete slaapstand van Isaballa. Zus Elisabeth had de slaapstand bij de olifant overgenomen.
De pupjes Julius, Ceasar en Titus waren nog even actief met kruipen en Julius probeerde zelfs even te staan. Titus maakte een koprol en een gaapje en Caesar ging even kruipen. Titus probeerde nog of er melk uit de olifantenknuffel kwam maar toen dat niet lukte viel hij al gauw in slaap. Gelukkig hebben we alles vast kunnen leggen op een filmpje, zie hieronder of klik hier. En nog een fimpje van onze aanvallende en hongerige pupjes, klik hier.
 
 
 
Hieronder enkele foto's van gisteren van onze prachtige zesling:
 
  
 
  
 
  
 
   
 
Dag 8, 28 juli 2012
Onze kiloknaller van vandaag is Titus.
 
 
 
 
Verder hebben Caesar, Elisabeth, Isabella en Julius hun geboortegewicht vandaag verdubbeld! Nero op 30 gram na nog net niet maar dat zal morgen wel weer helemaal in orde komen. Een mooi resultaat dat de pupjes op 8 dagen dus hun geboortegewicht verdubbeld hebben (de richtlijn is 10 dagen). Het viel ons op dat sommige pupjes in de middag iets meer piepten en krijsten dus we zijn een verslagje gaan bijhouden van het zogen van Bizoe. De afgelopen twee middagen heeft ze minder gezoogd in de middag en zat er tussen het zogen in meer tijd en de duur van het zogen was korter. We vermoeden dat dit komt omdat Bizoe het in de middag te warm heeft. Gisterenmiddag hadden we dan ook weer flink piepende en krijsende pupjes in de werpkist, er is niets mis met hun stembanden en we kunnen wel stellen dat we een pittig nestje hebben. Ze willen meer melk en langer drinken!!!! Gisteren was Bizoe enorm onrustig, waaks en alert. We denken dat dit kwam vanwege de weersverandering omdat ze wel vaker onrustig is als er onweer op komst is. Ze kon haar draai niet zo goed vinden en het was erg benauwd en warm. Op haar favoriete plekje (koele vloeren of buiten in de schaduw onder de tafel) hield ze het ook niet lang uit. Gisterenavond lagen de pupjes er heerlijk lief en rustig (en volgevreten) bij.... Sommige pupjes liggen graag half op de houten stangen, het ziet er op de foto misschien uit alsof ze klem liggen maar ze liggen gewoon lekker te pitten. We houden dit goed in de gaten want als de pupjes groter worden kunnen ze komen vast te zitten tussen de doodligstangen en die gaan er dan ook uit rond 14 dagen.
 
  
 
  
 
   
 
 
 
Omdat de pupjes gisteren redelijk druk en onrustig waren heb ik het knippen van de nageltjes maar niet gedaan. Dat heb ik vanmorgen gedaan en Bizoe kwam me helpen. Het eerste pupje dat ik op schoot nam (lekker rustig en half slapend) werd meteen door Bizoe gelikt en schoongemaakt met als gevolg een wakker en spartelend pupje op mijn schoot in de handdoek. Daarnaast ging Bizoe ook nog eens tegen mijn arm duwen en duwde ze als het waren mijn hand weg waarin ik het schaartje vasthad. Dus uiteindelijk maar even gewacht met knippen totdat Bizoe gegeten had en rustig buiten ging liggen. Toen heb ik de andere vijf pupjes een voor een op schoot genomen om hun nageltjes te knippen. Het ging boven verwachting makkelijk en de pupjes waren redelijk rustig met uitzondering van Nero die toch wel enorm veel pit heeft! Hieronder een foto impressie van de pupjes in de beautysalon:
 
  
 
  

Nestje 2012 Week 1

Gewichten puppy's week 1

   20 juli  21 juli   22 juli 23 juli 24 juli  25 juli  26 juli  27 juli
   geboortedag  dag 1  dag 2 dag 3  dag 4  dag 5  dag 6  dag 7
Caesar  420 gr  440 gr  510 gr   590 gr   630 gr   670 gr   770 gr   820 gr
Nero  600 gr  640 gr  710 gr  790 gr  880 gr  980 gr  1050 gr 1120 gr 
Elisabeth  470 gr  500 gr  540 gr  610 gr  720 gr  760 gr   780 gr   900 gr
Titus  500 gr  510 gr  580 gr  650 gr  750 gr  800 gr   870 gr   970 gr
Isabella  560 gr  590 gr  650 gr  760 gr  850 gr  980 gr   1040 gr 1060 gr
Julius  520 gr  580 gr  630 gr  720 gr  790 gr  880 gr   980 gr  1040 gr
 
 
Dag 7, 27 juli 2012
Hieronder de individuele foto's van onze zesling, zeven dagen oud. Wat een knapperds he?
Broertjes Caesar (links) en Nero (rechts).
 
