Bizoe.jouwweb.nl
Home » Nestje 2011 » Week 1 - 3

 Gewichten puppy's week 3

 

    17 juli  18 juli    19 juli    20 juli 21 juli     22 juli   23 juli
   dag 15  dag 16  dag 17  dag 18  dag 19    dag 20    dag 21
Floris  1558 gr  1575 gr   1686 gr   1840 gr   1880 gr  2003 gr   2102 gr 
Maxi  1601 gr   1663 gr  1738 gr  1851 gr  1945 gr  1973 gr  2098 gr
Lex  1538 gr  1585 gr  1625 gr  1735 gr  1805 gr  1933 gr  2075 gr
Bea  1403 gr  1509 gr  1555 gr  1635 gr  1680 gr  1718 gr  1828 gr
Trix  1408 gr  1520 gr  1588 gr  1695 gr  1710 gr  1920 gr  1948 gr
Berny  1409 gr  1495 gr  1618 gr  1717 gr  1785 gr  1840 gr  1906 gr
Pieter  1583 gr  1660 gr  1748 gr  1808 gr  1820 gr  2006 gr  2012 gr
Bella  1352 gr  1395 gr  1488 gr  1495 gr  1540 gr  1647 gr  1718 gr

Puppy's week 3

Dag 21, 23 juli
Het is een heerlijke en drukke dag geweest. We zullen morgen de foto's en filmpjes van vandaag op de website publiceren.
Toch nog maar even voor het slapen gaan de individuele foto's op de website plaatsen..... Hier komen ze dan, onze knapperds:
 
   
 
   
 
Dag 20, 22 juli
Gisterenavond liep ik vanuit de keuken de woonkamer in en brak ik bijna mijn nek over een pupje! Berny was uit de puppenren ontsnapt en hij was het huis al eens zelf aan het verkennen!!!!! We hadden de verhogingen er ook nog niet voor en dan kunnen de pupjes eruit kruipen als ze willen. Nou dat wilde Berny dus wel.
Omdat Trix gisteren zo weinig was aangekomen hebben we haar gisteren een paar keer als eerste bij Bizoe gelegd om melk te drinken. Dat is goed gegaan want bij het wegen vanmorgen bleek dat Trix 210 gram was bijgekomen!
 
We hebben eindelijk een paar actie foto's en filmpjes:
 
  
 
 
 
 
 
Dag 19, 21 juli
Gisteren was het hier prachtig zonnig weer en mochten de puppy's voor het eerst even naar buiten. Echt rondgelopen hebben ze nog niet, een beetje liggen, een beetje kruipen en uiteraard melk drinken bij moeder Bizoe. Er werd ook een beetje gespeeld, het is veelal Bella die dan begint te kauwen op de oortjes van haar broertjes of zusjes. En o ja, Floris kwam vanmorgen alweer uit het mandje gekropen om een plasje te doen op de krant, het was dus geen toevalstreffer, we zijn zo trots op hem dat hij dit al doet!
De tandjes zijn al goed aan het doorkomen, bij sommige puppy's kunnen we dit voelen (als ze op onze vingers gaan kauwen). Ze beginnen nu ook op elkaar te kauwen en op de spijlen van de puppyren. De puppy's kunnen nu horen en zien en dat is te merken want als Bizoe alert gaat blaffen (omdat er iemand in de buurt van het huis komt) zijn alle slapende puppy's meteen wakker!
We zijn vandaag begonnen met de zindelijkheidstraining in de puppyren, een hele klus met 8 puppy's. Zodra ze in beweging komen nadat ze wakker zijn tillen we ze op en zetten we ze op de krant neer. Het zal nog wel even duren voordat ze dit uit zichzelf gaan doen (natuurlijk met uitzondering van Floris want die doet dit gewoon al!).
De puppy's slapen 's nachts niet meer in de werpkist maar gewoon in de puppyren en uiteraard kunnen ze zelf ook de werpkist in. Het was nogal een gedoe met Bizoe die dan in de werpkist tussen de 8 puppy's moest. We merkten aan haar dat ze dit niet zo fijn vond. Met een plankje als verhoging voor de werpkist konden de puppy's eruit en met twee plankjes had Bizoe geen zin meer om erin te springen. We laten de puppy's nu gewoon in de ren 's nachts, dan hebben ze de ruimte en Bizoe ook. Ze springt 's nachts netjes de ren in over de verhoging en gaat dan de puppy's voeden. Vannacht sliep ik op de bank dus nu snap ik ook eens wat Ko dan doormaakt... Ik moet eerlijk bekennen dat ik ietwat meer moe ben vandaag omdat ik niet aan een stuk door heb geslapen. Bizoe kwam een paar keer vannacht boven op me op de bank gesprongen, heel gezellig zo saampjes op de bank. Ze wilde ook een paar keer naar buiten en gaat dan poten geven tegen de deur wat ze steeds harder gaat doen als je dan niet reageert. Als het haar te lang duurt dan gaat ze blaffen. Normaal laten we de deur op een kier zodat Bizoe zelf naar buiten kan maar om tocht te voorkomen voor de puppy's houden we de deuren naar buiten dicht.
Als Bizoe de ren insprong waren de puppy's wakker en dan ging Bizoe er weer uit. En weer in, en weer uit en uiteindelijk toch erin en voeden. Meestal is dat een kwartiertje dolle pret met al die piepende en rondkruipende puppy's. En ja dan ga je natuurlijk toch midden in de nacht zitten en liggen kijken en vooral genieten! Als Bizoe in de puppyren staat proberen de puppy's bij de tepels te komen maar dat lukt natuurlijk nog niet en dan vallen ze om waarna ze luidkeels beginnen te krijsen. Vooral Berny is nogal een praatjesmaker en hij is erg duidelijk aanwezig en als Bizoe dan in en uit de ren gaat dan is hij degene die het op een krijsen zet omdat hij vindt dat hij melk wil drinken. Bizoe trekt zich daar weinig van aan en volgt als een echte goede moeder haar eigen koers. Ze vindt het ook leuk om voor de ingang van de puppyren te liggen en de puppy's doen dan enorm hun best om uit de ren te klauteren. Dat lukt soms. Bizoe gaat vaak zo liggen dat de ingang geblokeerd wordt en met haar snoet duwt ze de puppy's dan terug de ren in. Erg lief om te zien.
Ondanks dat er nu weinig gebruik gemaakt wordt van de werpkist gaan we het weekend de doodligstangen eruit halen zodat de puppy's er niet onder vast komen te zitten als ze in de werpkist gaan. Uiteraard gaan we het weekend weer individuele foto's van het stel maken. Ook krijgen ze voor het eerst puppypap (volgens recept van Rongga's, de fokker van Bizoe) in een voertrog dus dat wordt een geklieder van jewelste. En in het weekend krijgen ze ook hun eerste vaste voeding (Duck pens compleet) en gaan we kleine waterbakjes neerzetten voor de puppy's. Verder komen er nog twee nieuwe puppy eigenaren langs om naar de puppy's te kijken en na het weekend hebben we ook diverse afspraken staan met vrienden en familie die komen kijken. De nieuwe puppy eigenaren hebben we voorrang gegeven en in sommige gevallen hebben we ze iets eerder laten langskomen i.v.m. de geplande vakanties.
 