 
 
Hieronder de broertjes Titus (links) en Julius (rechts)
 
 
 
En tot slot de zusjes hieronder, Elisabeth (links) en Isabella (rechts)
 
 
 
Dag 7, 27 juli 2012
Vandaag zijn de pupjes 7 dagen jong, het gaat ontzettend hard. 
Gisteren hebben we weer vol bewondering zitten kijken naar de werpkist en de activiteiten daar in. Het gaat goed met de pupjes, hun neusjes beginnen langzaam aan zwart te kleuren. Zo jong als ze zijn zijn ze best actief in de werpkist en kruipen al flink veel rond. We hebben ook al de eerste blafjes gehoord, welliswaar een beginnersblafje maar toch. Dat wordt nog wat als ze ouder zijn!
Vandaag is onze kiloknaller Julius met 1040 gram. Ook heeft hij vandaag zijn geboortegewicht verdubbeld . Dat hoort normaal gesproken zo rond de 10 dagen te zijn en dat redden ons pupjes wel hoor!
 
 
Het dagelijks wegen geschied nog altijd onder supervisie van mama Bizoe. Ieder pupje dat gewogen wordt mag niet terug de werpkist is voordat Bizoe ze grondig gelikt en gepoetst heeft. Ook bij het wegen staat Bizoe er met haar neus bij. Heel schattig. De pupjes zijn erg beweeglijk dus het wordt opletten geblazen dat ze niet van de weegschaal afkruipen...
 
  
 
  
 
Na het wegen hebben we van alle pupjes individele foto’s gemaakt. Wat bij dit nest een enorme klus is want ze zijn zeer actief en spartelen alle kanten op. Rustig in een hoekje neerzetten lukt niet want ze kruipen meteen weg. Dus uiteindelijk heeft Ko ieder pupje vastgehouden en heb ik de foto’s gemaakt. Die zullen later op de dag op de website geplaatst worden.Vandaag  ga ik  de nageltjes van de pupjes knippen, die zijn al behoorlijk scherp en dat is niet prettig voor mama Bizoe tijdens het melk drinken! Daar verheug ik me nu nog niet op gezien het enorme spartelgedrag van de pupjes uit dit nestje…. Van vorig jaar weet ik dat het knippen van de nageltjes goed ging bij de meisjes. De jongetjes krijsten echter de hele boel bij elkaar. We gaan het straks allemaal meemaken. 
Gisterenmorgen moest ik even de deur uit voor een afspraak. Daarna op de terugweg nog even het dorp in en het was een gekkenhuis met vakantiegangers en dagjesmensen, te voet, met de auto, scooter of brommer. Deze drukte met het mooie weer is de afgelopen dagen helemaal langs me heen gegaan omdat ik het huis niet ben uitgeweest en veelal bij de werpkist zit….
Bij thuiskomst was Bizoe door het dolle heen om mij te zien, inclusief enorme knuffel- en jank sessie. De puppen hebben de hele morgen zonder te piepen en zonder te krijsen heel lief en rustig in de werpkist gelegen liet Ko me weten. Mooi zo, het lijkt er dan toch op dat de pupjes niet zo goed reageren op de melk als Bizoe puppy brokjes eet. Gisteren hebben we Bizoe dan ook op haar gewone brokken gezet en het resultaat is er nu al. Geen darmpkrampjes en dus geen piepende en krijsende pupjes. Heerlijk! Totdat het middag werd en toen werd er enorm luid gekrijst door onze kiloknallers Nero en Isabella. De rest van de pupjes lagen heerlijk rustig in de werpkist maar volgens ons hadden onze kiloknallers wel weer trek in wat melk.
 
Hieronder een filmpje foto collage van de loungende pupjes in de werpkist in Zandvoort. Klik hier. Voor een filmpje van het kampioenschap werpkist kruipen klik hier. En een filmpje van lieve mama Bizoe, klik hier.
 
 
 
 
Voor een filmpje van onze zeer hongerige pupjes.... klik hier.
 
Dag 6, 26 juli 2012
Nog even voor het slapen gaan een filmpje van de zesling....
Klik hier
 

 

Dag 6, 26 juli 2012
En ja hoor, we hebben twee kiloknallers vandaag, Nero met 1050 gram en Isabella met 1040 gram.
 
  
Ko moest helaas gisteren de deur uit voor een paar belangrijke afspraken die zowat de hele dag in beslag namen. ‘s Ochtends was Ko dan ook al een beetje humeurig omdat hij een dagje Bizoe en pupjes moest missen….
Bizoe heeft haar zelf overtroffen met graven in haar hofje, nog even doorgraven en het schuurtje stort in...
 