 
  

  

  

Dag 18, 20 juli
We hadden gehoopt wat actie foto's en filmpjes te kunnen maken maar onze puppy's dachten daar toch anders over. Weinig actie te beleven, er wordt vooral lekker geluierd en geslapen, en dat wordt dan weer afgewisseld met melk drinken, een van de weinige activiteiten van de puppy's tot nu toe. Trix begon gisteren een beetje te spelen met Berny, ze ging in zijn oortjes happen en erop sabbelen. Berny liet het allemaal toe en kon er niet echt opgewonden van raken.
Toch nog een paar foto's van niet slapende puppy's kunnen maken en twee filmpjes:
 
  
 
   
 
 
 
Floris kwam gisteren zijn mandje uitgekropen en waggelde naar de kranten die voor de werpkist in de ren liggen. Daar ging hij heel parmantig een plasje op doen en liep weer weg. Misschien toeval? Vanmorgen deed Maxi hetzelfde.... Het merendeel van de plasjes komt overigen nog niet op de krant terecht....
 
 
We hadden maar éémn mandje en dat vonden we toch wat weinig voor 8 puppy's. En omdat we natuurlijk toch gestoord zijn hadden we nog mandjes besteld en die zijn gisteren aangekomen. De puppy's vonden het enig en er werd vooral weer veel geslapen. Het iglo mandje viel enorm in de smaak, het record aantal puppy's dat in dit (relatief kleine) mandje kroop was 5 stuks.... Vooral Bella ligt graag in de mandjes en misschien is het daarom wel dat ze slechts 7 gram is bijgekomen, even in de gaten houden dus vandaag. We hebben zoveel foto's gemaakt van de puppy's in de mandjes dat we ze maar in een foto collage verzameld hebben. En nog een leuk filmpje van een stuk of 5 puppy's die allemaal het nieuwe iglo mandje inkruipen....
 
 
 
Tot nu toe zijn de puppy's best wel onrustig en piepen ze flink. De tandjes komen door dus daar hebben ze last van. 
 
 
Dag 17, 19 juli
Het huis staat vol prachtige boeketten bloemen, wij zijn verwend geworden door enkele toekomstige puppy eigenaren die al op visite zijn geweest. Uiteraard is Bizoe ook enorm verwend met heerlijke kluiven.
De nacht is goed verlopen, Ko slaapt nog steeds beneden op de bank bij de puppy's en bij Bizoe. Voor dat wij zelf gaan slapen gaan alle puppy's de werpkist in voor de nacht. De puppy's hebben vannacht weer flink melk gedronken, dat was ook behoorlijk te zien aan de gewichten vanmorgen. Bij het wakker worden was het weer een dolle boel toen het plankje van de werpkist eruit ging, zo schattig, alle puppen komen dan luidkeels piepend en schreeuwend uit de werpkist gevallen en geklauterd en ze rollebollen over elkaar heen. Voor de werpkist hebben we kranten neergelegd in de ren zodat ze daar op kunnen plassen. Uiteraard wordt er vooral flink naast de kranten geplast. Er gaan zo'n twee keukenrollen per dag door heen.
Het geluid dat de puppy's produceren wordt steeds luider, hier en daar een klein grommetje en soms een lief klein blafje. Bizoe heeft gisteren voor het eerst voorzichtig met een van de puppy's gespeeld, heel lief met haar poot. Erg schattig. De puppy's beginnen soms ook al met elkaar te rollebollen. Nog heel voorzichtig maar dat zal op korte termijn wel anders worden.
Bizoe vind het ook heel leuk om in de puppyren te gaan en alle puppy's wakker te maken, die komen dan heel blij naar Bizoe gekropen omdat ze denken mama = melk = eten. Vervolgens loopt Bizoe de ren weer uit. Soms doet ze dat wel een paar keer zo'n leuk spelletje vindt ze dat. Het duurt dan weer een paar minuten voordat alle krijsende en schreeuwende en kruipende puppy's rustig zijn. 
We zullen de komende dagen ook eens proberen wat actie foto's van de puppy's te maken. Vooralsnog nu wederom foto's van slapende puppy's:
 
    
 
   
 
  
 
 
Dag 16, 1  18 juli
Bella had als eerste de oogjes open en nu hebben alle andere puppy's ook hun oogjes open. Zodra wij of Bizoe de puppyren instappen komen alle pupjes op ons afgestormd. Erg schattig. Het is een drukte van jewelste in de puppyren maar gelukkig liggen ze ook nog veel rustig en lief te slapen. Zoals hieronder Maxy en Floris, die gisteren saampjes heerlijk in het mandje lagen te chillen:
 
 
 
De nageltjes van de puppy's zijn weer enorm gegroeid. Als ze op ons krioelen dan voelen we de nageltjes prikken in ons vel. Arme Bizoe! Vanmorgen zijn we begonnen met nageltjes knippen maar de puppy's waren wat onrustig dus we gaan er vanmiddag verder mee. Uiteindelijk gaan we morgen maar verder met de nageltjes knippen. Vanmorgen en vanmiddag visite gehad dus nu houden we het even rustig. Hieronder nog enkele puppenfoto's:
 
 
   
 
   
 
  
 
   
 
 
 
Dag 15, 17 juli
We gaan tegenwoordig een stuk vroeger slapen dan normaal, rond 11 uur vallen onze ogen dicht. We zijn dan wel meestal voor 7 uur 's ochtend wakker en op. De puppy's hebben we gisterenavond allemaal vanuit de ren in de werpkist gelegd en ze zijn vannacht erg braaf geweest. Vanmorgen gingen we vol verwachting kijken, even opruimen en alles schoonmaken en toen het plankje eruit van de werpkist. Maar de puppy's bleven lekker lui liggen, het was nog een beetje te vroeg voor ze ha ha ha. Toen Bizoe erbij kwam kropen en waggelden ze uiteindelijk vanuit de werpkist de ren in. Na het wegen en het slobberen van de melk zijn ze allemaal heerlijk lui gaan liggen. Floris kroop als enige terug de werpkist in, die had nog even wat meer behoefte aan rust en zijn eigen momentje! De pups zijn weer goed gegroeid, Maxi is nog steeds de zwaarste van het nest op dit moment en Bella is maar liefst 108 gram bijgekomen!
Vooral het mandje in de puppyren is een enorm succes. Het is erg gezellig met de puppyren, de pups hebben vooral meer plaats en Ko kan ook heerlijk in de ren liggen.....
 
 
 
's Middags kwam er visite en Bizoe was eerst natuurlijk enorm waaks, dat duurde maar kort. Ze is heel lief geweest en we hebben met z'n allen genoten van Bizoe en van al het mooie en lieve puppenspul.

 

 
 

Gewichten puppy's week 3

 

    17 juli   18 juli   19 juli   20 juli   21 juli     22 juli   23 juli
       dag 15   dag 16   dag 17    dag 18     dag 19     dag 20    dag 21 
 Floris                   
 Maxi                
 Lex                
 Bea                
 Trix                
 Berny                
 Pieter                
 Bella                

 

 

Puppy's week 2

 

Gewichten puppy's week 2

 