 
Het was wederom een prachtige en zonnige dag en na de dagelijkse schoonmaak heb ik de website bijgewerkt. Daarna toch maar even buiten in een luie stoel gaan zitten maar lang hield ik het niet uit want het was a) te warm en b) ik wilde liever bij de pupjes zijn. Ben daarom maar muziek gaan uitzoeken voor de filmpjes wat altijd een creatieve maar leuke klus is. Sommige liedjes van vorig jaar vinden we zo leuk dat we die dit jaar ook maar weer gaan gebruiken. ‘s Middags kwam Esther langs om te kijken of het goed gaat met de pupjes en hun geknipte hubertusklauwtjes. Uiteraard even pupjes knuffelen in de werpkist en met de meisjes Elisabeth en Isabella op de bank die zeer beweeglijk waren en Bizoe was er natuurlijk ook bij. Niet zo zeer om alles in de gaten te houden maar meer omdat ze heeeeel veeeeeeel aandacht wilde van Esther! De pupjes groeien toch wel iets te hard dus we gaan Bizoe van de puppen brokken afhalen en even op gewone brokken zetten.  Als ze zo doorgroeien zoals nu dan moeten we nu al een consult gaan plannen met Sonja Bakker..... De pupjes zijn enorm beweeglijk, of ze nu gedronken hebben of niet. Het lijkt hier wel de Nijmeegse Vierdaagse in de werpkist…. Ze leggen flink wat kilometers af in de werpkist. Het zijn nu al Olympische kampioenen kruipen…Sommige pupjes krijgen al mooie zwarte sproetjes op hun snoet en over een tijdje gaan die weg en wordt de snoet helemaal zwart. Gisteren hebben we het eerste blafje uit de werpkist gehoord, geproduceerd door Nero en het klonk behoorlijk pissig! Omdat de pupjes graag met hun kopjes op de doodligstangen van de werpkist hangen had ik gisteren drie lieve en zachte puppy knuffeltjes in de werpkist gelegd zodat de pupjes lekker zacht met hun hoofdjes hierop konden liggen. Mama Bizoe was het daar totaal niet mee eens (Rongga’s trekje… ) en ze sleepte alledrie de knuffeltjes binnen no time uit de werpkist en ging er zeer hebberig mee op de bank liggen. Een knuffeltje is inmiddels aan gort getrokken door mama Bizoe en de andere twee puppy knuffeltjes kon ik nog net veilig opbergen.
Toen Ko gisterenmiddag thuiskwam trof hij de pupjes lekker rustig in de werpkist, zo zoet. Hij had geen idee over al het gekrijs en gepiep gedurende middag.
We kregen nog een lief emailtje van Donna (uit het nestje van 2011) en haar familie. Ze is nu lekker op vakantie en is onlangs geopereerd aan haar baarmoeder, die moest eruit vanwege een baarmoeder onsteking. Dat is allemaal goed gegaan en met Donna gaat het uitstekend.
Hieronder enkele foto's van onze knapperds:
 
  
 
    
 
  
 
Klik hier voor een filmpje van onze piepende en krijsende pupjes in de werpkist en klik hier voor een slobber en slurptafereeltje.
 