   10 juli   11 juli  12 juli  13 juli  14 juli  15 juli  16 juli
   dag 8   dag 9  dag 10  dag 11  dag 12  dag 13  dag 14
Floris  1092 gr   1188 gr  1242 gr  1299 gr  1393 gr  1456 gr  1530 gr
Maxi  1053 gr  1153 gr  1214 gr  1303 gr  1363 gr  1435 gr  1503 gr
Lex  1042 gr  1117 gr  1150 gr  1253 gr  1322 gr  1380 gr  1475 gr
Bea    948 gr    993 gr   1066 gr  1092 gr  1195 gr  1285 gr  1318 gr
Trix    955 gr  1002 gr  1098 gr  1168 gr  1226 gr  1295 gr  1338 gr
Berny    995 gr  1083 gr  1113 gr  1222 gr  1246 gr  1302 gr  1409 gr
Pieter  1126 gr  1192 gr  1228 gr  1299 gr  1418 gr  1510 gr  1548 gr
Bella    860 gr    932 gr    992 gr   1033 gr   1107 gr   1182 gr   1244 gr 

 

Dag 14, 16 juli

De puppy's zijn vandaag twee weken. Ze hebben hun oogjes open en hun neusjes beginnen al zwart te kleuren. Gisterenavond zat Trix plotseling buiten de werpkist op de grond. Ze is het eerste pupje dat uit de werpkist is geklauterd. We hebben erg moeten lachen.
Vandaag gaan we de puppy's voor het eerst ontwormen en de puppyren opzetten. Hieronder de individuele foto's van het puppenspul. Inmiddels hebben we een rectificatie aangebracht in de foto's hieronder. Arno en Kyra (fokkers van Bizoe, Rongga's) belden ons op om te laten weten dat Maxi en Floris dezelfde foto hadden... Foutje dus, ha ha ha, dit hadden we zelf nog niet in de gaten gehad met alle drukte rondom het wegen, puppyren opzetten en ontwormpasta aan de puppy's voeren. We gaan nu even genieten van alles zullen later op de dag/avond nog wat foto's op de site zetten.
 
     
 
   
 
Gisterenavond hebben we nog een kennismakingsgesprek wat erg positief verlopen is zodat er weer een reutje onder de pannen is.
De puppyren is aan de werpkist vastgemaakt en we hebben allemaal leuke speeltje in de puppyren neergelegd. De ren staat precies voor de bank zodat we heerlijk op de 1ste rij kunnen kijken... De puppy's bleven in eerste instantie nog allemaal lekker rustig in de werpkist liggen. Bizoe hebben we even laten wennen aan de ren en aan hoe ze in en uit de ren kan springen.
 
 
 
Daarna kwam er een familie naar de pupjes kijken wat erg gezellig was, Bizoe heeft zich fantastisch gedragen. Vervolgens zijn we de puppy's gaan ontwormen, wat nogal een gedoe was om te doen. Zodra we een pupje op schoot hadden kwam Bizoe kijken en "helpen" (of te wel in de weg staan). Sommige puppy's waren erg beweeglijk en we hebben dus enorme lol gehad met deze kliederzooi. Het maken van filmpjes is erbij ingeschoten (wat ook een beetje kwam door de nieuwe camera) maar de puppy's worden met 4 weken weer ontwormd dus dan gaan we zeker een filmpje maken.
 
  
 
 
Na het ontwormen hebben we de puppy's allemaal in de ren gezet en het was een dolle bende. Om te beginnen hebben we in een deuk gelegen om Bizoe die zelf erg blij is met de ren en vooral met al het speelgoed en dan vooral waar in een piepje inzit. We hadden er ook een heel klein mandje voor de puppy's in gezet en oh wat leuk, daar heeft Bizoe zichzelf ingepropt, ze ging dus in dat kleine mandje liggen, te schattig voor woorden. Toen kropen daar ook nog wat puppy's bij die lekker melk gingen drinken en alles lag in dat kleine mandje.
 
  
 
Het is een tijdje een echte dolle bende geweest in de ren. Bizoe is braaf bij haar kroost gebleven en is de ren bijna niet uit geweest met als gevolg dat er eigenlijk wel iedere keer een puppy melk bij haar kwam drinken. Ze vond het allemaal prima. De puppy's liggen nu inmiddels volgevreten uit te buiken, soms liggen ze half op een speeltje waar ze dan weer van af rollen. Te lief voor woorden. We hebben zoveel foto's gemaakt dat het best nog een klus is geweest om uit te zoeken welke we op de website vandaag gaan plaatsen.
 
  
 
  
 
  
 
 
Dag 13, 15 juli
Het gaat erg goed met de puppy's, ze groeien goed en het wegen is iedere ochtend een gezellig begin van de dag. Een aantal van de puppy's heeft soms al de oogjes een beetje open, ze zijn nog blauw van kleur en over een paar dagen wordt dat bruin. Morgen worden de puppy's voor het eerst ontwormd en dan maken we ook weer individuele foto's. Dan zijn ze 2 weken, het gaat zo ontzettend snel, je ziet ze gewoon groeien.
De puppy's lagen vanmorgen erg lief en braaf in de werpkist te slapen:
 
  
 
  
 
Met Bizoe gaat het fantastisch, we zijn zo trots op haar omdat ze het zo goed doet. Hieronder een foto collage van mama Bizoe met foto's van de afgelopen twee weken:
 
 
 
Dag 12, 14 juli
Gisteren zijn Jop Joris en Kaat (de kinderen van Ko) de puppy's komen bewonderen. Bizoe was erg blij om hen te zien en we hebben met z'n allen genoten van Bizoe en haar puppy's. Het was erg bijzonder....
 
     
 
Vanmorgen heeft Bizoe heerlijk languit even op de bank gelegen en hebben we Berny erbij gezet. De foto's en het filmpje hiervan zijn erg schattig vinden we zelf, een mooi moeder-zoon moment:
 
 
 
 
Daarna kwam de postbode een pakketje bezorgen voor "Bizoe van de Graaf". Bizoe werd door vriendin Yolanda Jacobs verrast met een prachtige én lekkere (honden)taart. Wat een verrassing, bedankt Yolanda en een poot van Bizoe.
 
 
 
 
 
 
Dag 11, 13 juli
Onze laatste kiloknaller uit het nest is vandaag Bella:
 
 
Maar het is Bella die als eerste pupje vandaag heel eventje haar oogjes open had. En trouwens, teefje Maxi is momenteel de zwaarste in het nest. Hoezo vrouwen en het zwakke geslacht????
 
En wederom enkele heerlijke puppen foto's om van te genieten:
 
    
 
 
Dag 10, 12 juli
Alle puppy's hebben hun geboortegewicht binnen 10 dagen verdubbeld, dat is goed nieuws. Onze kiloknaller van vandaag is Bea:
 
 
De puppy's groeien enorm en ze worden steeds beweeglijker. Vanmorgen hebben Bea en Lex voorzichtig en wankelend enkele stapjes gedaan:
 
 
 
De puppy's maken steeds meer herrie in de werpkist en als moeder Bizoe in de werpkist stapt dan is de chaos compleet. Een en al gepiep en gekrioel, klaar om aan te vallen met mes en vork in de voorpootjes.
 
 
Nog enkele foto's van het slapende puppenspul:
 
  
 
 
 
En een foto van knappe moeder Bizoe:
 
 

 

 
Dag 9, 11 juli
De puppy's hebben erg goed geslapen, zie het korte filmpje van gisterenavond:
 
 
Vandaag zijn Berny en Trix de kilo knallers.
 
  
 
 
En vandaag, de 9e dag hebben ook Floris, Maxi, Lex en Berny het dubbele van hun geboortegewicht bereikt. Fantastisch! De puppy's worden steeds beweeglijker in de werpkist en het kruipen begint heel langzaam aan op waggelend lopen te lijken. Ze vallen daarbij regelmatig om. Erg schattig. Bizoe is nog steeds een fantastische moeder, haar waakzaamheid neemt enorm toe en ze blaft bijna op iedereen die ook maar langs het huis loopt. En gistereren met dat mooie weer was er heel wat volk op de been dus Bizoe had het erg druk met het bewaken van haar puppy's.  
 
   
 
 
Dag 8, 10 juli
Vanmorgen wilden we de puppy's gaan wegen maar toen besloot Bizoe ze net te gaan voeden dus hebben we dit prachtige ontbijttafereeltje weer genietend kunnen bekijken:
 
 
De puppy's groeien enorm goed, Pieter heeft Floris qua gewicht ingehaald en is nu de zwaarste van het hele puppenstel. Op dag 8 is hij al het dubbele van zijn geboortegewicht. Bea is vandaag ook het dubbele van haar geboortegewicht.
Vanmorgen was Lex onze kilo knaller:
 
 
 
We hebben een collectie gemaakt van de puppy geluiden uit de werpkist van de afgelopen week:
 
 
 
En weer enkele foto's van het hele spul:
 
   
 
We genieten volop van Bizoe en haar puppy's. Je ziet ze gewoon groeien! Van Arno en Kyra, de fokkers van Bizoe (www.ronggas.nl) begrepen we dat Bizoe enorm op haar moeder Krisis lijkt als moedertje van haar puppy's. Fijn om te horen want de moeder van Bizoe is een echte knapperd en lieverd. Ko is helemaal in zijn sas met zijn eerste nestje puppy's. De tips en adviezen van zowel Esther als Arno en Kyra zijn voor ons goud waard dus daar zijn we enorm blij mee. Het gaat goed en daar zijn we erg blij mee!
 