 
Dag 5, 25 juli 2012
Vanmorgen begon de dag zonder internet en huistelefoon en het warme water stopte er ook nog eens mee toen ik net onder de douche stond met mijn haren in de shampoo. Brrrr. Huistelefoon en internet zijn inmiddels weer in werking.
De pupjes lagen er vanmorgen erg rustig bij en de gewichten zijn weer helemaal in orde. We hebben Nero en Isabella twee keer gewogen omdat we onze ogen niet geloofden toen we het gewicht aflazen van de display van de weegschaal. Nero is 100 gram in gewicht bijgekomen en Isabella 130 gram. Wat een worstjes zeg! Ze zijn beiden 980 gram en ze zullen beiden morgen onze eerste kiloknallers zijn…
Ko is weer zo lief geweest om beneden bij de pupjes en Bizoe te slapen. Dat is nogal onrustig voor Ko want Bizoe wil regelmatig naar buiten en de deuren moeten dichtblijven zodat de pupjes niet verkouden worden. Ik slaap heerlijk boven door en kan die rust ook goed gebruiken om de dag weer fit te beginnen met de schoonmaak, de website bij te werken met tekst en foto’s, filmpjes maken en alle administratie te regelen, afspraken te maken, telefoontjes te plegen en emailtjes te beantwoorden. Tussendoor gaan de huishoudelijke taken ook gewoon. Het begint er in te hakken en rond 10 uur ‘s avonds vallen de luikjes dan ook flink dicht.
Gisterenmorgen werd ik echter gewekt boven door het enorme gepiep en gekrijs vanuit de kinderkamer en dat was om  6 uur…. Ko heeft beneden nog een uurtje door alle het gepiep heen geslapen.
Gisteren heb ik de sheets gemaakt met kenmerken van de pupjes en de geboortefoto. Die ligt naast de weegschaal zodat we iedere ochtend bij het wegen de pupjes makkelijk kunnen herkennen. Sommigen herkennen we direct en sommige nog niet… Komt van zelf goed.
Ik ben tussendoor al bezig met de informatiebrochures voor de nieuwe puppy eigenaren en de afspraak met de dierenarts voor de zesweken enting, controle en paspoortjes is al gemaakt. Kort daarna zal de Raad van Beheer de pupjes komen chippen. T.z.t. worden we hierover gebeld en geinformeerd over datum en tijdstip.
Gisteren was het weer een enorm zonnige, mooie en warme dag dus heeft Bizoe het warm en wij ook. Wij willen graag buiten relaxen in het zonnetje (zien er nu al enigszins bleek en vermoeid uit ha ha ha) maar we willen nog liever binnen bij de pupjes in de werpkist blijven…..We hebben geen rust om buiten in het zonnetje te liggen. We zitten liever in de warmte binnen naast de werpkist verliefd naar de pupje en naar Bizoe te kijken en te genieten.
Bizoe graaft nog steeds prachtige kuilen in haar hofje. Het graven in de werpkist is gestopt.
Gisteren hebben we saampjes buiten gelunched, gourmet en voor Bizoe aan tafel haar eigen bordje met een plak duck en puppy brokken.  Pas toen er wat vlees van ons gourmetten erbij zat ging mevrouw eten (tja ze is best verwend, vooral nu en we verdenken ons meisje ervan dat ze heel slim en tactisch misbruik van de situatie maakt wat haar uiteraard heel erg goed lukt). Zodra ze het eten op had dribbelde ze weer richting haar zesling in de werpkist.
Het is ons opgevallen dat sommige pupjes soms na het melk drinken enorm beginnen te krijsen en te piepen en zeer beweeglijk worden. Bizoe gaat dan onrustig heen en weer lopen en weet niet wat er aan de hand is na het voeden en na het uitvoerig melk drinken. Dan duikt ze opnieuw de werpkist in om te voeden en dan gaan de pupjes weer drinken en daarna nog harder piepen daarna. Dit duurt 5 minuutjes en dan is het stil.
Wat zouden we zijn zonder Arno en Kyra dus even mailen en bellen. Wat fijn dat we weer zo kunnen bouwen op de ervaring en op de deskundige adviezen van de fokkers van Bizoe. We prijzen ons dan ook rijk met zo’n fantastisch team om ons sheen.
Na het telefoongesprek met Arno en Kyra werd het duidelijk dat het zo maar zou kunnen zijn dat onze slagroom soesjes te veel melk drinken en last hebben van wat darmkrampjes. Dus we hebben er nu een nieuwe taak bij. Na de melksessie gaan wij de buikjes van de krijsende en piepende pupjes kriebelen (Kees: het wordt de hoogste tijd dat je komt helpen met de buikjes kriebel sessie….) wat ze erg lekker vinden en ze gaan dan ook meestal meteen over onze handen en kleding plassen. Erg leuk. Meestal komt Bizoe meehelpen met  het schoonlikken van de buikjes van de pupjes waardoor hun darmpjes ook weer gestimuleerd worden. Daar is ze zeer dwingend in en we moeten het niet wagen om een pupje eerder bij haar snoet weg te halen dan dat Bizoe vindt dat ze klaar is met de lik- en schoonmaaksessie van het pupje. Het gepiep en het gekrijs na iedere melk slobber beurt gaat ons door merg en been maar gelukkig is dit van korte duur. Vanmorgen werd er voor het eerst na het melk drinken niet gepiept...
 
Hieronder weer wat foto's en ook foto's van Bizoe die mee deed met de lunch buiten.
 
  
 
  
 
Klik hier voor een filmpje van onze (vr)etende pupjes en klik hier voor een filmpje van de krijsende en piepende pupjes NA het melk drinken, met de nadruk op NA zodat jullie niet denken dat ze honger hebben of zo....
  
Dag 4, 24 juli 2012
De nacht is weer goed verlopen. Voor Ko iets minder slaap want Bizoe wilde vaak 's nachts naar buiten. Even afkoelen en rustig liggen en tussendoor enorme kuilen graven in haar hofje.
De pupjes groeien als kool, normaal gesproken dient als gemiddelde aangehouden te worden dat de pupjes binnen 10 dagen hun geboortegewicht verdubbeld moeten hebben. Dat komt wel goed met onze pupjes want dat resultaat bereiken ze echt wel binnen 10 dagen!!!
Gisterenmorgen hebben we het tapijt vervangen in de werpkist. Eerst hebben we alle pupjes onder toeziend oog van Bizoe in een kratje met dekentje gelegd. Daarna het nieuwe stuk tapijt op maat geknipt en Bizoe heeft Ko daarmee goed geholpen door lekker over het tapijt heen en weer te lopen. Altijd fijn die hulp!
Verder gisteren ook nog de kraamattenties gemaakt van rose en blauwe tule met een kaartje eraan en ini mini hondenkoekjes erin. Ook al mag er voorlopig nog geen visite komen, het kan maar vast klaar zijn.....
We werden gisteren verrast door een mooie bos bloemen van de familie Kijk in de Vegte, prachtig en enorm bedankt!
 