Puppy's week 1

Gewichten puppy's week 1 

 

  2 juli 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 8 juli 9 juli
  geboorte dag 1   dag 2   dag 3   dag 4   dag 5   dag 6   dag 7    
Floris 560 gr 647 gr 716 gr 762 gr 836 gr 884 gr 980 gr 1039 gr
Maxi 546 gr 620 gr 668 gr 705 gr 760 gr 832 gr 888 gr 1008 gr
Lex 546 gr 595 gr 656 gr 728 gr 783 gr 848 gr 904 gr   980 gr
Bea 471 gr 535 gr 580 gr 644 gr 731 gr 778 gr 826 gr   879 gr
Trix 507 gr 562 gr 606 gr 644 gr 708 gr 780 gr 813 gr   860 gr
Berny 498 gr 565 gr 610 gr 681 gr 742 gr 824 gr 861 gr   928 gr
Pieter 575 gr 633 gr 675 gr 766 gr 817 gr 879 gr 918 gr 1008 gr
Bella 475 gr 531 gr 572 gr 620 gr 662 gr 714 gr 760 gr   792 gr
 
Dag 7, 9 juli
Je ziet de puppy's gewoon groeien, vanmorgen bij het wegen hadden we maar liefst drie kilo knallers.......
 
 
   
 
Vooral Maxi heeft een flinke groeispurt gemaakt. Onvoorstelbaar zo hard als dat gaat. We hebben ook weer individuele foto's gemaakt, dat was nogal een gedoe want de puppy's waren verre van rustig, ze spartelden er op los en ze waren enorm beweeglijk.
 
De heren:
 
   
 
en de dames:
 
   
 
In de middag hebben we de nageltjes van de puppy's geknipt, nogal een gedoe omdat ze zo beweeglijk zijn. En krijsen maar, vooral de mannen waren echte aanstellers!!!
Hieronder de nagelknipsessie van Floris, Berny, Trix en Bea
 
    
 
En de filmpjes van het nagelknippen bij de reutjes en bij de teefjes:
 
 
 
 
 
 
 
Dag 6, 8 juli
Het gaat erg goed met de pupjes. Bij het wegen vanmorgen waren ze erg beweeglijk en twee hebben zelfs hun best gedaan om uit het mandje te klimmen...
We hebben weer twee leuke filmpjes met een toepasselijk muziekje erbij en uiteraard enkele foto's. Morgen zullen we individuele foto's van ieder pupje maken.
 
 
 
   
 
  
 
 
 
Dag 5, 7 juli
Het was weer een mooie dag in puppenland... De pups groeien als kool en hun dagindeling bestaat nog steeds uit slapen, klimmen, klauteren, piepen, slobberen, kruipen...... Onze dagindeling bestaat uit puppy's wegen, de boel goed schoonhouden, website bijhouden en kijken kijken kijken en vooral GENIETEN....
Voor het eerst sinds de bevalling stond er iemand bij de voordeur en Bizoe was daar niet zo van gediend. Ze blafte enorm en ze gromde zelfs, alles om haar pups te beschermen!
Laten we vandaag Bizoe maar eens op de website in het zonnetje zetten omdat we zo ontzettend trots zijn op haar, ze is een geweldig moedertje en ze doet het fantastisch!  We hebben een filmpje gemaakt van Bizoe met een heerlijke kluif, ze is zooooo knap en lief!!! Misschien is het muziekje bij het kluiffilmpje niet voor iedereen van toepassing maar zo is Bizoe en zo houden wij van haar, ongelovelijk veel!
Bizoe heeft maar heel eventjes van haar kluif genoten want toen er gepiep uit de werpkist in de woonkamer kwam liet ze haar kluif liggen en ging ze in de 6e versnelling richting werpkist, zo lief!
En hieronder enkele foto's van Bizoe tijdens de uiterst spaarzame momenten dat ze even uit de werpkist is.
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
 
 
Dag 4, 6 juli
Vanmorgen na het wakker worden zijn we meteen met een kop koffie op de krukjes bij de werpkist gaan zitten, kijken en genieten maar.
Het wegen was ook weer erg gezellig met al dat puppen gekrioel. Ze worden steeds beweeglijker in het mandje, echt heel gezellig.
Daarna had Bizoe zin om lekker even buiten in de tuin te liggen en wij maakten van de gelegenheid gebruik om even wat op te ruimen en te poetsen. Toen ik Bizoe vanuit de ramen niet meer zo snel buiten zag ben ik maar even polshoogte gaan nemen. Ze stond midden in de bloemenbak prachtig te graven (foei!), het had net geregend dus dat is altijd fijn dan met die modderpoten op de pas geboende vloeren! Wel fijn dat Bizoe in deze drukke tijden een handje mee helpt en het tuinieren voor haar rekening neemt.....
 
   
 
De rest van de ochtend en de middag zijn verder rustig verlopen. Nou ja rustig, rond lunchtijd was het een gepiep van jewelste in de werpkist. Lex ging op zijn rugje liggen drinken en tuimelde helemaal om, enig om te zien, gelukkig was ik net een filmpje aan het maken van de lunch:
 


En dan maar weer wat foto's van al die mooie en lieve puppy's, we krijgen er geen genoeg van....

 

   

   

 
   

Dag 3, 5 juli

Gisterenavond is Bizoe voor het eerst weer eens bij ons op de bank komen zitten. Ze liet de puppy's na het voeden even met rust en kwam eventjes bij ons voor een kriebel en kroel sessie. Daarna ging ze meteen weer terug naar haar kroost. Vanmorgen hebben we de puppy's weer gewogen en het gaat goed met ze. Logisch, het is af en toe net een melkfabriek! Ko is met Bizoe vanmorgen even op het strand geweest en ik ben bij de puppy's gebleven. Op het strand kwamen ze Chiquita tegen met berner vriendinnen Macy en Sintha. Bizoe was helemaal blij om ze te zien en heeft genoten van het uitje. 
De dagelijkse rituelen in de werpkist blijven nog hetzelfde, slapen, piepen, klimmen, klauteren, slobberen en slurpen. Zie hieronder de foto en film impressie:
 
   
 
   
 
   
 
Dag 2, 4 juli
 
De nacht is goed verlopen, ik heb heerlijk aan een stuk door boven in bed geslapen. Ko is zo lief geweest om beneden op de bank bij Bizoe en haar piepend kroost te slapen.
We beginnen al aardig met z'n 2tjes op Bizoe te lijken, we zijn bijna niet meer bij de werpkist weg te slaan. Hebben zelfs gisterenavond met een kop soep in de hand op de krukjes bij de werpkist gezeten, puur kijkgenot.
Hieronder weer wat foto's van het werpkist tafereeltje, het is zoooooo schattig:
 
   
 
   
 
 
 
Met Bizoe en haar puppy's gaat het fantastisch. Ze zien er gezond uit en Bizoe is werkelijk een geweldige en bezorgde moeder. Vanmorgen hebben we onder toeziend oog van Bizoe de puppy's gewogen. Nadat ieder pupje gewogen was wilde Bizoe toch wel even snuffelen en likken aan het pupje om er zeker van te zijn dat het goed met ze was. Ze is zo ontzettend lief en verzorgd haar pups fantastisch.
 
Hieronder enkele fto's van het wegen, na het wegen werd ieder pupje door Bizoe grondig geïnspecteerd, verzorgd, schoongemaakt en gelikt:
 
 
 
    
 
   
 
 
 
's Middags kwam de dierenarts Jan Willem Baljet met assistente Patricia langs. Bizoe was enorm waaks en kwam direct de werpkist uit. Toen Esther binnenkwam was Bizoe helemaal door het dolle heen. Maar tijdens de enthousiaste begroeting met Esther hield ze haar pups in de gaten en toen assistente Patricia te dicht bij de werpkist kwam sprintte Bizoe meteen naar haar pups toe.
De hubertusklauwtjes (het vijfde teentje aan het achterpootje) moesten geknipt worden. Dat is eigenlijk maar een korte handeling per pup maar het is natuurlijk niet leuk. Dus eventjes piepen en schreeuwen. Een pupje had er geen en een ander pupje had er twee aan ieder achterpootje. Esther was er ook bij en heeft alle pupjes vastgehouden tijdens de korte behandeling. Ko was met Bizoe gaan wandelen om te voorkomen dat ze de dierenarts zou gaan aanvallen, ha ha ha..... Hij is met Bizoe naar pleegmoeder Chiquita gewandeld en Bizoe was door het dolle heen om haar weer te zien.
Esther is nog eventjes gebleven om naar de puppy's te kijken en Bizoe en haar kroost kregen het eerste cadeautje.
 
 
 
Dag 1, 3 juli
 
Gisterenavond was de adreline van de bevalling aardig weggezakt en zakten wij in elkaar. Ko is boven gaan slapen en ik ben beneden gaan slapen op de bank, dichtbij Bizoe en haar kroost. Het was me af en toe een gepiep van van jewelste en tja, dan ga je toch van de bank af om naar de werpkist te kijken en te genieten van al dat gekrioel en geklauter. Rond half 4 heb ik Ko wakker gemaakt zodat ik boven nog even lekker piep-vrij kon slapen. Sinds we wakker zijn hebben we vooral veel bij de werpkist gezeten. Aan beide kanten van de werpkist staat een krukje zodat we allebei kunnen zitten naast de kist om te kijken en te genieten van al dat moois en van zoveel geluk en liefde. Ze klauteren, piepen, rollen, kruipen, klimmen of slapen er op los. Soms schrikken we en tellen er eentje te weinig maar die ligt dan verstopt onder Bizoe lekker te slurpen van de moedermelk. Bizoe likt haar pups grondig schoon, geen enkele pup ontspringt haar schoonmaak- en likrituelen. Ze gaat uiterst nauwkeurig te werk.
Ik ben Bizoe voor even gaan uitlaten, in eerste instantie ging ze vrolijk met mij mee maar toen we eenmaal aan de overkant van de straat waren keek ze me aan alsof ze wilde zeggen: "ik wil niet, ik wil naar huis naar mijn puppy's". Zo gezegd zo gedaan, ze draaide zich om en trok een sprint naar de voordeur dus ik erachter aan, voordeur open gedaan en binnen 2 seconden zat ze weer bij haar pups in de werpkist. Uiteindelijk heb ik haar achterom maar even uitgelaten en dat wilde ze nog net wel doen maar daarna dribbelde ze in rap tempo weer naar de achterdeur om vervolgens weer zo snel mogelijk de werpkist in te gaan. Het is zo bijzonder om Bizoe nu als moedertje te zien, zo beschermend en zo lief, ze doet het enorm goed en we zijn erg trots op haar.
Na het ontbijt zijn we de puppy's gaan wegen. We hadden bij de geboorte van ieder pupje de kenmerken opgeschreven dus dat was zeker handig om bij de hand te hebben. We hebben goed geoefend en gekeken naar de pups en inmiddels worden we al helemaal blij als we er een paar herkennen. De pups zijn flink in gewicht toegenomen dus aan melk is geen gebrek, het is net een melkfabriekje bij Bizoe. Het was voor ons beiden een leuke bezigheid, uiteraard onder toeziend oog van Bizoe. Ieder pupje dat we optilden om te wegen werd door Bizoe nauwlettend in de gaten gehouden. Toen Ko ieder pupje (de een lekker rustig en de ander juist enorm beweeglijk of piepend en soms zelfs krijstend) in handen had voor de foto sessie en ik klaar stond met de camera, besloot Bizoe ieder pupje eerst nog eens even grondig schoon te likken. Zo schattig en zo lief. Het is uiteindelijk toch nog gelukt. Tot slot nog even de werpkist schoongemaakt en alles daaromheen en toen konden de pups weer vanuit het mandje (met warmtekussentje) terug in de werpkist met Bizoe er natuurlijk meteen bij. Daarna zijn we even de formulieren voor de geboorteaangifte en nestinventarisatie gaan invullen. We gaan vooral verder met genieten van alles. Morgen komt de dierenarts thuis de hubertusklauwtjes bij de puppy's verwijderen.