  
 
  
 
De pupjes hebben verder rustig in de werpkist gelegen, nou ja rustig, ze piepen flink en ze zijn ook enorm beweeglijk. Prachtig om te zien hoeveel kracht er al die kleine mormeltjes zit en hoe ze nu al door de werpkist heenkruipen. Bizoe trekt zich weinig aan van het gepiep als de pupjes melk willen drinken. Mama Bizoe bepaalt wanneer het voedertijd is! Bizoe is enorm lief en een geweldig moedertje, ze is echt heel relaxed.
 
Hieronder een filmpje van de lunch in de werpkist en uiteraard weer wat foto's van Bizoe en haar zesling. Als het filmpje hieronder niet in beeld verschijnt klik dan hier voor de rechtstreekse youtube link.
 
 
   
 
  
 
  
 
Het was een prachtige en zonnige dag dus we konden lekker buiten lunchen en mosselen eten met een wijntje erbij. Bizoe kwam uiteraard gezellig bij ons zitten en werd verwend met een gekookt schenkelbotje. Na een pootje geven pakte ze het schenkelbotje van het bordje en liep er even mee rond om te bedenken waar ze dit nu zou gaan verorberen. De keuze werd uiteindelijk binnen op haar eigen kussen.
 
  
 
 
 
's Middags kwam Esther langs om de dierenarts te assisteren bij het knippen van de hubertusklauwtjes. Voordat Esther kwam zei ik tegen Bizoe dat Esther zou komen en ze ging meteen bij de voordeur liggen wachten op Esther. Toen Esther er aankwam en de autodeur opendeed en ik de voordeur sprong Bizoe meteen in de auto en werd Esther bedolven door een enorme knuffelsessie van Bizoe. Heel lief. Kort daarna stond dierenarts Jan Willem Baljet en zijn assistente op de stoep. Bizoe moest natuurlijk even flink blaffen maar begon ook alweer snel te kwispelen naar Jan Willem. We boffen maar met zo'n dierenarts die op zijn vrije dag dit bij ons thuis kwam doen. Bedankt Jan Willem en ook assistente Jelske. Ko ging met Bizoe wandelen zodat Bizoe er niet bij aanwezig was omdat ze dan anders veel te veel stress krijgt van de piepende pupjes. Esther haalde de pupjes een voor een uit de werpkist en hield ze vast terwijl de hubertusklauwtjes geknipt werden door Jan Willem. Alle pupjes hadden aan beide achterpootjes enkele hubertusklauwtjes, Isabella had aan het linkerachterpootje zelfs dubbele klauwtjes. Titus had enorme grote hubertusklauwtjes en aan een pootje moest er dan ook nog een hechtinkje in. Het is nooit leuk om te zien (laat zwijgen om dit te doen) maar het is weer klaar en kort daarna lagen de pupjes weer braaf in de werpkist te slapen zonder te piepen. Jan Willem heeft alle pupjes nog even nagekeken, naar de naveltjes gekeken en naar de hartjes geluisterd. Alles was in orde met de zesling.
 
  
 
 
Gisterenavond eindelijk eens de tijd genomen om zelf uitgebreid met de pupjes in de werpkist te knuffelen en Ko foto's daarvan te laten maken. Bizoe vond het heel gezellig dat ik in de werpkist zat en eiste ook de aandacht op, ze ging gewoon met haar volle gewicht boven op me zitten en tegen me aanhangen. We hebben even heerlijk geknuffeld saampjes.
 
  
 
  
 
Dag 3, 23 juli 2012
De pupjes zijn de nacht goed doorgekomen, ik heb heerlijk boven aan een stuk door geslapen en Ko beneden (hij slaapt iets beter door het geluid van de piepende pupjes heen die flink piepen als ze melk willen). Met Bizoe gaat het enorm goed, ze is een lief en fantastisch moedertje. Het was gisteren een behoorlijk warme dag en hier in huis leek het wel een sauna. Bizoe zocht dan ook regelmatig de verkoeling buiten op of binnen op de koele tegels in de vloer. Ieder geluidje dat uit de werpkist kwam was een reden om meteen weer terug de werpkist in te gaan voor mama Bizoe. Zelf zijn we ondanks het mooie weer vooral ook binnen gebleven bij de pupjes en bij Bizoe. Door het mooie weer was het ook erg druk op de boulevard met strandgangers en Bizoe had het daardoor ook iets drukker want met zoveel volk op de been en voor het huis op de straat moest ze nog waakser en alerter zijn!
Vanmiddag komt de dierenarts bij ons thuis om de hubertusklauwtjes van de pupjes te knippen, ook wel wolfsklauwtjes genoemd. De hubertusklauw zit net boven de voet en bestaat vaak alleen nog uit een nagel en één of enkele teenkootjes zonder normale verbinding met de poot. De nagel kan echter behoorlijk lang worden en in struiken of aan hekwerk blijven haken. Daarom wordt meestal geadviseerd deze klauwtjes tijdens de eerste drie dagen na geboorte te laten knippen.
We waren erg nieuwsgierig naar de gewichten van de pupjes en ze zijn allemaal weer goed aangekomen! Heerlijk. We schrokken even van de gewichtstoename van Caesar want dat was ongelovelijk veel. Het bleek dat we het verkeerde pupje gewogen hadden en Julius hadden aangezien voor Caesar...
Voor de rest is er weinig nieuws, de pupjes liggen nog steeds in de werpkist en je ziet ze gewoon groeien.
Hieronder enkele foto's van gisteren van Bizoe en van haar zesling.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
Dag 2, 22 juli 2012
De nacht is goed verlopen. Ik heb beneden geslapen en Ko boven en we hebben omgewisseld rond half 5 vannacht. De pupjes waren braaf en rustig en gingen flink piepen als ze melk wilden. Het was vooral warm en Bizoe wilde dan ook vaak eventjes naar buiten. Ook werden weer heel wat schoenen naar de werpkist gedragen door Bizoe. Ze blijft het een erg leuk spelletje vinden. Uiteraard kwam er daardoor van slapen beneden weinig terecht. Vanmorgen kwam Bizoe me ouderwets kwisepelend begroeten en dat was heerlijk. We hebben eerst koffie gedronken bij de werpkist en daar verliefd zitten kijken naar al het moois. Daarna was het tijd voor het wegen en alle pups zijn verschrikkelijk goed in gewicht bijgekomen, tussen de 40 en 70 gram, we zijn helemaal blij. Bizoe is zeer waaks en alert, het is een zonnige dag dus druk op de boulevard in Zandvoort met auto's en mensen. Er mag dan ook niemand te dicht in de buurt van het huis komen van Bizoe en ze is druk met alert zijn en met grommen en blaffen indien nodig. Na de standaard poetsbeurt van de werpkist en vloeren was het de hoogste tijd voor ons om te ontbijten. Bizoe kreeg een heerlijk bordje met puppenbrokjes, roerbak ei en duck. Ze wil nog steeds alleen maar eten naast de werpkist. Heel schattig. Bizoe ligt af en toe rustig op de koele tegels in de keuken. Zodra er piepjes en geluid uit de werpkist komen dribbelt ze er meteen naar toe om te kijken of alles wel goed gaat met haar kroost.
 
Het is alweer middag dus hoogste tijd om de website weer bij te werken met foto's en filmpjes zodat iedereen kan meegenieten van Bizoe en haar zesling.
 
Hieronder een filmpje van de pupjes tijdens het onbijt vanmorgen in de werpkist. Als het filmje niet zichtbaar is klik dan hier voor de rechtstreekse link naar youtube.
 
 
 
 
  
 
  
 
  
 
 
 
Dag 1, 21 juli 2012
Graag willen we jullie voor het slapen gaan nog even mee laten genieten van Bizoe en haar kroost. Zo mooi en zo lief. We zitten dan ook vooral voor en in de werpkist om Bizoe en haar prachtige pupjes te bewonderen....
 
 
  
 
  
 
  
 
Allereerst willen we jullie natuurlijk voorstellen aan het prachtige nestje van Bizoe (sommige pupjes waren nogal beweeglijk tijdens de foto sessie.....)
 
De reutjes v.l.n.r. Caesar, Neo, Titus en Julius
 
 
 
 
 
De teefjes v.l.n.r. Elisabeth, Isabella en een foto van de meiden samen
 
 
 
  
Bizoe en haar pupjes zijn de nacht goed doorgekomen. De eerste helft van de nacht heb ik beneden geslapen en Ko de 2e helft.
De pupjes liggen braaf in de werpkist en er wordt al luid gepiept. Vooral door Caesar die nogal erg actief door de werpkist aan het kruipen is. Bizoe is een fantastisch moedertje en wijkt geen moment van haar pupjes, ze worden ijverig gelikt en gevoed. Soms is Bizoe nog even onrustig en gaat ze graven in de werpkist en ze brengt nogal veel schoenen de werpkist in die we er dan weer uithalen maar daar is ze het niet mee eens dus ze blijft de schoenen en laarzen dan ook terugbrengen. Het is wel een leuk spelletje....
Vanmorgen hebben we eerst lang bij de werpkist op de krukjes gezeten om te genieten van al dit mooie en nieuwe levensgeluk.
Het is zo ontzettend mooi en bijzonder. En wat een enorme knapperds zijn het, werkelijk waar, het zijn echte beauty's!
Daarna de vloeren goed schoongemaakt en het is hier behoorlijk warm voor ons en ook voor Bizoe maar ja, de pupjes moeten lekker behaaglijk en warm blijven en alle deuren en ramen blijven dicht zodat ze niet op de tocht liggen.
We hebben de pupjes gewogen en individuele foto's gemaakt wat altijd een hele klus is omdat sommige pupjes behoorlijk beweeglijk zijn.
En uiteraard eindelijk de website bijgewerkt. Later op de dag/avond nog alle notities verwerken zoals logboek van de bevalling en geboortegegevens van ieder pupje. En de formulieren invullen opsturen voor de geboorteaangifte (Raad van Beheer) en de nestinventarisatie (VBSH).
Maandagmiddag komt de dierenarts langs om de hubertusklauwtjes van de pupjes te verwijderen.

We willen iedereen hartelijk danken voor de lieve reacties die we per email, sms en in het gastenboek ontvangen hebben. Heel lief!
 
Proficiat voor de familie Leenhart uit Zandvoort en de familie Bieleveld uit Calantsoog met hun reutje.
De twee families die op de lijst stonden voor een teefje overwegen om een reutje uit het nestje van Bizoe aan te schaffen. Dat zouden we natuurlijk enorm fantatisch vinden.
Wij en uiteraard Esther en Kees en familie zijn blij dat er 2 teefjes geboren zij en ze lijken ook nog eens op elkaar.
 
Proficiat Floris, Berny, Pieter, Pieters, Zoebi, Jip, Balou en Donna met de geboorte van jullie halfbroertjes en halfzusjes en ook feliciaties voor papa Keizer.
Hieronder enkele werpkist tafereeltjes van vandaag:
 
  
 
  
 
  
 
 
 
Klik hier voor een filmpje van de pupjes in de werpkist. Hieronder een filmpje van mama Bizoe en kroost.
 
 
 
De bevalling op 20 juli 2012
Op 19 juli hadden we een hotline sms verbinding met Esther omdat Bizoe erg onrustig begon te worden en flink ging graven. Aan het einde van de middag was Esther bij ons en Bizoe vond het heerlijk om haar weer te zien.
Vanaf 17.00 uur tot middernacht was Bizoe onrustig, hijgerig en werd er flink gegraven in haar hofje buiten in het zand en in de werpkist. Ook was ze druk in de weer met haar piepje en dat sjouwde ze overal mee naar toe. Ze ijsbeerde flink door de woning en ook was ze enorm aan het likken aan ons en aan onze kleding.
Om wakker te blijven hebben we tussendoor potjes rummikub gespeeld en net als vorig jaar had Ko weer gewonnen.
Rond de klok van 1 uur 's nachts is Ko boven gaan slapen en Esther en ik zijn beneden bij Bizoe gebleven. Bizoe ging ook nog de handtas van Esther op de bank neerleggen en later ging ze zelfs met de weekendtas van Esther rondslepen. Enorm lief.
Het was een onrustige nacht voor Bizoe en daarom dus ook voor Esther en mij.
Er waren momenten dat we echt dachten dat de bevalling door zou zetten maar dat ging uiteindelijk niet gebeuren. Bizoe hield de gemoederen flink bezig en het enige wat wij konden doen was in spanning afwachten en niet slapen....
Het uitgebreide verslag met foto's en filmpjes van de periode voor de bevalling staat in de rubriek laatste nieuws
 
De volgende ochtend op 20 juli was Bizoe vooral onrustig, het vele graafwerk wat ze vorig jaar deed bleef uit. Ze heeft een paar uur onrustig heen en weer gelopen van buiten naar binnen. Ook ging ze heel vaak naar haar hofje buiten om daar in poephouding te gaan zitten zonder iets te doen. Rond half 11 kreeg ze iets meer weeën. We konden ons niet voorstellen dat Bizoe nog lang zou wachten maar we werden wel steeds zenuwachtiger.
 
De vliezen van Bizoe braken om 13.10 uur toen ze buiten in haar hofje was en gelukkig had Esther het meteen in de gaten. Bizoe ging daarna direct heel braaf in haar werpkist liggen. Haar eerste perswee was om 13.20 uur en om 13.29 uur werd het eerste pupje geboren. Het laatste zesde pupje werd om 18.40 uur geboren. Daarna kwam het niet ontwikkelde pupje er nog uit (dit was het 8e pupje waarvan we vooraf wisten) en vervolgens werd het zevende pupje dood geboren wat al helemaal wit was en dus al langer niet meer in leven was. Om 19.55 uur was de bevalling klaar en waren wij overgelukkig. Wat fijn dat Bizoe overdag ging bevallen zodat we na de bevalling nog alles in orde konden maken en gewoon onze nachtrust zouden hebben.
Bizoe heeft het zo verschrikkelijk goed gedaan tijdens de bevalling, echt fantastisch. We zijn dan ook heel erg trots op ons lieve meisje. En Esther, tja, wat kunnen we daar nog meer over zeggen. We vonden het enorm dapper dat Esther nadat ze hun twee berners in een week tijd hadden laten inslapen toch de bevalling van Bizoe kwam begeleiden. Ze heeft het fantastisch gedaan en net als vorig jaar weten we dat als Esther er niet geweest was de bevalling van Bizoe heel anders gelopen was. Wat was het weer fijn om Esther bij de bevalling te hebben. Zowel voor ons als voor Bizoe. Als Esther even wegging omdat ze naar het toilet moest dan begon Bizoe al paniekerig te kijken. Esther was dan ook de steun en toeverlaat van Bizoe en ook van ons. We zijn een goed en sterk bevallingsteam mogen we wel stellen. Esther in de kist en ik ervoor met papier, pen en camera om alles vast te leggen en te registreren en tussendoor nog smsjes te sturen naar de nieuwe puppy eigenaren en naar Kyra en Yolanda. Verder gaf ik de handdoeken aan bij de geboorte en nam direct daarna de placenta weg. De eerste drie placenta's heeft Bizoe opgegeten en daarna hebben we ze weggepakt omdat het niet verstandig is en zelfs ongezond kan zijn als de teef alle placenta's op eet. Zodra het pupje geboren was werden de de navelstrengetjes afgebonden door Ko en Esther. De pupjes werden na de geboorte meteen aangelegd bij mama Bizoe door Esther zodat ze heerlijk melk konden slobberen. Daarna werd het pupje gewogen door Ko en noteerde ik de kenmerken van het uiterlijk van het pupje.
Tussendoor werden Esther en ik goed verzorgd door Ko met een drankje en een marsje en wat knabbeltjes.
Na de bevalling was Esther was enorm moe van de klus en had ze pijn in haar lijf van al die uren bij Bizoe in de werpkist gebukt te zitten. Ko is Bizoe buiten gaan wassen, ik ben de werpkist gaan schoonmaken en de pupjes ging toen even met een warm kruikje in een mandje. Esther hebben we naar boven gestuurd zodat ze eerst even lekker kon douchen en opfrissen wat erg nodig was. Daarna hebben we met z'n 3tjes Bizoe en haar kroost uitvoerig bekeken en heeft Esther alle pupjes nog eens goed gecontroleerd. Vervolgens een hapje eten en natuurlijk een lekker wijntje erbij om de goede bevalling te vieren. Daarna werd het de hoogste tijd voor Esther om weer naar het thuisfront te gaan.
Ko is vervolgens knock out op de bank gegaan en ik heb nog wat te lefoontjes gepleegd en het geboortekaartje gemaakt en rondgestuurd.
 
Hieronder het overzicht van de pupjes met geboortetijdstip, geboortegewicht en naamsomschrijving:
 
Caesar
Reutje, 13.29 uur geboren, geboortegewicht 420 gram.
De naam is afgeleid van Caesar, de Latijnse naam voor Keizer.
 
Nero
Reutje, 14.57 uur geboren, geboortegewicht 600 gram.
De naam Nero is afgeleid van Nero Claudius Caesar Augustus Germanicu, Romeinse Keizer van de Julisch Claudische dynastie in de regeringsperiode 54-58 v. Chr.
 
Elisabeth
Teefje, 15.59 uur geboren, geboortegewicht 470 gram.
De naam Elisabeth is afgeleid van Elisabeth Emalie Eugene in Beieren, Keizerin van Oostenrijk (1854-1898), Koningin van Hongarije (Sissi).
 
Titus
Reutje, 17.06 uur geboren, geboortegewicht 500 gram.
De naam Titus is afgeleid van Titus Flavius Vespasianus, Romeinse Keizer van de Flavische Dynastie (79-81 v. Chr) en bekend voor het voltooien van het colosseum.
 
Isabella
Teefje, geboren om 18.07 uur, geboortegewicht 560 gram.
De naam Isabella is afgeleid van de vrouw van Keizer Rudolf I, Koningin van Duitsland en Keizerin van het Heilige Roomse Rijk (periode 1284-1291.
 
Julius
Reutje, geboren om 18.40 uur, geboortegewicht 520 gram
De naam Julius is afgeleid van Gaius Julius Casar (44-49 v. Chr.) die niet officieel Keizer is geweest, hij was een van de machtigste mannen van zijn tijd en had jarenlang de politieke macht in handen in Rome. Benoemd tot preator, belangrijk magistraat in het Romeinse Rijk.
 
 
Hieronder een foto impressie gedurende de bevalling en de geboorte:
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
Hieronder een heel kort filmpje van Bizoe die haar pupje likt net na de geboorte:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maak een Gratis Website met JouwWeb