Hieronder de individuele foto's van de puppy's:
 
     
 
    
 
  
 
 
De bevalling, 2 juli
 
De persweeën begonnen om 00.25 uur, het persen verliep moeizaam en Bizoe had het zwaar, het lukte haar maar niet om de eerste pup er uit te persen. 
Uiteindelijk is het eerste puppy geboren om 03.05 uur en het laatste puppy om 09.35 uur. Bizoe heeft het fantastisch gedaan, we zijn enorm trots op haar. Na de geboorte werden de puppy's direct aangelegd zodat ze heerlijk kon slobberen van de moedermelk.
 
Omdat Bizoe op Koninginnedag gedekt is hebben de puppy's namen gekregen die van leden van het Koninklijk huis afstemmen.  De reutjes heten Floris, Lex (naar Alexander), Berny (naar Bernard) en Pieter. De teefjes heten Maxi (naar Maxima), Bea, Trix (naar Beatrix) en Bella (naar Mabel).
In de tabel hierboven staan de gewichten van de pups vermeld.
 
Het was zeker vermoeiend maar het was vooral erg bijzonder om dit met je eigen hond mee te maken. De ondersteuning van Esther is voor ons en voor Bizoe goud waard geweest. Het was heel speciaal om dit alles samen met Esther te delen. Esther heeft werkelijk fantastisch werk verricht als vroedvrouw van Bizoe en de puppy's. Juist omdat Esther en Bizoe zo'n speciale band hebben was het voor Bizoe vooral vertrouwd dat Esther er bij was.
 
Op dit moment liggen Bizoe en haar puppy's heerlijk in de werpkist te rusten en bij te komen. Ze krijgen alle rust van ons die ze nodig hebben. Wij zijn nog een beetje bij aan het komen maar hebben toch ook wel weer energie gekregen van het kijken naar al die mooie en lieve puppies van Bizoe. Het is dan ook echt genieten.
 
Allemaal bedankt voor jullie medeleven, lieve smsjes, emailtjes en berichtjes op de website. Geweldig en hartverwarmend zo fijn vonden we deze steun en belangstelling. We zullen de website regelmatig bijhouden zodat jullie op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de puppy's. Het checken en beantwoorden van emails kan er de komende tijd een beetje bij inschieten. Bizoe en de puppy's rusten de eerste drie weken en we ontvangen dan geen bezoek in die periode, vooral ook niet i.v.m. infectiegevaar.
 
Hieronder een foto impressie en filmpjes van de eerste levensdag van de puppy's. 
 
 
 
 

 

 

 

 

In de armen van vroedvrouw en vriendin Esther tijdens de persweeën

 

   

                                  

 

      

 

   

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 2 juli is in Zandvoort het nestje geboren van Bizoe en Heer Hertog

 

 

 

    Rongga's Mystic Mascotte (Bizoe)                                   Heer Hertog from the Barking Bunch
    N.H.S.B. 2736573                                                         N.H.S.B. 2535721
    ED-vrij, HD-B, norbergwaarde 38                                   ED-vrij, HD-A, norbergwaarde 40
    Goedgekeurd raskeuring V.B.S.H.                                   Goedgekeurd raskeuring V.B.S.H.

 

  Hieronder het geboortekaartje:

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb